Dodaj do ulubionych

Brio Go, proszę o radę

10.11.15, 12:25
Cześć,
dziewczyny potrzebuje pomocy w pomiarach gondoli do brio go. Mam aktualnie 2 miesięcznego malucha który ma około 60 cm długości. Napaliłam się na brio go (na britaxa go next mnie nie stać) i mam dylemat czy kupić tylko wersję spacerową czy w komplecie z gondolą, bo nie wiem czy wystarczy mi do końca marca.
Czy któraś z was zna wymiary wewnętrzne tej gondoli? Póki co mam concorda fusiona i gondolę sleeper i przysięgam, że ta gondola mnie wykańcza, jest potwornie ciężka...wsadzenie tego wózka do bagażnika jest na serio uciążliwe.
Dodam, że mój typ na brio go powstał po przeczytaniu WSZYSTKICH waszych opinii i jestem mega zadowolona, że tu tak go chwalicie i dośc obszernie opisujecie. Wymiarów gondoli sie nie dopatrzyłam, producent też nie podaje sad
Dziekuję za odpowiedź
p.s. fajnie tu wrócic z wózkowymi problemami po 5 latachsmile
Obserwuj wątek
    • skat_0 Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 13:32
      mi wychodzi 75 cm dluga i 31cm szeroka. Moj synek ma w tej chwili 3 miesiace i mam nadzieje, ze przejezdzimy cala zime w gondoli. Brio Smile tez jest fajny, a tanszy od Go i spacerowka rozklada sie bardziej plasko od go, moze to bylaby tez opcja dla Ciebie?
      • rokaj1015 Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 21:22
        no, to całkiem niezły wynik. Powinna wystarczyć na całą zimę. O brio smile tez dużo czytałam, ale jednak brio go zachwycił mnie bardziej. Oparcie nie jest aż tak koniecznie potrzebne, bo posiadam jeszcze dwa inne wózki. Więc poczekam w razie czego do momentu aż maluch będzie lepiej siedział.
        Jak ci się jeżdzi brio z maluszkiem?
        • skat_0 Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 21:37
          jestem bardzo zadowolona, chociaż w sumie nie mam porównania z innymi wózkami, to mój pierwszy smile mam tylko jedno takie ale, wydaje mi się, że budka w gondoli i pokrowiec trochę słabo chronią przed wiatrem - szpary mają, a u mnie często bywa wietrznie
    • gochalodz Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 13:51
      Na norweskich stronach znalazłam
      76x32 cm wymiary wewnętrzne
      4,9 kg waga gondoli
      Nie jest dużo lżejsza ta gondola niestety.
      • rokaj1015 Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 21:28
        w sumie kazdy kilogram mniej to już coś. Gondola sleeper do concorda waży chyba z 6 kilo. wypinanie jej ze stelaża i wkładanie do bagaznika jest koszmarne.
    • matude Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 22:27
      zmierzone przed chwila: 77 cm. syn ma 70 cm i ma miejsce. Na razie nie narzeka. smile

Ja wnoszę gondole codziennie minimum 4 razy na pierwsze piętro i daje jakoś rade. Choć czekam na ten moment kiedy już nie będę musiała big_grin
      • skat_0 Re: Brio Go, proszę o radę 10.11.15, 22:40
        dla mnie o wiele gorsze jest noszenie, wpinanie i wypinanie fotelika, koszmarnie ciężki, ale mam juz adaptery i jeździmy wozkiem nawet na parking

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka