Dodaj do ulubionych

Doda i Duda

24.11.16, 01:14
Na fali watku - w takim stroju pani nie przyjme - co sadzicie o przyjeciu ciasteczka przez Prezydenta Polski przez osobe w takim stroju? wyglada na zadowolonego.
Jak sie ma savoir vivre, ranga osoby - do takiego potraktowania "strojem"?

powinien odmowic? czy nie?

tutaj pokazany stroj pani Dody
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/nh/ej/3x8z/mZlzm9R3xkErHUX9kX.jpg
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Doda i Duda 24.11.16, 05:28
      Aniu, opisz dokladniej sytuacje prosze - to zdaje sie jest jakis wystep? Duda zdaje sie jest osoba z widowni? Doda- aktorka?

Minnie
      • rock-1 Re: Doda i Duda 24.11.16, 08:35
        Minnie, a popatrz Ty czasem na polskie portale informacyjne. Lepiej wtedy zrozumiesz polskie sprawy.
      • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 17:47
        Aniu, opisz dokladniej sytuacje prosze - to zdaje sie jest jakis wystep? Duda zdaje sie jest osoba z widowni? Doda- aktorka?

Minnie

Tak Minnie - Duda to jest osoba z widowni a Doda - aktorka.
        Sytuacja jest wyrazna na zdjeciu.

Nie rozumiem pytania o opis - chyba widac wyraznie?
        • aqua48 Re: Doda i Duda 24.11.16, 18:16
          ania_2000 napisała:

> Tak Minnie - Duda to jest osoba z widowni a Doda - aktorka.

Doda nie jest żadną aktorką, to wokalistka, a głównie - celebrytka i skandalistka.
          • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 20:28
            ooo wokolistkasmile) celebrycka skandalistka - ooo- no tak, to calkowicie zmienia opis sytuacji.
    • asia.sthm Re: Doda i Duda 24.11.16, 09:22
      A pozniej do zony: Popatrz, tak sie piecze ciasto.
      • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 17:48
        LOL - i patrz jak sie je podaje wink
        • minniemouse Re: Doda i Duda 25.11.16, 01:47
          hahahahahahahahahaha! big_grin big_grin big_grin

Minnie
      • minniemouse Re: Doda i Duda 25.11.16, 00:20
        asia.sthm napisała:
        A pozniej do zony: Popatrz, tak sie piecze ciasto.

https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif

Minnie
    • annthonka Re: Doda i Duda 24.11.16, 09:58
      O ile wiem, była to impreza urodzinowa jednego z brukowców, a nie uroczystość państwowa, więc Dody nie obowiązywał protokół w zakresie stroju. To już problem brukowca, że ją w czymś takim w ogóle na scenę wypuścił.

Natomiast Prezydent Rzeczypospolitej po raz kolejny pokazał, że jest dość wrażliwy na damskie wdzięki i przy tym niezbyt wybredny. Żenada.

• aqua48 Re: Doda i Duda 24.11.16, 10:23
        annthonka napisała:

> O ile wiem, była to impreza urodzinowa jednego z brukowców, a nie uroczystość p
        > aństwowa, więc Dody nie obowiązywał protokół w zakresie stroju.

Natomiast Dudę protokół obowiązuje.

Doda nie odpuści możliwości zrobienia wokół siebie szumu, natomiast Duda nie powinien. Mnie dziwi gdzie jego szef protokołu się podział? Czyżby też go ciastem omamili, a może związany leżał za tylnymi siedzeniami na widowni.

Karolina Korwin-Piotrowska skomentowała wydarzenie najcelniej - "jaki prezydent taka Merlin Monroł"...
        • akle2 Re: Doda i Duda 26.11.16, 18:25
          Ano właśnie. Moim zdaniem w ogóle nie powinien był pojawić się na takiej imprezie.
    • mocno.zdziwiona Re: Doda i Duda 24.11.16, 10:49
      Ja w ogóle nie rozumiem co prezydent RP robił na imprezie szmatławca. Przecież to jakieś kuriozum żeby w takich miejscach się pokazywał.
      A cała sprawa niesmaczna. Goły tyłek Dody, durnowata mina Dudy... ktoś trafnie podsumował, że jaki prezydent, taka Merlin Monroe...
      Nie powinno takie coś mieć miejsca, w żadnym wypadku.
    • matylda1001 Re: Doda i Duda 24.11.16, 10:55
      Duda... Doda... dupa... czy to taka wielka różnica?
      • minniemouse Re: Doda i Duda 25.11.16, 00:21
        https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif
    • majaa Re: Doda i Duda 24.11.16, 12:16
      ania_2000 napisała:

> Na fali watku - w takim stroju pani nie przyjme - co sadzicie o przyjeciu ciast
      > eczka przez Prezydenta Polski przez osobe w takim stroju? wyglada na zadowolone
      > go.
      > Jak sie ma savoir vivre, ranga osoby - do takiego potraktowania "strojem"?
      >
      > powinien odmowic? czy nie?

A jak to sobie wyobrażasz? Miał podejść i powiedzieć, że od pani to ja ciasteczka nie przyjmę, bo jest pani nieodpowiednio ubrana? Albo wywołany przed scenę miał udawać, że go nie ma na sali?
      Jeśli już czegoś zdecydowanie nie powinien, to skorzystać z tego zaproszenia, według mnie. Ale skoro popełnił ten błąd, to potem niestety musiał brnąć dalej i robić dobrą minę do złej gry.

A Doda... cóż, po niej w zasadzie wszystkiego można się spodziewać i chyba nikt nie powinien mieć złudzeń, że jest inaczej.
      • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 17:50
        No wlasnie Majaa nie wiem jak sie mial zachowac? Dlatego jestem ciekawa waszych odpowiedzi. Skoro sa osoby, ktore poparly pana z watku "Celiny" - ktory na widok kobiety w zielonej bluzce kazal jej wyjsc to jak powinien sie zachowc prezydent kraju w sytuacji kiedy polnaga kobieta podaje mu deser.
        • monikaannaj Re: Doda i Duda 24.11.16, 19:42
          Proste. Wcale nie powinno go tam być. A skoro poszedł, to takie detale jak ubiór Dody i torcik są już bez znaczenia.
          • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 20:25
            jak to bez znaczenia? a jakby Doda byla okutana tylko w firanke i podawala mu kielbase to rowniez nie mialo by to znaczenia?

bo skoro Prezydent juz tam BYL, to co sie pozniej tam dzialo nie ma znaczenia?
        • chris1970 Re: Doda i Duda 24.11.16, 21:52
          Według mnie, prezydent Duda zachował się odpowiednio. Nie należało w żadnym wypadku udawać zgorszonego, czy oburzonego.
          Doda jest artystką lubiącą skandale. Jej strój skąpy nie był niczym wyjątkowym.
          Prezydent podszedł do tematu z humorem. Ale, cokolwiek by zrobił albo nie zrobił, zawsze będzie źle

Gorzej wypadł premier Buzek, którego na koncercie obraził lider zespołu Big Cyc.
          Wprost przed premierem ściągnął spodnie, pochylił się, odchylił rękoma pośladki i pokazał najintymniejszy mięsień zwierający.
          Premier udał, że nie widzi sytuacji, ale rozdygotana szczęka mówiła co innego.
          • bene_gesserit Re: Doda i Duda 24.11.16, 22:51
            Według mnie, prezydenta nie powinno być na tego typu imprezie. Już samo to jest nieodpowiednie.
            Polityk może uczestniczyć w koncercie (jak państwo Buzkowie w koncercie Big Cyca, o gustach się nie dyskutuje), bo każdy obywatel ma prawo uczestnictwa w kulturze czy też 'kulturze'.
            Polityk, zwłaszcza czynny i zajmujący jedno z dwóch najbardziej prominentnych stanowisk w kraju nie powinien promować czyjegoś prywatnego biznesu swoją obecnością.
            • pavvka Re: Doda i Duda 26.11.16, 15:06
              bene_gesserit napisała:

> Polityk, zwłaszcza czynny i zajmujący jedno z dwóch najbardziej prominentnych s
              > tanowisk w kraju nie powinien promować czyjegoś prywatnego biznesu swoją obecno
              > ścią.

Na tej konkretnej imprezie nie powinno go być, ale nie jestem przekonany co do zasady. Czy gdyby prezydent uświetnił jubileusz choćby "Gazety Wyborczej", to też byłoby niestosowne?
              • bene_gesserit Re: Doda i Duda 26.11.16, 23:30
                Oczywiście. Obecność celebrytów, gwiazd i polityków na jubileuszu, otwarciu czy imprezie jakiejś firmy to element lansu. Lans to udana reklama, reklama przelicza się na konkretną forsę. Udziałem w skandaliku zapewnił prywatnemu biznesowi wielki rozgłos i darmową reklamę.

Gdyby tej rangi polityk z PiSu pojawiał się na każdej imprezie tego typu, również w mediach opozycyjnych czy niezaangażowanych, było by to jak sądzę sprawiedliwsze, chociaż nie sądzę, żeby na imprezach Agory ktokolwiek reżyserował ekscesy jak ten z tyłkiem Dody. Superak jest w sposób oczywisty prawicowy, media Agory są w sposób oczywisty w opozycji i nie ma mowy, żeby Duda się z nimi w jakikolwiek sposób bratał. Więc - i niestosowne, i niesprawiedliwe.
                • pavvka Re: Doda i Duda 27.11.16, 02:16
                  Nie jestem przekonany co do prawicowości SE. Akurat kilka dni temu miałem okazję przeglądać i trafiłem na coś takiego: www.se.pl/wiadomosci/polityka/kolejne-miliony-zlotych-dla-ojca-rydzyka-od-rzadu_917932.html W wydaniu drukowanym artykuł był jeszcze opatrzony ilustracją - fotomontażem, na którym o. Rydzyk napycha sobie usta zielonymi banknotami. IMO to przede wszystkim gazeta populistyczna, która krytykuje każdego postrzeganego przez masy jako uprzywilejowany
                  • bene_gesserit Re: Doda i Duda 27.11.16, 14:07
                    Superak może sobie bywać antykościelny, ale to nie oznacza, że nie jest prawicowy. Naczelny słodzi PiSowi jak tylko może, a na KOD, nie mówić już o PO, pluje jadem regularnie i z dużą przyjemnością. Zaproszenie - i przyjęcie zaproszenia - Dudy to nie jest przypadek. Inna sprawa, że swoim zwyczajem z niego zakpili.
        • minniemouse Re: Doda i Duda 25.11.16, 00:23
          ania_2000 napisała:
          Skoro sa osoby, ktore poparly pana z watku "Celiny" -

Alez Aniu, zachowania tego pana nie poparl NIKT - nawet JA.

Minnie
          • baba67 Re: Doda i Duda 25.11.16, 13:53
            Ale ofierze chama poradziłaś żeby przeprosiła i poprosiła o druga szanse. Choc nie zrobiła niczego niestosownego.
      • matylda1001 Re: Doda i Duda 25.11.16, 01:24
        majaa napisała:

> Jeśli już czegoś zdecydowanie nie powinien, to skorzystać z tego zaproszenia<

Gadać w necie z ludźmi o nickach 'leśne ruchadło' czy 'seba sra do chleba' też nie powinien, ale jak widać i jedno i drugie zaspokaja jego prostacki gust. Niech się wstydzą ci, którzy spowodowali, że toto piastuje najwyższy urząd w Polsce.

• majaa Re: Doda i Duda 25.11.16, 13:34
          Ooo, to chyba nazbyt surowa opinia. Wszyscy, jak widać, miewamy jakieś grzeszki na koncie. Jeden pozwala sobie na twittowanie z osobami o kontrowersyjnym nicku, a drugi wyraża się o ludziach z pogardą tylko dlatego, że reprezentują inne racje.
          • matylda1001 Re: Doda i Duda 25.11.16, 16:52
            majaa napisała:

> Ooo, to chyba nazbyt surowa opinia. Wszyscy, jak widać, miewamy jakieś grzeszki
            na koncie. Jeden pozwala sobie na twittowanie z osobami o kontrowersyjnym nicku, a drugi wyraża się o ludziach z pogardą tylko dlatego, że reprezentują inne racje.<
            <

A co jest w tym wypadku tą 'inną racją'? Czy mam pochwalić zachowanie prostaka?
            Widzisz, Maju... Ja nie reprezentuję Polski, na mnie cały świat nie patrzy, nie komentuje mojego każdego słowa, gestu, miny, moje wypowiedzi, zachowanie to wypowiedzi i zachowanie osoby prywatnej. Mogą się podobać lub nie ale nie szargają majestatu Polski.
            • majaa Re: Doda i Duda 26.11.16, 22:21
              "Zachowanie prostaka"? A byłabyś uprzejma tak bardziej konkretnie? Bo obawiam się, że dałaś się niestety troszkę ponieść sztucznie napędzanej atmosferze niezdrowej sensacji.
              • matylda1001 Re: Doda i Duda 27.11.16, 01:06
                majaa napisała:

> "Zachowanie prostaka"? A byłabyś uprzejma tak bardziej konkretnie?<

To jeszcze za mało konkretnie? Widzę, że jesteś na etapie "jak on pięknie, głośno beka" smile a to nie jest stan sprzyjający jasnemu widzeniu.
                • majaa Re: Doda i Duda 27.11.16, 21:06
                  Owszem, za mało konkretnie. Albo inaczej pojmujemy "zachowanie prostaka". Dla mnie sam tylko fakt zamiany dwóch, trzech słów z osobą o wulgarnie brzmiącym nicku (bo do treści i stylu trudno się przyczepić) albo przyjęcie poczęstunku od celebrytki-skandalistki to zbyt mało, żeby nazwać kogoś prostakiem. Powiem więcej, według mnie zachowałby się prostacko, gdyby tego ciastka od Dody nie przyjął. To tyle, jeśli chodzi o moje rozumienie "prostaka".

A co do jasnego widzenia, to akurat tak się składa, Matyldziu, że z innych forów doskonale znam Twoje podejście do obecnie rządzących oraz do ich wyborców, więc Ty mi już nie mów o jasnym widzeniuwink
                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 01:47
                    majaa napisała:

>A co do jasnego widzenia, to akurat tak się składa, Matyldziu, że z innych forów doskonale znam Twoje podejście do obecnie rządzących oraz do ich wyborców, więc Ty mi już nie mów o jasnym widzeniuwink <

Maju, doceniam Twoje starania detektywistyczne, ale Ameryki nie odkryłaś smile ja przecież nie ukrywam swoich poglądów. Wszystko jest w moich sygnaturkach, również na TYM forum smile Rzeczywiście, nie oceniam wysoko ani wyborców ani wybrańców pisu. Zastanawiam się jak można samemu sobie plunąć w twarz wybierając takich rządzących. No, ale to nie mój problem i wstydzić się nie muszę. Niewybredny gust osoby wybranej na urząd polskiego prezydenta powinien być poskromiony przez ludzi, ktorym płacą (ja również) za dbanie o wizerunek najważniejszej osoby w państwie. Skoro sam nie ma klasy i wyczucia, to ktos powinien nim pokierować. Nie miejsce tu na rozważania w kwestii czy powinien przyjąć ten talerzyk z tortem od roznegliżowanej skandalistki czy zakryć sobie oczy, chodzi o to, że on w ogóle nie powinien się tam znaleźć. No ale cóż, prostaczek chce się zabawić a nikt porządny go nie zaprasza.
                    • majaa Re: Doda i Duda 28.11.16, 10:07
                      matylda1001 napisała:

> Maju, doceniam Twoje starania detektywistyczne, ale Ameryki nie odkryłaś smile ja
                      > przecież nie ukrywam swoich poglądów.

Tak, ale zarzucasz mi brak obiektywizmu, co jest dość zabawne w tej sytuacji.

Nie
                      > miejsce tu na rozważania w kwestii czy powinien przyjąć ten talerzyk z tortem
                      > od roznegliżowanej skandalistki czy zakryć sobie oczy, chodzi o to, że on w ogó
                      > le nie powinien się tam znaleźć.

No przecież dokładnie to samo napisałam. Różnica polega tylko na tym, że ja nie jestem aż taka wyrywna do imputowania ludziom niskich motywacji i mieszania ich z błotem dlatego, że z jakiegoś powodu za nimi nie przepadam.

• matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 13:14
                        majaa napisała:

>> Tak, ale zarzucasz mi brak obiektywizmu, co jest dość zabawne w tej sytuacji.<

Dla mnie bardziej zabawne jest to, że ludzie potrafią bronić zachowania innych dla zasady. Ja swojego czasu powinnam bronić Komorowskiego gdy jako pierwszy siadł w obecności Merkel i Sarkozego, czy jak żartował sobie z 'duńskich kaszalotów'? Zwyczajnie, wstyd mi się zrobiło bo na niego głosowałam, i tyle. No a pisiarze potrafią wytłumaczyć niewytłumaczalne i to właśnie jest zabawne.

>> No przecież dokładnie to samo napisałam. Różnica polega tylko na tym, że ja nie jestem aż taka wyrywna do imputowania ludziom niskich motywacji i mieszania ich z błotem dlatego, że z jakiegoś powodu za nimi nie przepadam.<

Ja nawet nie wiem czy ta bezwolna kukła ma jakies SWOJE motywację. Jedno pewne - Kurdupel (moralny, żeby nie było iż czepiam się mizernego wzrostu) sprawdził kandydata na swoją marionetkę zanim ogłosił kandydatem na prezydenta Polski. Sprawdził czy uchwyty na sznureczki do pociągania są sprawne i czy kandydat nie za bardzo wyrywny do myślenia. Widocznie wszystko mu pasowało i mamy to, co mamy, niestety.
                        • majaa Re: Doda i Duda 28.11.16, 15:06
                          matylda1001 napisała:

> Dla mnie bardziej zabawne jest to, że ludzie potrafią bronić zachowania innych
                          > dla zasady. Ja swojego czasu powinnam bronić Komorowskiego gdy jako pierwszy si
                          > adł w obecności Merkel i Sarkozego, czy jak żartował sobie z 'duńskich kaszalot
                          > ów'? Zwyczajnie, wstyd mi się zrobiło bo na niego głosowałam, i tyle. No a pisi
                          > arze potrafią wytłumaczyć niewytłumaczalne i to właśnie jest zabawne.

E tam bronić… napaść powinnaś, przynajmniej tak, jak teraz na Dudę, a Ty się tylko cichutko wstydziłaś, choć kaliber przewinienia większy wink

> Ja nawet nie wiem czy ta bezwolna kukła ma jakies SWOJE motywację. Jedno pewne
                          > - Kurdupel (moralny, żeby nie było iż czepiam się mizernego wzrostu) sprawdził
                          > kandydata na swoją marionetkę zanim ogłosił kandydatem na prezydenta Polski. Sp
                          > rawdził czy uchwyty na sznureczki do pociągania są sprawne i czy kandydat nie z
                          > a bardzo wyrywny do myślenia. Widocznie wszystko mu pasowało i mamy to, co mamy
                          > , niestety.
                          >

Że jemu pasowało, to pikuś, ale jeszcze musiał przekonać do tego innych. Najwyraźniej większość woli rodzimego lalkarza od tych obcych wink
                          • matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 23:55
                            majaa napisała:

> E tam bronić… napaść powinnaś, przynajmniej tak, jak teraz na Dudę, a Ty się tylko cichutko wstydziłaś, choć kaliber przewinienia większy wink<

Pisi i tego nie potrafią.

>> Że jemu pasowało, to pikuś, ale jeszcze musiał przekonać do tego innych. Najwyraźniej większość woli rodzimego lalkarza od tych obcych wink <

Z tą większością to bym nie przesadzała, 17% obywateli to jeszcze nie większość.
                            • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 10:52
                              matylda1001 napisała:

> Pisi i tego nie potrafią.

No co Ty opowiadasz, też się Komorowskiego wstydzili przecież.

> Z tą większością to bym nie przesadzała, 17% obywateli to jeszcze nie większość
                              > .

Nie wiem, jak tam te procenty liczysz, ale fakt pozostaje faktem - przywilej pociągania za sznurki przypadł rodzimemu lalkarzowi całkiem demokratycznie.
                              • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 02:16
                                To pisiarze już przed wyborami wiedzieli, że polski prezydent będzie chodził na smyczy prezespana? To Wy nie tylko mało wymagający jesteście ale do tego jeszcze kompletnie nieodpowiedzialni!
                        • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 29.11.16, 23:07
                          Ja nawet nie wiem czy ta bezwolna kukła ma jakies SWOJE motywację. Jedno pewne
                          > - Kurdupel (moralny, żeby nie było iż czepiam się mizernego wzrostu) sprawdził
                          > kandydata na swoją marionetkę zanim ogłosił kandydatem na prezydenta Polski. Sp
                          > rawdził czy uchwyty na sznureczki do pociągania są sprawne i czy kandydat nie z
                          > a bardzo wyrywny do myślenia. Widocznie wszystko mu pasowało i mamy to, co mamy
                          > , niestety.

No proszę..
                          I taki nikt, zero, pokonał w wyborach takiego mądrego"hrabiego", strażnika żyrandola.
                          Choć "hrabia" miał poparcie:
                          1)mediów
                          2) młodych, wykształconych z wielkich miast
                          3) znał pytania przed debatą

Cuda,cuda...
                          • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 02:27
                            jadwiga1350 napisała:

> No proszę..
                            > I taki nikt, zero, pokonał w wyborach takiego mądrego"hrabiego", strażnika żyrandola.<

Kaczor miał zapotrzebowanie na strażnika długopisu to Wam go podsunął, a Wy jak te... a, zresztą, szkoda gadać...
          • bene_gesserit Re: Doda i Duda 25.11.16, 17:28
            Jak się zajmuje jedno z dwóch najważniejszych stanowisk w kraju, to się oddziela prywatne (paradowanie w gaciach po domu, nocne czaty z nastolatkami o wulgarnych nickach i słabość do roznegliżowanych celebrytek) od publicznego - czyli zachowania zgodnego z protokołem dyplomatycznym i godnością piastowanego stanowiska.

Bardzo się oddziela i nie podaje tego pierwszego do wiadomości ogółu.
            • majaa Re: Doda i Duda 26.11.16, 22:24
              Sam tego do wiadomości ogółu nie podaje przecież.
              A poza tym, te internetowe pogawędki czy udział w iwentach to znów nie tak do końca "prywatne", jak się niektórym może wydaje. Nie on pierwszy korzysta z takich narzędzi do budowania popularności. Nie twierdzę, że to się musi wszystkim podobać, zwłaszcza że dość chaotyczne w stylu, ale żeby aż z taką pogardą o człowieku... no nie uchodzi imo, i raczej więcej mówi o oceniającym niż o ocenianym.
              • bene_gesserit Re: Doda i Duda 26.11.16, 23:20
                Rozmawianie z 'ruchadłem_leśnym' nie jest prywatne? To co jest prywatne? I to ma pomóc głowie państwa w budowaniu popularności tak samo jak lansowanie się z gołym tyłkiem podupadłej celebrytki o wulgarnym emploi? I zadziwianie się tym ma świadczyć bardziej o mnie?

Nie widzę tu logiki ani trochę, raczej sympatie polityczne.
                • majaa Re: Doda i Duda 27.11.16, 21:10
                  Widzisz, co chcesz widzieć. Pewnie przez te antypatie politycznewink
                  Budowanie popularności głowy państwa poprzez m.in. udzielanie się na portalach społecznościowych to nie jest wymysł Dudy. I to może dziwić albo nie, ale jednak działa, bo ci ludzie są zaskoczeni bardzo pozytywnie. Wrażenie jest takie, że 'z tego prezydenta to równy gość, jest w stanie pogadać z każdym, nawet o nicku "karolina-wazelina", a nie wyłącznie z profesorem Glińskim czy "panienką z dobrego domu"'. I bynajmniej to nie zadziwienie tym faktem ma o kimś świadczyć, ale rzucanie z tego powodu epitetami w stylu "prostak" czy "toto". Myślałam, że to jasne.
                  "Lansowanie się z gołym tyłkiem podupadłej celebrytki o wulgarnym emploi" natomiast oczywiście w budowaniu dobrego wizerunku nie pomoże i nikt tak nie twierdzi. Tyle tylko, że tu o żadnym lansie z tyłkiem raczej mowy być nie może, skoro, jak wcześniej sama stwierdziłaś, to było wmanewrowanie i kpina.
                  • bene_gesserit Re: Doda i Duda 28.11.16, 21:09
                    majaa napisała:

> Widzisz, co chcesz widzieć. Pewnie przez te antypatie politycznewink

No cusz, tezy tej nie udowodniłaś poniżej sad

> Budowanie popularności głowy państwa poprzez m.in. udzielanie się na portalach
                    > społecznościowych to nie jest wymysł Dudy. I to może dziwić albo nie, ale jedna
                    > k działa, bo ci ludzie są zaskoczeni bardzo pozytywnie. Wrażenie jest takie, że
                    > 'z tego prezydenta to równy gość, jest w stanie pogadać z każdym, nawet o nick
                    > u "karolina-wazelina", a nie wyłącznie z profesorem Glińskim czy "panienką z do
                    > brego domu"'.

Może mam za ciasny umysł, ale fakt, że prominentny polityk w kontakcie z tzw normalnym człowiekiem jest w stanie powiedzieć więcej niż np 'spieprzaj dziadu' to dla mnie nie jest sukces i powód do sympatii.

I bynajmniej to nie zadziwienie tym faktem ma o kimś świadczyć, a
                    > le rzucanie z tego powodu epitetami w stylu "prostak" czy "toto". Myślałam, że
                    > to jasne.

Epitetami nie rzucam, więc o co chodzi?

> "Lansowanie się z gołym tyłkiem podupadłej celebrytki o wulgarnym emploi" natom
                    > iast oczywiście w budowaniu dobrego wizerunku nie pomoże i nikt tak nie twierdz
                    > i. Tyle tylko, że tu o żadnym lansie z tyłkiem raczej mowy być nie może, skoro,
                    > jak wcześniej sama stwierdziłaś, to było wmanewrowanie i kpina.

Śledząc medialne posunięcia tego właśnie polityka można zauwazyć pewną skłonność do wpadek. Jak się ma taką skłonność, to się dobiera lepszych doradców od spraw wizerunku i PR, a oprócz tego nie prowokuje losu.

I, uprę się, lansowanie biznesu swoim wizerunkiem tylko dlatego, że jest po linii politycznej jest nie fair.
                    • majaa Re: Doda i Duda 28.11.16, 22:41
                      bene_gesserit napisała:

> No cusz, tezy tej nie udowodniłaś poniżej sad

To nie była żadna teza. Pierwsze zdanie to stwierdzenie faktu, a drugie to po prostu przypuszczenie smile

> Epitetami nie rzucam, więc o co chodzi?

Skoro nie rzucasz, to na pewno nie o Ciebie smile

> Śledząc medialne posunięcia tego właśnie polityka można zauwazyć pewną skłonnoś
                      > ć do wpadek.

smile Poważnie? Większą niż u poprzednika? To chyba niemożliwe. Jak tamten dał radę, to i ten podołasmile

>
                      > I, uprę się, lansowanie biznesu swoim wizerunkiem tylko dlatego, że jest po lin
                      > ii politycznej jest nie fair.

Z tym to ja akurat nie polemizuję, więc nie masz powodu się upieraćsmile
                      • bene_gesserit Re: Doda i Duda 29.11.16, 19:27
                        majaa napisała:

> smile Poważnie? Większą niż u poprzednika? To chyba niemożliwe. Jak tamten dał rad
                        > ę, to i ten podołasmile

No, to jest rozumowanie z cyklu 'skoro sąsiad kradnie, to ja też mogę. Zresztą z firmy mniej wynoszę niż on'. Moim zdaniem z gruntu głupawe, bez obrazy. Nie mówiąc już o moralności.

I naprawdę - nie wszyscy przeciwnicy PiSu kochają PO, wbrew temu, co się pisolubom wydaje.
                        • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 29.11.16, 23:00

> I naprawdę - nie wszyscy przeciwnicy PiSu kochają PO

E tam! Poczytaj posty naszej kochanej Matyldy 1001. Im bardziej nienawidzi Pis, tym bardziej miłuje PO.
                          Pewnie sama nie wie dlaczego.
                          • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 01:48
                            jadwiga1350 napisała:

>> E tam! Poczytaj posty naszej kochanej Matyldy 1001. Im bardziej nienawidzi Pis, tym bardziej miłuje PO.
                            Pewnie sama nie wie dlaczego.<

Dlatego, że nie jest pisem? Już to samo by wystarczyłosmile
                            Po pierwsze, Droga Jadwigo... mogę kogoś nie lubić, nie cenić, nie szanować, ale nienawidzić?
                            Po drugie - przywykłam do tego, że o sobie piszę sama a Ty kiepsko wypadasz w roli mojego rzecznika prasowego.

• jadwiga1350 Re: Doda i Duda 30.11.16, 17:35

> jadwiga1350 napisała:

> Dlatego, że nie jest pisem? Już to samo by wystarczyłosmile

Mówiłam? Mówiłam! Sama nie wie dlaczego.
                              • matylda1001 Re: Doda i Duda 01.12.16, 00:03
                                jadwiga1350 napisała:

>> Mówiłam? Mówiłam! Sama nie wie dlaczego.<

Domyślam się, że moje tłumaczenie do Ciebie nie dotrze, podobnie jak nie dociera to, że wtedy, w Japonii to nie było krzesło. Domyślam się ale spróbuję. Nienawiść to znaczące uczucie, nawet nie wszyscy wrogowie na nie zasługują. A ja nie znam nikogo, o kim mogłabym powiedzieć - mój wróg.

• jadwiga1350 Re: Doda i Duda 02.12.16, 16:40
                                  > podobnie jak nie docier
                                  > a to, że wtedy, w Japonii to nie było krzesło.

Taak, a Kwaśniewski cierpiał na ból goleni i chorobę filipińską.
                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 01:16
                                    jadwiga1350 napisała:

>Taak, a Kwaśniewski cierpiał na ból goleni i chorobę filipińską.<

Nie wiem na co cierpiał Kwaśniewski bo u mnie się nie leczył ale za to wiem jak skonstruowana jest mównica w japońskim Parlamencie. Skąd wiem? zamiast bezmyślnie powtarzać głupoty i podniecać się jak Sobecka na widok ojca dyrektora, poszukałam w necie co należy i zaręczam Ci, że żadnych krzeseł tam nie ma (możesz sama sprawdzić). Skoro nie ma to znaczy, że Cię oszukali, a skoro tak, to zastanów się w jakim celu to zrobili i czy tylko w przypadku tego krzesła. Ja bym tak zrobiła.
                        • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 02:00
                          bene_gesserit napisała:

>> I naprawdę - nie wszyscy przeciwnicy PiSu kochają PO, wbrew temu, co się pisolubom wydaje.<

Pisoluby reprezentują nieskomplikowany sposób myślenia, jak za komuny z której czerpią garściami - 'kto nie jest z nami, ten jest przeciw nam' i pakują wszystkich przeciwników do jednego worka.
                        • majaa Re: Doda i Duda 01.12.16, 11:15
                          bene_gesserit napisała:

> No, to jest rozumowanie z cyklu 'skoro sąsiad kradnie, to ja też mogę. Zresztą
                          > z firmy mniej wynoszę niż on'. Moim zdaniem z gruntu głupawe, bez obrazy. Nie m
                          > ówiąc już o moralności.
                          >

Eee tam... Ja tam wolę pozytywne przekazy. Skoro „mniej wynoszę”, znaczy, że jest postęp, idzie ku lepszemu, więc może warto to zauważyć.
                          A Ty jak ten Smerf Maruda… Więcej, optymizmu, Koleżankosmile

> I naprawdę - nie wszyscy przeciwnicy PiSu kochają PO, wbrew temu, co się pisolu
                          > bom wydaje.

I nie każdy, kto nie czepia się PiSu bez przerwy, jak pijany płotu, to jego zagorzały zwolennik i wyborca, co też niektórym chyba nie mieści się w głowie.
                    • minniemouse Re: Doda i Duda 29.11.16, 08:59
                      bene_gesserit napisała:
                      I, uprę się, lansowanie biznesu swoim wizerunkiem tylko dlatego, że jest po linii politycznej jest nie fair.

Ales ty naiwna. w biznesie nie ma swietosci a zla reklama to dobra reklama, ba! a moze i najlepsza.

Minnie
                      • bene_gesserit Re: Doda i Duda 29.11.16, 19:25
                        Wchodząc w twoją poetykę: Minnie, weź zakumaj, zanim napiszesz.

Biznes, o ile działa w granicach prawa, a zaproszenie polityka na swoją bibę to są granice prawa, może sobie reklamować siebie do imentu.
                        Problem jest po stronie zaproszonego polityka - jeśli jest u władzy, nie powinien faworyzować firm, promując je swoją obecnością.
              • matylda1001 Re: Doda i Duda 27.11.16, 01:31
                majaa napisała:

> Sam tego do wiadomości ogółu nie podaje przecież.<

Jak to nie? nie dość, że podaje, to jeszcze dla wątpiących wrzuca swoje selfie.

https://bi.gazeta.pl/im/b6/11/13/z19996086Q,-Panie-prezydencie--czy-to-Pan-pisze-----pytali-in.jpg

>> A poza tym, te internetowe pogawędki czy udział w iwentach to znów nie tak do końca "prywatne", jak się niektórym może wydaje. <

To on tak... służbowo robi z siebie pośmiewisko? Bycie marionetką prezespana już mu nie wystarcza?
                • ania_2000 Re: Doda i Duda 27.11.16, 05:19
                  omg
                  please - to "rozowe" w rogu to mam nadzieje - palec???
                • majaa Re: Doda i Duda 27.11.16, 21:16
                  matylda1001 napisała:

> Jak to nie? nie dość, że podaje, to jeszcze dla wątpiących wrzuca swoje selfie.

To jest przeznaczone dla tej osoby, a nie do wiadomości ogółu. Do wiadomości ogółu podają to dziennikarze.

> To on tak... służbowo robi z siebie pośmiewisko? Bycie marionetką prezespana ju
                  > ż mu nie wystarcza?

Nie wszystkich to śmieszy, zależy od podejścia.
                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 01:59
                    majaa napisała:

> To jest przeznaczone dla tej osoby, a nie do wiadomości ogółu.<

Portal społecznościowy to taki płot, na którym gimnazjalista nabazgrał: "Kocham Kaśkę z IIb" smile Jak coś takiego zobaczysz, Maju, to nie czytaj bo to do Kaśki przecież smile

>> Nie wszystkich to śmieszy, zależy od podejścia.<

A z tym się akurat chętnie zgodzę smile Rzeczywiście nie wszystkich śmieszy. Niektórych zniesmacza.
                    • majaa Re: Doda i Duda 28.11.16, 10:12
                      matylda1001 napisała:

> Portal społecznościowy to taki płot, na którym gimnazjalista nabazgrał: "Kocham
                      > Kaśkę z IIb" smile Jak coś takiego zobaczysz, Maju, to nie czytaj bo to do Kaśki
                      > przecież smile
                      >

Wiesz, no tak się składa, że moje ścieżki akurat obok tego płotu nie biegną, to i nie czytuję, co kto tam nabazgrał smile. A jak kogoś aż tak podniecają cudze bazgroły, że lata po wszystkich możliwych płotach i sprawdza, to już jego broszka.
                      • matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 12:41
                        To żadne pocieszenie, Maju wink Poza forum Gazety nie jestem obecna na żadnym portalu społecznościowym, na żadnym forum dyskusyjnym i na tym co tam jeszcze istnieje, a jednak do mnie dotarło. Ty też wystrzegasz się jak ognia ale i Ciebie dopadło smile Nie szukamy płotów, to płoty poszukały nas. Takie mamy czasy...
                        • majaa Re: Doda i Duda 28.11.16, 15:09
                          Ja bym powiedziała, że to nie tyle robota samych płotów, co raczej tych, co to po tych płotach niestrudzenie węszą w poszukiwaniu sensacji, niczym rasowe charty wink
                          • matylda1001 Re: Doda i Duda 29.11.16, 00:03
                            Być może, ale tak czy inaczej dociera do bardzo szerokiego grona. Budyń powinien o tym wiedzieć i nie ośmieszać się.
                            • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 10:54
                              Trochę racji masz, ostrożności nigdy za wiele. Jednakże odnoszę nieodparte wrażenie, być może niesłusznie, że gdyby omijał takie nicki szerokim łukiem, to padłby z kolei zarzut, że się nadyma, puszy, pogardza, a miał szanować każdego. Czyli, jak to mówią, nie kijem go, to pałką wink
                              • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 11:10
                                Maju, bycie najważniejszą osobą w państwie - zobowiązuje. Ja rozumiem koncepcję PiS-u- pan Duda ma być przeciwwagą do konserwatywnego i sztywnego prezesa. Ale są granice po prostu. Jako poseł czy europoseł mógł sobie być megawyluzowany, choć nie przypominam sobie z tamtego okresu jakichś ciekawostek smile z nim związanych ...Ale zwycajnie głowie państwa pewne rzeczy nie przystoją ...Nie zrozum mnie źle - nie jestem fanem żadnej partii, generalnie nie lubię polityków w większości i zadnego z naszych dotychczasowych prezydentów nie uważam za prawdziwego meza stanu. Jednak wiesz, "spadka" to jest wpadka, nie powinna się zdarzyć, ale bywa, że się zdarzy. Jednak gdy wpadki się powtarzają jak u pana śp. Kaczyńskiego, pana Komorowskiego i pana Dudy to staje się to niesmaczne. Pomijam pana Wałęsę, bo to jednak prosty jest człowiek.
                                Inna sprawa, gdy już kandydat na prezydenta jest kontrowersyjny i to eksponuje (vide pan Trump) - wówczas jest to hmm wizerunek sceniczny, jak u Dodysmile Ale pan Duda wcześniej pozował na miłego, otwartego, ale jednak prezentującego tzw. wartości gościa, a jego obecne zachowanie coraz bardziej temu przeczy
                                • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 11:30
                                  Nie no, OK, Korciu, ogólnie to są słuszne uwagi, ale skoro piszesz o prezentowaniu wartości, to powiedz mi, jakie konkretnie, Twoim zdaniem, wartości to jego zachowanie narusza. Bo moim zdaniem wpadka czy gafa to jedno, a zaprzeczanie pewnym wartościom, to całkiem co innego, znacznie poważniejszego.
                                  • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 11:43
                                    Wiesz, nie chodzi o jakieś zachowania bezpośrednie, ale owszem KAZDEMU z nas wypada nie chcieć rozmawiać z kimś o nicku "leśne ruchadlo" - serio. Skoro ktoś deklaruje się jako osoba taka wierząca i praktykująca, tym bardziej.
                                    Ja mam na FB tzw. profil publiczny - każdy może do mnie napisać, nawet jeśli nie mam go w gronie znajomych. I owszem, zdarza mi się dostawać propozycje różne smile Jeśli ktoś pisze, że mu się spodobałam i chciałby mnie lepiej poznac, to odpowiadam, że mi miło, ale jestem zajęra i koniec. Ale jeśli propozycja jest bezczelna albo wulgarna to kasuję wiadomość i blokuję nadawcę. Nie wierzę, że wpływa to źle na mój wuzerunek ... smile I tak samo jest z akzdym z nas, w tym z panem prezydentem ...Jego poprzednik z PiS-u śp. pan Lech Kaczyński będąc prezydentem Warszawy zasłynął tekstem "s...j dziadu" i to było przegięcie, ale taki luzik na jaki pozwala sobie pan Duda też tym przegięciem jest - zrozum
                                    • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 12:40
                                      No właśnie tak nie do końca to zrozumiałe, bo prezydent w nijakich bezczelnych czy wulgarnych rozmowach absolutnie nie uczestniczy, nie dostaje, o ile wiadomo, ani tym bardziej sam nie robi żadnych "propozycji różnych".
                                      A już szczególnie mnie dziwi pierwszy akapit. Dlaczego uważasz, że osoba wierząca i praktykująca nie powinna rozmawiać z kimś o niewybrednym nicku, skoro w samej rozmowie nie ma niczego niestosownego i nikt nikogo nie obraża? Idąc tym tropem można dojść do wniosku, że prezesowi nie wypada odezwać się do sprzątaczki, a eleganckiemu przechodniowi do bezdomnego, ot tak, prewencyjnie, na wszelki wypadek. Tymczasem to właśnie jest bardzo nie po chrześcijańsku. Toż Jezus nie dzielił ludzi na lepszych i gorszych, każdego traktował jednakowo. Ale fakt, że Jemu też się za to od niektórych dostało.
                                      • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 13:17
                                        Nie rozumiemy się Maju ...Jak by Ci tu ...
                                        Nie chodzi o to, że pan prezydent prowadzi rozmowy jakieś nie ten, tylko o to, że w ogóle tak aktywnie się udziela ...Jak wspomniałam - wiem, ze to przeciwwaga do prezesa, ale to jest przegięcie.
                                        Noblesse oblige - jak mawiają hehe starożytni Francuzi. Tak jak sędziemu nie wypada wdawać się w pyskówkę na sali rozpraw ze stroną czy pełnomocnikiem, tak na pewnych stanowiskach nie wypada "bratać się" z każdym kto ma na to chęć. Nie chodzi o to, by być nadętym bufonem noszącym nos w chmurach, ale o to by swoim zachowaniem nie pomniejszać rangi sprawowanego urzędu.
                                        • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 14:07
                                          Ależ rozumiemy się doskonale, Korciu smile Tylko uświadamiam Ci, że wcale nie wszyscy muszą to odbierać jednakowo. Prezydent zaryzykował taki model i zobaczymy, czy mu się to w ogólnym rozrachunku opłaci czy nie.
                                          • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 14:19
                                            Ano pewnie, ale samo wybranie takiego wizerunku jest wg mnie przegięciem, bo ... właśnie chodzi o prezydenta. Choć w PL nie ma on takiej realnej władzy jak np. w USA jest to w naszym kraju funkcja szczególna, jak pisałam. Prezydent w odróżnieniu od premiera, marszałka Sejmu, Senatu czy ministra jest swego rodzaju ikoną.
                                            • majaa Re: Doda i Duda 29.11.16, 15:46
                                              Ale kiedy ponoć Duda wzoruje się pod tym względem właśnie na Obamie, który był bardzo aktywny na różnych portalach społecznościowych. Niestety nie jestem Ci jednak w stanie powiedzieć, czy także zdarzało mu się twittować z jakimiś amerykańskimi "leśnymi ruchadłami" czy tylko z samymi "porządnymi" obywatelamiwink
                                              • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 16:02
                                                Maju, bronisz jak niepodległości pana prezydenta Dudy, a tymczasem ja go nie atakuję - zwyczajnie wyrażam swoje zdanie i bynajmniej nie jest ono podyktowane tym, że pan Duda jest z PiS-u. Po prostu przedstawiam co uważam za niedopuszczalne u prezydenta RP. Ktokolwiek nim byłby - dodam.

A propos natomiast wzorowania się na panu Obamie ...Pozornie nieco OT. Otóż gdy w latacg 90. zeszłego wieku otworzyły się u nas rynki różne, otworzył się także wydawniczy. I kilka nowo powstałych wydawnictw wpadło na pomysł wydawania poradników wszelkiej maści wzorowanych na amerykańskich. Tam one szły jak świeże bułeczki, a u nas zaliczyło to klapę smile Nie z powodu treści merytorycznych Maju, a z powodu ...tytułów. Bo o ile za oceanem świetnie sprzedawały się pozycje pt. "Windows dla idiotów", czy "PC dla wolno myślących" - to w Europie takie tytuły skutecznie odstręczały od nabywania pozycji. Wynikało to z odmienności mentalności społeczeństw tutejszych i amerykańskiego.
                                                W tamtych czasach też "rekiny biznesu" wzorowały się na amerykańskich standardach podczas rekrutacji i padały na rozmowach kwalifikacyjnych pytania "jakim zwierzęciem się pan/i czuje?" oraz pytania otwarte z pogranicza horroru: "jest pan w łodzi z 3 osobami i otacza was stado krokodyli. Czy dopuszcza pan wyrzucenie za burte najsłabszej/najmniej przydatnej w teamie osoby?" - te kalki z USA TEZ się nie sprawdziły - także z powodu różnicy w mentalności ...
                                                Dlatego na miejscu pana Dudy zastanawiałabym się mocno czy wzorować się na eksprezydencie państwa, którego obywatele są zupełnie innym mentalnie społeczeństwem niż nie tylko Polacy, ale w ogóle Europejczycy. Amerykanie nieco inaczej podchodzą do konwenansów np. smile
                                                • majaa Re: Doda i Duda 01.12.16, 11:34
                                                  kora3 napisała:

> Maju, bronisz jak niepodległości pana prezydenta Dudy, a tymczasem ja go nie at
                                                  > akuję - zwyczajnie wyrażam swoje zdanie i bynajmniej nie jest ono podyktowane
                                                  > tym, że pan Duda jest z PiS-u. Po prostu przedstawiam co uważam za niedopuszcza
                                                  > lne u prezydenta RP. Ktokolwiek nim byłby - dodam.

Ależ ja to rozumiem, Korciu, i osobiście zupełnie nie odbieram tej rozmowy w kategoriach ‘atak-obrona’. Ponieważ wiem, że kwestia jest oceniana niejednoznacznie, to po prostu o tym napisałam, ale to właśnie gwoli informacji, przedstawienia innego punktu widzenia, a nie w charakterze „osobistego obrońcy uciśnionego”wink

> Dlatego na miejscu pana Dudy zastanawiałabym się mocno czy wzorować się na eksp
                                                  > rezydencie państwa, którego obywatele są zupełnie innym mentalnie społeczeństwe
                                                  > m niż nie tylko Polacy, ale w ogóle Europejczycy. Amerykanie nieco inaczej pod
                                                  > chodzą do konwenansów np. smile
                                                  >

I znów, ja się nie znam na marketingu politycznym, ale eksperci twierdzą, że Duda wygrał głównie właśnie dzięki dobrej strategii w mediach społecznościowych. Czyli jednak wyglądałoby na to, że co do zasady, to wyczucie w tej kwestii miał lepsze (on sam, czy tam jego sztab, nie wiem). Wątpliwości natomiast na pewno może budzić kwestia selekcji adresatów, tj. przede wszystkim, czy ta selekcja w ogóle była, czy to zostało jakoś przemyślane, czy puszczone "na żywioł", co jest niewątpliwie ryzykownym posunięciem, jak widać.
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 02.12.16, 09:32
                                                    Hmmm wiesz, generalnie to Duda wygral z powodu Komorowskiego i PO - nie czarujmy się ...Tu jest pies pogrzebany Maju. Polacy wybierają na zasadzie selekcji negatywnej, bo taka jest nasza scena polityczna, po prostu. Nie- wybieram lepszego kandydata, tylko nie wybieram gorszego -wg mnie oczywiście. Wybór jest miedzy dżumą i cholerą - realny rzecz jasna smile
                                                    po licznych wpadkach PO i samego Komorowskiego i spadku notować rządu było wiadomo, że można wygrać z Komorowskim. Ale nie panem Kaczyńskim, bo on ludziom kojarzy się z dziwolągiem i oszołomem ...Strategicznie całkiem dobrze postawiona na człowieka pozującego na otwartego, dotychczas mało eksponowanego w partii dzięki czemu nie łączono go mentalnie z jazdami prezesa, w miare obutego i jako tako się prezentującego. Taktycznie - dobre.
                                        • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 03:06
                                          kora3 napisała:

>.Jak wspomniałam - wiem, ze to przeciwwaga do prezesa, ale to jest przegięcie. <

Naprawdę tak uważasz? To nie przeciwwaga, Duda, w tym co robi, jest naturalny aż do bólu. Kaczor wybrał sobie Dudę właśnie dlatego, że myślenie nie jest jego najmocniejszą stroną. Gdyby wybrał sprawniejszego intelektualnie, to mógłby mu fikać, a ten zrobi wszystko, co prezes każe, i cieszy się gdy Kaczor łaskawie odpowie na jego powitanie smile Facet bez honoru, ambicji, bez kręgosłupa i bez jaj, za przeproszeniem. To, że wyszło jaki z niego prostak było nieuniknione, tego nie da się ukryć. Żeby chociaż był przystojny... sad
                                          • kora3 Re: Doda i Duda 30.11.16, 09:43
                                            Hmmm a ja myslę, że wybrał go dlatego, że wizerunkowo odbiega on od prezesa - w całościowym ujęciusmile
                                            • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 11:59
                                              kora3 napisała:

> Hmmm a ja myslę, że wybrał go dlatego, że wizerunkowo odbiega on od prezesa - w
                                              całościowym ujęciusmile<

Odbiega wizerunkowo, powiadasz... jeśli już to na gorsze. Przecież widać, że to taka sama gnida jak prezes, tyle tylko, że świeci światłem odbitym bo własnego nie emituje. Wiesz, to ciekawe zjawisko. Wszystkie sondaże pokazują, że Kaczyński jest niewybieralny, nawet pisiarze go nie chcą. Natomiast Budynia łyknęli jak pelikany. Naprawdę nie wiedzieli, że to będzie tak?

https://static.300polityka.pl/media/2015/05/newsweek1jk-640x819.jpeg
                                              • filga Re: Doda i Duda 30.11.16, 12:40
                                                Matyldo, czytam Cię chętnie i z przyjemnością, zgadzam się z większością Twoich opinii. Szanuję za wiele wypowiedzi. Ale nie za tę. Określenie kogoś mianem "gnidy" nie licuje nie tylko z sv, ale także z podstawowymi normami kultury. Także osobistej.
                                                • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 12:56
                                                  Trudno, biorę na klatę smile na szczęście nie jestem prezydentem, więc moja wypowiedz nie szarga majestatu Polski. Co do 'gnidy'... No cóż, jeśli nie gnida to 'wesz' albo inny insekt, wszystkojedno. Cytując (ich) klasyka - 'nie należy szamba nazywać perfumerią' (jakoś tak to było?) Nie pora na Wersal gdy na naszych oczach niszczy to, co dwa pokolenia z trudem zbudowały.
                                                  • asia.sthm Re: Doda i Duda 30.11.16, 13:52
                                                    matylda1001 napisała:
                                                    > Trudno, biorę na klatę smile na szczęście nie jestem prezydentem,...

A ja na szczescie nie mam zadnego prezydenta - mam Krola.
                                                    Po cyrku w Polsce, po niedawnym horrorze w USA chyba wysle wlasnemu Krolowi jakas laurke mejlem z podziekowaniem za caloksztalt i oszczedzenie narodowi cyrku co 4 lata. Niech zyje Krol! po nim bedzie krolowa, ktora kazdy tu zna od urodzenia jak wlasne dziecie.
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 22:39
                                                    asia.sthm napisała:

>> A ja na szczescie nie mam zadnego prezydenta - mam Krola. <

O! my mamy i prezydenta i króla wink Czy jest gdzieś jeszcze drugi taki kraj? smile

>> Po cyrku w Polsce, po niedawnym horrorze w USA chyba wysle wlasnemu Krolowi jakas laurke mejlem z podziekowaniem za caloksztalt i oszczedzenie narodowi cyrku co 4 lata.<

Ja też bym swojemu wysłała ale nie zrozumie, mój król podobno tylko po aramejsku...

• asia.sthm Re: Doda i Duda 01.12.16, 08:43
                                                    > O! my mamy i prezydenta i króla wink Czy jest gdzieś jeszcze drugi taki kraj? smile

Nie ma, i ze swieczka sie nie znajdzie - Polsce zaden nie podskoczy.

> Ja też bym swojemu wysłała ale nie zrozumie, mój król podobno tylko po aramejsku

E tam, zaden problem - konto na FB masz? Translator nawet niepotrzebny.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15094455_1067841643328625_
3863194540925325142_n.jpg?oh=cceab891af00cfa3b2fd3ef35b244e51&oe=58BAD2AF
                                              • kora3 Re: Doda i Duda 30.11.16, 12:48
                                                Matyldo - owszem, odbiega - i o to chodziło ...Możesz mieć inne zdanie. To, ze odbiega nie znaczy, ze jestem jego fanem, ale nazywanie głowy państwa "gnidą" mi nie pasuje, w zasadzie nazywanie kogokolwiek zwłaszcza w konwencji TEGo forum ...
                                                Prezes jake nie bójmy się tego powiedzieć bardziej niż dziwakiem, nie umie się wysłowić, nie zna się na podstawnych sprawach, nie ma kobiety i wygląda jak wygląda. Duda nie jest jakiś przystojny, ale w porównaniu z prezesem wygląda lepiej, potrafi się wysłowić, ma u boku kobiete - to są te odmienności wizerunkowe
                                                • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 13:15
                                                  Nie uznaję w nim głowy państwa więc łatwiej mi uniknąć rozdwojenia jaźni. Jest wprawdzie jakiś niemrawy facet, którego w pewnych kręgach nazywają prezydentem i trzeba to wziąć pod uwagę, ale to jeszcze nie znaczy zaakceptować. To forum, czy inne... trzeba być sobą, Korciu smile
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 30.11.16, 14:55
                                                    Ja jestem sobą i w mojej naturze nie leży nazywanie ludzi "gnidami". No może już po kimś czasem pojadę, ale to chodzi o jakichś zwyrodnialców zwykle. Poza tym jestem legalistą - demokratycznie wybrany prezydent to demokratycznie wybrany prezydent, a obrażanie tego urzędu jest poza prawem Matti.
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 23:26
                                                    kora3 napisała:

>> Ja jestem sobą i w mojej naturze nie leży nazywanie ludzi "gnidami".<

A w mojej leży, jak ktoś sobie zasłuży smile Nie leży natomiast bycie hipokrytką.

>>No może już po kimś czasem pojadę, ale to chodzi o jakichś zwyrodnialców zwykle.<

No i właśnie smile Jakim że to trzeba być zwyrodnialcem, żeby niszczyć własną Ojczyznę, powierzoną trosce i staraniu...

>Poza tym jestem legalistą - demokratycznie wybrany prezydent to demokratycznie wybrany
                                                    prezydent,<

Ja wolę myśleć samodzielnie. Ciekawa jestem jak to jest widziane przez legalistę, gdy na jego oczach duszona jest demokracja?

>obrażanie tego urzędu jest poza prawem Matti. <

Doprawdy nie wiem, czy istnieje ktoś, kto byłby w stanie obrazić urząd prezydenta równie skutecznie jak ten, który obecnie ten urząd piastuje smile
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 02.12.16, 09:38
                                                    na temat działań pana prezydenta w temacie łamania zasad i demokracji wypowiedziałam się Matti na łamach, całkiem publicznie, tylko bez używania epitetówsmile
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 02.12.16, 16:44
                                                    > Ja wolę myśleć samodzielnie. Ciekawa jestem jak to jest widziane przez legalist
                                                    > ę, gdy na jego oczach duszona jest demokracja?

Bo demokracja jest wtedy, gdy w wyborach wygrywa PO. Tak.
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 03.12.16, 00:11
                                                    Wiesz, ja mysle, ze Matti nie o to szło... Ułaskawienie pana Kamińskiego np. to byo takie kuriozum, ze wlosy stawały dęba ..przede wszystkim dlatego, ze nie zdarza się nigdzie ułaskawianie w trybie takim, ze sprawa jest w apelacji. Ułaskawia się osobę skazaną, która wyczerpała możliwości zmiany wyroku po wszystkich instancjach i odrzuceniu kasacji ...Tiu sprawa była w apelacji, ale ze partyjny kolega i kandydat na ministra, to dlaczego nie - to zwyczajnie ośmieszające urząd prezydenta, pokazanie, ze jest prezydentem nie wszystkich Polaków, a partyjnych kolegów sterowanym przez prezesa. Taka jest prawda i nie ma co z nią polemizować, bo jaka jest - każdy z mózgiem widzi.
                                                    O takie rzeczy jak sadze chodziło Matyldzie, tylko jak ja uważam - można wyrazić to grzecznie bez epitetów.
                                                    Uprzedzając, jesli chcesz mnie sklasyfikować jako fana PO to sobie daruj, bo nie jestem - nie mam zaufania do zadnych politykow, a oni dali plame i przegrali na własne życzenie - ich problem smile
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 01:54
                                                    kora3 napisała:

> Wiesz, ja mysle, ze Matti nie o to szło...<

No, nie o to, ale Jadwiga nie jest w stanie tego pojąć. Albo PiS albo PO, świat jest czarno - biały, i koniec.

> O takie rzeczy jak sadze chodziło Matyldzie, tylko jak ja uważam - można wyrazić to grzecznie bez epitetów.<

Można... tylko po co? Korciu, naprawdę nie widzę powodu żebym miała dobrze albo neutralnie wyrażać się o ludziach, którzy sobie na to nie zasłużyli. Jak ktoś jest łobuzem politycznym i moralnym kurduplem, jak Kaczor, to nim po prostu jest. Jeśli prezydent ŚWIADOMIE niszczy demokrację, obraża obywateli i przynosi wstyd, to jest gnidą a nie aniołkiem, też proste. Naprawdę nie mam ochoty na udawanie że mi to wszystko, jako obywatelce pasuje. Za to naprawdę jestem ciekawa jak udaje Ci się pogodzić w sobie legalistkę i przeciwniczkę tego, co się dzieje. smile
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 03.12.16, 07:24
                                                    Matti - mój legalizm nie polega na tym, ze godzę się z wszystkim, tylko na tym, że swoje opinie wyrazam w sposób spokojny i kulturalny. Nie ze strachu - uwierz ...Po prostu ja uważam urząd prezydenta RP za cos wyjątkowego i ty;e. URZAD którego nie wypada obrazać kto by go nie piastował - o ile tylko został wybrany zgodnie z zasadami demokracji.
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 12:50
                                                    kora3 napisała:

>.Po prostu ja uważam urząd prezydenta RP za cos wyjątkowego i ty;e. <

Ja też i właśnie dlatego nie mogę zrozumieć jak można było ten "skarb" powierzyć byle komu.
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 04.12.16, 10:31
                                                    Takie są reguły demokracji Matti - czasem można dodac, że niestety :_)
                                                  • violina65 Re: Doda i Duda 05.12.16, 07:17
                                                    Droga M - nie rzucaj pereł przed wieprze - nie są (ci ostatni) tego godni
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 03.12.16, 08:37
                                                    > No, nie o to, ale Jadwiga nie jest w stanie tego pojąć. Albo PiS albo PO, świat
                                                    > jest czarno - biały, i koniec.
                                                    >

Matyldo? Rozdwojenie jaźni?

Tak z ręką na sercu, spróbuj znaleźć jakieś moje hymny pochwalne na cześć Pis i obelgi pod adresem PO. No? A teraz pomyśl ile Ty na ten temat powypisywałaś.
                                                    Nawet w sygnaturkach.
                                                    Tak więc...
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 13:37
                                                    jadwiga1350

> Matyldo? Rozdwojenie jaźni?<

Nie kombinuj, Moja Droga, znamy się w końcu już dobrych kilka lat. Nie lubię wypominać własnych krzywd wink ale przypomnij sobie ile razy "rzucałaś mi się do gardła" tylko dlatego, że głosowałam na Komorowskiego. I to nawet tak bez okazji. Epitetów nie szczędziłaś ani jemu ani mnie smile Zakwalifikowałaś mnie do zwolenników PO chociaż pisałam, że świat nie jest czarno - biały a ja jestem zwolenniczką lewicy, OD ZAWSZE, tylko że lewicy w Polsce na razie nie ma, więc chwilowo muszę głosować na opcję, która ma szansę powstrzymać szaleństwo pisiarzy. W/g mnie nie ma gorszego zła dla mojej Ojczyzny od (nie)rządów Kaczorów, Maciorów, Ziobrów, Szydeł,Maliniaków, Piotrowiczów i tej całej zgrai. I wiesz, co jest w Twoim zachowaniu najgorsze? nie to, że się ze mną nie zgadzasz bo to naturalne. Denerwuje mnie, że mimo iż tyle już razy pisałam to co powyżej (a nawet bardziej szczegółowo), do Ciebie w dalszym ciągu nie dociera.

>> Nawet w sygnaturkach.<

Ta sygnaturka (poniżej) powstała jeszcze przed wyborami. Wtedy wydawała mi się taką "na wyrost" a po roku okazało się, że chociaż była prorocza, to jednak brzmi zbyt delikatnie.

>> Tak więc...<

Tak więc, Droga Kumo, podkasajcie ano zapaskę coby się Wam na Topolowej nie uszargała i wracajcie do Lipiec smile Tam już baby zbierają się u Kłębów i Mateusz z muzyką się obiecał smile
                                                    --------
                                                    Głosowanie na PiS to jak bzykanko bez gumki z tirówką. Wiadomo... tak jedno jak i drugie dobrze się nie skończy.
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 04.12.16, 12:27
                                                    matylda1001 napisała:

>
                                                    > Nie kombinuj, Moja Droga, znamy się w końcu już dobrych kilka lat. Nie lubię wy
                                                    > pominać własnych krzywd wink ale przypomnij sobie ile razy "rzucałaś mi się do ga
                                                    > rdła" tylko dlatego, że głosowałam na Komorowskiego. I to nawet tak bez okazji.
                                                    > Epitetów nie szczędziłaś ani jemu ani mnie

Cytaty, Matyldo, cytaty. Zacytuj choć mój jeden epitet, inwektywę, inwokację, antysemityzm. Gdzie to się wszystko podziało? Nie adminuję, nie moderuję, niczego pousuwać nie mogłam.

>a ja jestem zwolenni
                                                    > czką lewicy, OD ZAWSZE, tylko że lewicy w Polsce na razie nie ma,

Trzeba było glosować na SLD, Napieralskiego, Ogórek. Kto bronił, kto od urny odpychał, kto dowód zabierał?

>>chociaż pisałam, że świat nie jest czarno - biały

??

> W/g
                                                    > mnie nie ma gorszego zła dla mojej Ojczyzny od (nie)rządów Kaczorów, Maciorów,
                                                    > Ziobrów, Szydeł,Maliniaków, Piotrowiczów i tej całej zgrai.

A to co to jest? Nie czarno-białe widzenie świata?

>>i wracajcie do Lipiec

A Was czemu tam jeszcze nie ma? Kiedy Was ksiądz regens uwolni i przyjedziecie? Schnę cała z tej tęsknicy za Wami.
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 01:22
                                                    jadwiga1350 napisała:

>> Bo demokracja jest wtedy, gdy w wyborach wygrywa PO. Tak.<

Nie.
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 30.11.16, 17:38
                                                    matylda1001 napisała:

> Nie uznaję w nim głowy państwa więc łatwiej mi uniknąć rozdwojenia jaźni. Jest
                                                    > wprawdzie jakiś niemrawy facet, którego w pewnych kręgach nazywają prezydentem
                                                    > i trzeba to wziąć pod uwagę, ale to jeszcze nie znaczy zaakceptować. To forum,
                                                    > czy inne... trzeba być sobą, Korciu smile

Trzeba być sobą...
                                                    Tzn. pisać podniosłe teksty o tolerancji, akceptacji i szanowaniu odmiennego zdania.
                                                    A samemu nie stosować się do tego. Rozdwojenie jaźni?
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 30.11.16, 23:48
                                                    jadwiga1350 napisała:

> Trzeba być sobą...
                                                    Tzn. pisać podniosłe teksty o tolerancji, akceptacji i szanowaniu odmiennego zdania.
                                                    A samemu nie stosować się do tego. Rozdwojenie jaźni?<

Jadwigo, z prawdziwą przykrością muszę zauważyć, że komu, jak komu ale Tobie nie bardzo wypada wypowiadać się na temat tolerancji, akceptacji, szanowania odmiennego zdania a przede wszystkim autora tegoż zdania. Zapewne pamiętasz (w razie potrzeby postaram się przypomnieć) jak przy okazji niewinnej rozmowy na temat pewnej postaci z polskiej literatury wylazła z Ciebie antysemitka, dokuczliwa jak soliter? smile Czy do tego nawiązujesz?
                                                  • majaa Re: Doda i Duda 01.12.16, 11:40
                                                    Nawet jeśli gdzie indziej „Murzynów biją”, to u nas przecież nie muszą, prawda, Matyldo? wink
                                                    Jadwiga ma sporo racji. Dla mnie też konwencja, jaką przyjęłaś w tej dyskusji jest nie do przyjęcia, więc się po prostu wycofam.
                                                    I nie chce mi się wierzyć, że jesteś sobą. Pewnie dziabnął Cię jakiś polityczny wilkołak i akurat trafiliśmy na pełnię.
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 02.12.16, 16:37
                                                    > Jadwigo, z prawdziwą przykrością muszę zauważyć, że komu, jak komu ale Tobie ni
                                                    > e bardzo wypada wypowiadać się na temat

Właśnie, że wypada, bo ja ani peanów na cześć tolerancji nie śpiewałam, ani nikogo od gnid i kurdupli nie wyzywałam.

> wylazła z Ciebie antysemitka, dokuczliwa
                                                    > jak soliter?

Argumentum ad hitlerum?

A w związku z tym naszym kochanym antysemityzmem, Matyldo.... Ty, taka filosemitka, więc Duda, mąż Żydówki, powinien cieszyć się u Ciebie szacunkiem, podziwem i sympatią. Nie?
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 00:58
                                                    jadwiga1350 napisała:

> A w związku z tym naszym kochanym antysemityzmem, Matyldo.... Ty, taka filosemitka, więc Duda, mąż Żydówki, powinien cieszyć się u Ciebie szacunkiem, podziwem i sympatią. Nie?<

Jadwigo, gdyby nie tacy jak Ty to do głowy by mi nawet nie przyszło zastanawiać się kto jest Żydem a kto nie. Dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia, ważne jest kto jest jakim człowiekiem. Jeśli już wspomniałaś o żonie to powiem, że nadziwić się nie mogę jak dziewczyna wychowana w duchu humanizmu, w porządnej, inteligenckiej, kulturalnej rodzinie tyle lat wytrzymała WŚRÓD TAKICH KOŁTUNÓW. Jak dała zrobić z siebie Pierwszą Blondynkę.
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 03.12.16, 08:29
                                                    > Jadwigo, gdyby nie tacy jak Ty to do głowy by mi nawet nie przyszło zastanawiać
                                                    > się kto jest Żydem a kto nie

No więc dlaczego tak ciągle nawijasz o tym antysemityzmie?
                                                    Rozdwojenie jaźni?
                                                  • matylda1001 Re: Doda i Duda 03.12.16, 13:42
                                                    jadwiga1350 napisała:

> No więc dlaczego tak ciągle nawijasz o tym antysemityzmie?<

Z powodu o którym napisałam - Gdyby nie tacy jak Ty to nawet do głowy by mi nie przyszło zastanawiać się kto jest Żydem, kto nie.
                                                  • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 04.12.16, 12:29

> Z powodu o którym napisałam - Gdyby nie tacy jak Ty to nawet do głowy by mi nie
                                                    > przyszło zastanawiać się kto jest Żydem, kto nie.

Ciekawe, co z tego zastanawiania się, wyniknie.
                                                  • kora3 Re: Doda i Duda 03.12.16, 08:38
                                                    No faktycznie - kołtuństwo niemożebne
                              • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 29.11.16, 22:56
                                majaa napisała:

> Trochę racji masz, ostrożności nigdy za wiele. Jednakże odnoszę nieodparte wraż
                                > enie, być może niesłusznie, że gdyby omijał takie nicki szerokim łukiem, to pad
                                > łby z kolei zarzut, że się nadyma, puszy, pogardza, a miał szanować każdego

Albo, że..nienawistnie milczy!
                              • pavvka Re: Doda i Duda 30.11.16, 00:25
                                majaa napisała:

> odnoszę nieodparte wraż
                                > enie, być może niesłusznie, że gdyby omijał takie nicki szerokim łukiem, to pad
                                > łby z kolei zarzut, że się nadyma, puszy, pogardza, a miał szanować każdego

Zdecydowanie niesłusznie. Po pierwsze, do prezydenta piszą tysiące osób, i wiadomo że każdemu indywidualnie nie odpowie, więc o ile nie jest się osobą bardzo ważną lub zasłużoną, nikt by nie miał pretensji o brak odpowiedzi. Po drugie, przynajmniej do części z tych osób prezydent sam napisał pierwszy z własnej inicjatywy. Serio myślisz że ktoś miałby mu za złe brak takich inicjatyw?
                                • majaa Re: Doda i Duda 01.12.16, 11:44
                                  Wiesz co, sądząc po zupełnie absurdalnej czasem krytyce pod jego adresem, to tak, w przypadku zajadłych przeciwników jestem w stanie to sobie wyobrazić.
            • pavvka Re: Doda i Duda 30.11.16, 00:28
              bene_gesserit napisała:

> Jak się zajmuje jedno z dwóch najważniejszych stanowisk w kraju, to się oddziel
              > a prywatne (paradowanie w gaciach po domu, nocne czaty z nastolatkami o wulgarn
              > ych nickach i słabość do roznegliżowanych celebrytek) od publicznego - czyli za
              > chowania zgodnego z protokołem dyplomatycznym i godnością piastowanego stanowis
              > ka.

Rzecz w tym że wiadomości na twitterze nie były prywatne, widział je każdy kto obserwował profil prezydenta. Gdyby pisał do leśnych ruchadeł prywatne wiadomości, to można by to uznać za sprawę prywatną.
              • bene_gesserit Re: Doda i Duda 30.11.16, 20:23
                No własnie o tym piszę! To, co powinno zostać prywatne, w wykonaniu Dudy jest publiczne. Śledzenie ponad 700 profilów nastolatek, zwykle w nocy, dziewcząt o nickach 'Karolina Wazelina' czy 'Dzika Foczka', które komunikują np że mają dziury w rajstopach, bo je chłopak zmacał za mocno powinno być prywatne. Tak samo jak zdjęcie z torcikiem i tyłkiem w koronkach. Co innego dystans do siebie, co innego zachowanie nie licujące z godnością głowy państwa.
                • ania_2000 Re: Doda i Duda 30.11.16, 21:12
                  bardzo przepraszam Bene - ale prywatne to powinny byc korespondencje z zona, rodzina, bliskimim etc.

za ..Śledzenie ponad 700 profilów nastolatek, zwykle w nocy, dziewcząt o nickach 'Karolina Wazelina' czy 'Dzika Foczka', które komunikują np że mają dziury w rajstopach, bo je chłopak zmacał".. powinien Duda od malzonki PUBLICZNIE w ryja dostac. Tak porzadnie, zeby mu ten budyn zalepil swinskie oczka.
        • isopera Re: Doda i Duda 26.11.16, 13:09
          > Gadać w necie z ludźmi o nickach 'leśne ruchadło' czy 'seba sra do chleba' też nie powinien,
          > ale jak widać i jedno i drugie zaspokaja jego prostacki gust.
          > Niech się wstydzą ci, którzy spowodowali, że toto piastuje najwyższy urząd w Polsce.

Cudne!!!
      • zmija_w_niebieskim Re: Doda i Duda 26.11.16, 12:38
        Raczej głupią minę do złej gry...
    • bene_gesserit Re: Doda i Duda 24.11.16, 19:50
      Polityk został wmanewrowany przez redakcję. Zgodnie z tematyką gazety, polowali na sensację.
      Nie żeby mi go było żal big_grin
      • ania_2000 Re: Doda i Duda 24.11.16, 20:19
        Czy polityk bedacy Prezydentem Polski jest bezwolny w swoich decyzjach? On nie ma wlasnej "decyzji{? - zostal wmanewrowany przez jakas redakcje?? dobrze ze nie sklepsmile
        a jakby zostal wmanewrowany przez Putina? Lub Markel?

• bene_gesserit Re: Doda i Duda 24.11.16, 22:54
          Mnie się pytasz? Nie sądzę, żeby ktoś go zmusił, tym bardziej kazał mu zamieszczać zabójczo śmieszną laudację na stronach Superaka. Najwyższy przedstawiciel władz tego kraju lansuje prywatny biznes. I to talerzykiem z ciastem oraz tyłkiem w koronkach uncertain
        • koronka2012 Re: Doda i Duda 24.11.16, 23:03
          ania_2000 napisała:

> Czy polityk bedacy Prezydentem Polski jest bezwolny w swoich decyzjach?

Cóż, akurat w przypadku tego polityka to zdaje się pytanie retoryczne tongue_out
      • asia.sthm Re: Doda i Duda 24.11.16, 20:48
        E tam, ludzki pan sie okazal - za czesto na kleczkach wystepuje albo hostie ratuje - wreszcie jakas odmiana.
        https://bi.gazeta.pl/im/3d/0c/14/z21022269IH,memy.jpg
        • minniemouse Re: Doda i Duda 25.11.16, 00:24
          ROTFLMAO
    • firlefanz Re: Doda i Duda 24.11.16, 23:17
      błędem było pójście na imprezę super expressu - prezydent jednak nie powinien bywać na imprezach tabloidów.

ale uważam, ze jak już Doda wręczała tort to trzeba było robić dobrą minę do złej gry i go odebrać, bo jej występ jest jak najbardziej w stylówie SE, więc jeśli któs przychodzi na ich jubileusz to nie może udawać zaskoczonego.

co do stroju - Doda zawsze się ubiera (rozbiera) w tym stylu, więc nie można tego raczje uznać za obrazę prezydenta
      • matylda1001 Re: Doda i Duda 25.11.16, 17:03
        firlefanz

>co do stroju - Doda zawsze się ubiera (rozbiera) w tym stylu, więc nie można tego raczje uznać za obrazę prezydenta<

Ależ skąd! Tym razem Doda od tyłu przebrała się za lustro, a prezydĘt w tym lustrze zobaczył samego siebie sad
        • baba67 Re: Doda i Duda 25.11.16, 19:23
          To chyba czarno się widzial...
          • ania_2000 Re: Doda i Duda 25.11.16, 19:30
            Nie, no jezeli lustrzanym odbiciem jest "behind' Dody to jest to komplement, bo ona nie jest znowu az taka zlasmile

Dla porwnania - gorzej jakby mu tego torta serwowala Kardashian - (to jest taka celebrytka slynnaca naprawde z wielkiej d...) -
            prosze bardzo - tak sie ta pani prezentuje razem z siostra reklamujac swetry, ktore projektowal jej maz, Kanye West - psychol odwieziony na odddzial w kajdankachsmile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/nh/ej/3x8z/aRyaw5jhRq5eXFH5TX.jpg
            • asia.sthm Re: Doda i Duda 25.11.16, 23:31
              O taki sweter kosztuje 3 689,00 polskich zlotych - sama bym drozszych dziur nie dala rady w niczym powyrywac.
              Tu dowod, ze nie zmyslam:
              www.vitkac.com/pl/p/sweter-z-dziurami-yeezy-pulower-kw3w214-310-forest
              Aniu, to ten zdolny szwagier bardzo zdolny jest.

Komu popsuc ciucha? Tanio policze.
            • matylda1001 Re: Doda i Duda 26.11.16, 00:22
              ania_2000 napisała:

> Nie, no jezeli lustrzanym odbiciem jest "behind' Dody to jest to komplement, bo ona nie jest znowu az taka zlasmile

Zła czy nie, to jednak dupa. Dupa jako atrapa prezydenta nigdy nie wygląda dobrze.
              • kora3 Re: Doda i Duda 27.11.16, 08:39
                Nie, no moim zdaniem Doda ma całkiem fajny tyłeczek smile Dziewczyny, bądźcie trochę choć sprawiedliwe i prawe smile Doda ma wizerunek sceniczno- medialny - jaki ma - z tego żyje. Na te imprezę tez została zaproszona, by szokować - dla obustronnej - zapraszającego i jej korzyści. Jak komus nie pasuje charakter imprezy,na którą jest zaproszony, albo i pasujewink, ale z racji sprawowanej funkcji nie wypada mu się pojawiać, to należy grzecznie i taktownie odmówić i czesc. To nie wpadka Dody, tylko Dudy - chyba nie spodziewał się że jubileusz SE to będzie koncert muzyki poważnej poprzedzony mszą św.?smile No właśnie ....
                • asia.sthm Re: Doda i Duda 27.11.16, 08:58
                  Dawno sie z Kora tak nie zgodzilam, jak sie teraz zgadzam.
                  Doda wykonala swoja prace doskonale - dlugo tej imprezy gawiedz nie zapomni, i o to chodzilo.
                  A prezydenta akurat w tym przypadku nie nalezy sie czepiac - wybrnal z sytuacji calkiem zgrabnie.
                  Skoro juz sie zjawil to nawarzone piwo musial sam wypic. I dobrze mu tak big_grin
                  • kora3 Re: Doda i Duda 27.11.16, 09:07
                    No choć raz się zgadzamy - po mojemu - nie powinien przyjmować zaproszenia w sensie pojawienia się osobiście. Wg mnie powinien wystosować list gratulacyjny z okazji jubileuszu i posłać kogoś z kancelarii, kto winien oczytać i zmyć się. Ale, ze się już pojawił nieszczęśni, to powinien robić dobrą mine do złej gry. Na tym zdjęciu mina nie jest dobra - prezydent wygląda jak sztubak przyłapany na ochotnym oglądaniu "brzydkich" zdjęć, który i tak cieszy się, że oglądał, choć boi się kary - żenada tak u faceta, jak i przede wszystkim głowy państwa.
                    • asia.sthm Re: Doda i Duda 27.11.16, 10:59
                      Z niego taka glowa panstwa jak ze mnie ksiezniczka czardasza.

Ciekawe czy Prezesa zaprosili - tez byloby ciekawie. Prezes chyba bojacy i nieimprezowy. Wie ktos czy bywa?
                      • kora3 Re: Doda i Duda 27.11.16, 11:07
                        asia.sthm napisała:

> Z niego taka glowa panstwa jak ze mnie ksiezniczka czardasza.

No wiesz - jest oficjalnie prezydentem RP smile
                        >
                        > Ciekawe czy Prezesa zaprosili - tez byloby ciekawie. Prezes chyba bojacy i niei
                        > mprezowy. Wie ktos czy bywa?
                        >

Nie sądzę, by bywał - a jeśli to może w Radiu Maryja albo TV Trwam smile
                        • asia.sthm Re: Doda i Duda 27.11.16, 16:26
                          > No wiesz - jest oficjalnie prezydentem RP smile

Wiem, prezydentem jest i to wszystko. Do glowy panstwa mu jeszcze daleko..., no chyba ze wszystkich jeszcze zaskoczy kiedy podskoczy.
                          • jadwiga1350 Re: Doda i Duda 27.11.16, 18:56
                            asia.sthm napisała:

> > No wiesz - jest oficjalnie prezydentem RP smile
                            >
                            > Wiem, prezydentem jest i to wszystko. Do glowy panstwa mu jeszcze daleko..., no
                            > chyba ze wszystkich jeszcze zaskoczy kiedy podskoczy.

Podskoczy i wskoczy na krzesło i krzyknie "chodź szogunie" i wtedy już prawdziwą głową państwa będzie. Amen.
                            Czekajmy na to, w bulu, ale też w nadzieji. Bo nadzieja zawieść nie może.
                            • majaa Re: Doda i Duda 27.11.16, 21:47
                              big_grin No i na pewno by nie zaszkodziło, gdyby jeszcze dla porządku wyzwał jakieś panie (np. Niemki, dajmy na to) od kaszalotówbig_grin
                              • matylda1001 Re: Doda i Duda 28.11.16, 02:12
                                To ja bym już wolała, żeby przyjął buziaka jak jego śp. Guru wink

https://e3.pudelek.pl/p996/9bc8bc1c002953264b52ee4c
                          • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 09:15
                            asia.sthm napisała:
                            >
                            > Wiem, prezydentem jest i to wszystko. Do glowy panstwa mu jeszcze daleko..., no
                            > chyba ze wszystkich jeszcze zaskoczy kiedy podskoczy.

Zasadniczo lepiej, by już nie zaskakiwał smile
                            Wiem co masz na myśli Asiu, ale no jest oficjalnie głową państwa i zwierzchnikiem sił zbrojnych ...Nie jest natomiast, choć powinno to iśc w parze mężem stanu, tylko mężem pewnej blondynki smile
                            Polska - nie czarujmy się - szczęścia do głów państwa nie miała ...Pan Lech Wałęsa prosty człowiek, który uparcie nie chciał się niczego nauczyć trafiwszy "na salony", pan Aleksander Kwaśniewski - dla odmiany z pomocą małżonki szybko się uczący, ale mający wielkie problemy ze stawami kolanowymi na wyjeździe, pan śp. Lech Kaczyński mający ogólnie problem z sobą i panowaniem nad nerwami, pan Bronisław Komorowski sadzący błędy ortograficzne i inne smile i w końcu pan Andrzej Duda - jaki jest każdy widzi smile
                            W polskiej tradycji prezydent RP to nie osoba, nie konkretny człowiek, a pewnego rodzaju ikona - jak flaga, godło, hymn. Niestety żaden z tych panów nie potrafił temu sprostać. Wg mnie najbardziej "wyrobił się" A. Kwaśniewski, który miał na to najwięcej czasu i wspaniałe wsparcie żony, która bardzo szybko nauczyła się być nie tylko Pierwszą Damą, ale w ogóle damą...
                            Najwięcej można natomiast wybaczyć panu Wałesie, bo to prosty człowiek, który w polityce wcześniej bywał w charakterze związkowca na styropianie ...Niemniej - wszyscy oni mieli niemal nieograniczone możliwości zwyczajnie uczenia się! Jak przystoi głowie państwa ubrać się, zachować, gdzie bywać i a jakich zasadach. Mieli albo zawsze mogli mieć od tego sztab ludzi, a mimo to nie korzystali z tego i zdarzały im się takie wpadki, jak zdarzały.
                            Wg mnie pan Duda poszedł w kierunku takim, by kreować obraz swojej partii inny niż konserwatywny i zamknięty w sobie prezes. Pewnie taka była i jest koncepcja - wyluzowany, korzystający ze zdobyczy technologicznych, otwarty człowiek potrafiący się bawic, pogadający z każdym na czacie itd. Ale to nie jest dobry wizerunek prezydenta, bo pan Duda przegina zwyczajnie ...
                            • minniemouse Re: Doda i Duda 29.11.16, 09:51
                              Co chcesz Koro, komuna nam wywalila za granice i wytlukla w domu inteligencje i arystokracje z dziada pradziada sposobiona "na salony" i m.inn do polityki. Dla przykladu, taki np ksiaze William od dziecka, od pokolen jest uczony protokolu i wprowadzany co to znaczy byc "blueblood" czyli przyszla koronowana glowa. Przed wojna w Polsce tez tak bylo, co widac po nazwiskach - Radzillowie, Zamoyscy, Potoccy, Czartoryscy, Holownie a w takiej polityce -Beck, Moscicki, Pilsudski, Wieniawa-Dlugoszewski na przyklad. same nazwiska mowily same za siebie czyli wiele. znane rody ksiazece i z dobrego rodu inteligenckie, z nienagannymi manierami rodziny, z wyksztalceniem, znajacy obce jezyki. a teraz? po wojnie za pochodzenie dostawalo sie punkty dzieki czemu na studia nie dostal sie ten co umial tyle co ten bez pochodznia tylko taki niedouczony. to wcale nie bylo sprawiedliwe, bo juz przed wojna na wsi i w biednych rodzinach robotniczych kto chcial ten harowal ale na studia sie dostal. po rowno bylo. a teraz mamy Kopacze, Szydla, Dude, Banki, Szyszki, Witek, Kolwaczyki, Kempy i o, jednego Radziwilla. i niesmak ze zachowac sie nie potrafia, lub pisac bez bledow itp. to wynik tegoz uprzywilejowania.
                              Nie jestem bynajmniej jakims snobem i nie zaluje "wsiochom" ani "robolom" tylko uwazam, ze ZAWSZE powinno sie bylo rygorystycznie przestrzegac, ze tak powiem, jakosci i rownosci czego by one nie dotyczyly, zatem w tym przypadku - dopuszczania na studia i egzaminowania i wymagania znajomosci nienagannych manier zwlaszcza jesli chce sie robic kariere na tzw swieczniku. ale nie... nie stalo sie tak.
                              rozumiesz o co chodzi...
                              • kora3 Re: Doda i Duda 29.11.16, 10:13
                                No pan Komorowski podobno - herbowy, a i tak wyszło, jak wyszło ...
                                Minnie, masz nieco racji w tym co napisałaś, tylko pamiętajmy, że w przypadku każdej osoby ze świecznika ma ona możliwości uczenia się zwyczajnie. Klasycznym przykładem jest tu sp. pan Lepper. Gdy zaczynał w polityce był jak to się mówi "granatem od pługa oderwanym", gdy umierał, był człowiekiem który jako tako umiał się ubrać i zachować na salonach. Przesadzał z solarka, ale poza tym miał nienaganny strój, potrafił nad sobą zapanować, ładnie siedzieć itd.
                                Wspomniałaś o księciu Wiliamie - no owszem, nie przypominam sobie, by czymś się "popisał", ale już jego beat Harry, pewnie TAKZE uczony od dziecka protokołu - owszem - pamiętasz jego zdjęcie w mundurze ze swastyka i gest hitlerowski? No właśnie ...Pan Duda zniesmacza swoim zachowaniem, bo jako człowiek będący w polityce od dawna, od dawna powinien się już jak to mówią "otrzaskać" z zasadami salonów, a nie otrzaskał się sad
                                • minniemouse Re: Doda i Duda 30.11.16, 00:55
                                  kora3 napisała:
                                  ale już jego beat Harry, pewnie TAKZE uczony od dziecka protokołu - owszem - pamiętasz jego zdjęcie w mundurze ze swastyka i gest hitlerowski? No właśnie .

Zadne "no wlasnie". media jak to media skorzystaly z okazji i jak sepy skoczyly na Harrego ktory mial wtedy 20 lat i od kilku lat prywatnie przechodzil ciezki okres (w wieku 16 lat juz byl na odwykowce od narkotykow) podobny jaki wczesniej przechodzila ksiezniczka Stephanie Grimaldi rowniez mlodsza corka zmarlej rowniez w wypadku samochodym Grace Kelly. wszystko to ma zwiazek z tragiczna smiercia ich matek.
                                  Harry jednak w koncu dojrzal i jest teraz normalnym, odpowiedzialnym czlowiekiem, tak jak i zreszta jego matka byla. Jego Invictus sa znane i w Europie i w Pln Am. Ten incydent jest nie tylko poza nim ale zostal mu wybaczony.

Pan Duda zniesmacza swoim zachowaniem, bo jako człowiek będący w polityce od dawna, od dawna powinien się już jak to mówią "otrzaskać" z zasadami salonów, a nie otrzaskał się

I nie otrzaska sie, bo duzo ludzi tego pokroju ma 'wrodzone' poczucie nizszosci, nieraz po prostu daje z siebie wszystko i wiecej nie moze, i zdaje sobie z tego sprawe. poprawia sobie wiec self-esteem bunczucznie 'pewne czesci ciala maja ten sam zapach' lub 'no i kij, i w czym on jezd lepszy ze je srebnym nozem i widelcem'... - tego typu polityka wink
                                  (mialam [nie]przyjemnosc wysluchac podobnych opin osobiscie)

"granatem od pługa oderwanym"

ja znowu znam wersje "sila od pluga oderwanym"
                                  zasadniczo jednak nie bez racji mowi sie "noblesse oblige". procentowo niestety mocno zubozalo nam spoleczenstwo w arystokracje, przedwojenna inteligencje, nienaganne maniery i rzetelna edukacje. nawet taka kaligrafia miala (i w sumie ma dalej) znaczenie, bo zawsze to bardziej "lelegatncko" gdy jakis dyplomata pisze ladnie a skrobie jak kura pazurem, mmm?
                                  przy tym tak sie sklada, iz akurat puscili nam Downton Abbey maraton, wszystkie sezony 1-6, obserwuje wiec wlasnie kontrast pomiedzy tamtym zyciem z bezwglednym przebieraniem sie do obiadu, siadaniem na brzezku krzesla, wyrazna hierarchia, niemalze krolewskimi manierami czy to panstwo czy sluzba, a dzisiejszym ich po prostu beznadziejnym brakiem - co az dech zapiera...

.Pan Duda zniesmacza swoim zachowaniem, bo jako człowiek będący w polityce od dawna, od dawna powinien się już jak to mówią "otrzaskać" z zasadami salonów, a nie otrzaskał się

w tej chwili porownalabym go do Toma Bransona, ktory z szofera stal sie mezem Sybill i tymze powoli szczerze uznany za czlonka rodu Crawley. ale czuje sie sztywno w swojej roli. w gronie wylacznie tesciow i szwagierek czuje dosc swobodnie, ale gdy pojawia sie goscie lub on sam ma byc przedstawicielem rodziny - traci grunt pod nogami.

Minnie
                                  • kora3 Re: Doda i Duda 30.11.16, 12:28
                                    Minnie, nie czepiaj się mediówsmile - to nie media go tak ubrały, tylko sam się wystawił ...
                                    Przypomniała mi się taka dość dawna historia ...Otóż pewnien burmistrz pewnego miasteczka był uprzejmy upić się. Burmistrz też człowiek nie wielbłąd , napić się musi smile, ale pod ratuszem juz rozrabiac po pijaku nie musiał ...Ludziska go widzieli, film zrobili i przysłali lokalnej prasie (nie mnie - uprzedzając - nie mój teren smile). Pana burmistrza zatrzymała policja, bo się był zachowywał delikatnie mówiąc - nie jak trzeba ...Kto był winny? MEDIA smile Ta, bo media go upiły i kazały rozrabiac, wygrazać, a w końcu nasikac pod Ratuszem, jasne smile
                                    • minniemouse Re: Doda i Duda 30.11.16, 23:59
                                      kora3 napisała:
                                      Kto był winny? MEDIA smile Ta, bo media go upiły i kazały rozrabiac, wygrazać, a w końcu nasikac pod Ratuszem, jasne

Ale nie musialy tego nadawac, prawda? bo oprocz tego burmistrz jest takze prywatnym czlowiekiem, jak kazdy robi glupoty, pomylki, i wybor czy film wejdzie w publiczny obieg czy nie nalezy wylacznie do mediow.

A z Harrym, powtorze, byla kwestia odreagowania tragicznej smierci matki, no ale ty tego oczywscie nie rozumiesz.

Minnie
                                      • kora3 Re: Doda i Duda 02.12.16, 09:41
                                        Nie, no jasne, ludzie nie mają prawa wiedzieć, że gość którego wybrali i utrzymują za swa kasę wychodzi z roboty pijany i sika pod miejscem pracy - jasne. Trzeba być cichutko, bo sikanie - prywat na sprawa. Co Ty masz za mentalność?
                                        Byłoby niegodziwe śledzenie gościa w sytuacjach czysto prywatnych - np. na weselu, na wczasach, ale w takiej?
            • minniemouse Re: Doda i Duda 26.11.16, 05:29
              ania_2000 napisała:
              Dla porwnania - gorzej jakby mu tego torta serwowala Kardashian - (to jest taka
              > celebrytka slynnaca naprawde z wielkiej d...) -

Jaka kto lupi, tfu, lubi d..e - rzecz gustu. jednemu podoba sie malenstwo rozmiaru "jak piec zlotych", innemu rozdeta bania jak beczka do kiszenia kapusty.
              Rzeczywscie imponujaca d..a Kim Kardashian robi jak widze kariere nawet na polskim Savoir Vivre, Dody watpie aby kiedykolwiek wyjechala poza Europe.
              Swoja droga Aniu nie wiedzialam ze tak lubisz heinies.

Ale chyba wiekszej pupy niz jaka ma Ta Pani chyba nie znajdziecie. zupelnie przypadkiem dowiedzialam sie dzisiaj o niej z programu The Doctors. okazuje sie ze Raylynn cierpi na Lipedeme - zaburzenie w ktorym tluszcz jakos odklada sie w tylko jednym miejscu. otrzyma pomoc medyczna aby zmniejszyc rozmiar.

milego ogladania!

Minnie
    • kora3 Re: Doda i Duda 26.11.16, 13:02
      Wg mnie prezydenta nie powinno się zapraszać na takie imprezy, a prezydent otrzymawszy już takowe zaproszenie powinien dyplomatycznie wymówić się czymś i napisać list gratulacyjny posyłając z nim kogoś z kancelarii i tyle. Posłany powinien ograniczyć swą obecność do przekazania w imieniu prezydenta życzeń i mówiąc kolokwialnie - zmyć się.

Panią Dorotę Rabczewską miałam okazję poznac osobiście. Wg mnie jest to miła i inteligenta osoba. Taki ma natomiast wizerunek sceniczno - medialny, jaki ma. Ona żyje m.in. z tego jak się kojarzy smile Jej nijaki protokół nie obowiązywał tutaj, obowiązywałby, gdyby była gościem prezydenta ...

Dziwę się, że panu prezydentowi zdarzyła się taka wpadka... Prezydenta, choć jest najpewniej zdrowym facetem smile i może fanem Dody obowiązuje jednak inne zachowanie niż zwyczajnego człowieka...

Skądinąd miałam kiedyś okazję widzieć coś podobnego tylko bardzo lokalnie. Pewna firma, jedna z większych na tym terenie zorganizowała jubileusz i oczywiście zaprosiła też włodarzy miasta i województwa. Nie wiem kto tam zawalił, ale wynajęte hostessy były ubrane mocno niestosownie. Prawdopodobnie nie dało się już nic z tym zrobić - w sensie zamienic pań czy strojów i tak łaziły między gośćmi. Ubrane były no nie tak jak Doda, ale i tak dość śmiało ...Przedstawiciele władz poproszeni o zabranie głosu - zabrali. Pogratulowali szefostwu firmy itd. i zawinęli się stamtąd. Wlasnie z powodu tych hostess, bo jak przytomnie stwierdził ówczesny marszałek województwa byłoby nie za bardzo, jakby mu ktoś foć trzasnął, gdy np. przyjmuje od takiej pani przekąske czy napój. Podzielam jego zdanie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka