niutaki 20.08.14, 22:24 piekne zdjecie, uwielbiam jak kotki tak razem sobie pacza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pi.asia Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 05:23 Rewelacja, dostojny, poważny Senior i młodziutki Junior, naśladujący Seniora we wszystkim i uczący się od niego. Jak Tyr i Muskwa z "Władcy Skalnej Doliny" Curwooda (czy ktoś to w ogóle czytał???) Odpowiedz Link
niutaki Pi.asiu! 21.08.14, 07:52 dawno temu kochalam Curwooda, jako gnoj czytalam, moj tata mi podsunal jego ksiazki - cudowne! Odpowiedz Link
yoma Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 11:48 Czytał dr Żabiński, pierwszy powojenny dyrektor warszawskiego zoo. Pierwsze po wojnie niedźwiedzie w zoo nazywały się Tyr i Muskwa A ja się cały czas przeprowadzam i utknęłam w układaniu książek, ile można mieć książek, ale to inny temat, i na tę okoliczność odświeżyłam sobie ze smakiem Włóczęgów Północy. Tam był Niua i Miki, niedźwiedź i pies Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 12:16 jeszcze jak Flip i Flap ciekawe co oni tam widzą? tacy zapatrzeni Odpowiedz Link
olinka20 Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 16:56 Hehe ilez porownan Kocia swietne, ciekawe co tam wypatrzyli. Pewnie mysze. Albo psa Odpowiedz Link
zwiatrem Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 22.08.14, 11:28 Otóż paczyli ot tak, w siną dal ... siedząc na progu drzwi domu, gdy sprzątałam przedpokój. Obrazy takie tworzyli jeszcze niedawno, ale teraz Fredek część dnia spędza na podwórku. Przyjaźń chłopaków ostatnio mocno się nadwyrężyła przez dorastanie Fredka i jego niewyględne zachowania - znoszenie żywego prowiantu do domu, dziwne zapachy z podwórka, które Stu niepokoją ale i tak coś ich łączy. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 17:07 Och, książki Żabińskiego też połykałam! A Curwooda czytałam wszystko, co ukazało się po polsku - Złote sidła, Steele z Królewskiej Konnej, Włóczęgi Północy, Władca Skalnej Doliny, Najdziksze Serca, Dolina Ludzi Milczących, Szara Wilczyca (moja ukochana książka), Bari syn Szarej Wilczycy.... Odpowiedz Link
yoma Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 23:28 Bo my się Pi zaliczamy do wymierającego gatunku Na pociechę powiem, że Jaremka czyta z zapałem i woli dorosłe od dziecięcych Odpowiedz Link
ortolann Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 07:45 Słowo daję, myślałam, że to duże rude to jakiś nowofundland czy coś. A tu - proszę, kotki dwa, bardzo fajne obydwa. Aż chce się głaskać Odpowiedz Link
usia44 Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 08:21 Dwa Michały... jeden duży drugi mały... ale oba cudne i tylko do głaskania i miziania . Odpowiedz Link
panna_beata Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 21.08.14, 08:59 Jak Zborowski i Opania Ale koty oczywiście piękniejsze Odpowiedz Link
klaryma Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 22.08.14, 11:36 Super zdjęcie! A co do Curwooda, to moja mama, wielka wielbicielka mi podsuwała te lektury, przebrnęłam przez Szarą Wilczycę i jej syna, ale pamiętam, ze strasznie nerwowo to czytałam, bo cały czas się bałam, ze coś złego się przytrafi zwierzom. Odpowiedz Link
jolantas1955 Re: Stu i Fre;) coz to za duet! 22.08.14, 12:17 Absolutnie cudny widoczek!!! Odpowiedz Link