Dodaj do ulubionych

Cat language

09.01.05, 01:10
Czy Wasze Koty wydają z siebie jakieś dziwne, niesamowite dźwięki?
Przysięgłabym, że mój wtrąca czasem angielskie wyrazy: "twelve", "why" "well".
Raz w życiu ciarki przeszły po plecach, kiedy w ciemności usłyszałam
brytyjskie "hello"smile). Nadmieniam, że nadal mówie o Persie, a nie o kocie
Brytyjskim smile
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Cat language 09.01.05, 05:30
      moja kicia mówi czasami: fuuuuu
    • aniabe13 Re: Cat language 09.01.05, 12:03
      Moja nic, zwykłe mrau, mruuu, łał, gruu itp. Jedynie w stronę swojego wroga nr
      1 groźne: wrrrrrrrrrr, grrrrrrr, pchyyy.
    • benia30 Re: Cat language 09.01.05, 15:06
      Mój porozumiewa sie po psiemu: siedząc na parapecie szczeka na ptaki, warczy na
      mnie podczas zabawy, nawet to jego miauczenie nie jest tak do końca prawdziwie
      kocie :0)
    • lol21ndm Re: Cat language 09.01.05, 17:40
      Moj angielski kot tylko pomiaukuje. Za to poprzedni (rowniez brytyjczyk) czesto
      mowil rozne angielskie slowa, a nawet i wyrazenia. Pisalam o tym kiedys w innym
      watku... Byl u mnie krotko (trzy tygodnie), byl wziety ze schroniska (wiec nie
      znalam jego historii). W nocy nie wpuszczalam go do sypialni (a widac byl
      przyzwyczajony do spania w lozku) i czesto zdarzalo mi sie uslyszec miaukliwe
      wprawdzie, ale wyraznie: "let me in!". Sama nie chcialam w to wierzyc, ale
      naprawde tak bylo (tez dawalo mi ciarki w rezultacie). Wolal tez nagminnie
      damskie imie zenskie (nie pamietam juz jakie, ale chyba Karen - jest o tym w
      tym innym watku...).
    • abranova jasne! 09.01.05, 19:40
      Chociaż niestety nie mój własny kot, tylko kotek, który się przybłąkał pod mój
      blok tydzień temu i teraz mieszka u mnie, póki nie znajdzie się własciciel albo
      nowy dom. Po paru dniach dawałam mu do jedzenia tuńczyka z puszki i niemal
      padłam ze śmechu. Kotek zabrał się do jedzenia mrucząc głosno i mamrocząc coś,
      co brzmiało jak: niam niam niam niam smile)) Pamiętacie taki film Przygody
      Wesołego Diabła? Kocurek gadal takim głosem, jak głowny bohater filmu, poważnie!
    • hakdil Re: Cat language 10.01.05, 14:55
      Mój po angielsku ani mru mru,za to gada po norwesku(norweski lesny)!
      Szczerze mowiac to mialam radzic sie Was,czy Wasze koty tez sa takie gadatliwe?
      Odkąd Leo skonczyl prawie rok,strasznie sie rozgadal,kiedys czasem miauknął,a
      teraz...W nocy tez gada,a szczytem jest,jak nabierze powietrza w płuca i na
      wydechu do konca mówi:MIAUUUU,modulujac w najrózniejszy sposób głosem!Moze mu
      zle?Glodny to raczej nie,najpredzej jest znudzony!Tak,to jest chyba to,nuda w
      naszym domu!Od dziadka dostal laserek(pisano o nim wczesniej,tzw.wskaznik
      laserowy),ale zauwazylam,ze stawal sie bardzo pobudzony,gdy go odstawialam,wiec
      juz nie korzystam z niego.Wymyslam mu roznosci,ale marze najbardziej,by byla
      wiosna i zaczniemy jezdzic na wies:tam bedzie mial raj!!!
      Rozpisalam sie,gadula ze mnie,jak z kota.
      Pozdrawiamy Kociarstwo i adieu!
      • anjazzielonego Re: Cat language 10.01.05, 15:38
        Mój Juleczek upodobał sobie:
        - nieeeeee
        - ałaaaaaaa

Słodko to brzmiało!
    • quadilla Re: Cat language 11.01.05, 03:53
      Mój Miziek jak ma (przepraszam) wymiotować to mówi ojojoj, ojejej.
      A ja to mówię ( a raczej piszę Wam o tym) całkiem seriosmile
      • umfana Re: Cat language 11.01.05, 04:39
        Jeden z moich kotków mawiał do mnie:
        mamunia mleniunia dla malunia ;o)
      • tosia_4 Re: Cat language 16.01.05, 09:22
        Merlin w takich chwilach mówi: ałałałał!
        • quadilla Re: Cat language 18.01.05, 00:21
          tosia_4 napisała:

> Merlin w takich chwilach mówi: ałałałał!

Mniej więcej podobnie to brzmi u mojego kocurkasmile
    • aniaa_23 Re: Cat language 11.01.05, 12:50
      Seniorita niestety jest bardzo skryta i małomówna. Pomiaukiwania zdarzają sie
      rzadko i nie jest to typowy koci miauk. Jeśli więc usłysze cichutkie nawet,
      pojedyncze wołanie w nocy to zrywam sie i biegnę co się z nią dzieje. Wydaje
      tylko lekkie pomruki. Krzyczy tylko gdy wie, że dostanie lekarstwo.
      Moze jeszcze siwe rozgada, ma dopiero 8 miesięcy.
    • pierozek_monika Re: Cat language 11.01.05, 13:16
      to moje koty mówią MAMA smile
    • weatherwax Re: Cat language 15.01.05, 23:47
      MOja Pumcia, jak miewała rujkę, chodziła po mieszkaniu i mówiła w kółko:
      errorr, errrorrr, errrorrr .....
      • dz Re: Cat language 16.01.05, 02:28
        dokładnie wiem, kiedy kot chce cokolwiek..a jak nie wiem przypadkiem, to mnie
        kot prowadzi w określone miejsce(np. z kuwety nie korzysta od 2 lat-prowadzi
        osobę pod drzwi balkonowe i mówi:"Szybko otwieraj, sieroto, bo będzie
        kłopot.....")
        kot nie tyle mówi, co stara się mówić do człowieka..nie wychodzi mu, bo ma
        pyszczek taki, jaki ma....ale nauka to kwestia wprawy..a powinni uczyć się
        ludzie...polecam...to zwierze jest w stanie wypowiedzieć wszysttko..trzeba
        tylko nauczyc sie je słuchać...
        • quadilla Re: Cat language 18.01.05, 00:23
          dz napisał:

> dokładnie wiem, kiedy kot chce cokolwiek..a jak nie wiem przypadkiem, to mnie
          > kot prowadzi w określone miejsce(np. z kuwety nie korzysta od 2 lat-prowadzi
          > osobę pod drzwi balkonowe i mówi:"Szybko otwieraj, sieroto, bo będzie
          > kłopot.....")
          > kot nie tyle mówi, co stara się mówić do człowieka..nie wychodzi mu, bo ma
          > pyszczek taki, jaki ma....ale nauka to kwestia wprawy..a powinni uczyć się
          > ludzie...polecam...to zwierze jest w stanie wypowiedzieć wszysttko..trzeba
          > tylko nauczyc sie je słuchać...
          Zgadzam sięsmile
      • quadilla Re: Cat language 18.01.05, 00:22
        weatherwax napisała:

> MOja Pumcia, jak miewała rujkę, chodziła po mieszkaniu i mówiła w kółko:
        > errorr, errrorrr, errrorrr .....
        Moja Pusia jakby podobnie... Czasami Miziek ma tego dośćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka