Dodaj do ulubionych

NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold

06.09.16, 07:02
Czy będzie to konkurencja dla BJ Citi mini ?
https://www.tomi.pl/images/watermarked/2/detailed/41/f9f03305e588da71537d01b5d4d61845.jpg
https://www.tomi.pl/images/watermarked/2/detailed/41/9b083e8b2912a94084a2cb1366d5b58e.jpg
www.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/graco-fastaction-fold-juz-w-naszym-sklepie_a715.html
Koła, w odróżnieniu do znanego w Polsce modelu Evo są piankowe, nie plastikowe.
Można zamontować fotelik Graco (który w testach bezpieczeństwa jest wysoko oceniany)
Cena poniżej 700zł (wersja spacerowa)
Akcesoria w cenie (tacki, folie, adapterów do fotelika nie potrzeba).

Nie znalazłam info o wymiarach siedziska, wszędzie tylko, że obszerne, ale jaka wysokość oparcia ?
Obserwuj wątek
    • gleana Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 06.09.16, 07:42
      Nadal wygląda plastikowo i pewnie jakością jak pozostałe Graco nie grzeszy... Oparcie wygląda na niskie i chyba mocno odchylone do tyłu a tacka za wysoko sad W tym żółtym siedzisko wygląda też na takie że dziecko będzie się zsuwać.
      • gochalodz Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 06.09.16, 08:15
        Ten 4 kołowy ma trochę inne koła, kosz na zakupy i budkę. 3 kołowy wg mnie wygląda dużo lepiej.
    • martuska1982 Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 06.09.16, 12:14
      No coś ty! To wygląda bardziej jak jakiś brytyjski marketowy plastik baby start, gdzi etemu do BJ?
      Nawet tandetny b-agile wygląda lepiej, porządniej.

Jakośc jakością, czasem można dać szanse firmie z jakości nie słynącej jak graco, ale mogliby chociaż tworząc nowy model odejśc dizajnem od tego szajsowatego plastiku, a tu nadal to samo. Graco evo mini z nutą graco tour czy jak mu tam. tongue_out
      • afroddytta Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 06.09.16, 21:10
        Nie mogę nawet patrzec na tę ilość plastiku, bo uszy bolę (chyba nie tylko ja słyszę to skrzypienie tongue_out)
    • acora Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 07.09.16, 08:04
      Jeśli to nowa / zmieniona wersja mojego (mam żłobkowy Gravo Evo Mini), to widzę, że poprawili część przy podnóżku (to guma?) - tutaj najwięcej wózek się rysuje. Dodatkowy daszek przy budce - na plus, ale jest tak mały, że raczej dużo nie da, gdyż jest osadzony bardzo wysoko. Koła - pompowane? forever air? Oryginalne piankowe nie były złe - dawały radę na kazdym podłożu, były też ciche. I lekkie. Materiał tapicerki w moim jest przyjemny, ale mega słaby. Mam wrażenie, że nie potrzeba specjalnych umiejętności, żeby go przedziurawić. Nie rozumiem siateczki przy nóżkach - jeśli jest tak wytrzymała, jak materiał tapicerki, szybko pęknie. Oparcie chyba też nie rozkłada sie na płasko, jeśli wierzyć zdjęciom producenta. Rączka jest wygięta, na pewno wygodna smile

I to, co go dyskwalifikuje. Waga poniżej 10kg?! Evo Mini waży 6! To jest wózek, który zasługuje na banner z piórkiem (na stronie Tosi) a nie 10kg czołg!

Mój Evo Mini jest fajny, lubię go, dobrze mi się jedzie. Łatam go i maluję, żeby dobrze wyglądał, ceruję i podklejam dziury.Ten wydaje mi się przekombinowany i raczej nie będzie godnym następcą lub zamiennikiem żadnego wózka.
      • gochalodz Re: NOWOŚĆ Graco Fastaction Fold 08.09.16, 08:28
        Dzięki za konkretne porównanie.
        Mam doświadczenia raczej z ciężkimi i dużymi wózkami typu Emmaljunga i TFK, a one niestety mimo wielu zalet mają wadę...są wielkie i nijak nadające się do podróżowania, na wakacje.

Ten Graco miałby być pod fotelik, graco mini nie daje takiej możliwości. Foteliki graco są w Skandynawii, gdzie mieszkam relatywnie tanie i są bezpieczne (chyba nawet produkuję foteliki Klippan czy na odwrót Klippan dla Graco? ).

Gdzie można zamontować jeszcze foteliki Graco dla noworodka?
        Baby Jogger mini miał taką opcję (drogie adaptery), Bumbleride Indie też, ale jest duży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka