Dodaj do ulubionych

Błekitnooki Kubuś

24.06.13, 13:31
https://imageshack.us/a/img401/4840/7lwo.jpg

Tajek? Poprosimy o przedstawienie tego dostojnego Pana smile
Obserwuj wątek
    • mag_da53 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 16:18
      Kuba to syjam tzw. "starego typu". W marcu br. skończył 14 lat, wtedy nie było chyba jeszcze rasy tajskiej?
      Kuba jest pierworodnym (i jedynym bo miał same siostry) synem mojej kotki Soni (za kilkanaście dni skończy 16 lat). Jest kotkiem niepełnosprawnym - urodził się z uszkodzeniem rdzenia kręgowego, co skutkuje niedowładem tylnej części ciała. Jak widać żyje długo i mam nadzieje, że szczęśliwie. Oprócz niedowładu Kuba jest już niewidomy (zaćma), przez wiele lat miał problemy z wątrobą (wrodzone poszerzenie przewodu żółciowego), kamieniem nazębnym (w tej chwili ma już tylko kilka ząbków) i cierpiał na silne zaparcia, ale to już na szczęście przeszłość. Nadal rodzinna więź pomiędzy nim i matką jest bardzo silna, oba koty śpią razem, myją się wzajemnie i jedzą z jednej miski. Kuba jest bardzo kochanym kotkiem, mruczącym i uwielbiającym pieszczoty. Gdy był młodszy czule opiekował się pojawiającymi się u nas od czasu do czasu tymczasami ("matkował" dzieciom Whisky, którą przed laty znalazłam kotną). Kuba ma na swoim koncie kilka medialnych sukcesów, jego zdjęcie znalazło się na okładce książki:
      http://wstaw.org/m/2013/06/24/ok%C5%82adka_JPG_300x300_q85.jpg
      a ponad rok temu ozdobiło okładkę "Kocich Spraw"
      http://wstaw.org/m/2013/06/24/Kubaok%C5%82adkaKS_JPG_300x300_q85.jpg
      Kuba pojawiał się także w pismach "Kot" i "Kocie Sprawy" przy okazji moich tekstów.
      Autorem wszystkich w/w zdjęć Kuby jest Waldemar Zduńczyk.
      • niutaki Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 16:25
        wcale sie nie dziwie, ze Kubulek takie ma wziecie - jest przepiekny, jeszcze wielu, wielu pieknych wspolnych chwil Wam zyczekiss
      • miriam_73 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 16:34
        Taje w USA są odrębną rasą od 1990, więc można powiedzieć, że jest 100% rasowym Tajem smile)) Tyle że w PL jeszcze takowych nie rejestrowali.
      • olinka20 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 19:37
        Alez my tu mamy medialna gwiazde!!! Koci celebryta niemalze!!!
        Sliczny!
    • miriam_73 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 16:39
      Czy Kubuś jest bardzo gadatliwy? Bardzo "zróżnicowany dźwiękowo"? Ciekawa jestem, bo moja grucha, ćwierka, zawodzi, trąbi, czego dachówka zupełnie nie robi smile)) i nieustająco mnie to w tych kotach fascynuje.
      • salimis Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 17:54
        Wielu lat Kubusiowi życzę w dobrej kondycji smile
        • yvi1 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 18:11
          Sliczny i dostojny!A te niebieskie slepia sa fascynujace!Duzo zdowia dla kociego Newmana smile
          • jan.kran Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 18:36
            Cudny Niebieskooki , niech Mu sie dobrze wiedzie bo trafil na wspanialy domeksmile)))
            • klaryma Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 19:46
              przesliczny Kubus, niech zyje 100 lat!
              • andy3458 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 22:40
                Jak na celebrytę przystało, Kubuś wspaniale pozuje do fotki. A ten numer Kocich Spraw z Kubusiem na okładce mam w domu. Proszę go wygłaskać ode mnie.
    • elle-joan Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 23:32
      Sliczny, milutki kotek. Az trudno uwierzyc, ze ma problemy zdrowotne. A jakie ma slodkie paluszki.
      • mag_da53 Re: Błekitnooki Kubuś 24.06.13, 23:53
        Dziękujemy wszystkim za mile słowa i życzenia. Kuba wygłaskany.
        miriam, Kuba jest gadatliwy, to jedna z cech za które kocham syjamy (starego typu, nowych po prostu nie znam - ja pierwszą syjamska kotke dostałam na urodziny 54 lata temu, kiedy w Polsce nie było jeszcze rodowodów a syjamy były bardzo popularnymi kotami). Jego mama ma tak samo. Na starość zrobił się bardzo głośny, pewnie trochę przygłuchł. Najgorsze jest to, że ma zwyczaj budzić nas nad ranem. Jestem jednak bardzo szczęśliwa, że jest z nami tyle lat, bo nikt nie dawał mu zbyt długiego życia.
        • lysy-jack Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 00:19
          Tak dostojnie piękny kotek, że wydaje się być nieprawdziwy.
          Głaski dla Kubusia.
    • mysiulek08 Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 05:46
      mrauuuu, kolejne cudne 'Blue Spanish Eyes' smile z fotoszopa tongue_out

Taki dokladnie syjam 40 lat temu zniechecil mnie do kociego rodu. Jedna z ciotek miala tak rozpuszczonego, rozwydrzonego syjama, ze Kicia.Yoda i reszta kotow mu do piet nie dorastala. Uznawal tylko moja ciotke, reszta ludzkosci byla wrogiem nr1, bil, gryzl, syczal, sikal nakazdego, kto goscil u ciotki. Nie tolerowal rowniez meza i dzieci. Zapamietalam go jako diabla wcielonego i na dluuugooo kotow mi sie odechcialo.

Teraz to rozumiem smile
      • livia1111 Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 10:04
        Toż to celebryta, jak na gwiazdę przystało, prezencję ma nienaganną smile
        ... Cudny kocik...
      • miriam_73 Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 10:09
        Bo te koty to są straszni indywidualiści smile Melka też jest rozbestwiona jak dziadowski bicz, tyle, że jest tak śliczna i potrafi być tak przymilna, że wszystko jej uchodzi płazem smile)) Nie da się jednak ukryć, że te kotki, choć niezbyt imponującej postury (są w sumie dosyć drobne, w porównaniu z innymi kotami) są bardzo charakterne i przebojowe
    • jarka63 Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 13:14
      Śliczny Kubuś. Duuuużo zdrowia i wielu wspólnych lat!
    • zwiatrem Re: Błekitnooki Kubuś 25.06.13, 22:33
      Co on w tych oczach ma ?
      Rzeki, jeziora, czy obłoki ?
      • mitta Re: Błekitnooki Kubuś 26.06.13, 10:01
        Piękna historia o niebieskookim Kubusiu i kochających go ludziach. Żyjcie w zdrowiu i szczęściu sto lat.
        • rapuntzel Re: Błekitnooki Kubuś 26.06.13, 20:45
          Piękna historia. Kubusiowi życzę wielu lat w zdrowiu i miłości kiss
    • ewa_anna2 Re: Błekitnooki Kubuś 06.07.13, 22:33
      Piękny Kubuś, i ma piękne oczy. Uwielbiam niebieskookie koty big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka