Dodaj do ulubionych

Podobno Lubliniec....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:26
Podobno Lubliniec od następnego roku będzie stolicą województwa. Spełnia
wszystkie warunki. Nie to, co Tarnowskie Góry! Lubliniec ma więcej
mieszkańców - 23700 mieszkańców, TG tylko 622267 przy porównywalnych
powierzchniach. Lubliniec ma wielki park 90 ha, TG tylko 188 w Reptach, a
miejski- niegdyś największy w woj. katowickim tylko 21,5. Nie wspomnę już o
takich zagajnikach jak Park Redena, Strzelecki, Kamilianów, Górniczy, Piny i
Hutniczy. Po co to piszę? Hm... można swojego miasta nie kochać, może być ono
dla kogoś paskudne i skorumpowane, ale jeśli chce się coś o nim pisać należy
przynajmniej je znać. Wracając do Lublińca mogę tyle powiedzieć, że jest to
fajne miasto, ludzie, których znam są normalnie przyzwoici. Natomiast z tego,
co czytam na forum TG. odwiedzaja Lubliniec tłumoki i nieuki. Szkoda, że taki
element mieni się być znawcami tematów demograficznych i historycznych. Ta
głupiutka ptaszyna - tarnogórznka, która jeździ do szkoły do Lublińca
mniemam, że nie jest nauczycielką! Przecież szkolnictwo tak nisko jeszcze nie
upadło!
Obserwuj wątek
    • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:38
      Na forum TG (i na innych też!) zawsze odezwie sie jakiś prowokator. Jeśli nie
      jest to cham chcący naubliżać niewinnym ludziom, to jakaś głuptaska z ptasim
      mózgiem chcąca się przypodobać przydupasom ze szkoły. Jestem w stanie to
      wszystko zrozumieć. Zaglądm tutaj czasem, ale nabieram przekonania, że w
      większości piszą tutaj ......(autocenzura zadziałała) i ........ (znowu
      zadziałała)oraz tacy, co ........ (o! Znowu!) Dlatego kończę i pozdrawiam tych
      wszystkich światowców z forum TG. Jeśli TG są wiochą, to jest to Wasza zasługa.
      • kasicaaa eeeeeeeeee 14.11.05, 14:56
        nie ma o co kruszyć kopii. zzezem, niepotrzebnie się tak denerwujesz. "koń jaki
        jest każdy widzi". take it easy :)))))
    • lublinczanka Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 15:20
      prosze nie obrażać mojego miasta! Lubliniec jest dużo lepszy niż TG!!!

1. Lubliniec ma już prawie 30tys mieszk, a jak sobie wkrótce przyłączymy
      okoliczne wiosk i(m.in. sadów, Lubecko) to będziemy miec grubo ponad 30.
      2. Lubliniec ma najważniejszą i najlepszą jednostke wojskową w kraju, ma
      najwięszy i najlepszy zakład psychiatryczny w kraju, i jeden z najlpszych w
      Europie, mamy jedno z dwóch w Polsce więzień dla kobiet o zaostrzonym rygorze,
      jestesmy jednym z najstarszych miast na Śląsku i w Polsce, obszarowo jestesmy
      od was więksi, mamy 92 km2, wy macie mniej. Mamy o niebo lepsze połączenia
      kolejowei autobusowe od was, a PKS Lubliniec jest jendym z najlepszych i
      największych przewożników w województwie. W Lublińcu zatzrymują sie wszystjkie
      autobusy a w TG nie, Lubliniec jest bardziej znany, pod względem powierzchni to
      jestesmy w pierwszej 10tce w województwie. Jestesmy od was bardziej rozwinięci
      gospodarczo i przemysłowo, mamy lepszy przemysły, lepsze (i więcej) szpitale,
      nasze szkoły wyzsze, policealnea na wysokim poziomie. Mamy kręgielnie i więcej
      marketów. Mamy lotnisko wojskowe, więcej kosciołów, metke boską, patronke,
      klasztor, i duuużo lepsza i większą obwodnice od was, a już wkrótce zaczyna sie
      budowa obwodnic wschodniej i północnej, oraz trasy śródmiejskiej, a także parku
      wodnego i remont zamku lublinieckiego. Mamy sanatorium, więcej waznych
      osobistości pochodzi z Lublińca. Kiedyś musieliście załatwiac sprawy albo w
      Bytomiu albo w Lublińcu, mamy od was więcej urzędów..

dłuuuugo by tak wymieniać.
      • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:09
        Z tego, co piszesz tuszę, że nie ma z kim rozmawiać.... Kościołów macie wiecej?
        Masz kompleks prowincjuszki, to normalne dla małomiaeteczkowej niedokształconej
        osoby. Teraz mi powiesz, że twój dziadek miał taaaaaake wąsy i taaaką szablę!
        Matka Boska jest jedna, są różne jej sanktuaria, w TG też. Jeśli tego nie
        wiesz, to sobie poczytaj. W mojej wypowiedzi dałem do zrozumienia, że głupotą
        jest przechwalać się, które miasto jest lepsze, większe, które ma wieksze
        pwerspektywy rozwoju. Niech Lublinie ma, może w końcu podniesie się z upadku
        po "czestochowskim zaborze", ale nie wypowiadaj sie na temat Tarnowskich Gór w
        sposób pejoratywny, bo ośmieszasz siebie i tylko utwierdzasz w przekonaniu
        Twojej zasciankowej psychiki. Regres przemysłowy TG związany jest upadkiem
        górnictwa, którą to gałąź fabryki TG obsługiwały, oraz fatalną sytuacja na PKP.
        Nikt nie obraża Twojego miasta, Lubliniec jest fajny i całe szczęście, że nie
        jest faktycznie tylko Twój, bo z tego co piszesz nawet nie potrafisz naświetlić
        jego prawdziwych walorów.
      • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:14
        I jeszcze... załatwiać sprawy możemy u siebie w toalecie. Te kupki na
        lublinieckch ulicach są pewnie Twoje. Ostatnio myślałem, że puszczę pawia, na
        srodku ulicy w Lublińcu ktoś.......
    • lublinczanka Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 15:22
      aaa zapomniałam powiedzieć ze mamy najnowocześniejszy zakłąd dla niesłyszących
      i słabosłyszących. I chcą u nas trajtki budowac.

pzdr dla TG
      • kasicaaa Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 15:32
        co to jest "metka boska"?
        • lancer7 Re: Podobno Lubliniec.... 17.11.05, 14:56
          pewnie jakiś rodzaj kiełbasy:D
      • Gość: goffy Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.05, 15:36
        Mamy.mamy,mamy..... To moze zamiast Warszawy, Lubliniec stolica R.P ?.
      • loggic Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 15:48
        Oooooooooo!!!!!!!! I internet w szpitalu psychiatrycznym wam podłączyli!
        ;)
        L.
        • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:18
          Ona ma chyba przepisane przez lekarza odreagowanie na internecie.
      • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:24
        A ja słyszałem, że metro - bedzie można z dworca podjechać kolejką podziemną na
        grzyby do Kokotka, albo za Lentex oglądać panoramę końca świata.
      • Gość: synekzrojcy Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:29
        A jak sie zakończyły udry intelektualisy z Lubecka imć pana Grzesika z kalifem
        Boronowa Dżihadem Rezkiem? Który to miał kogo całować po rękach? Czy to są te
        osobistości z lublinieckiego
    • crux_lc Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 16:57
      Drodzy trarnogórzanie, moim zdaniem pokazujecie prowincjonalnośc. Ja uważam ze
      kazdy swoje chwali i nic dziwnego, ze mieszkańcy L-ca koffają L-c. A jaką Matke
      Boską macie?

P.S. Kokotek to dzielnica Lublińca
      • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:17
        Pokazujemy prowincjonalność i co z tego? Przynajmniej nikt sie nie sili na
        wielkomiejskość mieszkając na polance w środku lasu! Wiem, że Kokotek
        to "dzielnica" Lublińca, taka właśnie jak samo centrum - markot, kościółek i
        hotelik w zagajniku. Na marginesie ten skrót pisze się bez kropek. Matkę Boską
        mamy tę samą co wszędzie, już to tłumaczyłem, ale do główki czasmi trzeba kilka
        razy palnąć? No, właśnie Jakie Wy macie sanktuarium? Matki Boskiej Lubeckiej?
      • lancer7 Re: Podobno Lubliniec.... 17.11.05, 14:59
        mnie zawsze uczyli, że Matka Boska jest jedna
    • lublinczanka Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 16:59
      łahaha, wy macie MB? taaa, jasne... i nie macie tak dużego parku, poza tym wasz
      to same drzewa a nasz to ścieżki rowerowe, szliaki, ambony itd itp i nasz jest
      więszy.

I wszyscy sie spierają jakie miasto jest lepsze, przykład:
      Słupsk-Koszalin
      Zielona Góra-Gorzów Wlkp.
      Bydgoszcz-Toruń
      Rzeszów-Przemuśl
      Warszawa-Kraków
      Katowice-Sosnowiec
      Lubliniec-Czestochowa.

• kasicaaa Re: Podobno Lubliniec.... 14.11.05, 17:28
        a ty trzeźwa jesteś?
      • Gość: goofi Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.05, 17:37
        Lublinczanko wybacz,ale licytowanie sie Matka Boska jest chyba nie na
        miejscu.Apeluje o troche umiaru.Na zakonczenie musze sie zgodzic z tym co
        napisal Loggic.Chyba jednak w psychiatryku internet podlaczyli.
    • Gość: zezik Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:41
      lubliniec maja zaorać bo tam wybudują jeden WIELKI SUPR-HIPERMARKET żeby nie
      budować już w T-G.A metro będzie żeby tam dojechać,oczywiście perony wyłożone
      LENTEX-em.
    • Gość: tarnogórzanka Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:45
      internet w psychiatryku w l-cu jest juz od dawna
      • Gość: zzezem Re: Podobno Lubliniec.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:20
        Przypuszczam, że od bardzo dawna psychiatryk ma dostęp, ale jak widac z tego
        forum ostatnio maja dostęp do internetu najcięższe przypadki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka