Dodaj do ulubionych

Prysi się odmieniło

13.07.13, 12:37
Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uncertain
Nie dosyć że się roztyła ale to moja wina bo pierwszy raz w życiu nie monitorowałam ile je. Na moje oko a raczej ręce które muszą dźwigać to grube doopsko, waży ponad 5 kg. W poniedziałek idę z nią do weta na szczepienie to się okaże czy mam rację.
Odmieniło się jej i już nie przychodzi na mizianie. Jeszcze dwa tygodnie temu wystarczyło że ją zawołałam to pędem przybiegała. Teraz ja muszę do niej się pofatygować.
Gdy zauważyłam że przybrała ciałka, zaczęłam jej ograniczać dostęp do pozostałych misek, z trzech dostępnych do jednej i wdrożyłam obowiązkową codzienną gimnastykę czyli podskoki, susy za wędką oraz bieg krótkodystansowy za laserkiem.
Dzisiaj natomiast przeszła samą siebie aż nie wierzyłam. Zazwyczaj mokre dostaje w łazience gdyż gdy tylko opróżni swoją miseczkę, leci i przegania pozostałych aby tylko dorwać się do ich porcji. Z racji sytuacji ode mnie nie zależnej, nie mogłam jej wprowadzić do łazienki i z obawą zaczęłam szykować jedzenie pomna tego że w obecności Prysi jest to niezła ekstrema gdyż biega na oślep nie mogąc się doczekać.
Jakież było moje zdziwienie gdy Prysiątko grzecznie usiadło na parapecie i przyglądało się czynnościom. Kota mi podmienili.
Ruszyła sprintem w kierunku łazienki dopiero gdy zobaczyła że wzięłam miseczkę do ręki.
Zjadła swoje i ku mojemu zdumieniu nie poleciała pędem do innych miseczek tylko się rozejrzała która jest wolna. Jako że Misia tradycyjnie wylizała tylko sosik i resztę zostawiła, skorzystała z jej porcyjki.
Przy suchym również odmiana o 180 stopni.
Opróżni miseczkę i nie biegnie do pozostałych tylko kładzie się na środku kuchni i patrzy które skończyło.
Czyżby panna mi wydoroślała ?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Prysi się odmieniło 13.07.13, 20:26
      Jak nic dorasta, Leia tez jakos sie zmienila, na lepsze smile
    • elle-joan Re: Prysi się odmieniło 13.07.13, 22:33
      Może pozostałe zwierzaki zmówiły się i pod Twoją nieobecnośc wyjaśniły Prysi, jak należy funkcjonować w grupie. Np. -Nie jedz drugiemu, co Tobie jest miłe dopóki ci nie pozwolą wink
      • salimis Re: Prysi się odmieniło 15.07.13, 13:12
        Coś mi się wydaje że to był tylko prysiowy foch wink
        Wszystko zaczyna powoli wracać do normy czyli jej zwyczaje typu wskakiwanie na plecy, witanie przy drzwiach, wskakiwanie rano do łóżka. Ciekawe czym sobie zasłużyłam wink
        Dzisiaj byłyśmy u weta i tak jak przypuszczałam, Prysia waży równe 5 kg.
        Dobrze że miałam zamknięte szyby w samochodzie bo inaczej inni uczestnicy ruchu pomyśleliby że erka co najmniej jedzie. Darła pyszczydło niemiłosiernie, w poczekalni weterynaryjnej też sobie nie żałowała wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka