Dodaj do ulubionych

Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę

24.06.13, 18:32
Dostała porcję na miseczkę i zabrała się do konsumpcji

https://img834.imageshack.us/img834/8920/7n9k.jpg

i ciekawostka - zjadła wszystko, a potem podchodziła do miski kilkakrotnie, aż miska wyglądała tak:

https://img547.imageshack.us/img547/6223/qdzd.jpg

nie pamiętam sytuacji, żeby wylizała miskę do czysta. Oczywiście przetestujemy na reszcie gromady, ale myślę, że to będzie hicior.

Ta karma to Butcher's Classic, kupiona w Bomi trochę przez przypadek, ale i skład i cenę ma bardzo dobrą.
Obserwuj wątek
    • lysy-jack Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 24.06.13, 22:09
      No ładnie, bardzo ładnie zjadła.
      Szkoda, że koło mnie nie ma sklepu Bomi i na pewno nie będzie KLIK >>
      Trzeba będzie poszukać gdzieś indziej.
      • barba50 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 24.06.13, 23:38
        Sklep Bomi w Konstancinie został otwarty niespełna rok temu, bodaj we wrześniu. Jak na razie działa, chociaż nie powiem, żeby miał jakieś wielkie wzięcie. W Konstancinie (i okolicy) nie można narzekać na brak marketów.
        A Alma niedawno otworzyła się w Starej Papierni w miejsce Carrefora.
        • mag_da53 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 01:00
          No trzeba przetestować, u mnie nowa karma karma zwykle cieszy sie wielkim wzięciem (jak to nowość) a potem bywa różnie. My testujemy Animondę Carny Adult i Senior, drugi dzien - na razie jest OK.
    • jarka63 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 13:17
      Nasze fundacyjne koty też lubią Butcher's. W Poznaniu można tę karmę kupić w Piotrze i Pawle.
      • salimis Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 14:16
        jarka po ile jest ta karma w PP ?
        Najbliższy mam na Marcelińskiej to bym podjechała wink
        • jarka63 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 14:33
          Ok. 3,20 za 400g. Mogą być niewielkie różnice w cenie w zależności od lokalizacji. Na Gronowej chyba najtaniej.
          • barba50 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 14:41
            U nas promocyjna cena 2,19. Planuję jutro napaść na sklep i zakupić większą ilość. Pomimo, że to niby marketowa karma mięsa ma bardzo dużo w porównaniu z innymi kittekatami i whiskasami. U mnie przy dziesięciu paszczach dziennie idzie sporawo https://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/030.gif A nie zawsze dostają mięso https://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/029.gif
            • barba50 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 14:43
              Aaa tutaj wątek o tej karmie na miau Karma Butchers Classic
              Są wymienione markety w których bywa.
            • jarka63 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 14:52
              Ooo, to super cena smile
              • pi.asia Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 19:40
                Łomatko, u mnie ta karma jest dostępna w dwóch miejscach które mam w zasięgu ręki: w spożywczaku na końcu mojego bloku i w malutkim zoologicznym, który mam 10 metrów od klatki schodowej.
                A mieszkam w peryferyjnej dzielnicy miasta powiatowego. Teraz już nie mam wątpliwości, że to Święte Miasto.

PS. moje dziewczyny lubią lubią. A Fraszka nawet LUBI.
    • 3-mamuska Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 25.06.13, 21:46
      Ja tez kupuje ta karmę dla psa i kotów.
      Z tym ze u nas w większości suche acana, orijen itp. Dostępne 24/7.
      Mokre ( gotowiec) tylko rano. Potem miesko -ryby ,krewetki ,wolowinka po południu.
    • maadga Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 26.06.13, 11:21
      Jest ta karma w tesco kupowałam na zmianę z animodą big_grin, ale z tego co pamiętam nie każdy smak miał dobry %skład trzeba mimo wszystko poczytać etykiety.

www.butcherspetcare.pl/gdzie_kupic/
      CHoć na stronie nie ma ani słówka że jest też dla kotów.
      • salimis Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 26.06.13, 12:20
        Kupiłam dzisiaj zarówno dla kotów jak i psów.
        I tak jak się spodziewałam, Meli w ogóle nie urzekła. Powąchała i obróciła się na pięcie. Miśka zjadła kilka kawałeczków, polizała galaretkę i tyle ją widziałam. Szymek rozmienił ją na drobne tzn. to co wziął do pyszczka pogryzł i wypluł po czym konsumował. Prysia wciągnęła wszystko ale Prysia to jedyny kot w domu któremu wszystko smakuje i ciągle mało.
        Tak więc Sonii na razie nie dawałam psiej tylko poczekałam co koty zostawią a zostawiły dużo i to Sońka dostała. Wolałam psicy dać niż dopuścić do pozostałych misek Prysię która i tak ma już słuszną wagę. Jest ze wszystkich najcięższa.
        No ale moim kotom nigdy nie dogodzę , jak jednemu smakuje to drugi bleee wink
        Być może dlatego że była to wołowina a za nią koty nie przepadają. Niestety nie było wyboru i kupiłam taką jaka akurat była dostępna.

Puszka dla kota kosztowała 3,99 natomiast dla psa 2,49 w promocji.
        • barba50 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 26.06.13, 17:38
          Jako, że jedzą zrobiłam dzisiaj zapas. Na czas urlopu muszę zgromadzić odpowiednią ilość, żeby sąsiadka miała żarełko pod ręką. No i cena w Bomi bardzo przyjazna (2,19). Kupiłam 75 puszek shock

Chociaż może się zdarzyć, że nie wyjadę. No, ale i wtedy koty muszą jeść suspicious
          • rapuntzel Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 26.06.13, 20:16
            Będę musiała spróbować, ostatnio Różyczka grymasi
    • menard44 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 26.06.13, 23:43
      Moje dzikuny jakos umiarkowanie do tej karmy podchodziły, na początku 2-3 puszki owszem znikney w 5 minut ... wiec poleciałam i przytargałam ze 40 (były w społem po 1.99 zł na promocji) ... potem używałam naprzemiennie z własnym gotowanym i surowym, najwyżej 2-3 razy w tygodniu..
      • mag_da53 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 28.06.13, 22:18
        Kupiłam dzis na próbę 3 puszki i paczuszkę suchego. Puszek jeszcze nie testowalismy, ale suche po otworzeniu o mało mnie nie zabiło smrodem. Za to kotom się podobało (dostały po kilka chrupek, bo moje jedzą tylko karmę bezzbożową a Butcher`sa kupiłam dla osiedlowych kotów).
        • menard44 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 28.06.13, 22:23
          Dzisiaj w realu kupiam dwie puszki na póbe. Kocica wciągnęła pół na jeden raz, myślałam ze jej od michy nie oderwe, zobaczymy jak będzie jutro, no chyba ze myszki się trafia, a wiadomo myszy najlepszewink
          • xxagaxx Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 29.06.13, 15:20
            poczytałam wątek i wczoraj przy okazji zakupów w Carrefourze kupiłam puszeczkę
            cenowo faktycznie OK, ale nie wywołała samkowych zachwytów u mojej kotki...
    • elzbieta.24 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 29.06.13, 17:50
      Niestety dostałam tylko dla psa z mięsem kurczaka , po otwarciu koty tak namolnie podjadały psicy z miski że musiałam ją zamknąć w drugim pokoju.Poszukam dla kotów.

http://s.rimg.info/8ea2d6eb4b5a54d96247d44200262bcd.gif
      • salimis Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 11:16
        elzbieta.24 napisała:
        CytatNiestety dostałam tylko dla psa z mięsem kurczaka

Mi się udało kupić tą z kurczakiem oraz Kaczka z wątróbką. Sonia zachwycona ale ona jest wszystkim zachwycona co jadalne tongue_out
        Nie mam nic przeciwko tej karmie ale zauważyłam że taka puszka starcza mi na dwa razy gdyż dużo w niej galaretki, natomiast gdy kupię Animondę GranCarno starczy na trzy razy.
        Szkoda ze nie zwróciłam uwagi po ile jest w cenie normalnej a nie promocyjnej bo Animonda którą kupuję przez internet to koszt 4,50 za puszkę 400 g.
        Jeśli kosztowała załóżmy tyle ile dałam za kocią czyli 3,99 to lepiej się opłaca Animonda która jest jakościowo porównywalna, 50 - 60 % mięsa.
        • jarka63 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 11:50
          Salimis, gdzie kupiłaś kociego Butchersa po 3,99? Bo w PiP jest tańszy - niektóre smaki po 2,99, inne po 3,29-49 chyba.
          • salimis Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 12:23
            No właśnie w PiP na Marcelińskiej . Może dlatego ze była to wołowina.
            • jarka63 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 12:32
              Kuurcze, byłam tam w piątek (pracuję w pobliżu) i nie widziałam w takiej cenie.
              • salimis Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 12:41
                Mam jeszcze paragon, przed chwilą sprawdzałam. Jak byk jest napisane 3,99. Z reszta gdy kupowałam to właśnie ta cena ciut mnie zszokowała bo pamiętałam co barba i ty napisałyście n/t ceny.
    • menard44 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 29.06.13, 21:28
      Przy okazji karmy , dla tych którzy daja swoim kotom Josere .... ostatnio znalazłam sklep gdzie worek 10 kg kosztuje od 104 zł do 132 zł... wiem ze czasami cena się nieco waha w góre i w dól ale ja za dwa worki po 10 kg zapłaciłam 236 zł z dostawa do domu... 10 kg z kaczkąi 10 kg z łososiem..
      • mia72 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 08:49
        Gdzie ten sklep? Moje lubią i kupiłabym, bo normalnie jest po 17zł/kg u nas w zoologu.
        • menard44 Re: Hesia jako pierwsza degustowała nową karmę 30.06.13, 12:55
          www.mall.pl/karma-sucha-koty2/#!b[]=josera
          Proszę bardzo, teraz akurat jest ciut drożej i nie ma jednej karmy ale to trzeba sledzic, ja kupowałam jakies 3 tygodnie temu i najdrozsza wtedy kosztowała 132 zł... sklep poleciła mi sasiadka która tam kupuje, zresztą ostatni zakup poszedł właśnie na pół z nią. "Moja" kocica za suchym nie przepada ale jej po trochu przemycam żeby do zimy się przyzwyczaiła...
          Przy dwóch workach nie wiem dlaczego ale nie wzięli nic za dostawesmilesmile jakos specjalnie nie dociekałamwink nie chcieli to niewink W Warszawie i Wrocławiu odbiór osobisty..
          • menard44 PS. 30.06.13, 12:56
            Daty waznosci długie, do kwietnia 2014.
            • barba50 Re: Mall jest fajny 30.06.13, 14:54
              znaczy trafiają się dobre okazje. Od dłuższego czasu jest żwirek Cats Best Oko Plus w najniższej bodaj cenie 79 zł z bezpłatną kurierską dostawą.

Oj widzę, że musimy założyć specjalny wątek o kocich promocjach, okazjach cenowych suspicious
    • kadanka butcher's w zabce/fresh market 09.11.13, 21:22
      nie wiem czy sie nie rabneli z cena...
      w kazdym razie puszka butcher's kosztuje 2zl z kawalkiem!! a whiskas 4,5zł
      butchers zawiera 40% miesa, a whiskas 4%.
      • barba50 Re: butcher's w zabce/fresh market 09.11.13, 21:50
        W moim Bomi cały czas po 2,19. Tyle,że kotom butchers już się totalnie przejadł, nic nie poradzę, ale wolą whiskasa suspicious
        Spoko - dostają również codziennie mięso, ale muszę również patrzeć na portfel, w końcu karmię dziesiątkę https://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/030.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka