Dodaj do ulubionych

Wózek na wertepy

14.10.16, 10:57
Witam się smile
Potrzebuję wózek dla 1,5-roczniaka, na co dzień jeździmy przez najprawdziwsze pole, a właściwie drogą między polami, z kamulcami i chaszczami chwastów (wydeptana ścieżka jest miejscami ciut węższa od wózka). W ogóle jestem typem łazika, lubię spacery po lesie, często jeździmy na plażę. Na czym mi zależy? Lubię dużą budę, to dla mnie priorytet, nie licząc oczywiście dobrej amortyzacji. Uprzedzam, że nie liczę na cuda z amortyzacją w takim terenie wink Mile widziana byłaby dobra zwrotność wózka, bo prosto z pola wychodzę do wielkiego miasta big_grin
Podglądam trochę forum, na dzień dzisiejszy moje typy to britax b-motion 3, MB (UJ czy T?), BJ summit x3. Bardzo proszę o podpowiedź, czy dobrym tropem idę i jakie jeszcze modele mogę wziąć pod uwagę?
Tą samą drogą jeździłam easywalkerem duo i był świetny, tylko buda za mała jak dla mnie, więc ew odpada. Teraz potrzebuję pojedynczego oczywiście smile
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Wózek na wertepy 14.10.16, 11:36
      A może jeszcze bob revolution, nipper, baby jogger city elite? One tez sa niezłe i by sie nadawaly
      • marisiatko Re: Wózek na wertepy 14.10.16, 21:46
        Zastanawia mnie jak to jest w rzeczywistości z tą amortyzacją w elite? Na forum czytałam, że bardziej umowna, elita też bym chętnie wzięła pod uwagę smile
    • koala0405 Re: Wózek na wertepy 14.10.16, 13:23
      Ja bym kupiła BOB-a SE
    • ollasja Re: Wózek na wertepy 14.10.16, 14:11
      Kierunek dobry. Jesli chodzi o MB - terrain ma wyczuwalnie lepsza amortyzację niz uj, choc przy takim dużym dziecku uj tez da rade i za twardy nie bedzie. Terrain jest oczywiscie jeszcze bardziej terenowy, ale moim zdaniem uj po polach da rade poprowadzic. Zresztą na pewno duża zaletą tych wózków jest ich trwałość i wytrzymałość, przy nasilonym eksploatowaniu to ma znaczenie.
      Nipper jak najbardziej się nadaje, choc z buda u niego gorzej... Zwroc uwage jeszcze na Boby na pewno.
      • thektoska Re: Wózek na wertepy 15.10.16, 08:58
        Wieksze kola lepsze na teren.
        Mb terrain to po schodach jezdzi, zadne wertepy mu nie straszne!
    • marisiatko Re: Wózek na wertepy 14.10.16, 21:50
      Nie brałam BOBa pod uwagę, bo wizualnie do mnie nie przemawia. Ale skoro go chwalicie muszę gdzieś na żywo go oglądnąć, może to po prostu niefotogeniczny typ wink
      Jeśli chodzi o UB, czy ma znaczenie wersja? Kiedyś pamiętam, że przewinęła mi się informacja jakoby te starsze były lepsze.
      • karolinasob Re: Wózek na wertepy 15.10.16, 00:19
        Ja mam tfk joggster twist i pompowane koła + amortyzacja przyjemnie buja wózeczkiem na spacerku w każdym terenie. Najbardziej zaskoczona jestem wielkością i szerokością rozłożonego siedziska do spania i dodatkowo podnózek! Myślałam ze po Emmie nic mnie nie zadowoli a tu takie miłe zaskoczenie!
      • kamucha007 Re: Wózek na wertepy 15.10.16, 15:44
        Mam od 2 msc BOBa SE. Kupiłam tego brzydala, bo wózkomaniaczki polecały. I dokładnie - on jest niefotogeniczny. A na żywo śliczny!!! Sklep Akpol miał promocje i za nowego dałam 999 zł. Bez problemu było dla nich wysłać go dla mnie na Śląsk w promocyjnej cenie, a ta obowiązywała tylko w sklepach stacjonarnych. No ja z całego serca polecam. Wożę nim przez las córkę 16msc.
        • karolinasob Re: Wózek na wertepy 15.10.16, 23:09
          kamucha007 a czy mozna zobaczyc na żywo i pomacać sobie Twojego Bob'a??? Gdzie mieszkasz na Śląsku???
          • kamucha007 Re: Wózek na wertepy 16.10.16, 09:07
            Świętochłowice centrum. Zapraszam serdecznie 😊
      • jusiakr Re: Wózek na wertepy 15.10.16, 20:09
        Ja kupiłam boba po namowach z forum i naprawdę jest super. Wizualnie jest masywny i "techniczny" ale prowadzi sie super, bardzo lekko. Łatwo demontuje sie koła by spakować do bagażnika. Świetnie podbija i przejeżdża przez wertepy
        • koala0405 Re: Wózek na wertepy 16.10.16, 07:30
          ale Wy jesteście okropne - nabrałam ochoty na BOB-a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka