maruda_1982
14.06.10, 09:16
Witam wszystkich!
Tak Was podczytuje od jakiegoś czasu, i może mi pomożecie. Jestem właścicielką 3 cudnych kotów. Mam je od małego, od pewnego czasu wszystkie chorują – chociaż nie wiem czy to dobre słowo. Miały robione badania podczas sterylizacji i okazało się że mają podrażnioną wątrobę Nie ma rozpoznania jakiegoś uszkodzenia czy czego w tym rodzaju. Wet kazał podawać Hepatiale Forte codzienni i Royal Canin Renal. Trochę mnie to zdziło bo przecież ten Renal jest typowo na nerki, a kotki maja problemy z wartoba. Ale upartł się że tylko ten pokarm i że on go będzie dla nas sprowadzał.. Nie wspomnę ze na Allegro jest 20zł tanszy ale głupio mi było mu odmówić bo to stary znajomy rodziców. Ekspertem nie jestem ale czy kotu nie zaszkodzi jedzenie pokarmu na nerki jesli te nerki ma zdrowe ??? I czy to sluszne żeby je faszerować lekami w nieskończoność jeśli nie ma poważnego problemu z wartoba??
I jeszcze jedna rzecz, troche przyziemna… Moja sytuacja finansowa ostatnio się pogorszyła, czy znacie jakieś pokarmy trochę tańsze niż RC?? Probowałam im podawać również mieso (przeróżne) ale nic z tego. Puszek też nie chcą. Od małego są nauczone na suchym i już. Wiem że pokarmy drogie są najlepsze ale przecież nie każdego na nie stać. Tyle osób karmi kotki Whiskasem czy Perfekta i ich koty wcale nie chorują i dozywają późnych lat. W schroniskach i to nawet tych porządniejszych kotki są karmione tylko tymi tańszymi, nawet z Biedronki (wiem bo znajoma pracuje).. Poradźcie, może któraś ma podobne problemy ze zdrowiem kotka..