Dodaj do ulubionych

Torba idealna poszukiwana

17.09.15, 10:09
Dziewczyny, pomóżcie.
Poszukuję od dłuższego czasu torby, niekoniecznie stricte wózkowej, ale takiej która będzie się fajnie z wózkiem prezentowała. Tyle, że mam wymagania. wink Musi być koniecznie do noszenia jak listonoszka, bo nie radzę sobie z gonieniem za dziećmi i zsuwającymi się uchwytami z ramienia, ale szersza niż dłuższa. Allegro pełne jest takich produktów, ale po pierwsze w większości są paskudne, a po drugie te torby są wielkie, a ja wolałabym coś rozmiarowo pomiędzy organizerem a typowo wózkowymi torbami.
Mam taką w domu, materiałową, kupioną za grosze w Carrfourze, ale potrzebuję nowej, bo po kilku latach trochę się znosiła.
Obserwuj wątek
    • hanna79 Re: Torba idealna poszukiwana 17.09.15, 12:23
      A spójrz może na torby Lassig u "naszej" Pani z Olx (kilka razy już była podawana w wątku o okazjach), ma właśnie takie modele bardziej sportowe, jak listonoszki, np. taką: torba Lassig w baaardzo dobrej cenie.
      • kin_ga83 Re: Torba idealna poszukiwana 17.09.15, 13:33
        Mam dwa Lassingi i one są wielkie, a jedna na dodatek ciężka. Ale fakt, są super funkcjonalne. Mam też skip hopa dash i to moja ulubiona torba. Nie jest jakaś bardzo duża, ma wiele przegródek, łatwo się ją przypina do wózka.
    • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 17.09.15, 15:37
      ja mam wkład/kosmetyczkę od jakiegoś shopper bag, zawieszam na klipsach jj cole albo po prostu przez rączkę, tylko wtedy trzeba skrócić pasek, akurat na zdj poniżej zapomniałam klipsów
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/gb/ea/ndam/bU1UzxtabDVPRwVcAX.jpg
      teraz przymierzam się do zakupu takiej torby
      allegro.pl/azurowana-torebka-david-jones-kosmetyczka-td-i5620451988.html
      lub coś takiego allegro.pl/david-jones-torebka-damska-worek-listonoszka-waz-i5646162168.html, chodzi żeby były kółka przy torbie na te klipsy jj cole, i masz 2w1 torba dla mamy i dla dziecka, te torby typowo wózkowe porażają ceną i wielkością, jak dla mniebig_grin choć kusi mnie torba pinkie z serii black square tylko nie mogę się zdecydować;/
      • asbu Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 02:00
        Też tak wieszam. smile
        No właśnie Lassigi fajne, ale olbrzymie. A ja potrzebuję schować tam picie, pieluchę i portfel z telefonem.
        • kina82 Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 08:44
          Przerobiłam wiele toreb Skip hopa bo uwielbiam ich mocowanie na wózku i do końca zostaje z nami dash. Uwielbiam ją.
          • flower_v Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 09:04
            Ja jestem fanką Jujube. Są w każdym kolorze i rozmiarze ; ) I od prawie 5 lat też mam ulubionego Storksaka i nic się z nią nie dzieje. Po drodze jeszcze jakiś Lassig był. Kusi mnie bardzo musztardowa Timi&Leslie Charlie ale nie wiem czy nie będzie dla mnie za dużą.
            Popatrz na torby Pink Lining mają różne również mniejsze modele.
            • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 09:30
              flower żałuje, że przeczytałam twój wpis!!a już najbardziej żałuje, że sprawdziłam tą musztardową torbę, po co to zrobiłam oj ja głupia...skąd wy bierzecie takie rzeczy dziewczyny, to chyba trzeba przekopać internet wzdłuż i wszerztongue_out kolejny gadżet przez który nie będę spała po nocach, ehh
              • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 09:32
                jedyne 650 zł<masakra>
              • flower_v Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 15:50
                Efjana ja mam tylko torby "dzieciece" smile nie liczac kopertowki i toreb "plazowo-letnich". Noszę je na codzień, bo są mega praktyczne.
                • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 18:21
                  wiecie jak to z tą praktyką bywa, jaka by torba nie była zawsze będzie maławinkja też kocham duże torby, gorzej że później noszę w niej cały swój dobytektongue_out
    • acora Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 11:35
      Zanim kupiłam torbę SH (chociaż też nie jestem do końca z niej zadowolona, jakaś taka niekształtna jest) to używałam takiej, jak poniżej (kupiona w Parfois z rok temu) - ona też ma pas na ramię, ale akurat schowany. Mama uszyła mi zaczepy na rzepik, dołożyłam karabińczyk i uchwyty na torbę jak malowane. Więc może w tym kierunku? Normalna torba + uchwyty, np, JJ Cole?

