barba50 05.11.12, 20:33 CytatTa moja Duża strasznie trzęsie się nade mną, ja wiem - ona się o mnie boi, ale przecież razem damy radę. Zgodziłem się więc na oddanie krwi i oddałem ją honorowo Wyniki podobno są dobre. Duża śmiała się od ucha do ucha - o tak Będziecie mogli sami zobaczyć, bo Duża wklei fotę z wynikami (ja z tym wklejaniem mam jeszcze problem ale obiecuję się douczyć Jak na kota z FIV (o czym wiadomo od roku) to te wyniki są całkiem, całkiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubona Re: Gucio donosi 05.11.12, 21:21 koteczku, gratuluję wyników. a wklejaniem się nie przejmuj,ja tez nie umiem, a przecież jestem człowiekiem jak Twoja Duża. Odpowiedz Link
kotapsota Re: Gucio donosi 05.11.12, 22:04 Oby więcej takich "donosów" Guciu! Cieszymy się razem z Dużą !!! Odpowiedz Link
wladziac Re: Gucio donosi 05.11.12, 22:14 co tam wklejanie,zdrowie najważniejsze Gucieńku kochany Odpowiedz Link
yvi1 Re: Gucio donosi 05.11.12, 23:58 Taki kawalek papieru a jaka wielka radosc.Duzo zdrowka i wiecej takich fajnych papierkow do ogladania i cieszenia zycze! Odpowiedz Link
fajnykotek Re: Gucio donosi 06.11.12, 08:21 Bardzo się cieszę, że wieści dobre !!! Tylko postaraj się Guciu na przyszłość nie wyglądać niewyraźnie bo martwisz Dużą. Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Gucio donosi 06.11.12, 08:28 Wspaniale się czyta takie wiadomości . Od razu i w człowieka wstępuje energia do podejmowania wcześniej zaplanowanych działań, kiedy widzi, że praca i działanie Dużej przynoszą wymierne efekty. Tak trzymać, Guciu i Barbo! Odpowiedz Link
karple Re: Gucio donosi 06.11.12, 08:47 No no no....... tylko pogratulować!!! Tylko ciekawa jestem kto na tych badaniach był dzielniejszy bo cos mi się zdaje, że Gucio dzielnie oddał krew a Barba drżała z nerwów..... Ale najważniejsze że Gucio się nie poddaje i że wyniki są dobre!!! Głaski i całusy dla was Odpowiedz Link
olinka20 Re: Gucio donosi 06.11.12, 09:19 Przeciez to norma, ze człowieki to panikarza, w przeciwienstwie do kotów Ciesze sie, ze z Guciem jednak ok! Odpowiedz Link
elle-joan Re: Gucio donosi 06.11.12, 13:36 Gucio kochany, cieszę się, że masz dobre wyniki I w ogóle zuch chłopak z Ciebie. Następnym razem jak będę znowu zamierzała zemdleć na widok medycznych narzędzi, to pomyslę sobie o Tobie dzielny Kocie. Odpowiedz Link
jottka Re: Gucio donosi 06.11.12, 13:56 i co, gucio tak bez walki dał sobie krew pobrać? ziuteczek miał w piątek taki zabieg, to trzy dorosłe osoby trzymały tygrysa, a tygrys bluzgał i szalał... też zdrowy, ja podejrzewam, że oni specjalnie to robią, żeby na lepsze żarcie oraz przywileje biednych chorych zwierzątek się załapać Odpowiedz Link
arim28 Re: Gucio donosi 06.11.12, 14:15 Guciowi stworzono takie warunki, ze inaczej byc nie moze z wynikami. Dobry dom, opieka i milosc dzialaja cuda. Guciowi wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link
andy3458 Re: Gucio donosi 06.11.12, 16:38 No wyniki są super. Tak dalej trzymać Guciu. Jest wszystko dobrze, więc uszy do góry, wąsy do góry, ogon też do góry i możesz wieczorem zrobić wypad na ładne kociczki. Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Gucio donosi 06.11.12, 17:13 nie to, że przesadzam, ale jestem przewrażliwiona nerkowo... pilnujcie kreatyniny i mocznika, kreatynina blisko górnej granicy normy..... ale poza tym super, super żeby tylko Tygrysku miał takie wyniki. Odpowiedz Link
zielistka00 Re: Gucio donosi 07.11.12, 23:26 No jak honorowo oddana ta krew, to wyniki po prostu muszą być dobre Ciekawe czy po oddaniu Duża podała jakiś przysmak. Honorowi dawcy dostają po kilka czekolad, to i Guciowi coś się należy Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Gucio donosi 08.11.12, 15:17 Toż to pokazowe (no i właśnie!) wyniki! Dobrze, że Gucio pokazał, pochwalił się chłopak, bo jest czym. Laboratorium też uznane, bardzo dobre, miarodajne (bo okazuje się, że to różnie bywa, no coś takiego, nie przypuszczałam, a ostatnio mnie na to uczulano...). I fakt, trzeba być czujnym na te wskaźniki nerkowe, bo w ciągu tygodnia (kurczę, u Felutka tak było, a tfu, a tfu...!). Ale to wystarczy bez kłucia, zebrać w strzykaweczkę siusiu i zawieżć osobiście na ul. Wita Stwosza by w recepcji poprosić o analizę moczu (standard + glukoza, kreatynina i mocznik - 25 zł). Wynik przesyłają zeskanowany na adres mailowy wg życzenia. Warto poprosić o podanie wskaźników normy, bo te jednostki to są stosowane przez każde laboratorium inne. Po co potem wet ma dzwonić po interpretację do laboratorium. Bardzo się cieszę z Gucia! Zuch chłopak! Tak trzymać, niech się nasza Barba dalej tak stara, to się nazywa modelowe współdziałanie pacjenta, opiekuna i lekarzy. Odpowiedz Link