02.12.04, 14:22
Czy nie sadzicie, ze przydalby sie tu ekspert od dobrego wychowania? Bo my tu
zadajemy pytania, odpowiadamy a w co bardziej kontrowersyjnych watkach tworza
sie wrecz dwa sprzeczne obozy...czy to ma sens?
Obserwuj wątek
    • zlosnik5 Re: ekspert 02.12.04, 20:22
      zgadzam się ale do tego przydałby się jakiś dyplomata lub naprawdę niezły
      znawca zasad savoir vivre.
      • ariwederczi Re: ekspert 02.12.04, 21:57
        Nie ma takich. sad
        • utalia Re: ekspert 03.12.04, 23:44
          Oczywiscie, ze mialam na mysli kogos naprawde "ulozonego". Ale skoro to nie
          bardzo bedzie mozliwe to jak myslicie jaki ma sens to nasze wzajemne
          wymadrzanie sie? Utalia
          • p-iotr Re: ekspert 06.12.04, 10:47
            Droga Utalio!

Jezeli bylby tu ekspert, to moglibysmy po prostu kupic jego ksiazke i zamknac
            to forum. Moim zdaniem idea tego miejsca jest taka, ze osoby, ktore nie za
            bardzo wiedza jak sie zachowac zadaja pytania, a reszta probuje z sensem i po
            ludzku odpowiedziec/pomoc/znalezc rozwiazanie itp.

Mysle, ze prawie zawsze znajdzie sie ktos, kto wie jak dana sytuacja powinna
            wygladac - jezeli kogos takiego nie ma, wtedy dzielimy sie wlasnymi
            spostrzezeniami i probujemy wyciagnac wnioski. I jeszcze jedno - staramy sie
            zeby bylo milo.

Prawde mowiac nie za bardzo wiem o jakich "dwoch obozach" mowisz. Zwaz, ze
            czasem NIE MA jasnych wzorcow postepowania - i mozesz powolac sobie dwoch
            ekspertow-dyplomatow i kazdy bedzie mowil co innego, i co wtedy? Tez powiesz
            im, ze sie "wymadrzaja"?

A tak w ogole, jezeli postrzegasz to forum i rady/spostrzezenia innych osob
            jako "wymadrzanie sie" lub innego rodzaju lansowanie, to masz, dziewczyno, duzy
            problem. Powiem Ci jednak cos w sekrecie - zagladanie tutaj nie jest
            obowiazkowe..

pzdr
            • utalia Re: ekspert 13.12.04, 23:50
              A dlaczego mam miec problem, skoro jak "moge tu nie zagladac?" Chcialam sie
              tylko dowiedziec czy inni mysla podobnie. Jesli jednaj jestes
              usatysfakcjonowany bytnoscia na tym forum to wspaniale. Utalia
              • p-iotr Re: ekspert 14.12.04, 08:41
                Jezeli napiszesz jakis post to, prosze, przeczytaj go chociaz raz przed
                wyslaniem. Nie sposob Cie zrozumiec.

Stwierdzilem ze masz problem po lekturze Twoich postow, dotkniety troche
                sformulowaniami, ktorych raczylas uzyc.

A forum jest mile. Nie wiem czy mnie jakos ogromnie satysfakcjonuje, ale lubie
                czasem cos tu napisac.
                pzdr
                • utalia Re: ekspert 15.12.04, 17:00
                  A ja nadal nie rozumiem jakiego rodzaju mam miec problemy w zwiazku z pisaniem
                  wlasnych postow? Moze raczysz to wyjasnic? I Ktorymi sformulowaniami jestes
                  dotkniety? Utalia
                  • alka_xx sami jestesmy ekspertami:) 15.12.04, 21:28
                    Utalio, nie denerwuj się! Piotr ma rację.
                    Jest tyle podręczników dobrego/poprawnego zachowania, że praktycznie nie byłoby
                    racjonalnej potrzeby tu zaglądać, gdybyśmy potrzebowali tylko suchych faktów,
                    wystarczyłoby zaopatrzyć sie w któryś z nich.
                    Poza tym zasady savoir-vivre tez nam ewoluują, więc trzeba by wciąz studiowac
                    te podreczniki, a na forum kazdy cos dorzuci z "ruczaju" swojej wiedzy i
                    uzyskuje sie wspólnie jakiś consensus. O ileż to przyjemniejsze.
                    Piszemy tu bo poza tym, że lubimy sobie pozgadywaćsmilei powiedzieć jak widzimy
                    jakiś temat, ale przede wszystkim uprzytamniamy sobie nawzajem, że nie zawsze
                    sztywne zasady są w zyciu najważniejsze, ważni są ludziesmile
                    A tego od eksperta raczej nie usłyszysz!
                    Pozdrawiam wszystkichsmile
                    a_xx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka