Dodaj do ulubionych

Valco Snap -porównania z innymi wózkami

11.02.16, 19:09
Znalazłam moje stare fotki porównawcze Snapa4 do baby jogger city mini gt z wakacji. Na ostatnich fotkach mój 5-latek /116cm wzrostu, waga 17 kg/. Może ktoś zechce obejrzeć zanim porównam snapa4 denim z bjcm gt all black.
pokazywarka.pl/9c0qfx/
Obserwuj wątek
    • kejka85 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 19:18
      No właśnie kurczę mam dylemat. Kupiłam niecały miesiąc temu gt, a widzę ze snap bardziej mi się nada, ale mąż mnie zabije ??
      • koala0405 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 19:19
        snap jest fajniejszy dla mniejszych dzieci
        • kejka85 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 19:23
          no właśnie mam 7 miesięcznego wink
    • sermag Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 19:53
      No i mnie kusi ten snap. Wymienilabym swohego gt na snapawink moj syn ma rok i 9mc a w lipcu rodzi sie drugie. Tylko wyprowadzamy sie za miasto wiec moze lepiej spisze sie tam jednak gt...
      • katrinka82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 20:26
        koala dzięki smile
        Ja jeszcze GT nie kupiłam, choć zdecydowałam o czarnym. Ale chcę córkę jeszcze zmierzyć.
        Ale teraz mam dylemat.. ten snap jest o wiele zgrabniejszy i lżejszy. Ma podnóżek i pałąk. Moja córka ma obecnie 10 mies.
        Tylko ta cena.. w zeszłym roku były po niecałe 700 zł za 3 kołowy a teraz.. makabra. A boję się później dużo stracić przy sprzedaży.
        • koala0405 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 11.02.16, 21:49
          ja za ten limitek snapa na fotkach zapłaciłam ponad 1100 zł /z Czech/ więc wydaje mi się że to normalna cena. Na pewno te wózki zdobędą dużą popularność bo Snapy są lekkie i mało miejsca zajmują a nie wszyscy mieszkają w domach i maja gdzie trzymać większe wózki.
          • katrinka82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 12.02.16, 10:46
            koala podaj mi namiar ne ten sklep w Czechach.
            Pokazałam dzisiaj mężowi valco snapa denim i jest zachwycony. Tylko ja bym 3 kołowy brała. On ma chyba większą amortyzację.
            • koala0405 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 12.02.16, 12:02
              4kids.com.pl/produkty/producent/281
              www.detskydum.cz/vyrobce/valco-baby/
    • kina82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 13.02.16, 22:15
      No to czekamy na kolejne porownanie. Gdyby ktos chciał to moge zrobic porownanie z bookletem bo to podobne wozki i mogą konkurowac ze sobą. Gdybym miala wybierać miedzy nimi dwoma to noe wiem który bym wybrała (dlatego mam oba wink ).
      • katrinka82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 09:42
        Dzięki. Znalazłam sklep niedaleko mnie, który ma te wózki. Pojadę młodą zmierzyć na żywosmile i myślę, że w końcu wybiorę czy BJ czy Valco Snap wink
        • martuska1982 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 10:24
          Ja zamierzam kupic gt, ze wzgledu na regulacje wysokosci raczki. Tutaj dla nas snap przegral sad
          • katrinka82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 10:35
            Noo ja też myślę o gt, ale na rączce mi nie zależy (mam 170 cm i każdy wózek dobrze mi się prowadzi), a na podnóżku i pałąku, bo córka ma obecnie niecałe 10 miesięcy. GT mogę kupić za rok w sumie wink
            • martuska1982 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 14:30
              Mnie sie snapa tez dobrze prowadzilo. W gt bedzie mi brakowalo tez wagi snapa. No ale tata malej jak jest w PL sporo z mala spaceruje a dla niego snap za niski.
        • fk1690 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 13:28
          Może ten sklep w Warszawie?
          • katrinka82 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 14.02.16, 14:15
            Nie, w Dąbrowie Górn.
    • linkap_wawa Re: Valco Snap vs Joie Litetrax 14.02.16, 19:51
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/Cf1OIRDrjy6vYWaqbB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/LDO8B3OIJmQU8MpcfB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/vvhJAjulw5mZFBdAJB.jpg
    • linkap_wawa Re: Valco Snap vs Quinny Yezz po złozeniu 14.02.16, 19:53
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/LqrtQheks7NQ5TS7nB.jpg
    • koala0405 Snap & BJ ZIP 16.02.16, 16:49
      pokazywarka.pl/3xmeci/
      pokazywarka.pl/6gklj2/
      • annulka79 Re: Snap & BJ ZIP 16.02.16, 18:52
        Koala, rewelacja, Twoje foto-porównanie jest wprost genialne!
    • kina82 Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 18.02.16, 08:37
      pokazywarka.pl/qsyyn5/
      pasażerka to dwulatka 10 kg 85 cm wzrostu
      jeśli chodzi o wymiary to w obu wózkach są identyczne co do centymetra

Różnica - snap jest mniej osłonięty, siedzi się bardziej na wierzchu co może być wadą zimą (do skorygowania śpiworkiem) i ma mniejszy kosz.
      • fk1690 Re: Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 18.02.16, 12:28
        Byłam w sklepie i widziałam na żywo Snapa. Niestety wózek w porównaniu do BJ city GT, wypada baaaardzo słabo.
        Moim zdaniem jest aż za lekki, super dla tych co muszą wnosić go na 4 piętro, ale jak nie ma takiej potrzeby to zdecydowanie wózek jest za bardzo odchudzony.
        Bardzo słabo wygląda również osłonka za główką dziecka, która odstaje i myślę, że jeszcze jak się upchnie coś do tych kieszonek w niej to tym bardziej nie będzie zakrywała siateczki.
        Materiał w wersji black jest śliski i cienki - wiem, że niektórym to nie przeszkadza, mi jednak zdecydowanie tak.
        Lepiej dołożyć parę groszy i kupić BJ.
        • linkap_wawa Re: Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 18.02.16, 13:00
          bo Snapa zdecydowanie bardziej docenią mobilne mamy starszych dzieci. Takie, ktore potrzebuja lekkiego, kompaktowego wozka (bo czesto jezdza samochodem i pakuja i wypakowywuja wozek z nieduzego bagaznika, bo wnosza wozek na polpietro, bo duzo i czesto przemieszczaja sie po miejscie komunikacja - snapa mozna spokojnie dzwignac razem ze spiacym w srodku dziekciem) ktory to wozek posiada cechy duzej spacerowki a nie ciasnej parasolki (w miare obszerne, rozkladane do spania siedzisko, duza budka, duzy kosz na zakupy i pelna raczka), i ktory to nawet z wiekszym dzieckiem prowadzi sie i podbija w miare komfortowo. Nie znam wozka, ktory by przy tej wadze spelnial te wszystkie kryteria, ale w sumie, to juz wypadlam z obiegu, wiec moze jest jeszcze cossmile
          • kina82 Re: Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 18.02.16, 13:41
            oczywiście, zgadzam się z każdym słowem. Ja przed zimą wymieniłam parasolkę na snapa z myślą o wózku samochodowym. Czesto jeżdzę i córka mi zasypia w trakcie i potrzebowałam czegoś o gabarytach sporej spacerówki, żeby śpiwór+dwulatkę w zimowych ubraniach wsadzić ale żeby waga była parasolkowa - w moim przypadku był to quest więc w ogóle lekki.
        • martuska1982 Re: Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 18.02.16, 19:19
          Do gt tak, ale wagowo to blizej mu do zwyklego mini, cenowo tez, a w porownaniu z tymze bije baby joggera na glowe.
          • katrinka82 Re: Valco Snap vs. Peg Perego Booklet 19.02.16, 13:27
            Oglądałam valco snap ale jedzie do nas BJCM GT ten wygrał smile
    • kkasiul Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 23.05.16, 23:01
      Mam pytanie do mam. Musze zdecydowac miedzy snamem 3 kolowym a baby joggerem city mini gt. Potrzebuje spacerowki z duza budka dla 7 miesiecznego dziecka. Wozek jak najlzejszy i tu snap ma przewage. Dla takiego malucha potrzebny jest regulowany podnozek. W bj musze dokupic ale podobno terkocze na wietrze smile. Jednak najwazniejszy dla mnie jest komfort jazdy. Obecnego b-motion z britaxa najchetniej wystawilabym na smietnik na cudowne polskie chodniki sie nie nadaje (o ile cokolwiek sie nadaje). Moje pytanie brzmi czy bj city mini gt faktycznie jest tak wspanialy ze mozna mu wybaczyc ten podnozek czy to tylko plotki? Bede wdzieczna za cenne rady. Pozdrawiam
      • martuska1982 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 24.05.16, 00:47
        Gt jest super, ale snap tez jest swietny. Gt bardziej zwrotny moim zdaniem, snap duzo lzejszy, raczka w gt wyzej, po zlozeniu wielkiej roznicy w wielkosci nie ma.
      • kejka85 Re: Valco Snap -porównania z innymi wózkami 24.05.16, 07:06
        Nie wiem jak snap, ja mam gt i powiem Ci ze coraz ciężej mi się go prowadzi i podbija. Wiec proponuje sie przymierzyć bo jego wagę jednak troche czuć. Co nie zmienia faktu ze ma mnóstwo zalet, ale ja pewnie jakbym miała dzis kupować to kupiłabym cos innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka