Dodaj do ulubionych

Wystawa w weekend

10.10.13, 23:08
Mam pytanie: w weekend jest w Pruszkowie wystawa PZF, w hali Znicz, przy. Bohaterów Warszawy. Czy któraś z około-warszawskich lub warszawskich forumek wie może jak z Warszawy z Centrum dojechać do Pruszkowa i tam trafić? Jakiś autobus prywatny? ZTM? WKD? Jeśli tak to gdzie wysiąść i jak dalej? Help pls, szukam po mapach i rozkładach i jakieś cuda mi wychodzą... Zupełnie nie mój kierunek, a koleżanka z pracy która tam jeździ akurat jest w Jueseju sad
Obserwuj wątek
    • saga55-5 Re: Wystawa w weekend 10.10.13, 23:44
      Samochodem to ja bym Ci powiedziała, ale w komunikacji miejskiej to jestem tak zielona, że aż czasem wstyd się przyznać sad
    • peggy_su Re: Wystawa w weekend 11.10.13, 01:38
      Ja się na Pruszkowie nie znam, ale na jakdojade.pl
      wygląda że np z centrum Warszawy możesz się dostać do SKMką albo zwykłym podmiejskim do stacji Pruszków i stamtąd masz 1200 metrów czyli jakieś 20 minut pieszo do Znicza.
      Druga opcja to kolejką WKD do stacji Tworki i stamtąd masz niecały kilometr do tego Znicza, czyli jakieś 12-15 minut.

Jak sobie na jakdojade wpiszesz w punkt starowy swoj adres lub centrum, a w punkt docelowy Znicz Pruszków a w polu 'więcej opcji' wybierzesz "przejścia pieszo wzdłuż dróg" to ładnie Ci pokaże całą trasę.
    • uwazna Re: Wystawa w weekend 11.10.13, 11:15
      Proponowałabym pojechać pociągiem SKM lub Kolei Mazowieckich (kierunek Błonie, Sochaczew, Żyrardów). Sprawdź sobie, gdzie masz najbliżej stację, na której możesz wsiąść, bo pociągiem będzie najszybciej. Do stacji Warszawa Ursus można jechać na podstawie Karty Miejskiej na I strefę lub na inny bilet na tę strefę. Na odcinek Ursus - Pruszków (2 stacje) trzeba mieć bilet na II strefę. W pociągu SKM wystarczy ZTM 20-minutowy (są kasowniki), natomiast w pociągu Kol. Maz. chyba trzeba mieć ichni bilet. Zdaje się, że tych krótkich ztmowskich nie honorują. Musiałabyś to sprawdzić.
      Jak wysiądziesz w Pruszkowie z pociągu, zrób w tył zwrot i idź peronem do kładki dla pieszych. Zejdź z kładki na prawą stronę i idź wzdłuż torów (jest chodnik) w kierunku W-wy. Dojdź do prostopadłej, choć nie dochodzącej do torowiska ul. Miry Zimińskiej-Sygietyńskiej, skręć w nią i idź do końca. Skręć w lewo w ul. Prusa. Wjazd i wejście na obiekt jest z tej właśnie ulicy. Można też iść na skróty przez park (Skwer Piłsudskiego). Dojazdu WKD raczej nie polecę (choć oczywiście da się), ale dojście od stacji Tworki wiedzie przez wąskie, willowe uliczki, gdzie łatwo się pogubić, obiekt trzeba obejść, a dodatkowo WKD dość rzadko jeździ.
      • miriam_73 Re: Wystawa w weekend 11.10.13, 11:18
        Dzięki. SKMka to też ze Śródmieścia, czy z Centralnego jeździ?
        • uwazna Re: Wystawa w weekend 11.10.13, 16:40
          Z dworca Warszawa-Śródmieście. Na Centralnym się nie zatrzymuje.
          • miriam_73 Re: Wystawa w weekend 11.10.13, 19:26
            Dzięki wielkie.

Jeśli pojadę, to oczywiście zdam sprawozdanie (a pewnie tak, bo widziałam, że moja hodowczyni od Melki będzie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka