joannapoznan 27.07.05, 14:51 hej, moje dwa koty od wczoraj maja biegunkę, karmy nie zmieniałam ciągle jedzą animondę mokrą i suchę iamsa. co mogę imdać żeby się uspokoiło? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesia.and.company Re: biegunka:( 27.07.05, 14:54 Mleczko piły? A możliwe, że coś przyniosłaś na butach? Jakieś zaraźliwe świństwo? Na razie próbuj Smectę (w aptece, w saszetkach). Zmieszaj z letnią wodą wg. przepisu i podawaj (dorosłe? ok min. 3 kg?) strzykawką tę zawiesinę każdemu po 10 ml trzy razy dziennie. Krzywdy nie zrobisz, a flora bakteryjna się uspokoi. Ale jeśli biegunka będzie zmieniać kolor i zapach, to lepiej do weterynarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kalwa1 Re: biegunka:( 27.07.05, 23:06 jak moja nikitka miała ten sam problem dałam jej ćwiartkę węgla, oczywiście obiecałam sobie ze leczyc sama nie będę tylko do weta na drugi dzień, ale pomogło, wet stwierdził że moje leczenie nie zaszkodziło Odpowiedz Link
oxygen100 Re: biegunka:( 28.07.05, 13:20 ewentualnie moze mozna podac loperamid. Podaje sie po wyproznieniu i po jednej tabletce przechodzi. Ale nie wiem czy kotom wolno to podawac Odpowiedz Link
pixie65 Re: biegunka:( 01.08.05, 09:07 Ja bym odstawiła puszki i suche i dała gotowanego kurczaka (bez niczego). Już gdzieś pisałam na ten temat, bo dla Ciebie to już pewnie "musztarda po obiedzie". Nie wiem czy loperami to dobry pomysł, można podawać Nifuroksazyd, ale ja zawsze zaczynam od gotowanego kurczaka i zwykle to wystarcza. Jak nie wystarcza to trzeba do weta... Odpowiedz Link