Dodaj do ulubionych

Czarny Szatanek.

29.08.12, 08:12
Czarne diable zostało przeze mnie nazwane roboczo Szatanek.Dziś kilka minut po czwartej rano obudził mnie odgłos walącej w komodę kuwety.Zanim oprzytomniałam rozległ się pełen oburzenia wrzask małego , łomot spadającej mojej torby i poczułam na sobie 8 kg mojej suczki która pędziła na ratunek.A było to prawdopodobie tak : Szatanek bawił się z Tajkiem w zapasy, w zapale zabawy stukneli w bok kuwety która łupnęła w komodę na komodzie spała Munia która przestraszona nagłym odgłosem w panice usiłowała uciec.W efekcie kocyk na którym spała spadł na Szatanka a Munia uciekając zwaliła torbę.Szatanek niespodziewanie przykryty jakąś szmata rozdarł sie w niebogłosy.Zaczynam współczuć lampce.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 08:29
      Lampce przyda sie teraz odrobina usmiechu, a taki mały Szatanek to gwarantuje.
    • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 08:37
      Spokojnie, mam już jednego Szatanka. Też był taki wariat, jak był mały, a teraz wygląda tak (nawet trochę podobny):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/sb/ka/ci7z/Q2lxQWi5LrFHLUu0vB.jpg
      • jan.kran Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 10:08
        Demonek wiedzial kogo podeslac smile)))
        • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 10:21
          Demonek był właśnie bardzo introwertyczny i spokojny, zapewne również przez chorobę, zresztą, na początku to go nazwaliśmy Cykorek. A teraz przemieści się równowaga z 2 spokojne + 1 wariat na 2 wariaty + 1 spokojny
    • jan.kran Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 10:13
      Kolezance na sasiednim forum odszedl ukochany , starszy kot.
      Jednoczesnie miala w ogrodku miot kotow zewnetrznych ktorymi sie opiekowala.
      Koty nie pchaly sie do domu z wyjatkiem jednego ktory jeszcze wtedy kiedy domowy kot chorowal probowal sie umoscic w domu.
      Kolezanka bardzo przezyla odejscie rezydenta ale nastepca juz tupal nozka i teraz jest ukochanym domwym kotem...
      Lubie te historiesmile)
    • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 20:54
      uff, przyjechaliśmy do domu. Jak go niosłam, to się pytał, dokąd idziemy, w samochodzie zasnął. U weterynarza dostał na robaki (szlag trafił, bo niestety na dzień dobry puścił mi pawia na dywan), uszka wyczyszczone, lekko podwyższona temperatura, więc dostał antybiotyk osłonowo.

W domu. Niespodziewanie dla mnie to Tygrys się poczuł zagrożony, więc Malca próbował zaatakować, Mały zestroszył ogon, ale opsikałam całe mieszkanie Feliwayem i teraz Mały na drapaku, reszta na podłodze. Szatan był mocno zaintrygowany ale nie atakuje. Może myśli, że to małe wcielenie Demona.

Na razie w każdym razie (wiersze składam) wszystko dobrze i oby tak dalej.
    • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 21:42
      a, sesja zdjęciowa jutro, teraz Maleństwo śpi zmęczone emocjami.
      • pi.asia Re: Czarny Szatanek. 29.08.12, 21:46
        Gratuluję i czekam na dalsze relacje!
    • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 30.08.12, 08:52
      Noc przeszła bez strat w kotach i ludziach. Rano Maleństwo spało przytulone do męża. Tygrys chyba ma depresję. Szatanek lepiej toleruje Małego, ciągle go obwąchuje (ale nie atakuje), z czego Mały sobie nic nie robi. Mały, jak się poczuje zagrożony, to włazi pod łóżko, bo tam się żaden duży kot nie mieści. Faktycznie sobie radzismile
      • elzbieta.24 Re: Czarny Szatanek. 30.08.12, 09:21
        Wydaje mi sie że Szatanek może być zaintrygowany zapachami jakie mały przyniósł na sobie (
        trzy obce koty + pies).Szkoda mi biednego Tygryska ale mam nadzieję że depresja szybko minie.Miluni brakuje malucha do gonitw i wczoraj zaczęła zaczepiać nawet sunię ku jej ogromnemu zaskoczeniu.
        • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 30.08.12, 10:11
          hmmm, wygląda na to, że Tygrys zaczął się z nim bawić. Wygląda to tak: Mały udaje, że atakuje, Tygrys udaje, że się broni, kładzie się na boku zaintrygowany, Mały odskakuje i hop pod łóżko. Wtedy Tygrys siedzi na łóżku nad miejscem, gdzie Mały wlazł, a ten się wydostaje w innym miejscu, Tygrys zaskoczony, i cała akcja od nowa.

Je na potęgę, organoleptycznie stwierdzam, że gorączki chyba już nie ma.
          • elzbieta.24 Re: Czarny Szatanek. 30.08.12, 10:51
            Bardzo radosne wieści.Lampko w imieniu mojego weta i przychodni bardzo dziękuję za przygarnięcie malucha do Waszego domu.
    • lampka_nocna5 Foto 30.08.12, 11:05
      Przez 5 minut leżał, to go cyknęłam:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/sb/ka/ci7z/upWlf9D6JfWyOi6vNB.jpg
      • aniak68 Re: Foto 30.08.12, 12:33
        ale fajny kociak i jakie ma duże uszeczki czy mi się wydaje czy widzę cień białych kłaczków na dekolcie ? uroczy smile)
      • zew-is Re: Foto 30.08.12, 13:54
        ale fajny smile mam wrażenie, że czarne koty mają takie właśnie pysie-dzióbki, co nadaje im powagi. śliczny maluch.
      • olinka20 Re: Foto 30.08.12, 14:36
        Ale słodziak!
        Kochany maluszek!
      • lampka_nocna5 Re: Foto 30.08.12, 14:39
        ma białe parę włosków na szyi. I białe podbrzusze.

Poza tym, może uda mi się go jakoś złapać na zdjęciu z kotem normalnej wielkości, bo jego maleńkowatości nie widać na zdjęciach.
      • gazeta_mi_placi Re: Foto 30.08.12, 16:09
        Ładny kotek.
    • lampka_nocna5 proporcje 30.08.12, 19:11
      trudno uwierzyć, że jest taki maleńki

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/sb/ka/ci7z/aaafyaPRoQecAZVv4B.jpg
      • pi.asia Re: proporcje 30.08.12, 19:28
        Jaka śliczna kijanka!!!

U mnie na taki widok to musiałam czekać z tydzień, bo rezydentki nie wchodziły do pomieszczenia, w którym była mała. No, ale Ty stosujesz "dopalacze" wink
        • lampka_nocna5 Re: proporcje 30.08.12, 19:45
          Ja uzależniłam strategię od zachowania stron zainteresowanych. Jak się na siebie rzucą - trudno, separacja; jak nie - to po co? I już rano była zabawa w złap mnie
          • olinka20 Re: proporcje 30.08.12, 19:57
            Ale maluszek, faktycznie.
            • lampka_nocna5 Re: proporcje 30.08.12, 20:41
              Chodzimy po domu patrząc pod nogismile
              • karple Re: proporcje 31.08.12, 09:44
                Jaki słodziak...... Super, że tak szybko znalazł kochających Dużych i futrzaste rodzeństwo smile
                Coś mi się zdaje, że skoro tak szybko dogadał się z resztą domowników to musiał być podesłany przed Demonka........
                Buziaki i głaski dla Was kiss
    • lampka_nocna5 Re: Czarny Szatanek. 31.08.12, 11:19
      Dzisiaj po nas w nocy odbywały się biegi krótkodystansowe i skoki w dal.
      • olinka20 Re: Czarny Szatanek. 31.08.12, 12:05
        Cwicza do olimpiady big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka