Dodaj do ulubionych

Prezent od kota

20.07.13, 22:40
Dziś spotkał mnie nie lada zaszczyt od momentu kiedy zaczęłam dokarmiać bezdomnego dzikuska.Kocurek jest na naszym wikcie od jesieni zeszłego roku.Kilka dni temu,jak już pisałam w innym wątku mąż zrobił kotkowi śliczną,porządną budkę.Kotek nie jest nią zainteresowany,ale prawdopodobnie to wina pogody.Jest ciepło zatem budka jeszcze nie jest mu potrzebna.Tak się złożyło,że w piątek musiałam wyjechać,męża też w tym czasie nie było w domu.Zaopatrzyłam zatem mojego domowego pieszczocha oraz bezdomniaczka w większą ilośc karmy i wyjechałam.Dziś popołudniu wróciłam,mąż odebrał mnie z dworca.Jakież było nasze zdziwienie,kiedy na podjeździe centralnie przed domem leżał zagryziony szczur.Nieopodal na trawniku nonszalancko leżał nasz dzikusek z dumnym wyrazem pyszczka.Patrzyłam na tego kota i on naprawdę miał minę zadowolonego z siebie.
Oczywiście podeszłam do niego, powiedzieć jak bardzo mu dziękujemy za ten "wspaniały" dar.Kiedy kot sobie poszedł, mąż pozbył się szczura.
Do teraz nie możemy wyjść z podziwu dla tego kota.Tym bardziej,że kot jest drobniutki i chudy jak sznurówka a przytargał w pyszczku szczura jakby nie patrząc ważącego ok.1/3 masy ciała kota.I to przez całe osiedle bloków.Widok pewnie był bezcenny,jak on maszerował z tym szczurem w pyszczku w biały dzień przez osiedle.
W dodatku zrobił to tuż przed moim przyjazdem.Mąż mi powiedział,że zanim pojechał po mnie był w domu i jak wyjeżdżał żaden szczur u nas nie leżał.Mąż się śmiał,że to prezent powitalno-dziękczynny.
Jak widać kotek się zrewanżował za wikt jak umiał najlepiej.smile
Dodam,że w nagrodę dostał dzisiaj śmietankę oraz swoją suchą ulubioną karmę.

Obserwuj wątek
    • pi.asia Re: Prezent od kota 20.07.13, 23:34
      Naprawdę nie lada zaszczyt! Kot uznał Cię za kogoś bardzo ważnego, skoro przyniósł Ci swoją zdobycz. Masz prawo czuć się dumna.
      • mitta Re: Prezent od kota 21.07.13, 08:18
        Albo uznał, że sama nie dasz rady upolować i musi zadboć o ciebie.
        • olinka20 Re: Prezent od kota 21.07.13, 10:58
          Powinnas byc dumna z takiego kota i takiego prezentu!
          • salimis Re: Prezent od kota 21.07.13, 11:23
            Czuje się u Ciebie bezpieczny i traktuje jak rodzinę smile
            • niutaki Re: Prezent od kota 21.07.13, 11:53
              Tak w temacie prezentow od kota to zaluje ze ostatnio nie mialam pod reka telefonu. Poszlam jak co wieczor dac kotom jesc, maluszki juz jedza, starszaki tez i nagle nadchodzi Diabolina (matka kociat) tym krokiem drapiezcy, wiecie o co chodzi, lapy ugiete, lopatki pracuja... w pysku kret...martwy oczywiscie. Wiem ze nie byl dla mniewink bo oprocz tego ze male ciagna cycka, jedza z misek to ostatnio jadly tez myszke, bo Diabolina poluje dla nich i dla siebie. Widok nieziemski, ale rzucila kreta i ruszyla do michysmile niech mi tylko teraz ktory z sasiadow powie, ze mu koty przeszkadzaja...
              • ajaksiowa Re: Prezent od kota 21.07.13, 13:41
                Tak sobie pomyślałam że jak maszerował sznurówka przez osiedle z tym martwym szczurem to zrobił świetną reklamę dla pobratymców w oczach nienawistników kocich.wink
                • k1234561 Re: Prezent od kota 22.07.13, 08:41
                  No,po prostu pękam z dumy.Wczoraj, w niedzielę, zostaliśmy również obdarowani.Tym razem był to ptak.Ja potwornie boję się i brzydzę ptaków pod każdą postacią.To już pewien rodzaj fobii nawet,mający swe początki w dzieciństwie.Dlatego dobrze, że był mąż przy mnie jak wyszliśmy do ogrodu na kawę,bo zawał murowany.
                  Ale i tak się cieszę.Czuję się doceniona.A kot dumny jest jak paw z siebie.Mówię Wam widok bezcenny.Warto było kotka dokarmiać całą zimę,żeby coś takiego teraz przeżywać smile
                  • olinka20 Re: Prezent od kota 22.07.13, 09:21
                    Ja pamietam jak Chuda przynosiła mi rozne myszowate i miauuukała pod oknem. Ja wychodziłam i był festiwal miaukania, gruchania i w ogole, trzeba było pochwalic kotka jaki madry, zmyslny i w ogole.
                    Nie wazne, ze az mnie wzdrygało na widok tej myszki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka