Dodaj do ulubionych

tipsy dla kotów

21.06.16, 00:13
Tipsy dla kotów

Co o tym myślicie? Mówią, że kotom to nie przeszkadza. Ciekawa jestem który kot im to powiedział.

Tak, wiem, obserwowali te koty. Podobnie jak niektórzy obserwują jorki, które mało się nie zatłuką w domu i nijak nie wiążą tego z faktem, że w ciągu dnia pieski są może 15 minut na dworze.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 03:31
      U nas maja wielkie wziecie (znaczy sie na rynku), sprzedaz na lokalnym allegro spora. Nie wiem co o tym sadza weci, ale to oni glownie to g... zakladaja.

Na ebayu tez ogromna popularnosc sad

Dla mnie nie do przyjecia, choc to mniejsze zlo niz usuwanie pazurow.
    • arim28 Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 08:00
      Nie zalozylabym kotu. Przeciez drapanie sprawia kotom wielka przyjemnosc. Obserwuje swoje koty. Jedna zamyka oczy i drapie powoli, ma swoje ulubione meble, sciany (niestety) smile Drapaka uzywa 2 razy w roku.
      Druga kotka robi to namietnie, kilka razy dziennie i drapie tylko drapaki. Robi to szybko, dla rozladowania emocji i pedzi dalej.
      I ja mialabym pozbawic ich tej przyjemnosci. Koty niewychodzace nie maja zbyt duzo rozrywek.

Ps- Sama tipsow tez nie noszr smile smile
    • wadera3 Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 09:07
      Teraz takie tryndy psy mają nie szczekać, koty nie drapać, komary nie gryźć, a dzieci, no, dzieci należy wychowywać bezstresowo.....
      • jottka Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 11:29
        obejrzałam począteksad no, na brytyjczyka to może da się takie coś założyć, ale normalny dachowiec spędzi resztę dnia na obgryzaniu paznokci, że tak powiem. ciężkie kretyństwo, jak się chce mieć cudny, ręką ludzką i kocią nietknięty mebel, który w świetnym stanie wyrzucimy za parę lat na śmietnik, to nie bierzemy zwierzaka i tyle. przecież pazury do różnych rzeczy służą, nie tylko do drapania mebli, to jest robienie z kota kalekisad

a w ogóle to to chyba świetny interes, pazur pod tipsem rośnie przecież o wiele szybciej, skoro nie jest zdrapywany...
        • wadera3 Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 14:06
          No właśnie, czyli te cuda trzeba dość często wymieniać? Moim kotom pazury powinnam obcinać co tydzień, więc, co tydzień nowe tipsy?
          Paranoja.
        • dzedlajga Re: tipsy dla kotów 21.06.16, 14:29
          Oczywiście, że genialny biznes. Najbardziej mnie poraża to, że zakładają je weci i jeszcze chwalą. Dla mnie to naprawdę nie do pojęcia podobnie jak nie rozumiem jak w aptece można sprzedawać oshee czy jakoś tak to cóś się nazywa. Aż zerknęłam na skład co w tym takiego dobrego: cukier i syrop fruktozowo glukozowy - samo zdrowie.

Niby nie od dziś wiem, że nikomu nie można ufać, ale są takie miejsca, gdzie chciałabym móc jednak zaufać: lekarz (weterynarz), apteka. Nie ma już żadnych świętości. Wiem, że tak jest i że tego nie zmienię ale kompletnie nie ma na to we mnie zgody. No nie ma i już!
    • aankaa czekam na tusz do rzęs i wąsów 21.06.16, 23:05
      big_grin

niektórym to już dawno peron odjechał
      • wiesia.and.company Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 21.06.16, 23:47
        big_grin Aankaa, no dokładnie! Dzedlajga: zacytuję po Tobie - że to genialny biznes. Pieniądze. Więc się propaguje, robi reklamę by na tym zarobić. Pokazówka z brytyjczykami czy persami do mnie nie przemawia. Niech taki manicurzysta zrobi paznokietki Totusiowi Silje (ja wiem, że za TM, ale chodzi mi o typ temperamentu) i Zygmusiowi Nadii.tom. Zawracanie gitary dla pieniędzy. Kot i tak jest najpiękniejszy, nie musi mi się bardziej podobać. No, ale wystarczyłoby do lekarza podjechać i w ciągu 5 minut obciąłby pazurki u 4 łap. Za to taka wizyta...cud miód dla finansów takiego gabinetu smile
        • saga55-5 Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 22.06.16, 00:54
          Chyba czas branżę zmienić wink kasę bym chyba większą zarabiała, skoro to taki trend.
          Pomysł jak dla mnie, idiotyczny.
        • silje78 Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 22.06.16, 09:19
          Chcialabym to zobaczyc wink. Przymusowa operacja plastyczna dla weta w pakiecie.
          Idiotyzm i tyle. Podobnie jak perfumy dla zwierzat, ktore widzialam w Zoo Karinie. Juz widze jak mij Totek siedzi i namietnie zgryza tipsa po tipsie.
          • dzedlajga Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 22.06.16, 17:56
            Taa, perfumy też mnie swego czasu "zachwyciły". Jak wzięłam Benka to siedziałam w necie i patrzyłam jakie to cuda są dla psów, bo to mój pierwszy pies i nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Ale perfumy powaliły mnie na kolana. Podobnie jak szampony koloryzujące. Choć jeśli pies wystawowy, to może jeszcze jakoś bym łyknęła - tyle, że dla mnie sama idea wystaw taka raczej trudna do przełknięcia jest. Ja rozumiem rodowody itp. ale to męczenie zwierzaków czasem w nieziemskim upale i zdania nie zmienię
          • mysiulek08 Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 22.06.16, 19:18
            Juz widze Jej Krolewska Wysokosc pozwalajaca sobie na zakladanie tipsow smile ale bylaby jatka.

Wody kolonskie dla psow i kotow (!) to u nas normalka, w kazdym markecie na polce, tudziez sprawianie kotom 'prezentow' na urodziny w postaci kociego fryzjera, z kapiela, strzyzeniem, suszeniem. I jeszcze o tym czasami w TV mowia, serio.

A, kurde dobrego zarcia, zwirku, przysmakow, zabawek, ba dobrej, odpowiedzialnej opieki wet, nie uswiadczysz.
      • mysiulek08 Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 22.06.16, 19:25
        kochana, do tylu jestes smile sa farby koloryzujace dla zwierzat, raczej psow, ale tylko pewnie kwestia czasu jak sie dla kotow pojawia.
        • dzedlajga Re: czekam na tusz do rzęs i wąsów 25.06.16, 00:17
          Musiałby mnie chyba meteoryt zdrowo walnąć w głowę, żebym takiego wstydu własnemu psu narobiła.

Co do innych wymysłów, to widziałam kiedyś "fryzury" dla kotów. Jeden biedak utkwił mi w pamięci - był ostrzyżony na ... dinozaura. Zostawię to bez komentarza.
          • barba50 Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zakątku 25.06.16, 18:05
            Prosi o przytoczenie. Kopiuję więc

Pani Barbaro,

Jestem od kilku lat wierną fanką Kociego Zakątka ale zdecydowałam sie odezwać bo bardzo zabolał mnie ton wątku o kocich tipsach.
            Ja dziękuję wynalazcom od dwóch lat - nie nabijajcie się z tipsów bo są sytuacje gdzie dzięki tipsom można uniknąć wielu kłopotów i cierpienia kota.

Mam kotkę - alergika, uczulona na wszystko co się da i nie da. Z fundacji Jokot wzięłam dwie młode, roczne kotki. Po mniej więcej roku mieszkania za mną pojawiła się u jednej alergia. Jada tylko karmę jednoproteinową - ryba, konina, jagnięcina, ostatnio kangur. Kurczak, indyk itp - nic z tych rzeczy, zboże, ryż też wykluczone. Dostaje głownie Troveta UPL i Animondę Integrę Sensitive etc. I nigdy nie wiem czy cos co jadła jakiś czas nagle jej jej nie uczuli. Np długo jadały ToW rybne i nagle jakieś trzy miesiące temu się uczuliła. To samo jest z lekami. A to oznacza swędzące rany na głowie i szyi. Obcinanie pazurów - tylko u weta, ale i tak rozdrapuje. Dzięki tipsom te rany mają szansę się zagoić bo tipsy są miękkie. W ciągu dwóch lat zakładałam je kotce cztery razy ? wtedy gdy naprawdę było to niezbędne.
            Więc proszę przekazać Zakątkowi że tipsy to nie tylko fanaberie właścicieli, także sposób na zapewnienie kotu zdrowia smile

Pozdrawiam serdecznie
            wasza wierna czytelniczka
            Tez Barbara
            • lisek.chytrusek Re: Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zak 25.06.16, 19:10
              No ale to całkiem inna sytuacja - ochrona kociego zdrowia, a nie skórzanej kanapy.
            • mysiulek08 Re: Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zak 26.06.16, 01:48
              Ok, tu sie sprawdzily i daja kotce komfort zycia, ale pozostale 90% uzycia jest bezpodstawne i nie dziala na koci dobrostan.

Barbo, jak rozumiem masz kontakt z pania Barbara, zapytaj jesli mozesz, czy pani rozwazala diete barf badz chocby surowizne? i czy jakikolwiek wet zaproponowal wziecie pod uwage leczenie antydepresentami.
              • barba50 Re: Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zak 26.06.16, 06:34
                Mysiulku chyba nie ma potrzeby szukania kontaktu do pani Barbary (lub raczej Barbary - toż my tutaj nie paniamy sobie, nie ma takiej potrzeby wink ), bo jak sama pisze czyta Zakątek więc na pewno znajdzie Twój wpis. Co najwyżej możemy zachęcić by zarejestrowała się na gazecie - miło Ją będzie widzieć wśród nas. Basiu co Ty na to?
                • mysiulek08 Re: Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zak 26.06.16, 08:04
                  smile
                  oh, Barbo, nie paniamy, ale wszak Barba nr 2 smile od Pani zaczela. Jak juz bedzie na Zakatku, to bedzie Basia i juz smile
                  • wiesia.and.company Re: Dostałam maila od osoby, której nie ma na Zak 26.06.16, 08:35
                    Tak, nie myślałam o takim przeznaczeniu tipsów, które przedstawiła nam pani Barbara (nie Barba.50) smile
                    I tu nie mam zastrzeżeń do tipsów stosowanych w celach tzw. wyższej potrzeby. Tak jak nie mam nic do tego, żeby wycinać kotom sfilcowane kołtuny, za to fantazyjne wycinanie sierści żeby ha ha ha kota upodobnić do dinozaura ogromnie mnie wzburza. Bo to jednak inna inszość wink
    • lampka_nocna5 Re: tipsy dla kotów 28.06.16, 20:52
      są ludzie, którzy swoim zwierzakom robią takie coś, więc.... głupota ludzka jest nieograniczona

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/sb/ka/ci7z/tigNpyUV8c4f72BpjB.jpg
      • dzedlajga Re: tipsy dla kotów 30.06.16, 20:45
        Nie, no mam nadzieję, że to photoshop. Bo jeśli ktoś to naprawdę zrobił to mnie po prostu brak słów.

Faktycznie, nie pomyślałam, że tipsy można wykorzystać przy alergii. Może dlatego, że z żadnym moim nie miałam podobnego problemu. Pies się trochę drapał na początku ale szybko zmieniłam karmę i nie zdążył sobie krzywdy zrobić. Jeśli stosować tipsy w takim celu to naprawdę jestem za. Ale żeby chronić kanapę i żeby kotek szpanersko wyglądał to zupełnie inna sprawa i temu mówię nie.

Ale dziękuję za ten głos w dyskusji, bo nigdy nie wiadomo kiedy i komu to rozwiązanie może się przydać. Warto wiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka