Gość: dr scott IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 21:03 Oś. Przyjaźń (OHIO) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 30.11.01, 09:03 OHIO L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 11:17 Gość portalu: loggy napisał(a): > OHIO > L. wlasciwie powinnismy pisac Tarnowice Stare, bo przeciez chodzi o dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: 195.136.60.* 30.11.01, 12:57 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: loggy napisał(a): > > > OHIO > > L. > > wlasciwie powinnismy pisac Tarnowice Stare, bo przeciez chodzi o dzielnice. no właśnie. Nie chciałem nic mówić wcześniej,ale co tam na OHIO jest ciekawego? Bloki, przystanki autobusowe, parę piwiarni, może szkoła, albo Jubilat? Co do Starych Tarnowic to się prędzej zgodzę. A tak w ogóle, to w czym ma ta dzielnica być najlepsza? Każda ma swoje plusy i minusy. Jedna bo jest cicha i spokojna, druga bo blisko do miasta, trzecia, bo daleko od miasta, czwarta bo trochę zabytków a w piątej są najlepsze imprezy. To bardzo trudno ocenić tym bardziej gdy angażujesz się w ocenę osobiście. Mój typ to śródmieście wraz z Oś. Gruzełki (przy parku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 30.11.01, 13:56 Dzielnica to przede wszystkim ludzie! :) A jesli tak to bezapelacyjnei wygrywaja Tarnowice Stare (razem z OHIO). He he he! Moze po prostu dlateog ze tam jest najwiecej ludzi? L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 16:53 Gość portalu: loggy napisał(a): > Dzielnica to przede wszystkim ludzie! > :) > A jesli tak to bezapelacyjnei wygrywaja Tarnowice > Stare (razem z OHIO). > He he he! > Moze po prostu dlateog ze tam jest najwiecej ludzi? > L. he he he... dobre... mysle, ze dobrzy ludzie to mieszkaja na Bobrownikach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 03.12.01, 09:39 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: loggy napisał(a): > > > Dzielnica to przede wszystkim ludzie! > > :) > > A jesli tak to bezapelacyjnei wygrywaja Tarnowice > > Stare (razem z OHIO). > > He he he! > > Moze po prostu dlateog ze tam jest najwiecej ludzi? > > L. > > he he he... dobre... > mysle, ze dobrzy ludzie to mieszkaja na Bobrownikach! No dobra... to dobra dzielnica bo JA tam mieszkalem! A Bobrowniki to swoja droga! W sumie moze nawet masz racje... hmmm... L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 16:52 Gość portalu: adaś napisał(a): > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > Gość portalu: loggy napisał(a): > > > > > OHIO > > > L. > > > > wlasciwie powinnismy pisac Tarnowice Stare, bo przeciez chodzi o dzielnice > . > > no właśnie. Nie chciałem nic mówić wcześniej,ale co tam na OHIO jest ciekawego? > > Bloki, przystanki autobusowe, parę piwiarni, może szkoła, albo Jubilat? Co do > Starych Tarnowic to się prędzej zgodzę. A tak w ogóle, to w czym ma ta dzielnic > a > być najlepsza? Każda ma swoje plusy i minusy. Jedna bo jest cicha i spokojna, > druga bo blisko do miasta, trzecia, bo daleko od miasta, czwarta bo trochę > zabytków a w piątej są najlepsze imprezy. To bardzo trudno ocenić tym bardziej > gdy angażujesz się w ocenę osobiście. Mój typ to śródmieście wraz z Oś. Gruzełk > i > (przy parku) jest troche zabytkow na St Tarnowkicach. poza tym to jedna z najstarszych dzielnic - od Tarnowitz wywodzi sie nazwa miasta. jest cool. widziales ostatnimi czasy Zamek w Tarnowicach? Jest cool, a jeszcze go nie skonczyli, ba dopiero co zaczeli remontowac! pozdrav! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 03.12.01, 09:35 No i w Tarnowicach remontuja teraz zabytkowy kosciolek z 1415 roku!!! To jest dopiero zabytek! No i atmosfera jest tam w miare spokojna... :) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 10:38 Gość portalu: loggy napisał(a): > No i w Tarnowicach remontuja teraz zabytkowy kosciolek > z 1415 roku!!! > To jest dopiero zabytek! > No i atmosfera jest tam w miare spokojna... :) > L. no i jest Leśniczówka - jedyna knajpa, która ma cool klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.tarnowskie-gory-naklo.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 12:14 uprzejmie donoszę, że portal www.tg.site.pl zrobił już plebiscyt na najsympatyczniejszą dzielnicę; na razie wyniki są takie: * ohio - 22% głosów * osada - 19% głosów * repty - 16% głosów * śródmieście - 14% głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 16:51 Gość portalu: Marc napisał(a): > uprzejmie donoszę, że portal www.tg.site.pl > zrobił już plebiscyt na > najsympatyczniejszą dzielnicę; na razie wyniki są takie: > * ohio - 22% głosów > * osada - 19% głosów > * repty - 16% głosów > * śródmieście - 14% głosów potwierdza to tylko fakt, ze Stare Tarnowice sa the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: 195.136.60.* 21.01.02, 13:25 no cóż, nie podzielam, może dlatego że znam "luksus" niemieszkania w blokowisku i wiem jak naprawdę jest przyjemnie poza miastem. osiedla są beeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 15:25 DLamnie itak najlepsze jest centrum bo wyjde z domu u jestem w srodku miasta... niemusze niegdzie dojerzdzac, ani do szkoly ani do knajpy... no i niemieszkam w ciasnym,zelbetonowym klocku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 21.01.02, 08:47 Gość portalu: cobra4 napisał(a): > DLamnie itak najlepsze jest centrum bo wyjde z domu u jestem w srodku miasta... zartujesz prawda? L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 00:29 Gość portalu: loggy napisał(a): > Gość portalu: cobra4 napisał(a): > > > DLamnie itak najlepsze jest centrum bo wyjde z domu u > jestem w srodku miasta... > > zartujesz prawda? > NO CHYBA TY ZAERTUJESZ... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 04.02.02, 10:51 Gość portalu: cobra4 napisał(a): > Gość portalu: loggy napisał(a): > > > Gość portalu: cobra4 napisał(a): > > > > > DLamnie itak najlepsze jest centrum bo wyjde z domu u > > jestem w srodku miasta... > > > > zartujesz prawda? > > > NO CHYBA TY ZAERTUJESZ... prawdziwe centrum jest na OHIO :)))))))) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 21:45 Gość portalu: loggy napisał(a): > Gość portalu: cobra4 napisał(a): > > > Gość portalu: loggy napisał(a): > > > > > Gość portalu: cobra4 napisał(a): > > > > > > > DLamnie itak najlepsze jest centrum bo wyjde z > domu u > > > jestem w srodku miasta... > > > > > > zartujesz prawda? > > > > > NO CHYBA TY ZAERTUJESZ... > > prawdziwe centrum jest na OHIO :)))))))) > L. JA PISZE O CENTRUM TARNOWSKICH GOR A TY PISZESZ O CENTRUM ZELBETONU... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: 192.168.1.* 04.02.02, 16:20 Wszyscy co tu piszą są jakoś strasznie zadowoleni z tego że g... mają. Chwalą sobie te życie w anonimowym blokowisku jakby nie było nic lepszego. Sam mieszkam w bloku ale wcale to mnie nie satysfakcjonujące. Zupełnie już nie rozumiem ludzi z Przyjaźni ponieważ nie dość że muszą mieszkać w blokach to jeszcze na jakimś zadupiu miasta tak że wszędzie trzeba dojechać (chyba że ktoś ma "zdrowe" nogi) Dlatego zanim napiszecie tekst w stylu że oś Przyjaźń jest najlepszym miejscem na spędzenie życia - zastanówcie się czy na pewno nie chcielibyście go spędzić inaczej. db Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.wbp.zabrze.pl 04.02.02, 16:27 Gość portalu: db napisał(a): > Wszyscy co tu piszą są jakoś strasznie zadowoleni z tego > że g... mają. Chwalą sobie te życie w anonimowym blokowisku jakby > nie było nic lepszego. Sam mieszkam w bloku ale wcale to mnie > nie satysfakcjonujące. > Zupełnie już nie rozumiem ludzi z Przyjaźni ponieważ nie dość > że muszą mieszkać w blokach to jeszcze na jakimś zadupiu miasta > tak że wszędzie trzeba dojechać (chyba że ktoś ma "zdrowe" nogi) > > Dlatego zanim napiszecie tekst w stylu że oś Przyjaźń > jest najlepszym miejscem na spędzenie życia - zastanówcie > się czy na pewno nie chcielibyście go spędzić inaczej. > > db masz racje! ale niestety hawaje nie sa dzielnica TG :((( L. Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Najlepsza dzielnica TG? 05.02.02, 10:58 Przeczytałem tych kilka postów i jedno wiem, że osiedle przyjażń nie jest najlepszą dzielnicą - nie zasługuje na to- szare blokowiska i szarzy ludzie i nic więcej. Sama dzielnica (Stare Tarnowice) to samo - stary kościólek zamknięty przez większą cześć roku, nieciekawe knajpy. Po prostku póżny PRL a nie którzy się zachwycają i to Ci którzy tam mieszkają - jakoś dziwnie pojęty szowinizm lokalny. Obarte (jeżeli gdzieś są) drzewa krzewy itp. W tej dzielnicy nic się dzieje bo ludziom sie nic niechce, że wspomne sprawę sieci internetowej. Ludzie (zresztą to w całych TG i nie tylko)zamykają się w swoich domach na czery spusty i tyle. My home is my castle. Wg IMHO najleszą dzielnicą jest śródmieście przy parku bądź osiedle kolejarzy i staszica - mam pecha ja tam nie mieszkam ale bardzo bym chciał. Były mieszkaniec OHIO - na szczeście. Ps Ten sama szarzyzna to Osiedle Jana i Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.waw.cdp.pl 05.02.02, 12:43 ale sie umordowalam czytajac Twoj post. jak juz chcesz ponarzekac, to aby sprawdz co napisales przed poslaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Najlepsza dzielnica TG? 06.02.02, 12:15 Gość portalu: jolek napisał(a): > ale sie umordowalam czytajac Twoj post. > jak juz chcesz ponarzekac, to aby sprawdz co napisales przed poslaniem. Myślę że nie narzekałem ale tylko przedstawiłem swoje uwagi dotyczące ohio; jak nie zrozumiałeś to jest mi przykro. moze napiszę jeszcze raz pismem obrazkowym żartobliwie Bob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 13:01 bombadil napisał(a): > Przeczytałem tych kilka postów i jedno wiem, że osiedle przyjażń nie jest > najlepszą dzielnicą - nie zasługuje na to- szare blokowiska i szarzy ludzie i > nic więcej. Sama dzielnica (Stare Tarnowice) to samo - stary kościólek > zamknięty przez większą cześć roku, nieciekawe knajpy. Po prostku póżny PRL a > nie którzy się zachwycają i to Ci którzy tam mieszkają - jakoś dziwnie pojęty > szowinizm lokalny. Obarte (jeżeli gdzieś są) drzewa krzewy itp. W tej dzielnicy > > nic się dzieje bo ludziom sie nic niechce, że wspomne sprawę sieci > internetowej. Ludzie (zresztą to w całych TG i nie tylko)zamykają się w swoich > domach na czery spusty i tyle. My home is my castle. > Wg IMHO najleszą dzielnicą jest śródmieście przy parku bądź osiedle kolejarzy i > > staszica - mam pecha ja tam nie mieszkam ale bardzo bym chciał. > Były mieszkaniec OHIO - na szczeście. > Ps > Ten sama szarzyzna to Osiedle Jana i Centrum. Spoko... nareszcie jakies ciekawe dopiski sie zaczely... teraz przynajmniej jest co pisac... Napisales ze tosami tyczy sie centrum? hmm napewno wiele zeczy jest podobnych ale napewno nie wszytko.. sama zabudowa niejest taka jak na Ohio... tzn jest duzo blokow PRLowskich ale wynika to raczej z II wojny swiatowej.. poprostu ruscy bombardowali TG nawet tydzien potym jak je zdobyli!@#@ (bardzo wolny przeplyw informacji) i wtedy wlasnie czesc budynkow w centrum zostala zniszczona i na ich miejscu powstaly tzn bloki. Przykladowo na ulicy Sobieskiego od strony rąda najpierw jest park, potem blok, stara kamienica (1909r) i pozniej juz wiekszosc blokow... Widok chyba tez mam inny niz gdybym mieszkal w bloku bo widze mnustwo dachow i kamienic 2 szkoly kilka innych budynow ale co wazniejsze niejest to nawprost mego okna oddalone odniego... pozatym kazdy z tych budynkow jest calkowicie inny... mieszkanie mam prawie 140 metrow2 wysokie na 3.5 wiec chyba zle niejest, troszke miejsca dla siebie mam. Cenie sobie rowniez to ze niemmusze nigdzie dojezdzac... z autobusow niekozystam wogole bo prawie wszedzie moge dojsc... Oczywiscie nawet TG centrum niejest wymarzonym miescem nato by reszte zycia spedzic... pewnie bylem w lepszych miejscach (dwa razy w californii) ale co stego kiedy moja rodzina mieszka w tym samym mieszkaniu od 36roku i niema chuja zebym sie gdziekolwiek przeprowadzal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Najlepsza dzielnica TG? IP: 195.136.60.* 06.02.02, 10:42 Gość portalu: cobra4 napisał(a): > Przeczytałem tych kilka postów i jedno wiem, że osiedle przyjażń nie jest > > > najlepszą dzielnicą - nie zasługuje na to- popieram jak zwykle - nie możwe być przyjemnie w szarości i bylejakości. Chyba tylko kura zadowolona jest żw mieszka całe zycie w klatce. > Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Najlepsza dzielnica TG? 06.02.02, 12:28 Gość portalu: cobra4 napisał(a): > Napisales ze tosami tyczy sie centrum? hmm napewno wiele zeczy > jest podobnych ale napewno nie wszytko.. sama zabudowa niejest taka jak na Ohio > ... > tzn jest duzo blokow PRLowskich ale wynika to raczej z II wojny swiatowej.. > poprostu ruscy bombardowali TG nawet tydzien potym jak je zdobyli!@#@ (bardzo > wolny przeplyw informacji) i wtedy wlasnie czesc budynkow w centrum zostala > zniszczona i na ich miejscu powstaly tzn bloki. Przykladowo na ulicy Sobieskieg > o > od strony rąda najpierw jest park, potem blok, stara kamienica (1909r) i poznie > j > juz wiekszosc blokow... Zeby tylko ruscy bombardowali niestety miasto niedbało o te kamienice a teraz prywatni zarządcy badz wspólnoty i sie posypały na nich miejsc powstały stworki budowlane np dom kulury kolejarz, "szklany pałac" na rynku, bydynki przy Sienkiewicza, Sobieskiego i wiele innych > Widok chyba tez mam inny niz gdybym mieszkal w bloku bo widze mnustwo dachow > i > kamienic 2 szkoly kilka innych budynow ale co wazniejsze niejest to nawprost me > go > okna oddalone odniego... pozatym kazdy z tych budynkow jest calkowicie inny... Tak widok masz lepszy ale całośc - juz teraz widać że cześci centrum to dzielnicy biedy > mieszkanie mam prawie 140 metrow2 wysokie na 3.5 wiec chyba zle niejest, trosz > ke > miejsca dla siebie mam. Cenie sobie rowniez to ze niemmusze nigdzie dojezdzac.. > . No tak maleńkie masz mieszkanie można zazdrościc dopóki nie będziesz musiał płacic urealnionego czynszu i partycypować w remoncie - ale tak jest wszędzie > z autobusow niekozystam wogole bo prawie wszedzie moge dojsc... W odrebie cenrum, ale żeby gdzieś pojechać o ile masz samochód (bo Ci go nieukradli - w śródmieściu wg danych powiatowej policji dochodzi do najwiekszej liczby przestępstw dalej jest OHIO później osada jana) > Oczywiscie nawet TG centrum niejest wymarzonym miescem nato by reszte zycia > spedzic... pewnie bylem w lepszych miejscach (dwa razy w californii) ale co ste > go > kiedy moja rodzina mieszka w tym samym mieszkaniu od 36roku i niema chuja zebym > > sie gdziekolwiek przeprowadzal!!!! Ja jednak mam marzenia by wyprowadzić się tam gdzie mi się podoba i będę robił by się przeprowadzić. PO TO SA CHYBA MARZENIA. BOB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Dlaczego OHIO... IP: *.wbp.zabrze.pl 06.02.02, 11:29 Podczas dyskusji kategorycznie stwierdziliscie ze os. Przyjazni Polsko-Radzieckiej jest beznadziejne. Dobrze. Sprobuje wam opisac jak wygladalo tam moje zycie. Sami ocencie czy bylo az tak tragicznie. Blok w wielkim blokowiski, ale cale szczescie na samym jego obrzezu. Widok z okien na pola i lasy. Przez caly rok mozna obserwowac zachody slonca. Wystarczy przejsc 100 m. i wchodzi sie w pola. Wiele razy z kolegami buszowalismy w PGRowskich polach kukurydzy niczym w wietnamskiej dzungli. Nieraz gonil nas tam rolnik z psem - niejaki Mrozek. NIGDY NAS NIE ZLAPAL :) Boisko pilkarskie tuz pod blokiem, drugie przy szkole podstawowej. Ogniska w lesie, wedrowki i rowerowe rajdy po repeckim parku. Amatorskie penetracje sztolni :) Inna rozrywka - torszke niebezpieczna jak na dzieciaki - penetracja budowy dalszej czesci osiedla. Rozumiecie - niedokonczone bloki z wielkiej plyty, glebokie wykopy, windy towarowe, stroze z psami, fundamenty zatopione woda itp. Chodzenie po lodzie na tzw. cegielni czyli zbiorniku wodnym przy ul. repeckiej. Lowienie ryb tamze. Penetracja poniemieckich bunkrow w pobliskich Zbroslawicach. Jednym slowem folklor jak 150. O wiele blizsze prawdy bedzie stwierdzenie ze jestem wiesniakiem niz miastowym ;) A ponadto blisko centrum i bardzo dobry dojazd w porownaniu z innymi dzielnicami. Tylko na Chechlo bylo daleko (na rowerze). I teraz blisko do Aquaparku. Powiedzcie czy dzieciaki z centrum maja takie atrakcje? Uwazam ze mialem o niebo lepiej niz one. Choc obecnie poziom sie wyrownuje bo dzieciaki siedza przed TV lub kompem a to mozna miec wszedzie gdzie jest prad. Moim zdaniem to bardzo smutny fakt (to jak dzieci spedzaja wolny czas oczywiscie a nie to ze wszedzie jest prad). Reasumujac OHIO ma swoje plusy! L. Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Dlaczego OHIO... 06.02.02, 12:10 Gość portalu: loggy napisał(a): > Blok w wielkim blokowiski, ale cale szczescie na samym > jego obrzezu. Widok z okien na pola i lasy. Z dwóch lub 3 budynków( ito na wyższych pietrach) a nie z większości budynków; mozna poglądać sąsiadkę Czesie lub piekny budynek z naprzeciwka lub przepełnoiny hasiok > Przez caly rok mozna obserwowac zachody slonca. Wystarczy przejsc > 100 m. i wchodzi sie w pola. Racja ale gdzie można chodzić po polach ale po co chyba że jesteś rolnikiem albo masz psa ale też musisz uważać by nie wejśc w jakąs kupę; Niestety też niemiłe to mijsce na spacery bo ludzisków na tych polach jak na krupówkach; byłem 2 tyg temu to wiem > Wiele razy z kolegami buszowalismy w PGRowskich polach kukurydzy niczym w > wietnamskiej dzungli. Nieraz gonil nas tam rolnik z > psem - niejaki Mrozek. NIGDY NAS NIE ZLAPAL :) Jak masz w tym przyjemność niszczyć czyjąś plantację często jego źródło utrzymania. Rozumiem jak byłem bajtlem też tak robiłem ale taraz? > Boisko pilkarskie tuz pod blokiem, drugie przy szkole > podstawowej. Jeżeli nie jest zajętę przez jakiś szemranych kolesi i masz dla nich na cygarety bądź na wino > Ogniska w lesie, wedrowki i rowerowe rajdy po repeckim parku. Taj tu się zgadzam Park repecki jest fajny ale czy to są Stare Tarnowice czy już Repty > Amatorskie penetracje sztolni :) jw > Inna rozrywka - torszke niebezpieczna jak na > dzieciaki - penetracja budowy dalszej czesci osiedla. Niestety ale już nie jestem dzieckiem (a szkoda) więc komuś na plac nie będę wchodził > Rozumiecie - niedokonczone bloki z wielkiej plyty, > glebokie wykopy, windy towarowe, stroze z psami, > fundamenty zatopione woda itp. Rozumiem ale gdzie tak nie jest - wszędzie mamy swój plac zabaw w szczególności jaki jesteśmy dziećmi > Chodzenie po lodzie na tzw. cegielni czyli zbiorniku > wodnym przy ul. repeckiej. Lowienie ryb tamze. Z tymi rybami bym nie przezsadzał a poza tym trzeba mieć kartę wędkarską bo cię pogonią i nie tylko > Penetracja poniemieckich bunkrow w pobliskich > Zbroslawicach. Zgadzam się tyle że co to wspólnego z Przyjażnią rozumiem że z TG > Jednym slowem folklor jak 150. O wiele blizsze prawdy > bedzie stwierdzenie ze jestem wiesniakiem niz > miastowym ;) Masz rację chociaż mieszkam w centrum też chciałbym poczuć się jak Country boy > A ponadto blisko centrum i bardzo dobry dojazd w > porownaniu z innymi dzielnicami. Czyżby któredy tak fajnie jeżdzi się do Centrum > Tylko na Chechlo bylo daleko (na rowerze). > I teraz blisko do Aquaparku. Z osiedla Kolejarz jest bliżej > Powiedzcie czy dzieciaki z centrum maja takie atrakcje? Myślę że mają ich więcej bo oprócz tych wszystkich wspaniałych przygód (których wspomniałeś wcześniej) mają też dostęp to tzw zoorganizowanej rozrywki > Uwazam ze mialem o niebo lepiej niz one. Kwestia gustu > Choc obecnie poziom sie wyrownuje bo dzieciaki siedza > przed TV lub kompem a to mozna miec wszedzie gdzie > jest prad. Moim zdaniem to bardzo smutny fakt (to jak > dzieci spedzaja wolny czas oczywiscie a nie to ze > wszedzie jest prad). Popieram ale dziciakom trzeba wskazać że sa też inne mozliowści niż TV i komputer > Reasumujac OHIO ma swoje plusy! Mieszkałem i widzę więcej minusów > L. Bob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dlaczego OHIO... IP: *.wbp.zabrze.pl 06.02.02, 14:21 Oczywiscie mowie o tym co sie robilo "za bajtla"... Pytasz co maja wspolnego te wszystkie miejsca z Os. Przyjazni - otoz i Zbroslawice i park repecki i Aquapark i pola sa po prostu blisko! Mysle ze mieszkajac na osiedlu mozna znalezc interesujace rzeczy do roboty i sadze ze mi sie to udalo. Oczywiscie sprawa bezdyskusyjna jest fakt iz "za mlodu" nie bylo takich spraw jak "kolesie zbierajacy na wodke" itp. - a propos - gdyby dzielnicowi mogli sie czasem zjawic na boisku przyszkolnym - byloby dobrze. Faktem jest iz mieszkanie w ktorym zylem mialo wyjatkowo atrakcyjne polozenie! I to jest moje niewatpliwe szczescie. Z mojej strony podsumowanie byloby nastepujace: kiedy ktos chce zrobic cos milego, rozerwac sie itp. to nawet na Przyjazni moze znalezc cos dla siebie. Jesli natomiast woli narzekac i marudzic to jego sprawa. Wtedy bedzie sie nudzic i stworzy samonapedzajace sie kolo. A co do wspolczesnych bajtli to co powiesz na nowy watek? Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
bombadil Re: Dlaczego OHIO... 06.02.02, 15:40 Moje podsumowanie jest nastepujące od nas samych zależy jaka dzielnica jest najlepsza i mamy taka moc sprawczą że możemy coś zmieniać. Byle było z kim i dla kogo. BOB Ps. A co do wątku bajtlów popieram; może wątek by był o naszym dziciństwie, przygodach, zabawach itp proponuje nazwę Misplaced Childhood? (w wolnym tłumaczeniu niewłaściwe dziciństwo?)od znakomitej płyty Marrilion -tak przy okazji nazwa ściągnieta od Tolkiena(sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Dlaczego OHIO... IP: *.wbp.zabrze.pl 06.02.02, 16:04 bombadil napisał(a): > Moje podsumowanie jest nastepujące od nas samych zależy jaka dzielnica jest > najlepsza i mamy taka moc sprawczą że możemy coś zmieniać. Byle było z kim i > dla kogo. true! > A co do wątku bajtlów popieram; może wątek by był o naszym dziciństwie, > przygodach, zabawach itp proponuje nazwę Misplaced Childhood? (w wolnym > tłumaczeniu niewłaściwe dziciństwo?)od znakomitej płyty Marrilion -tak przy > okazji nazwa ściągnieta od Tolkiena(sic!) oki to zaloz prosze :) czyzby nazwa miala sugerowac ze to co robilismy w dziecinstwie bylo niewlasciwe??? :)) L. Odpowiedz Link Zgłoś