nesca83 06.09.11, 20:45 Proszę o informację, jaki najlepiej nadaje się do żwirku typu drewnianego [best cat's]. Czy są neutralizatory w płynie czy raczej w proszku? Kto stosuje? polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noirdesir2 Re: Neutralizator 06.09.11, 21:50 używam benka, pochłaniacza zapachów, chyba działa, bo kuweta nie smierdzi permanentnie jak go wsypię trochę do świeżego żwirku best cat'sa. (piszę to drugi raz bo mi kicia wlazła i coś wcisnęła i się zmazało, nota bene, kicia uprzednio wylazła z kuwety ... Odpowiedz Link
k1234561 Re: Neutralizator 06.09.11, 21:57 Ja teraz mam też Benka,poprzednio miałam Certech lawendowy.One jakos tak szałowo nie pochłaniają zapachu.Pamiętam,jak mój kotek był malutki i miał problemy jelitowe,to żaden neutralizator nie dawał sobie z jego k....ą rady.Capiło tak,że musiałam cały dom wietrzyć.Miałam tez dośc drogi neutralizator z Beaphara,to już zupełna porażka ani nie pachniałi zapachu żadnego ani nie neutralizował. Ja bym mimo wszystko polecała coś lawendowego np.ten Certech.Po jego nasypaniu miałam uczucie,że w kuwecie jest bardzo czysto i świeżo.Kot tez był tego zdania.Zaraz po nasypaniu neutralizatora do żwirku musiał zrobić siku. Odpowiedz Link
madziulec Re: Neutralizator 06.09.11, 22:24 Ja uzywam tego i jak dl amnie jest ok. Przede wszystkim zwirek przestaj epachniec .. sikami Moj kot jest na to bardzo wrazliwy. Nie wiem jak do innych zwirkow, drewnianych itp. Czy to w ogole bedzie dzialac. Kompletnie nie mam pojecia. Odpowiedz Link
inez21 Re: Neutralizator 07.09.11, 09:32 Jak dla mnie to najlepszy jest Benek Zielony Las ale on moze bardziej pasuje do żwirków bentonitowych.Ale jest też Benek o zapachu trawy i on jest taki wiórkowy to pewnie będzie ok do żwirków drewnianych Odpowiedz Link
mitta Re: Neutralizator 07.09.11, 19:47 Ja żwirek (też catsa) posypuję najtańszym neutralizatorem z kauflandu, działa OK, ale obok kuwety mam w sprayu taki odświeżacz powietrza z neutralizatorem odorów i wtedy to już bardzo OK. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Neutralizator 08.09.11, 23:47 Ja kupuję cokolwiek jest w sklepie i nie patrzę jakiej firmy... wszystkie działają (te proszkowe) tak samo. A do opsikiwania łazienki polecam vitopar. Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 16.10.11, 13:49 Jestem zdziwiony, że do drewnianego żwirku chcesz kupić neuralizator. Masz super-kota Ostatnio przeszedłem z drewnianego na Prezent dla Kota. Dobrze chłonie mocz i zapach. Lawenda jest dobra, ale Magiczny las - prawdziwa rewelacja. I nie martwię się teraz pochłaniaczem zapachu. Tym bardziej, że ich robią z zeolitu, a to jest żwirek zeolitowy. Co jeszcze jest dobrego. Bryłka rozpuszcza się w sedesie. Więc odpadł problem "utylizacji". Pozdrawiam Odpowiedz Link
malwerina.m Re: Neutralizator 18.10.11, 10:16 Ja też się podpisuję pod Benkiem - lawendowym akurat. Żwirek nie przechodzi przykrymi zapachami i dłużej zachowuje świeżość. Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 20.10.11, 23:24 wolę jednak żwirek od którego nie potrzebuję neutralizatora. Ten Prezent dla Kota daje mnie pełną satysfakcję + wyrzucam do toalety. I zero trocin po mieszkaniu. Ale każdy ma swoje gusta i upodobania. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Neutralizator 21.10.11, 08:10 w pierwszym momencie nie zczaiłam o jakim prezencie dla kota piszesz ale już się dobudziłam i wiem. zapytam więc, czy ten żwirek jest jak cat best eco? też można do toalety wrzucać? cat best używam ale on mi nieładnie pachnie a wygoda z wyrzucaniem do kibelka trzyma mnie przy nim. ten Twoj też jest drewniany? może pachnie lepiej? byłby wtedy żwirkiem idealnym. Odpowiedz Link
schiraz Re: Neutralizator 21.10.11, 09:06 Oglądam te żwirki "Prezent dla kota" i cenowo wychodzą super - 12 zł za 5 kg z dostawą. Ale tam jest napisane, że nie wolno ich wrzucać do toalety. Podaję stronę producenta, na której można też zamawiać, nie wycinajcie nie reklamuję, na razie czytam. www.sklep.prezentdlakota.pl Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Neutralizator 21.10.11, 09:23 kurcze cena faktycznie super, może ktoś więcej go używał i wie np. jak się zbryla? kiedyś używałam benka lawendowego, zbryla się podobnie? Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 22.10.11, 16:31 Dobrze sie bryli. Brylka jest cieniutka. Napewno nie jest gorszy od Benka. A do konca tygodnia mają fajną promocję. Polecam. Magiczny Las - rewelacja, ale Powiew lawendy również ma szlachetny zapach, a nie jak taniocha z marketu śmierdzi mydłem. Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 22.10.11, 16:04 Można spokojnie wyrzucać do toalety. Spróbowałem przed tym. Brylka się rozpuszcza na drobne kamyki. Dzwoniłem do producenta, tam pani wyjaśniła, że napisano po to, żeby ktoś kto wsypie do tualety cały worek nie miał pretensji, ze sie zatkało. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 22.10.11, 16:16 Wiesz, to nie jest wiórowy, ale można wyrzucać do toalety. Rozpuszcza sie normalnie na bardzo drobne kamyczki. Dzwoniłem do nich powiedzieli, że to prawda. Takie jest zamierzenie producenta. Wiórowy nie lubię, bo na sierści i łapach trafiał do dywanu i łózka, skąd było trudno wydrapać. Więc zrezygnowałem na rzecz tego Prezentu dla Kota. Narazie i my i kotka sa zadowoleni. Co do zapachu - są rewelacyjne. Bardzo naturalne i delikatne. Nie niesie tanią chemią. A teraz zamówiłem 3 i czarty dostałem gratis - mają promocję do końca tygodnia. Odpowiedz Link
jane_eyre_waw Re: Neutralizator 24.10.11, 14:38 Nie wiem, który Cat's Best używasz, ja mam Cat's Best Nature Gold i doskonale pochłania zapachy, nie jest potrzebny żaden neutralizator. Inna rzecz, że kicia załatwia się tylko jak jestem w domu, a zatem "większe rzeczy" mogę posprząć od razu. Ale siuśki mogą leżeć w nieskończoność (aż żwir je zbryli i wyschną) i kompletnie nic nie śmierdzi. Neutralizator oczywiście kupiłam zanim jeszcze pojawił się kot, na zasadzie prewencyjnej ale do dziś stoi nieużywany. Zastanawiałam się właśnie, do czego go użyję, bo ma strasznie intensywny lawendowy zapach na pewno intensywniejszy od zapachu kuwety. Jak chcesz neutralizator, to już chyba lepiej zapach neutralny, proszek, i chyba najlepiej Benka. Polecam też kuwetę otwartą, szybko się ulatniają wszelkie zapachy, ja mam taką Trixie z wysoką ramką i jestem b. zadowolona, żwir się nie wysypuje. Odpowiedz Link
dimas-pl Re: Neutralizator 24.10.11, 16:40 Masz rację. Do drewnianego żwirku (normalnego) nie jest potrzebny żaden neutralizator. Byłem pod tym względem bardzo zadowolony, ale trociny na dywanie i w łóżku mnie wykończyły. Kleiły sie do sierści. Musiałem zmienić żwirek na zeolitowy. Również nie potrzebne żadne pochłaniacze zapachu i nie roznosi sie po mieszkaniu. I nie ma drapania kuwety, jak z bentonitem. PS Dobrze masz z tym, że załatwia się tylko jak jesteś w domu Odpowiedz Link