utalia 02.12.04, 14:22 Czy nie sadzicie, ze przydalby sie tu ekspert od dobrego wychowania? Bo my tu zadajemy pytania, odpowiadamy a w co bardziej kontrowersyjnych watkach tworza sie wrecz dwa sprzeczne obozy...czy to ma sens? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlosnik5 Re: ekspert 02.12.04, 20:22 zgadzam się ale do tego przydałby się jakiś dyplomata lub naprawdę niezły znawca zasad savoir vivre. Odpowiedz Link
utalia Re: ekspert 03.12.04, 23:44 Oczywiscie, ze mialam na mysli kogos naprawde "ulozonego". Ale skoro to nie bardzo bedzie mozliwe to jak myslicie jaki ma sens to nasze wzajemne wymadrzanie sie? Utalia Odpowiedz Link
p-iotr Re: ekspert 06.12.04, 10:47 Droga Utalio! Jezeli bylby tu ekspert, to moglibysmy po prostu kupic jego ksiazke i zamknac to forum. Moim zdaniem idea tego miejsca jest taka, ze osoby, ktore nie za bardzo wiedza jak sie zachowac zadaja pytania, a reszta probuje z sensem i po ludzku odpowiedziec/pomoc/znalezc rozwiazanie itp. Mysle, ze prawie zawsze znajdzie sie ktos, kto wie jak dana sytuacja powinna wygladac - jezeli kogos takiego nie ma, wtedy dzielimy sie wlasnymi spostrzezeniami i probujemy wyciagnac wnioski. I jeszcze jedno - staramy sie zeby bylo milo. Prawde mowiac nie za bardzo wiem o jakich "dwoch obozach" mowisz. Zwaz, ze czasem NIE MA jasnych wzorcow postepowania - i mozesz powolac sobie dwoch ekspertow-dyplomatow i kazdy bedzie mowil co innego, i co wtedy? Tez powiesz im, ze sie "wymadrzaja"? A tak w ogole, jezeli postrzegasz to forum i rady/spostrzezenia innych osob jako "wymadrzanie sie" lub innego rodzaju lansowanie, to masz, dziewczyno, duzy problem. Powiem Ci jednak cos w sekrecie - zagladanie tutaj nie jest obowiazkowe.. pzdr Odpowiedz Link
utalia Re: ekspert 13.12.04, 23:50 A dlaczego mam miec problem, skoro jak "moge tu nie zagladac?" Chcialam sie tylko dowiedziec czy inni mysla podobnie. Jesli jednaj jestes usatysfakcjonowany bytnoscia na tym forum to wspaniale. Utalia Odpowiedz Link
p-iotr Re: ekspert 14.12.04, 08:41 Jezeli napiszesz jakis post to, prosze, przeczytaj go chociaz raz przed wyslaniem. Nie sposob Cie zrozumiec. Stwierdzilem ze masz problem po lekturze Twoich postow, dotkniety troche sformulowaniami, ktorych raczylas uzyc. A forum jest mile. Nie wiem czy mnie jakos ogromnie satysfakcjonuje, ale lubie czasem cos tu napisac. pzdr Odpowiedz Link
utalia Re: ekspert 15.12.04, 17:00 A ja nadal nie rozumiem jakiego rodzaju mam miec problemy w zwiazku z pisaniem wlasnych postow? Moze raczysz to wyjasnic? I Ktorymi sformulowaniami jestes dotkniety? Utalia Odpowiedz Link
alka_xx sami jestesmy ekspertami:) 15.12.04, 21:28 Utalio, nie denerwuj się! Piotr ma rację. Jest tyle podręczników dobrego/poprawnego zachowania, że praktycznie nie byłoby racjonalnej potrzeby tu zaglądać, gdybyśmy potrzebowali tylko suchych faktów, wystarczyłoby zaopatrzyć sie w któryś z nich. Poza tym zasady savoir-vivre tez nam ewoluują, więc trzeba by wciąz studiowac te podreczniki, a na forum kazdy cos dorzuci z "ruczaju" swojej wiedzy i uzyskuje sie wspólnie jakiś consensus. O ileż to przyjemniejsze. Piszemy tu bo poza tym, że lubimy sobie pozgadywaći powiedzieć jak widzimy jakiś temat, ale przede wszystkim uprzytamniamy sobie nawzajem, że nie zawsze sztywne zasady są w zyciu najważniejsze, ważni są ludzie A tego od eksperta raczej nie usłyszysz! Pozdrawiam wszystkich a_xx Odpowiedz Link