Dodaj do ulubionych

Weekendowa leczba

20.10.16, 13:08
W jaki sposób grzecznie poinformować znajomych, że mimo chodzenia do pracy i funkcjonowania z dnia na dzień jest się mocniej przeziębionym, a weekend chce się wykorzystać na leżenie w łóżku i kurowanie się? Nie chcę, żeby pomyśleli, że ich unikam, bo tak nie jest. Po prostu chcę wyleżeć i wyleczyć chorobę korzystając z dwóch dni wolnego. Mam zamiar też stosować antytowarzyskie metody typu czosnek... Czy warto w takim wypadku zaprosić znajomych do siebie zaznaczając, że przychodzą na własne ryzyko?
Obserwuj wątek
    • kora3 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 13:24
      Daruj, ale dziwny dylemat. Gdyby znajomi proponowali wspólny wypad można normalnie powiedzieć: "Sorry, ale cos się źle czuję, w weekend będę się kurował w łóżku, żeby się całkiem nie doprawić".
      Zapraszać do siebie w takiej sytuacji bym nie zapraszała - w sensie na grypa party. smile
      • annthonka Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 13:45
        Korciu, nie karm trolla.
        • allegra1002 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 14:14
          Jak czytam takie posty to zawsze włącza mi się BULLSHIT-Detektor.Ależ oczywiście że wypada zaprosić wtedy gości! Im więcej tym lepiej! Zrobić czosnkowe party, samemu wystąpić w piżamie kaszląc i smarkając na wszystkie strony .
          • vezbetka Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 15:46
            Słowo na dziś: leczba.
            • aqua48 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 17:16
              co to jest "leczba"?
              • kora3 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 17:18
                sądząc z kontekstu jest to kuracja lecznicza, która ma na celu zniwelowanie banalnej dolegliwości lub/i zapobieżenie rozwojowi takiejżsmile
                • aqua48 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 18:47
                  kora3 napisała:

> sądząc z kontekstu jest to kuracja lecznicza

Ba, lecz taka kuracja w języku polskim to leczenie...
                  • kora3 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 18:54
                    owszem, toz mówię, że wnioskuję z kontekstu smile
                    Tak na serio to otworzyłam ten watek, bo byłam ciekawa co to jest "weekendowa liczba" smile Sądziłam, że to literówka i o jakiejś liczbie będzie smile
                    • a.nancy Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 22:21
                      oj, a ja w pierwszej chwili pomyślałam, że "weekendowa lesba"...
                      • kora3 Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 22:42
                        Też piknie, wiesz, taka hetero babka, co to w weekendy zmienia orientację smile
    • en-n Re: Weekendowa leczba 20.10.16, 20:09
      Powiedz grzecznie, że jesteś chora i masz zamiar leżeć.
    • bene_gesserit Weekendowa ściema 20.10.16, 21:31
      He he he.
      Trolle, które na tym skromnym forum sprawdzają sobie cośtam, znowu się odezwały.
      Muj bosze, jak miło, że generują nam tu ruch. Szkoda, że takimi idiotycznymi wątalami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka