Dodaj do ulubionych

Ktory mamas?

24.07.17, 07:38

Hej,

Postanowiłam sprzedać swoją elee. Co w zamian? Wózka potrzebuje od września do miasta i na utwardzone trakty. Córka będzie miała 4 mce,raczej duża. Elea stelaż plus gondola służyła od maja do wypadów do miasta max3 tydzień i do odbioru dzieciakow ze szkoły. Myślę nad jakims mamas ale ktorym,przy 4 mcach twarzą do mamy jeszcze? Skate? Sola city? Armadillo flip? Elea nie ma super amortyzacji,ktory mamas tu będzie lepszy? I maly po złożeniu- bagaznik corsa lub zbunkrowany u babci. Montaż cybexa atona na mamasach możliwy? Czeka nas pierwsza jesień,więc 4 mce twarzą do swiata wolałabym uniknąć, ale jak argo większy w siedzisku niż sola city to może ten? Armadillo ma kiepską amortyzacje ale starczy na dlugo...nie wiem co wybrac!!!Pomocy smile
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Ktory mamas? 24.07.17, 08:15
      Mam Solę 2, Armadillo i Argo. Wg mnie najlepsza dla takiego szkraba będzie Sola, którą zakupiłam dla jeszcze młodszego dziecka. Siedzisko rozkłada się idealnie na płasko, jest profilowane i jest lekka amortyzacja. Argo i Armadillo są dość podobne. Argo ma minimalnie wyczuwalną amortyzację, ale przy większym dziecku. Rozkłada się idealnie na płasko w przeciwieństwie do Armadillo, tylko siedzisko jest dość twarde. Z kolei Armadillo ma najlepszą i największą
      budę z nich wszystkich. Argo za tę cenę to fajny, budżetowy wybór. Oba zajmują podobną i niewielką przestrzeń w bagażniku (Sola zajmuje więcej miejsca). Młodszy jako mały niemowlak jeździł w jednym i w drugim, ale raczej sporadycznie.
      • agrafa83 Re: Ktory mamas? 24.07.17, 08:38
        Widzialam sole i wydaje mi się sztywna troche,jak znow ja spotkam poproszę o przejazdzkesmile a sola city,może ta? Opinie ma fajne,tylko czy warto dla niej sprzedac elee? A może iść w joolza? Same spacerowki w tej cenie dostanę.
        • ela.dzi Re: Ktory mamas? 24.07.17, 08:53
          Z Solą City nie miałam do czynienia, ale z wyglądu bardzo przypomina Argo. Jeśli tak jest w rzeczywistości, to dla mnie to byłby wózek raczej na równe tereny dla takiego maluszka lub dopiero bliżej roku albo na sporadyczne wyjścia na gorszy teren. Jeśli planujesz ją na zimę i śnieg, to szczerze odradzam.
          • agrafa83 Re: Ktory mamas? 24.07.17, 09:02
            Max 3 razy w tyg odwoze starszaki do szkoły i ide na spacer po miescie i parku. Raczej chodniki,asfalt ,utwardzone ścieżki. Kupiłam uzywana elee dla tego celu ale może lepiej ja zmienić na sole city?
            Kombinuje jeszcze ze spacerowka inglesina guad lub jedo trim ale ten drugi ciężko z samą spacerowka.a inglesina ma malo opinii
    • martuska1982 Re: Ktory mamas? 26.07.17, 18:32
      agrafa83 napisała:
      Elea nie ma super amortyzacji,ktory mamas tu będzie lepszy? >

Obawiam się, ze zaden nie może się poszczycić super amortyzacją. uncertain
      • agrafa83 Re: Ktory mamas? 26.07.17, 19:27
        Kupilam jednak wanderera smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka