kiciorstwo 31.05.07, 23:05 Dosc juz obrazania forumowiczow. Buba011 juz nic nie napisze, przynajmniej nie tu i nie pod tym nickiem. Pozostalosci po nim zostawiam jako memento. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni_me Ale czego? 31.05.07, 23:37 Nie do nicka ci, kiciorze, z wypowiedzią w stylu ministra Niszczarki. I z działaniami w jego stylu. Buba tyleż razy "obrażał", ile sam był "obrażany". Nie przypuszczam, żeby nagle zaczął pisać obelgi pod czyimś adresem, za to jego ostatnie interlokutorki pozwalały sobie na ordynarne uwagi. Przykro mi, że takie rzeczy dzieją się i na tym forum, staram się zrozumieć motywy tobą kierujące. Pozwól jednak napisać, że to wszystko - łącznie z banem dla buby - jakieś mało grzeczne. "Wypowiedzenie domu" wedle zasad powinno odbyć się nieco inaczej, czyż nie? -- Głębia jego książek jest stosunkowo płytka (f.Książki) Odpowiedz Link
kicior99 Re: czego, jeżeli można zapytać? 01.06.07, 00:13 obrazasz ludzi, to wystarczy. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Dosc tego! 01.06.07, 00:24 A mnie się nie podoba zmienianie tematu tego forum. Czy Buba to, dlaczego Buba tamto, zwolennicy Buby, przeciwnicy Buby. Czy to jest "Savoir-vivre" czy bubologia stosowana? Co krok natykam się na temat o Bubie. Gdyby na forum była lodówka, bałabym się ją otworzyć. Załatwcie to na priv... Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 01.06.07, 10:43 Mimo sympatii (o szacunku wspominal nie bede) do buby, czlowiek ten od pewnego czasu pisze nie na temat, eksponuje swa osobowość i po prostu wznieca kłótnie, przy okazji obrażając forumowiczów niejako "w białych rękawiczkach". Mam trzy sposoby podejścia: zlekceważyć sprawę doprowadzając do degeneracji forum (co już poniekąd nastąpiło), ciąć jak leci lub wykluczyć osobnika, w miarę możliwości uciekając sie do samej wierchuszki portalu. Zdecydowałem sie na opcje najbardziej drastyczną - a ponieważ forum jest po części moją współwłasnością, nie zamierzam się nikomu tłumaczyć z rozwiązania. Natomiast sugerowana powyżej metoda perswazji jest według mnie nieskuteczna - wiele osób perswadowało i jakie są tego efekty? Odpowiedz Link
julka571 Re: Dosc tego! 03.06.07, 12:06 Co to znaczy cyt:"forum jest po części moją współwłasnością,". Czy mógłbyś cokolwiek napisać na ten temat. Chodzi mi przede wszystkim o to, jak można zostać współwłaścicielem forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 04.06.07, 08:16 Forum można sobie założyć - założyłem je 5 lat temu i jestem na nim głównym administratorem, do mnie też należy decyzja, kto ma pisać, jaki ma mieć charakter (otwarte, zamknięte, ukryte) oraz kiedy je zamknąć. Jednak jest ono również - jak i cała zawartość intelektualna - własnością portalu gazeta.pl i oni mają również prawo głosu. Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus :) doskonała argumentacja 07.07.14, 22:06 moja właśność, to się nie będę tłumaczył. Odpowiedz Link
kena1 Re: Dosc tego! 01.06.07, 11:23 Nareszcie! Zazwyczaj tylko czytam to forum i naprawdę momentami podziwiałam niektórych forumowiczów za anielską cieprliwość w dyskusjach z tym człowiekiem. Chociaż z drugiej strony zastanawiałam się nad celowością dyskutowania z nim w ogóle, skoro ewidentnie było widać, że posty tego pana miały na celu tylko i wyłącznie irytowanie innych (wzbudzając tym jego radość) oraz ustawianie go w centrum uwagi wszystkich. Żegnaj Bubo )) Adminowi gratuluję męskiej decyzji Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 01.06.07, 11:25 pojawi sie w innym wcieleniu (a chyba juz sie pojawil). To nie jest czlowiek, do ktorego trafiaja ludzkie argumenty. Ponadto juz widze ze sa kontrowersje... Odpowiedz Link
guido_contini Re: Dosc tego! 01.06.07, 12:17 > pojawi sie w innym wcieleniu Wlasnie i chyba nie o to przeciez chodzi. Proponuje, zebys przemyslal swoja decyzje, chociazby dlatego, ze mozna zaltwic ta sprawe w bardziej demokratyczny sposob. Wiem, ze moderowanie forum jest dodatkowa praca ale sam sie na to zdecydowales zakaldajac je. Z obserwaji wiem, ze wiekszosc forum rodzi dyskusje wowczas kiedy powstaja kontrowersje i prowokacje. W innym przypadku umieraja smiercia naturalna i tu dla przykladu moge podac forum Norwegia, ktore padlo po utrudnieniu dostepu przypadkowym odwiedzajacym. Osobiscie, w moim tutaj krotkim forumowaniu, tez nie zauwazylem jakiechkolwiek obrazliwych slow w postach Buby, pomijajac niekiedy zagmatwana filozoficznie tresc. Byc moze wlasnie ta innosc powoduje irrytacje u niektorych. Mozna zrobic wiec tak, ze w przypadku kiedy Buba zacznie sie powtarzac zbyt czesto i nie na temat, czytajacy i piszacy na forum moga wystapic do Ciebie o usuniecie tematu czy wypowiedzi, co nalezy tez poprzec referendum. Zablokowanie dostepu to tylko poddanie sie i uznanie Buby za zwyciezce. Inna, najskuteczniejsza wspolna bronia forumowiczow jest ignoracja, czyli nieodpowiadanie na watek. Odpowiedz Link
uu1 Re: Dosc tego! 01.06.07, 11:52 I huzia na Józia. I Józia za buzię, za twarz, że łobuz, że łgarz. --------- Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 01.06.07, 12:07 Wybrałem - moim zdaniem - mniejsze zło. Dość miałem e-maili i obserwowania jak Bogu ducha winni ludzie odchodzą z forum. Mogłem tego Józia zostawić, owszem... Odpowiedz Link
uu1 Re: Dosc tego! 01.06.07, 12:19 kicior99 napisał: > Wybrałem - moim zdaniem - mniejsze zło. Dość miałem e-maili i obserwowania jak > Bogu ducha winni ludzie odchodzą z forum. Mogłem tego Józia zostawić, owszem... Ten wierszyk to nie jest przytyk czy krytyka Twojej decyzji, do której masz pełne prawo. Mówię to zupełnie serio. Natomiast zadałem sobie trud i przeczytałem mnóstwo postów, stanowiących polemiki z "Józiem". Dopiero w oparciu o tę wiedzę umieściłem ten mały żarcik. pozdrawiam - mam nadzieję, że te inne kłopoty masz poza sobą. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 01.06.07, 18:00 > pozdrawiam - mam nadzieję, że te inne kłopoty masz poza sobą. Niektóre nie, niektóre tak, ale co z tego skoro w ich miejsce pojawily sie następne... O jednym z nich będzie wątek. Odpowiedz Link
uu1 Re: Dosc tego! 01.06.07, 18:53 kicior99 napisał: > Niektóre nie, niektóre tak, ale co z tego skoro w ich miejsce pojawily sie > następne... O jednym z nich będzie wątek. Pół zartem, pół serio. Kiedy mam uczucie, że zbyt wiele wali się na mnie, pocieszam się takim tekstem - "I w moje zapajęczone okna zaświeci promyk słońca". I zwykle świeci. Odpowiedz Link
koala1212 Re: Dosc tego! 01.06.07, 15:17 Przeciez Buba wielu osobom na forum pomogl!!! Mnie samej kilka razy udzielil odpowiedzi i zawsze byl mily, moze ostatnio napisal kilkanascie niepoprawnych zdan, ale zwykle bylo bardzo dobrze. Nie bede analizowac historii tego forum, ale o ile mnie pamiec nie myli, to bylo duzo pytan, ktore bez Buby pozostalyby bez odpowiedzi. Rozumiem, ze to prywtane forum, ale nie podoba mi sie ta decyzja i uwazam, ze to duzy blad. Na tym forum czesto byly tolerowane b niegrzeczne odpowiedzi przeroznych uzytkownickow, a tu nagle niewiadomo skad taka "kara". Wielka szkoda, bo po tym juz tu pewnie Buba nie wroci Pozdrawiam serdecznie Wszystkich, a zwlaszcza Bube. Ja bede za Toba tesknic Odpowiedz Link
baba67 Re: Dosc tego! 01.06.07, 20:18 Bije sie w piersi- nie bylam w porzadku,choc na pewno nie okreslilabym moich uwag jako ordynarne. Niegrzeczne-tak. Buba eksponowal swoja osobe na rozne sposoby, w subtelny sposob wbijajac szpileczki temu i owemu. Osobiscie drazni mnie tzw bierna agresja-wole jesli ktos mnie zaatakuje jawnie, a nie wbijajac pazurki i udajac ze nic sie nie stalo a ja jestem przewrazliwiona. Kilkakrotnie sie z tym spotkalam i to moze w jednej setnej chociazby usprawiedliwi moje niegodne zachowanie. A buba poza kilkoma absurdalnymi pomyslami na ogol radzil sensownie. Tyle ze dyskusji z nim nie bylo. Takze przepraszam bube jesli czyta jak rowniez kiciora i innych Forumowiczow za moje nieelegancje reakcje. Odpowiedz Link
e._ Re: Dosc tego! 02.06.07, 19:54 Trudno nie uznawać tej decyzji. Jeśli to interesujaca osobowość i tak bardzo dynamiczna postać, z pewnością bedzie miło spotkać go na jego prywatnym forum. Ale tu, na forum sv, zagląda się w innych celach. Odpowiedz Link
uyu Re: Dosc tego! 03.06.07, 12:37 Niektorzy z moich szacownych przedmowcow zarzucaja tworcy tego forum zbyt surowe podejscie do egocentrycznych popisow buby. Wedlug mnie nieslusznie. Tworzac je, jak sama nazwa wskazuje, poswiecil je zasadom dobrego wychowania a nie bubie. Jesli buba sobie zyczy, w kazdej chwili moze otworzyc forum poswiecone tylko i wylacznie jego osobie i wszelkim aspektom jej bogatej osobowosci. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Dosc tego! 03.06.07, 18:46 quod capita tot sententiae... a wszystkim i tak nie dogodzisz. Wybralem moim zdaniem lepsze wyjscie. Odpowiedz Link
e._ Re: Dosc tego! 03.06.07, 19:54 Nie bardzo miałeś inne wyjście. Dobrze wybrałeś. Jeśli Bubba wróci tu pod innym nickiem, miejmy nadzieję że z korzyscią dla forum, z pewnością będzie mniej czasu i uwagi poświęcał samemu sobie. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Dosc tego! 07.07.14, 17:44 podbijam stary wątek, może coś wniesie do obecnej dyskusji. Forum jest własnością rzeczywistą, jego właściciela, ale moralną i intelektualną każdego co tu cokolwiek napisał. Szacunek należy się także niepiszącym ale czytającym (istnieje taka bariera). Moje przesłanie, to aby nie wycinać niczego. Wulgaryzmy to także element naszego cv. Odpowiedz Link
akson_ka Aleś się postarał. 07.07.14, 17:55 Może odnieś się do postu założycielskiego? Że buba011 nic tu już nie napisze? Doceń?! Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: Dosc tego! 07.07.14, 22:14 Bożesztymój, a ja się już ucieszyłam. I rozczarowałam, kiedy spojrzałam na datę. Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus ja też najpierw napisałam, a potem spojrzałam na d 07.07.14, 22:17 atę, niestetyż. Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: ja też najpierw napisałam, a potem spojrzałam 07.07.14, 22:21 Tak. Poczułam taką patriarchalną tęsknotę do brodatego Boga Ojca z uniesionym paluchem, który rozdaje bany i uspokaja rozgorączkowanych moderatorów. Odpowiedz Link
angazetka Re: Dosc tego! 08.07.14, 11:08 Ja też. To forum byłoby o tyle przyjemniejszym miejscem... Odpowiedz Link
droch Re: Dosc tego! 07.07.14, 23:22 Witamy na Białorusi...? To w sumie szczęście, że ograniczyłeś się do zbanowania, przecież mogłeś próbować wtrącić do lochu. Odpowiedz Link
wioskowy_glupek Re: Dosc tego! 08.07.14, 13:37 Jaka szkoda że to nieaktualne i tego typu chamidła i aroganckie bubki są tu stawiane jako guru SV Odpowiedz Link
droch Re: Dosc tego! 08.07.14, 21:27 Nie wiem czy błyskotliwa, ale wyrażona po zapoznaniu się z wiadomością inicjującą wątek. Nic nie poradzę, że 7 lat temu jej nie znałem, to w żaden sposób nie zmienia mojego przekazu. Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: Dosc tego! 08.07.14, 21:18 droch napisał: > Witamy na Białorusi...? To w sumie szczęście, że ograniczyłeś się do zbanowania > , przecież mogłeś próbować wtrącić do lochu. Ojaniemogę, kolejna polska odmiana prawa Goodwina! Czy to nie jest tak, że w kulturalnej dyskusji powinno się używać argumentów, a nie próbować manipulować emocjami? Odpowiedz Link