Gość: dr scott IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 21:43 czy ktos zna jakies szczegoly dot. tej imprezy?? gdzie, kto, jak, dlaczego, o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickowa Re: GWARKI 2003. 10.08.03, 22:27 A po co szczegóły, skoro z roku na rok jest coraz gorzej...może lepiej nie wiedzieć i mieć nadzieję, że tym razem z estrady nie zapiszczy Edytka B. względnie nie będzie "czerwony" Michał W. udawać, że śpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: GWARKI 2003. IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 23:21 nickowa napisała: > A po co szczegóły, skoro z roku na rok jest coraz gorzej...może lepiej nie > wiedzieć i mieć nadzieję, że tym razem z estrady nie zapiszczy Edytka B. > względnie nie będzie "czerwony" Michał W. udawać, że śpiewa... no tak, ale ja jestem zainteresowany udzialem w gwarkach jako... wykonawca :) znaczysie bedziemy brac udzial w pochodzi prawdopodobnie, tak jak rok temu (Tuning Klub Tarnowskie Gory). Odpowiedz Link Zgłoś
nickowa Re: GWARKI 2003. 10.08.03, 23:41 Gość portalu: dr scott napisał(a): > nickowa napisała: > > > A po co szczegóły, skoro z roku na rok jest coraz gorzej...może lepiej nie > > > wiedzieć i mieć nadzieję, że tym razem z estrady nie zapiszczy Edytka B. > > względnie nie będzie "czerwony" Michał W. udawać, że śpiewa... > > no tak, ale ja jestem zainteresowany udzialem w gwarkach jako... wykonawca :) > znaczysie bedziemy brac udzial w pochodzi prawdopodobnie, tak jak rok temu > (Tuning Klub Tarnowskie Gory). Oj sorki... przepraszam Pana Artystę, Pan inną branżę reprezentuje...Niestety nic mi nie wiadomo kiedy o której i w jakim miejscu Klub Tunningowy będzie jechał(?) w pochodzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: GWARKI 2003. IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 23:43 nickowa napisała: > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > nickowa napisała: > > > > > A po co szczegóły, skoro z roku na rok jest coraz gorzej...może lepie > j nie > > > > > wiedzieć i mieć nadzieję, że tym razem z estrady nie zapiszczy Edytka > B. > > > względnie nie będzie "czerwony" Michał W. udawać, że śpiewa... > > > > no tak, ale ja jestem zainteresowany udzialem w gwarkach jako... wykonawca > :) > > znaczysie bedziemy brac udzial w pochodzi prawdopodobnie, tak jak rok temu > > > (Tuning Klub Tarnowskie Gory). > Oj sorki... przepraszam Pana Artystę, Pan inną branżę reprezentuje...Niestety > nic mi nie wiadomo kiedy o której i w jakim miejscu Klub Tunningowy będzie > jechał(?) w pochodzie:)) ostatniego razu bylo tak, ze mielismy wystawione nasze autka na stadionie KKS w piatek i sobote, a w niedziele jechalismy na koncu pochodu jako jego zwieńczenie - punkt kulminacyjny - cos na co wszyscy czekali :) Odpowiedz Link Zgłoś
nickowa Re: GWARKI 2003. 10.08.03, 23:48 Gość portalu: dr scott napisał(a): > nickowa napisała: > > > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > > > nickowa napisała: > > > > > > > A po co szczegóły, skoro z roku na rok jest coraz gorzej...może > lepie > > j nie > > > > > > > wiedzieć i mieć nadzieję, że tym razem z estrady nie zapiszczy E > dytka > > B. > > > > względnie nie będzie "czerwony" Michał W. udawać, że śpiewa... > > > > > > no tak, ale ja jestem zainteresowany udzialem w gwarkach jako... wyko > nawca > > :) > > > znaczysie bedziemy brac udzial w pochodzi prawdopodobnie, tak jak rok > temu > > > > > (Tuning Klub Tarnowskie Gory). > > Oj sorki... przepraszam Pana Artystę, Pan inną branżę reprezentuje...Niest > ety > > nic mi nie wiadomo kiedy o której i w jakim miejscu Klub Tunningowy będzie > > > jechał(?) w pochodzie:)) > > ostatniego razu bylo tak, ze mielismy wystawione nasze autka na stadionie KKS w > > piatek i sobote, a w niedziele jechalismy na koncu pochodu jako jego > zwieńczenie - punkt kulminacyjny - cos na co wszyscy czekali :) Jakoś mi te wasze autka umknęły uwadze, niestety:(( w tym roku będę bacznie obserować, tylko mam nadzieję, że "palenia gumy" na rynku nie będzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: GWARKI 2003. IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 23:56 nickowa napisała: > Jakoś mi te wasze autka umknęły uwadze, niestety:(( w tym roku będę bacznie > obserować, tylko mam nadzieję, że "palenia gumy" na rynku nie będzie:))) ależ skądże znowu??!! no moze troszke gumy spalimy przed radnymi, zeby poczuli sie czasem jak szarzy mieszkancy brudnego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
nickowa Re: GWARKI 2003. 11.08.03, 00:00 Gość portalu: dr scott napisał(a): > nickowa napisała: > > > Jakoś mi te wasze autka umknęły uwadze, niestety:(( w tym roku będę baczni > e > > obserować, tylko mam nadzieję, że "palenia gumy" na rynku nie będzie:))) > > ależ skądże znowu??!! > no moze troszke gumy spalimy przed radnymi, zeby poczuli sie czasem jak szarzy > mieszkancy brudnego miasta.... wątpię czy w swoim "majestacie" władzy wiedzą, jak sie czują mieszkańcy tego miasta, bo to akurat podejrzewam ich nie obchodzi w przeciwieństwie do swoich diet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: GWARKI 2003. IP: *.tg.akk.net.pl 11.08.03, 13:20 nickowa napisała: > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > nickowa napisała: > > > > > Jakoś mi te wasze autka umknęły uwadze, niestety:(( w tym roku będę b > aczni > > e > > > obserować, tylko mam nadzieję, że "palenia gumy" na rynku nie będzie: > ))) > > > > ależ skądże znowu??!! > > no moze troszke gumy spalimy przed radnymi, zeby poczuli sie czasem jak > szarzy > > mieszkancy brudnego miasta.... > wątpię czy w swoim "majestacie" władzy wiedzą, jak sie czują mieszkańcy tego > miasta, bo to akurat podejrzewam ich nie obchodzi w przeciwieństwie do swoich > diet... no wiadomo.... na ten temat powastalo na forum mnostwo wątków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: GWARKI 2003. IP: *.tg.akk.net.pl 12.08.03, 15:57 no to co z tymi gwarkami? zna ktos jakies szczegoly?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: GWARKI 2003. IP: 195.205.180.* 15.08.03, 16:34 Witam :) PROGRAM „GWARKÓW ŚLĄSKICH” 2003 – RYNEK PIĄTEK – 05.09.2003 18.30 – 19.15 – występ Zespołu Pieśni i Tańca „Tarnogórzanie” 19.15 – 19.30 – uroczyste otwarcie z udziałem władz miasta 19.30 - 20.30 – kabaret „Rodzina Fanzołów czyli Trzy Ofiary Drogi do Europy” 20.30 – 22.00 – występ zespołu „Kamraty” 22.00 – 23.30 – występ gwiazdy wieczory zespołu „Polanie” z Agnieszką Janas i z dwoma pozostałymi dziewczynami z grupy „ORANGRE” gwiazdy TVP z programu Roberta Janowskiego „Jaka to melodia?” SOBOTA – 06.09.2003 I RYNEK 13.30 – 15.00 – program dla dzieci „ANTON SHOW”. To przede wszystkim rytmiczne zabawy gdzie głównymi bohaterami są dzieci i poznają zakątki świata o których im się nie śniło. Ponadto wiele konkursów. Niekonwencjonalny Anton zaprasza małych i dużych do wspólnej zabawy, bo przecież w każdym z nas jest ziarenko dziecka. Anton to nie tylko niesamowita zabawka dla dzieciaków. To dobry dynamiczny i jak granat wybuchowy Konferansjer. Jego dynamika i anegdoty a zarazem niekonwencjonalne konkursy i to nie jedyne atuty tego pana. 15.00 – 16.00 – czeski zespół „JITROCEL” z Kutnej Hory (folk – poezja) 16.00 – 17.30 – I gwiazda wieczory – Miklosz deki CZUREJA, znakomity skrzypek. Laureat m.in. I nagrody na Międzynarodowym Festiwalu Muzyki Romskiej w Ciechocinku. Wystąpi z 8 osobowym zespołem „TATRA ROMA”. W programie m.in. misternie wykonany „kanarek” i „słowik” (elementy muzyki kompozytorów rumuńskich). W ubiegłym roku oklaskiwany w USA i w Australii, Hiszpanii. To prawdziwa uczta muzyczna nie tylko dla melomanów. 17.30 – 19.00 – czeski zespół „BRZDARI” z Kutnej Hory (country) 19.00 – 20.30 – występ II gwiazdy wieczoru zespołu „Zorba” z przepiękną muzyką grecką. 20.30 – 22.00 – występ III gwiazdy wieczoru zespołu „Brathanki” II Stadion KS GWAREK 15.30 – 16.20 – mecz: „Szkółka Romana Koseckiego” – „Reprezentacja dzieci tarnogórskich” (rocznik 1992) 16.30 – 18.00 – mecz: „Przyjaciele Romana Koseckiego” – „Przyjaciele Stowarzyszenia Serdeczni” UWAGA: Wystąpią między innymi: R. Gadocha, S. Majewski, R. Kosecki, J. Młynarczyk, J. Wandzik, C. Pazura, O. Lubaszenko, P. Saleta, K. „Diablo” Włodarczyk oraz zespół Brathanki Niedziela – 07.09.2003 12.00 – 13.00 – tradycyjny pochód historyczny 13.00 – 13.45 – występ orkiestry dętej z Tucholi 13.45 – 14.00 – pokazy judo 14.00 – 15.30 – program dla dzieci „Truskawka i jego przyjaciele”. Program zawiera mnóstwo konkursów i zabaw z udziałem dzieci. Atrakcją jest występ małej akrobatki. 15.30 – 16.15 – występ czeskiego zespołu „Trio British Music” grającego największe przeboje światowe. 16.15 – 16.30 – występ tarnogórskiej grupy „Tess” z prezentacją tańca nowoczesnego 16.30 – 17.45 – występ zespołu „Perła Wschodu” w programie największe przeboje coverowe muzyki pop 18.00 – 19.20 – występ Eweliny Flinty z zespołem 19.20 – 19.30 – występ tarnogórskiej grupy „Crazy Rock” w programie taniec rock and roll 19.30 – 21.00 - występ gwiazdy wieczoru zespołu „Varius Manx” 21.00 – 22.30 – zabawa z udziałem czeskiej grupy „Trio British Music” gra 22.30 – 22.40 – widowisko pirotechniczne Przez wszystkie dni będzie się odbywać kwesta z udziałem m. in. gwiazd polskiej estrady i sportu na rzecz uratowania życia trzech małych Tarnogórzan chorych na dystrofię mięśni. Informacje zaczerpniete z www.tarnowskiegory.pl Ogolnie to nie ma zle :) .. Ja najbardziej czekam na koncert Eweliny Flinty .. ciekaw jestem jak brzmi na żywo :) .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott GWARKI i Tuning Klub TG 16.08.03, 14:27 jako Klub zostalismy zaproszeni do udzialu w Gwarkach. mysle ze oprocz przejazdu w pochodzie zorganizujemy takze jakas mala wystawke naszych aut a moze jakies zawody... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: GWARKI i Tuning Klub TG IP: *.powernet.com.pl 17.08.03, 15:32 dr_scott napisał: > jako Klub zostalismy zaproszeni do udzialu w Gwarkach. mysle ze oprocz > przejazdu w pochodzie zorganizujemy takze jakas mala wystawke naszych aut a > moze jakies zawody... :) > czy zwróciliście uwagę iż nie ma już takiej imprezy jak Gwarki Śląskie? Obecnie noszą nazwę "Gwarki Tarnogórskie". Czy to świadczy iż impreza, jedna z ciekawszych w regionie przeobraża się w zaściankowy piknik bądź festyn tylko dla mieszkańców tego grodu? Być może jest w tym troszkę racji, gdyż coraz mniej atrakcji w programie zniechęca do zapraszania znajomych, nie tylko z województwa, do odwiedzenia naszego miasta w tym czasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: GWARKI i Tuning Klub TG 17.08.03, 15:51 Gość portalu: adam napisał(a): > dr_scott napisał: > > > jako Klub zostalismy zaproszeni do udzialu w Gwarkach. mysle ze oprocz > > przejazdu w pochodzie zorganizujemy takze jakas mala wystawke naszych aut > a > > moze jakies zawody... :) > > > czy zwróciliście uwagę iż nie ma już takiej imprezy jak Gwarki Śląskie? > Obecnie noszą nazwę "Gwarki Tarnogórskie". Czy to świadczy iż impreza, jedna z > ciekawszych w regionie przeobraża się w zaściankowy piknik bądź festyn tylko > dla mieszkańców tego grodu? Być może jest w tym troszkę racji, gdyż coraz mniej > > atrakcji w programie zniechęca do zapraszania znajomych, nie tylko z > województwa, do odwiedzenia naszego miasta w tym czasie.... niestety masz chyba racje. ale na pochod warto wpasc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: GWARKI i Tuning Klub TG IP: *.protonet.pl 08.09.03, 13:09 Gwarki Śląskie były tylko kilka razy obchodzone pod tą nazwą.To zależało od tego, kto był SPONSOREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: GWARKI 2003.-historia się kłania. IP: proxy / 192.168.3.* 22.08.03, 12:09 Żenująca jest niewiedza w szczególności wladz miasta. A Gwarki już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwarki Re: GWARKI 2003. IP: proxy / 192.168.3.* 22.08.03, 12:10 Sorry zapomniałem posłać do powyższego tarnowskiegory.naszemiasto.pl/kultura/294234.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: GWARKI 2003. 24.08.03, 22:09 Gość portalu: Gwarki napisał(a): > Sorry zapomniałem posłać do powyższego > > > > tarnowskiegory.naszemiasto.pl/kultura/294234.html fajny text!!! podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: GWARKI 2003. 24.08.03, 22:35 dr_scott napisał: > Gość portalu: Gwarki napisał(a): > > > Sorry zapomniałem posłać do powyższego > > > > > > > > tarnowskiegory.naszemiasto.pl/kultura/294234.html > > fajny text!!! podoba mi sie "- Sobieski wydał tu cztery wyroki śmierci na żołnierzach, którzy dopuścili się rabunku na ludności cywilnej. Od razu powieszono ich na Galenbergu." wtedy to musialo byc bezpiecznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: GWARKI 2003. 25.08.03, 09:29 drcarlos napisał: > "- Sobieski wydał tu cztery wyroki śmierci na żołnierzach, którzy dopuścili się > > rabunku na ludności cywilnej. Od razu powieszono ich na Galenbergu." wtedy to > musialo byc bezpiecznie.... O ile mi wiadomo powinno sie mowic i pisac: GALGENBERG czyli "wzgorze wisielcow". L. Odpowiedz Link Zgłoś
gwahir Re: GWARKI 2003. 25.08.03, 09:45 Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale uważam organizowanie sceny z wystepami "artystów" na rynku za chybione. Powiem uczciwie, że organizacja na stadionie Gwarków była optymalnym rozwiązaniem. Wszystko pod reka i karuzele i punkty sprzedaży no i wiecej miejsca, a tak znowu totalnie zapchany rynek, że aż się odechciewa iść. Więc nie idę. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: GWARKI 2003. 04.09.03, 12:18 tarnowskiegory.naszemiasto.pl/kultura/297417.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: GWARKI 2003. IP: 213.186.70.* 04.09.03, 12:34 Czy mógłby kto� podrzucić info, jaka jest trasa niedzielnego pochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: GWARKI 2003. IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 13:16 gwahir napisał: > Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale uważam organizowanie sceny z > wystepami "artystów" na rynku za chybione. Powiem uczciwie, że organizacja na > stadionie Gwarków była optymalnym rozwiązaniem. Wszystko pod reka i karuzelei > punkty sprzedaży no i wiecej miejsca, a tak znowu totalnie zapchany rynek, że > aż się odechciewa iść. > Więc nie idę. > > pozdr Ja się nie zgodzę. Dla mnie Gwarki zawsze kojarzyły się z imprezą w centrum miasta, czyli na Rynku. I choć do niedawna również mieszkałam blisko centrum wcale mi to nie przeszkadzało. To tylko 3 dni. Dla mnie ubiegłoroczne Gwarki były totalnym niewypałem. Na stadion doszłam tylko raz, nie było tam akurat kompletnie nic i nawet nic tam zjeść nie mogłam. I przemierzając tą drogę nikogo znajomego nie spotkałam. Natomiast na Rynku jest napawdę swojsko, wokół jest wiele knajpek, gdzie zawsze można pójść się ogrzać i zawsze spotyka się wiele znajomych osób. Cieszę się, że w tym roku powracamy do tradycji. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: GWARKI 2003. 04.09.03, 14:58 Gość portalu: krzychu napisał(a): > Czy mógłby kto� podrzucić info, jaka jest trasa niedzielnego pochodu? start za koszarami na opatowickiej (Fazos), Opolska, Sobieskiego, rondo, Pilsudskiego, Krakowska, Rynek i chyba Lewka czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TATU Re: GWARKI 2003. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 15:49 Gość portalu: krzychu napisał(a): > Czy mógłby kto� podrzucić info, jaka jest trasa niedzielnego pochodu? znajdziesz pod adresem www.tg.net.pl w linku "Gwarki", wraz z opisem, jak ma wyglądać tegoroczny pochód pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: GWARKI 2003. 04.09.03, 14:43 przejrzalem sobie program i nasuwa sie jeden wniosek - za malo czeskich zespolow :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: GWARKI 2003. 04.09.03, 15:13 yasny napisał: > przejrzalem sobie program i nasuwa sie jeden wniosek - za malo czeskich zespolo > w :-/ Ale za to jest jeden wielki 3 dniowy czeski film. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kumata Re: co jest grane? IP: *.protonet.pl 07.09.03, 23:42 Właśnie! co?nic nie rozumiem! I bardzo dobrze że już po GWARKACH !!! Odpowiedz Link Zgłoś