https://karina.nsurf.eu/w/DSCN8058.jpg

• asbu Re: Torba idealna poszukiwana 19.09.15, 12:48
        No właśnie o czymś takim myślałam - zwykła torba + mocowanie. Te Jujube są cudne, ale cena trochę mniej. uncertain
        Szukam, szukam nadal...
    • wix_1 Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 13:01
      a co sądzicie o czym takim: tatata.pl/produkt/organizer-z-torebka-citystroll-2w1-choopie
      małe jak organizer, ale można wyjąć torebkę i mieć ją bliżej siebie np w sklepie czy u lekarza. Lepiej wodac jej funkcjonalnośc tu : www.jollyroom.fi/produkter/choopie-hoitolaukku-citystroll-vaaleanpunainen
      • acora Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 13:12
        Kurcze, fajne to jest. Miałam sobie kupić organizer Britaxowy, bo jedyny dostępny w PL, który mi się podoba, ale to ten rewelacyjny, chyba jeszcze lepszy.

Te też są ciekawe, ale to bardziej organizery, niż torebki: jeden, dwa, trzy.

• efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 18:30
        na youtubie są filmiki, jest pokazana ta wyciągana torebeczka
        www.youtube.com/watch?v=VG3ACw5ivnU
        też mi się bardzo podoba ten organizer, bardzo pomysłowy
        • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 18:31
          to coś na chusteczki nawilżane jest boskie
        • flower_v Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 18:53
          eeee tam organizer jak organizer ;p moja uwage przykuł All Black Bbo big_grin
          • martuska1982 Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 20:26
            i po kiego ten temat o torbach? Śpiworków mam już 5, wkładek 3, a torbę tylko jedną. Pierdolło mnie na dodatki, bo wózków mi się nie chce tak często zmieniać. Teraz będę musiała torbę szukac. tongue_out

Na ali wycziłam podróbę SH duo, na PLNy wychodzi nieco ponad 100zł i się zastanawiam. Ali ju wypróbowałam, wczoraj pierwsza presyłka - i to zwykłym nie poleconym!!!! - doszła, wiec jednak ci Chińczycy sprzedajacy na ali istnieją i co wiecej towar wysyłają tongue_out
            • wix_1 Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 20:40
              co do ali to ja kupowałam do pracy sprzet który normalnie za szt kosztuje 10000 tam około 1200 ... jakość znośna - i tak starcza na około 2 m-ce smile Ali jest ok
    • efjana Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 17:41
      ej dziewczyny zobaczcie prawie jak skip hoptongue_out

allegro.pl/japan-style-duza-codzienna-plocienna-torba-kolory-i5608330366.html
      • flower_v Re: Torba idealna poszukiwana 18.09.15, 18:51
        Prawie....robi różnicę wink Choc zarowno ta zalinkowana jak i sh mnie nie powalają ;p
    • acora Re: Torba idealna poszukiwana 19.09.15, 14:40
      Takie coś znalazłam przypadkowo:

allegro.pl/torba-organizer-do-wozka-diono-czarny-bcm-i5677745562.html
      Ogólnie pomysł niegłupi jest wink
    • acora Re: Torba idealna poszukiwana 08.10.15, 08:32
      Asbu, a to? Akurat mają na nią promocje w Smyku (jeśli można ich promocje nazywać promocjami big_grin).

https://ecsmedia.pl/c/1441795850537-1006476905-jpg-smyk.gallery.big-iext30277509.jpg

https://ecsmedia.pl/c/1441795838431-1871771384-jpg-smyk.gallery.big-iext30277384.jpg
      • asbu Re: Torba idealna poszukiwana 08.10.15, 13:35
        Jeszcze trochę za duża...
        W zasadzie już znalazłam co chcę - Jujube Hobobe Tylko teraz muszę znaleźć ją w jakiejś promocji w PL. A to niełatwe.
        • asbu Re: Torba idealna poszukiwana 08.10.15, 13:35
          A na razie wyciągnę maszynę i spróbuję reanimować moją starą szmaciankę.
          • kin_ga83 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 11:54
            Dziewczyny, poszukuję torby, ale sama do końca nie wiem czego chcę; )
            Mam skip hop dash i jest świetna. Jednak gdy wychodzę na cały dzień to jest za mała. Lassigi odpowiadają mi wielkością, ale są ciężkie i mało podoba mi się design. Zastanawiam się na sh duo sygnature. Czy ona jest spora wieksza od dasha? Zależy mi żeby była w miarę lekka, miala kieszenie i dała się zaczepic na wózku. Cena tak do 250 zl
            • martuska1982 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 19:16
              A dla mnie własie lassing jest idealna. Po jej kupieniu skip hopów się pozbyłam. Trochę zal, bo skip hopy uwiebiam, ale jako że nie lubię toreb zmieniać (zawsze zapomne o portfelu czy kluczach) to wolę torbę przy zmianie wózka przełożyć. Mam taką lassing, the best ever<3 smile

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0270_zpsberazwqc.jpg
              https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0272_zpsxsite4cl.jpg
              • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 20:43
                Wróciła buda od Brio? Pokaż smile
                • martuska1982 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:13
                  nie wrocia jeszcze, ale zdjęcia krawcowa umieciła na swoim profilu na fb wink Zaraz pokażę. Ona szyła do spacerowki, a my jeszcze przez zimę gondoli poużywamy.

Kinga, ta lassing ze zdjęcia jest lekką torba, a naprawdę duża, pojemna. Chcecie foto porówawcze ze SH duo? jeszcze nie wysłałam i mam w domu.
                  • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:19
                    Chcemy. Dawaj. Nie jestem ich fanka, ale jak pojemna, to sie przemecze. Kurcze, albo chyba faktycznie Duo Double kupie. I jakas mniejsza na wozek tylko do lekarza za pare groszy.
                  • martuska1982 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:25
                    tu moje siedzisko, a zaraz cykne torby

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/11666272_928134967223969_6373562305131610874_n_zpsk6t2zwnz.jpg
                    https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/12187859_928134917223974_2987146141444235792_n_zpsgyq2wkn0.jpg
                    • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:39
                      Ciekawie to wyszło. A przedłużanej się nie dało? Czy konstrukcja nie pozwala?
                      • martuska1982 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:57
                        nie pytałam, pytałam o dodatkowy daszek to pisała, że niezbyt

Kurde, młoda spać nie chce, bo bym zdjęcia poszła cykac toreb, a tu dupa uncertain
            • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 20:42
              Ja dzisiaj właśnie stwierdziłam, że muszę swojego Duo Signature wymienić na coś większego. Ten sam problem - jak wychodzę na dłużej, potrzebuję więcej. Dzisiaj ledwo się zmieściłam i upychałam po kieszeniach. Niby mnóstwo kieszeni, ale co z tego, jak objętościowo za mało. Na spacery w tej chwili nie zabieram niczego, bo nie mogę znaleźć małej zgrabnej torebeczki/organizera, a taka duża mi przeszkadza na rączce. Torbę w zasadzie zabieram tylko wtedy, jak jadę do lekarza lub w gości. Duo jest tylko trochę większe od Dasha, jeśli brakuje Ci tylko trochę miejsca, może być dobra. W te przednie kieszonki wchodzi dość dużo, ale boczne są nie do użytku (chyba, że na smoczek, czy szminkę) i jakieś takie słabe.

Myślałam o Swifcie, ale wygląda jak torba na laptopa. Ale pewnie na niej stanie. Mąż powiedział, żebym sobie walizkę do wózka zamontowała na kółeczkach, będzie prościej big_grin Macałam też tą, jest śliczna (jeszcze lepiej wygląda, niż na zdjęciu), miałam ją kupić, jak byłam w SH ostatnio, ale jeszcze nie była na sprzedaż (dopiero model wystawowy), ale niestety rozmiar ten sam.
              • kin_ga83 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 20:50
                W takim razie duo sygnature odpadasad
                Potrzebuję czegoś sporo większego. I żeby było w miarę lekkie, bo nie cierpię jak sama torba waży kilogram. A ma ktoś torbę jj cole? One są pojemne?
                • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:09
                  Może Duety sobie kupmy big_grin
                  • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:10
                    Tfu, Duo Double.

• kin_ga83 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:45
                      O!
                      To rozmiar o jaki mi chodzibig_grin
                      Tylko jak to wygląda na pojedynczym wózkuuncertain
                      • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:48
                        Też właśnie szukam.
                        • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:55
                          Ona ma 46cm szerokosci. Np. Bee wg www ma po zlozeniu ma 44 (nie chce mi sie wstawac i mierzyc). Wiec teoretycznie daloby rade jakos zamontowac awaryjnie.

Tragedii nie ma. Zalezy od szerokosci wozka. Trzeba by chyba przymierzyc.

https://images.buzzillions.com/images_customers/08/01/3071067_38948_full.jpg

https://images78.fotosik.pl/77/d490e558ab88d961gen.png
                          • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 21:58
                            Ale widziałaś cenę? wink Mnie to na razie skutecznie chwilowo odstraszyło. Używek brak. A jeśli będą, będziemy o nie walczyć big_grin Ale tak, to chyba dobre rozwiązanie. Mega duża Duo Double + wysłużonego Dasha na Maclarena. A swojego Dasha będziesz puszczać? smile
                            • kin_ga83 Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 22:34
                              Na tym drugim zdjęciu jakoś smetnie wisi...
                              Dasha uwielbiam, poza tym to prezent urodzinowy od męża, więc musi zostać.

Martuska, moje lassigi są kurcze ciężkieuncertain ale mam inne modele.

No cena tych sh tragiczna. A dwie torby to chyba za mało na negocjacje ceny; ) jednak mam już sh i wiem, że ich rozwiązania mi pasują, więc nie byłby to do końca zakup w ciemno.
                              • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 22:39
                                No za mało. Przejadę się w tygodniu z którymś wózkiem do Skip Hopa, to przymierzę i wrzucę fotki. Tylko zastanawiam się, co wziąć. W gości zawsze pszczołę bierzemy, więc raczej ją. Torba będzie większa od wózka big_grin
                              • martuska1982 lassing vs. skip hop 16.11.15, 00:10
                                I to jej jedyna wada, bo taki srodek ciężkosci. Zaczepy są nieco do tyłu udsuniete, stad ten zwis. Ale ogólnie ję uwiebiam.
                                o jeszcze cena jest wadą prawie 600zł, ona jakaś eko jest.

Tu fotki porowawcze LÄSSIG Green Label Neckline Bag Sky vs. Skip Hop Duo Deluxe Uptown Stripe

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0425_zpsvslzvuqo.jpg
                                https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0426_zpszatfvp0e.jpg
                                https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0427_zpsaqsqcolo.jpg
                                https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/IMG_0428_zpsosvrl57g.jpg
                                • acora Re: lassing vs. skip hop 16.11.15, 00:53
                                  Niesamowita jestes, zeby o tej porze nam fotki robic smile Dziękujemy!

Wielkościowo i pojemnosciowo chyba podobne są. Lassig jak by grubsza.
                                  • martuska1982 Re: lassing vs. skip hop 16.11.15, 01:05
                                    pojemnościowo i wielkosciwo, objętościowo lassing wieksza. Pamiętam moje pierwsze wrażenie po wyjęciu z paczki - ale ona ogromna.
                              • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 07:59
                                Bylam w Skip Hopie, macalam te Duo. To dosłownie poltorej torby Duo zwykłej. Na torbe do wózka nadaje się, ale tylko tam. Po założeniu na ramie wyglada tragicznie. Jak bys niosla torbe ze sztalugami.

Ale byla tez Grand Central. A ta juz jest rewelacyjna. Masa przegródek, baaaaardzo pojemna, zgrabna. Cena zwala z nóg.
                            • flower_v Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 22:36
                              mega duza jest JuJuBe BePrepared wink
                              • acora Re: Torba idealna poszukiwana 15.11.15, 22:47
                                I cenę też ma mega wink
    • sztucznamrowka Re: Torba idealna poszukiwana 20.11.15, 15:26
      Jak chcesz torbę na ramię i jednocześnie nie dużą to chyba jednak Skip Hop Duo, wszystkie inne jakie mam/miałam (Kalencom, MammyMoo, Lassig) są duże.
    • rokaj1015 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 12:07
      Ja mam juju be i pink linikng i musze przyznać, że JuJu Be lepsza. Jest miekka i plastyczna. Pink Lining trzyma swój krój, a juju be układa się w zalezności od "wypchania". W sumie torby wózkowe róznia się tym, że mają matę do przewijania, niby kieszonki, które mają tzrymać ciepło butli i duzo przegródek, ale i tak chyba niekoniecznie wykorzystywałam je na "zwykłym" spacerze.
      vlep.pl/gzw0ry.jpg
      vlep.pl/cl5kr7.jpg
      Ale jeszcze uszyje sobie taką: www.zuziagorska.pl/pl/p/Nordic-Shopping-Bag-Triangles-Ready-to-Go/1376
      • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 13:46
        No wlasnie. Ja na poczatku wozilam wszystko i NIGDY mi sie wszystko nie przydalo. Na spacerze musialam przewinac tylko RAZ. Jak jade gdzies dalej, to samochodem i wtedy wrzucam torbe po prostu do bagaznika. A taka duza torbe po kupieniu to zalozylam moze kilka razy i uznalam, ze jednak niepotrzebne.

Dlatego tak samo, chyba po prostu kupie jakas mega torbe na ramie, zeby faktycznie wszystko weszlo, ale niekoniecznie musi to byc torba wozkowa. Podoba mi sie ta SH Grand, ale 350 to nie dam.
        • trusk-awka7 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 15:48
          W smyku te torby przecenione są dziś na 300 zł. To i tak drogo, ale zawsze trochę mniej niż 350. smile
          www.smyk.com/skip-hop-torba-grand-central-black-stripe,p1109841080,swiat-niemowlaka-p
          Minusem jest to, że dostępne są tylko 2 wzory.
          • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 16:10
            O, a ja wlasnie zamknelam strone Smyka i stwierdzilam, ze te ich promocje sa g warte big_grin
            • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 16:10
              I akurat wzór, który chciałam wink
              • trusk-awka7 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 16:43
                No widzisz. Wszystko przemawia za tym, żeby kupić. smile Ja zachorowałam na tą czerwoną, ale chyba najpierw muszę zobaczyć ten kolor na żywo, bo nie wiem czy ten odcień będzie pasował mi do wózka.
                • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 17:32
                  Ja się zastanawiam. Rączki są ze skóry (chociaż prędzej z ekoskóry/skaju). Boje się, że to sie będzie wycierać. Jednak Duzo ma rączki z normalnej taśmy transportowej, tego nic nie rusza. A tutaj może być problem z zużyciem materiału. I potem ciężko będzie chyba sprzedać.
                  • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 17:32
                    Duo! Duo ma rączki smile
                  • trusk-awka7 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 18:10
                    Masz rację. O tych rączkach nie pomyślałam, a prawdopodobieństwo, że ta skóra będzie się wycierać lub pękać jest duże.
                    • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 18:12
                      Ja je macalam wczoraj. I takie malo skorzane mi sie wydawaly. Zbyt klejące byly jak na skórę. Jednak kupie chyba wielka torbe normalna damska na ramie. Ale wez teraz szukaj wsrod miliona toreb.
                      • trusk-awka7 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 19:33
                        A tak na marginesie to przy tej cenie producent mógł się trochę bardziej postarać i zrobić rączki ze skóry, a nie czegoś sztucznego...
                        • acora Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 19:53
                          Patrz, jednak imitacja: www.skiphop.com/grand-central-diaper-bag "Cotton tote straps; faux leather trim". To ja dziękuję. Zacznie się odklejać, jak każda.
                          • trusk-awka7 Re: Torba idealna poszukiwana 27.11.15, 21:34
                            Faktycznie. Ja też sobie daruję ten zakup. Dobrze, że zwróciłaś na to uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka