12.08.11, 19:20
Niestety u zwierza pojawiły się pchły. Dostał kropelki Frontline 2 tyg temu - pomogło na chwilę - pchły wróciły. Proszę doradźcie coś co robić ?
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: Pchły 12.08.11, 19:35
      kot jest całkowicie domowy czy wychodzący?
      • wladziac Re: Pchły 12.08.11, 19:41
        jesteś pewna że dobrze nałożyłaś preparat na skórę nie na futro kota i nic się nie zmarnowało,pytam bo preparat powinien zadziałać i wszystko wybić,kot po dwóch tygodniach powinien być czyściuteńki bez pcheł
        • psgirl Re: Pchły 12.08.11, 19:48
          Kot jest wychodzący. Czy dobrze nałożyłam, hmmm.... robiłam to pierwszy raz. Wcześniej Tymek miał obrożę ale coś mało skutecznie działało. Tak jak jest napisane w instrukcji - między łopatkami, ale może faktycznie nie wszystko mi się udało ?
          Frontline stosowałam zawsze na psie, z tym że był to spray i działał rewelacyjnie, może więc cos nie tak zrobiłam ? Powtórzyć ?
          • wladziac Re: Pchły 12.08.11, 20:07
            prawidłowo powtarzać się powinno po miesiącu,kot jest wychodzący więc wynika że podłapał nowy nabytek ale i tak pchły powinny wyginąć bo preparat powinien jeszcze działać dlatego kojarzy mi się czy nie za mało preparatu dostało się kotu i już nie działa,krople na kark zakładam kotom z pomocą drugiej osoby tak żeby była swoboda działania na skórze kota,jedna osoba trzyma odchylone futerko tak żeby było widać skórę kota a ja zakraplam bo już miałam tak że kot się kręcił i część kropli wylała mi się na futerko,jeżeli powtórzyć to użyłabym sprayu z ostrożności żeby nie wywołać miejscowego uczulenia
            • psgirl Re: Pchły 12.08.11, 20:12
              Rozumiem, bardzo możliwe, że tak się właśnie stało. No nic, spróbujemy ze spay'em póki co. Dzięki serdeczne smile
              • mrumru81 Re: Pchły 12.08.11, 21:23
                Jutro kupie Frontline w spreju, na cztery koty i na mnie i moje łóżko. To nie jest bardzo pchli rok, najgorsze są takie suche jak pieprz.
                • psgirl Re: Pchły 14.08.11, 09:04
                  To jakiś żart ?
                  • mrumru81 Re: Pchły 14.08.11, 10:46
                    Nie, przy 4 kotach trzeba dmuchać na zimne. Jeżeli w porę popsikam - kąty też-nie będzie jednej pchełki. Kiedyś poszłam do pustego mieszkania sąsiadki podlać kwiaty i zostałam zjadzona żywcem, a nie było to zapuszczone wnętrze...
    • elle-joan Re: Pchły 03.05.12, 23:04
      Podczepię się do wątku. Macie jakieś doświadczenia z preparatami Beaphar? Zamierzam nabyć spray na futerko. Koteczka jest wychodząca. Obróżki niestety nie uchroniły jej przed "nieproszonymi gośćmi" chociaż wychodzi na krótko i tylko koło domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka