Dodaj do ulubionych

spiworek do gondoli

09.08.15, 21:14
Witam,
w listopadzie rodze, zdecydowałam się na wózek Hartan Racer GT. Teraz zastanawiam sie nad spiworkiem na zime. Czy w ogole warto go kupowac czy wystarczy kocyk? Znalazłam spiworek z formy la millou i powiem szczerze że są sliczne ale czy dobre? Czy ktos używał? Jakie firmy wy polecacie? Dziękuję za radę.
Obserwuj wątek
    • arc-en-ciel Re: spiworek do gondoli 09.08.15, 21:54
      ja mialam la milou ten mniejszy do gondoli i super sie sprawdzil
      • vaio24 Re: spiworek do gondoli 09.08.15, 21:57
        Czyli ten "s". Powiedz prosze czy używałaś jeszcze przykrywki do gondoli jak miałaś śpiworek? Drugie pytanie czy jak dziecko miałaś w śpiworku to dziecko ubierałam w kombinezon taki zimowy czy wystarczył grubszy pajacyk? Wiem ze wszystko Zależy od Temp ale tak mniej wiecej jak to wyglada. Dziekuje Za odpowiedz smile
        • arc-en-ciel Re: spiworek do gondoli 09.08.15, 22:11
          jak bylo zimno to byl i kombineon i przykrywka, z tym, ze ja mialam brio go, tam przykrywka jest cieniutka, taka bardziej od wiatru, jak bylo cieplej, to kurtka zamiast kombinezonu, spiworek jest super jakosciowo, po 2 praniach wyglada jak nowy
          w cieplejsze dni sprawdza sie tez buggy snuggle, ale on nie jest latwo dostepny
          • vaio24 Re: spiworek do gondoli 10.08.15, 16:14
            Chyba zdecyduje sie na la millou bo strasznie mi sie podobaja a po twoim poście o jakości to juz w ogóle jestem za smile
          • vaio24 Re: spiworek do gondoli 10.08.15, 23:21
            Czy cena za używany buggy snuggles 90zl to dobra cena? Pozdrawiam
            • martuska1982 Re: spiworek do gondoli 11.08.15, 00:15
              okazja to to nie jest, dużo taniej się trafiają. 40zł to okazja i za tyle zdarza się znaleźć, ale to jednak rzadkośc. 90zł jednak to cena ok jesli stan spiworka jest super, bo biorąc pod uwagę cenę regularną.... uncertain
              • vaio24 Re: spiworek do gondoli 11.08.15, 00:18
                Szczerze Mówiąc to o tych śpiworach dowiedziałam sie z tego forum jakies 2 dni temu. Ten ktory znalazłam jest w krowie łaty-troszkę czytałam tutaj ze to cos mowi o jego grubości? Dobrze zrozumiałam ze to taki raczej zimowy? Metkę ma na tej kieszace-tak chyba powinno byc?
    • acora Re: spiworek do gondoli 09.08.15, 22:33
      Ja przed porodem (rodziłam pod koniec stycznia) za kosmiczne pieniądze kupiłam śliczny szary kombinezon, wymieniałam go ze 2 razy, bo był źle doszyty a koniec końców nawet nie wykorzystałam, bo okazał się za dużo za duży.

Kupiłam więc używany kombinezonik na allegro za jakieś grosze (z którego szybciutko mały człowiek wyrósł) i trzy kocyki z IKEI za 9zł (o nie, zdrożały, 9,5! rozbój w biały dzień). Na te parę miesięcy sprawdziło się wyśmienicie. Jeden kocyk na materacyk, drugi pod głowę, trzeci jako kołderka (jak było zimniej, przykrywałam tym spod głowy i było jeszcze cieplej. Mały nie umiał się rozkopywać, więc to + przykrycie gondoli wystarczyło. I ekonomicznie wyszło - kocyki jeszcze wykorzystam, a maleńkiego śpiworka już nie dałabym rady wink
    • asbu Re: spiworek do gondoli 10.08.15, 10:49
      Moje dzieci są z lata, więc w zimie miały już z pół roku, ale śpiworka używam tylko w największe mrozy, a przy 1 dziecku śpiwór używałam dopiero na sanki. Tak to ciepły pajac/kombinezon i kocyk lub kołderka, czyli rozpięty rożek. smile Jak wiało lub padało to osłonka od gondoli.
      Przy noworodku może rzeczywiście lepiej śpiwór, bo nie ma problemu z ubieraniem...
    • ela.dzi Re: spiworek do gondoli 10.08.15, 14:16
      Ja miałam zwykły śpiworek z Womaru i bardzo sobie ceniłam to rozwiązanie. Łatwo rozebrać dziecko jak wchodzisz np. do sklepu na dłużej. Ponadto jeden śpiworek wystarczy Ci niezależnie od długości dziecka - z kombinezonem może być gorzej. Nie trzeba też denerwować czy budzić dziecka wkładaniem rąk w rękawy. Jedyny minus był taki, że akurat z mojego śpiworka nie dało się zrobić 'mumii' i musiałam pod szyją dobrze opatulić. Ten z La Millou widzę, że ma podobnie.

Trochę nie bardzo rozumiem pytania odnośnie śpiworka vs kocyk. W zimie na dziecko nakładasz kombinezon i kocyk albo właśnie śpiworek i jak jest naprawdę potrzeba, to kocyk. Generalnie zasada jest prosta - jedna warstwa więcej niż Ty masz na sobie i po to właśnie ten kocyk.

Moje dziecko też z listopada
      • vaio24 Re: spiworek do gondoli 10.08.15, 16:12
        MoJe pytanie dotyczące kocyk vs śpiworek dotyczyło watpliwości czy warto do gondoli kupowac śpiwór czy zastąpić go kocem a śpiwór do zbędny wydatek.
        Dziekuje za wszystkie Wasze informacje bo rozjaśniły mi one wszystko i zdecyduje sie na śpiworek. Myśle o tym la millou, mam nadzieje ze bede zadowolonona.
        Jeszcze raz dziekuje
    • matude Re: spiworek do gondoli 30.09.15, 21:34
      podłączę się do pytania. Mam problem bo młody śpi tylko na brzuchu i potrzebuje jakiegoś pomysłu.
      mam buggy snuggle ale jak zasypia to zbija sobie raczkami śpiworek w wałek. Potem jak się przebudza to ten wałek mu przeszkadza.

Rano wychodzimy na 2-3h a mamy już chłodno. Nie wiem czy są jakieś śpiworku które przywiązuje się do materaca.. albo takie które sie nie przesuwają
      • martuska1982 Re: spiworek do gondoli 30.09.15, 21:53
        Ja buggy snuggla podkładam pod materacyk i się nie zwija.
        • matude Re: spiworek do gondoli 30.09.15, 22:08
          czyli materacyk w środek? takie banalne rozwiazanie a nie wpadlam na nie big_grin
          • martuska1982 Re: spiworek do gondoli 30.09.15, 23:11
            Szczerze to ja też nie wpadłam big_grin
            Podkładam górę spiworka pod materacyk, ale śpiworek jest na wierzchu. Zaraz cyknę fotkę jak to wygląda, bo akurat mam pasiaka w gondoli.
            • martuska1982 Re: spiworek do gondoli 30.09.15, 23:20
              Tak sobie śpiworek jest

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0122_zpse4stqprk.jpg

Podłożony pod materacyk na jakieś 10-15cm góry

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0123_zpsxewtxcsa.jpg

Materacyk jest pod spiworkiem

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0124_zpsooo1yrb6.jpg
              • matude Re: spiworek do gondoli 08.10.15, 23:47
                dziekuje za zdjecia. patrzylam co syn roi i spiworek zalozony tak jak martuska1982 pokazala jest wytargany przez dziecko za dziury od pasow. Jesli przesune calosc do gory to syn jest w srodku na styk ale daje rade smile tylko ze z takim spiworkiem to maz ma problem tzn. jak wyciaga dzeicko to mu spiworek 'wylatuje' z gondoli.
                w weekend sprobuje uszyc polarkowe przesciradlo i sprobuje z materacem w srodku spoworka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka