Dodaj do ulubionych

niemowle i kot

11.06.13, 10:18
Niemowlaczek mi sie mobilny zrobil i goni kota. A kotek mlodziutki, glupiutki, boje sie ze krzywde sobie zrobia. Pozwalam Malej glaskac kotka, zabieram raczke jak chce mocno chwycic za siersc, ale nie mam wiecej pomyslow. No a kociak lubi sie bawic, dosc agresywnie to robi (gryzie) no i boje sie, ze bedzie problem. Macie jakies rady?
A tu prosze, fota ze wspolnej zabawy wieszakiem wink
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1002270_636940163001401_431608694_n.jpg
Obserwuj wątek
    • arim28 Re: niemowle i kot 11.06.13, 18:52
      Moja corka byla starsza gdy zawitala do nas 8 tygodniowa kotka.
      Wiedziala, ze kotke mozna glaskac i bawic sie z nia natomiast kotka nie wiedziala, ze sprawia czasami bol corce. Obcielabym pazurki kotce i pilnowalabym obu wink
    • kadanka Re: niemowle i kot 11.06.13, 20:36
      a jak oba twoje dzidzia podrosna to niech bedzie takwink
      www.youtube.com/watch?v=KANSCrz4ITY
    • noirdesir2 Re: niemowle i kot 11.06.13, 22:15
      wiem, ze podobne watki juz byly, ale ja prosze o wiecej opisow doswiadczen. na przelomie listopada i grudnia sama bede miec niemowlaka w domu smile
      • stokrotkajedna Re: niemowle i kot 12.06.13, 20:43
        podrzucę link

kocia_stronka.republika.pl/kot_i_dziecko.html
        • kadanka Re: niemowle i kot 13.06.13, 00:18
          kurcze... zeby wszyscy ludzie mieli takie podejscie do kotow, marzenie.
          • aniak68 Re: niemowle i kot 13.06.13, 10:19
            jaki mądry artykuł , gdyby każdy miał takie zdrowe podejście do zwierzaków .... marzenie wszystkim przyszłym Mamom na zakątku życzę zdrowia i uśmiechu smile
            • yoma Re: niemowle i kot 13.06.13, 10:36
              A co Noir napisała, to żadna nie zauważy, hę? Gratulować mi tu zaraz i ściskać, byle z wyczuciem! smile
              • noirdesir2 Re: niemowle i kot 13.06.13, 17:46
                yoma, już i tu mi gratulowali,dzięki. a dziś myślałam o tobie smile mam nadzieję, że dobrze się czujesz? ja u swojego kota obserwuję coraz większą czułość i przymilność w stos do mnie, ciekawe jak bedzie po porodzie..
                • yoma Re: niemowle i kot 14.06.13, 16:01
                  Dziękuję, świetnie, mój chłop jest bardziej w ciąży niż ja smile Kot jest zdezorientowany. No tak, rzadziej noszę na rękach, surowego mięsa prawie nie dostaje...
        • noirdesir2 Re: niemowle i kot 13.06.13, 21:54
          www.kocipazur.org/index.php?id=287 to jest też podobny artykuł, serce rośnie jak się czyta pozytywne historie. nie mogę się doczekać, zeby zobaczyć jak to będzie u nas smile
    • flasterka Re: niemowle i kot 13.06.13, 19:04
      nie wiem, co ładniejsze: mobilny niemowlaczek czy tygrysie kociątko... smile oba słodkie.
      Dla @Noir - gratulacje, a Kitka na pewno będzie fajną ciotką.
      • barba50 Re: niemowle i kot 13.06.13, 19:12
        flasterka napisała:Dla @Noir - gratulacje, a Kitka na pewno będzie fajną ciotką.

A dla Yomy??? Marcel też będzie na pewno wspaniałą ciotką wink
        • flasterka Re: niemowle i kot 13.06.13, 20:29
          a to kto będzie miał dzidzię? ja zrozumiałam, że tylko Noir....
          • barba50 Re: niemowle i kot 13.06.13, 20:34
            yoma napisała: Gratulować mi tu zaraz i ściskać, byle z wyczuciem! smile

No!
            A wiedzielibyście więcej jakbyście częściej zaglądali na Poczekajkę suspicious
            • flasterka Re: niemowle i kot 13.06.13, 20:45
              doczytałam wink graaatulacje dla Yomy, i Marcela!
              • yoma Re: niemowle i kot 14.06.13, 16:03
                Dzięki smile Marcel to kotka. Ta Marcel smile
        • yoma Re: niemowle i kot 14.06.13, 16:02
          A bo ja się na Zakątku jeszcze nie przyznawałam smile Dzięki.
    • minerwamcg Re: niemowle i kot 14.06.13, 14:22
      Nie ma rady, tylko założyć, że dzieci ma się dwoje - i pilnować, żeby na styku ludzkie-kocie za bardzo nie iskrzyło.
      Maaatko naturo, jaka tu była dyskusja, jak George (całkowicie zasłużenie) przyłożył naszej małej smile Już mi prawa rodzicielskie i kocicielskie chcieli odbierać... Ale ja wiedziałam co robię. Pozwoliłam na konfrontację, obie strony przedstawiły swoje stanowisko, od tej pory (a minął kawał czasu) młoda pamięta nie ciągnąć kota za żadną część kota, a kot nie musi o niczym pamiętać, bo nie miau i nie ma zwyczaju nikogo prać bez powodu.
      No, ale na to można sobie było pozwolić z George'em: dorosłym, mądrym kotem, cierpliwym, miziastym i asertywnym. Z kociątkiem jest trudniej, wiadomo - więc wszystkie zabawy muszą być pod nadzorem.
    • turmalinka Re: niemowle i kot 02.07.13, 19:47
      Rosnie nam calkiem fajna przyjazn miedzy kociem a Niemowlem smile

Postanowilam sie wycofac i obserwowac, w tej chwili kotek moze juz spokojnie spac obok bawiacej sie corki smile Mala dostala kilka razy lapka (za gryzienie ogona big_grin) ale bardzo delikatnie, nawet sladu nie bylo. Kotek ma dla niej mnostwo cierpliwosci i jest bardzo delikatny - zupelnie odwrotnie niz do nas wink
      • pi.asia Re: niemowle i kot 02.07.13, 20:28
        No to cudnie! Małe różnych gatunków potrafią się dogadać bez pomocy dorosłych. Dorosłe tylko przeszkadzają wink
        • olinka20 Re: niemowle i kot 02.07.13, 21:01
          Dokładnie! Kolejny kociarz rosnie wink
          • turmalinka Re: niemowle i kot 03.07.13, 18:41
            Ona milosc do kotow ma we krwi smile od urodzenia praktycznie jak widziala kota to jej sie buzka smiala smile a i kot od poczatku jej nie unikal
            Problem pojawil sie zaczela najpierw sie czolgac, pozniej raczkowac i kotka gonila zeby mu ta milosc demonstrowac wink
            Ale widze, ze bedzie dobrze, nie musze panikowac smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka