Dodaj do ulubionych

Peg Perego Si Switch pls o opinie

10.03.16, 20:56
Dziewczyny, czy któraś miała lub choćby przymierzała się do tego wózka? Podzielcie się pls opiniami lub spostrzeżeniami - ja niestety nie mam gdzie go obejrzeć sad a pilnie potrzebuję wózka do auta i na krótkie wypady samochodowe, koniecznie łatwo składanego dla 8 miesięczniaka.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Peg Perego Si Switch pls o opinie 10.03.16, 22:28
      Oglądałam i prowadziłam z dzieckiem ok. roku. Ma wygodne choć dość wąskie siedzisko. Odwracanie siedziska est fajne ale ... tu bedzie więcej niestety wink Podbija się kiepsko, a jak odwrócimy siedzisko to bardzo kiepsko a jak dodatkowo rozłożymy oparcie bo maluch śpi to jest problem. Składanie ok ale on nie jest wcale taki malutki i poręczny. Prowadzenie jedną ręką odpada (no chyba że prosto i po równym podłożu). Kuzynka miała go w domu do usypiania z założeniem że posłuży potem na spacery ale się mocno przeliczyła.

Rozumiem że zależy Ci na odwracanym siedzisku?

• annulka79 Re: Peg Perego Si Switch pls o opinie 10.03.16, 22:43
        Za szybko kliknęłam smile
        Jak nie zależy Ci na zmianie kierunku a wózek się podoba to lepiej zwykłe Si, lżejsze i na dłużej wystarczy bo ma obszerniejsze siedzisko. Albo Baby Jogger Zip (albo Mini albo Lite) albo Booklet który poręczniej złożyć i władować do bagażnika nawet jedną ręką a komfort jazdy moim zdaniem większy. Albo jeszcze kilka innych o których mowa na forum.
        Jeśli chcesz bardzo odwracane siedzisko to lepiej wybrać coś innego, no chyba że to ma być absolutnie dodatkowy wózek. Kuzynka ostatecznie używała, ale im dziecko było cięższe tym rzadziej a w końcu wcale nie przekładała siedziska.
        • florka001 Re: Peg Perego Si Switch pls o opinie 11.03.16, 07:54
          Właśnie zależy mi na przekładanym siedzisku - synu musi mnie widzieć bo póki co jest krzyk crying
          Niestety mieszkam w mieście gdzie sprzedaje się głównie tanie wózki, te z lekko wyższej półki mogę tylko pooglądać w necie.
          Wolałabym zwykłe Si, czytałam na anglojęzycznych forach że maluch ma w nim więcej miejsca i jest węższy po złożeniu tylko boję się, że synu nie będzie chciał nim jeździć jak nie będzie nas widział.
          Z drugiej strony to duży chłopak, wygląda na roczniaka i za pół roku może mu być już ciasno w SI SWITCH.
          Potrzebuje wózek do auta, na wakacje i weekendowe wyjazdy - raczej na równe drogi.
          Ma być mały po złożeniu bo rodzina 4 osobowa ale wygodny dla malucha.
          Od półtorej miesiąca przeszukuje fora w poszukiwaniu ideału, chciałabym żeby miał choć lekką amortyzację i własnie brałam pod uwagę już tylko PP Si i BJ Zip, niestety żadnego nie widziałam na żywo.
          • annulka79 Re: Peg Perego Si Switch pls o opinie 11.03.16, 11:14
            Musiałabyś zobaczyć go na żywo. Choć moim zdaniem on nie jest wcale malutki i poręczny po złożeniu.
            Z tych dwóch PP Si (zwykłe) i BJ Zip w moim odczuciu Si jest bardziej komfortowe dla małego dziecka a Zip ma obszerniejsze siedzisko. Zip wygrywa zdecydowanie składaniem i rozmiarem po złożeniu.

Kuzynka która miała to Si wolała do samochodu BJ Versę gt, mimo iż cięższa to jej zdaniem wygodniejsza i poręczniejsza bo np. potrafiła ją złożyć i zapakować do bagażnika z dzieckiem na rękach co przy Si było niemożliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka