michal02 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.09.05, 09:38 Witam Michał z woj. świętokrzyskiego. Posiadam królika (dorosły prawie 3-letni facet) i śliczną roczną Kropkę - ukochaną kocicę z piwnicznym rodowodem. Na moim utrzymaniu pozostaje ponadto matka Kropki, która niestety nie bardzo nadaje się na udomowienie. Jest bardzo nieufna w stosunku do ludzi i uważam za wielkie osiągnięcie, że w ogóle zbliża się do mnie i mojej żony. Wyciąłem więc otwór w drzwiach do piwnicy (akcja dzieje się w bloku), wstawiliśmy skrzynkę z posłaniem, zawsze stoi miska z jedzeniem i wodą. Można chyba więc powiedzieć, że mam 1,5 kotów. Chociaż nie wiem czy jeszcze się ktoś nie pojawił w piwnicy bo jedzenie zaczęło szybciej znikać. Cóż, w stosunku do zwierząt jestem miękki i dopóki nie ogłoszę bankructwa okoliczne koty mogą spać spokojnie. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców kochanych przez koty Odpowiedz Link
oxygen100 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.09.05, 09:48 Astamtyczka z Warszawy(. Kota mam juz tylko wirtualnie ale wychowana i wykarmiona od 2 dnia zycia smoczkiem. Coco wziela moja siostra ktora oprocz niej ma dwuletnia Bipi. W zasadzie to Coco nadal jest moja tylko u niej na przechowaniu. Kota jest sliczna wesola i zapowiadalaby sie na lowna gdyby wychodzila)Koty kocham niemal nad zycie ) pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
arek_cz Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.09.05, 10:50 My mamy taka czarna, wredna zmorke, 1,5 roku ma - kotka ale zwie sie Pixel. Duzo by o niej pisac Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link
pixie65 Z Lublina pozdrawia... 26.09.05, 11:00 Mruczysław Grillowiec i Dzidzia Mruuuuuuu...oraz Guzik, Pączuś, Różyczka, Morus no i Pitbul (albo Bradpit).Ponieważ dzieciaczki nie kumate internetowo, a poza tym w domu nie mamy łącza to ja w ich imieniu "odwalam" korespondencję...Martwi mnie, że z Lublina do tej pory tak mało forumowiczów, ale cóssssssss...Pisałam już o tym (jak miałam doła), że Lublin to Polska "Z". Odpowiedz Link
monikate Re: Z Lublina pozdrawia... 26.09.05, 19:30 Pixie, to już dwie jesteśmy! Mam podobne lubelskie kompleksy! Na forach malo jest ludzi z naszych okolic...pozdrawiam! Odpowiedz Link
pixie65 Monikate! 27.09.05, 08:57 Jesteśmy TYLKO dwie, przynajmniej tu,na forum bo w realu to na szczęście jest nas trochę więcej,,,Tylko z dostępem do koma i sieci krucho...Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link
inka-lublin Re: Z Lublina pozdrawia... 06.02.06, 23:54 Beata z lubelskiego 2 kotki, pies(jedne mój drugi tymczasowo) troszke gadów pajeczaków i owadów. Z doskoku szynszyla córki. Zwierzaki można zobaczyć tutaj . www.inka1.ao.pl/ Odpowiedz Link
g_kasia LUBLIN :) 07.09.06, 11:59 Pozdrawiam serdecznie Mam dwumiesięczną kociczkę Sally od 5 dni, jest to mój pierwszy kot więc poznawanie jej jest dla mnie o tyle fascynujące co dziwaczne zawsze miałam psy więc sprawa dla mnie jest dosyć trudna ale mam nadzieję, że pomożecie mi przebrnąć przez trudne początki Cieszę się, że jest kilka duszyczek z Lublina Pozdrawiam serdecznie i lecę pisać pierwszego błagalnego posta Kasia i śpiąca już Sally Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Warszawa-Mokotów (z bloku - VI piętro) 26.09.05, 11:01 Koty niewychodzące (tylko na korytarz), ja przemiezczam się codziennie. Kotów siedem, cztery dziewczynki, trzech chłopców, no i ja ..baba, dla sprawdzenia jak to jest z tą karmą dla kastratów, dałam się wysterylizować. Teraz mogę dyskutować nt. karmy light (a właśnie, że nie jem tego, kto powiedział, że jest taka potrzeba???). Sześć kotów w jednym wieku - wszystkie pięcioletnie, różnice są o miesiąc, dwa, jedna bestia żywiołowa ma 1 rok i dwa miesiące, od przytulania, ukojenia, pomocy, deptania łapami, karmienia, pojenia, leczenia, czesania, rzucania kulkami z papieru, poprawiania skręconych dywaników, itd - jestem ja. Wiesia z siódemką Odpowiedz Link
hania261 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.09.05, 11:16 Moja rodzinka to ja, maz, dwoje dzieciatryk i Julia oraz dwa koty.Koty to trzyletni Jonasz, czarny gospodarz i Wiki,dwuletnia szara przylepka i dama jak sie patrzy (chodzi w bialych kozaczkach).Mieszkamy w Niemczech. Odpowiedz Link
bzdura24 prawie mnie nie ma (i nie mam polskich czcionek) 26.09.05, 12:22 nie udzielam sie prawie w ogole, bo do internetu dostepu za czesto nie mam. Ale zaznacze, ze istnieje Mieszkam gdzies w dalekiej Andorze, tesknie za moim Psiakiem (opiekuja sie nim rodzice we Wroclawiu) i kotka (umarla w kwietniu). We Wroclawiu zostal jeszcze jeden Kocio- maminy kot i pamiec po zmarlej w czerwcu suni. Odpowiedz Link
marta.kunc z englanduuuuuuu;) 26.09.05, 12:32 marta + tiger(wielki bezjajkowy buras 1.5 roczny o charakterze zafiksowanym przytulajsko -polujacym.wielki pogromca kanap,dloni i przedmiotow latwo toczacych sie.ze mna od 1.2 roku) + coffe (male niebozatko, wychudzone, zabiedzone, znalezione przez mojego mezczyzne w stanie polagonalnym.dziewczynka o kolorze espresso, aktualnie chora na koci katar - dzisiaj do weta. wiek ok 1/2 roku.bardzo niesmiala i bojazliwa przylepka.ze mna od 3 dni,z mezczyzna od 2 tyg( dotykac sie daje od 5 dni ok)marta i tiger poki co w radomiu ale w grudniu dolacza do swojego ukochanego pana i coffe.i wszyscy stana sie brytyjczykami z przypadku)))))))))) Odpowiedz Link
orangewhatever taka jedna z Krakowa... 26.09.05, 12:27 mam na imię Jamajka. aczkolwiek potocznie nazywana Świnką (ciekawe, czemu, może z powodu mojego sporego sadełka, albo raczej z powodu bałaganu, który zostawiam po sobie podczas jedzenia?) mam 2 latka, prawie całe dotychczasowe życie spędziłam w Krakowie, choć pochodzę z centralnej Polski. taka wielka to chyba jestem po mamie (maine coon), ale tatuś pozostaje nieznany... Odpowiedz Link
melmire Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.09.05, 12:42 Ja z Bordeaux "mala kotka w kropki bordo zula chrupki krecac morda" Mam na stanie jednego kota - wysterylizowana, 10 miesieczna Dywanke ( w wersji fr. Carpette) Odpowiedz Link
uli my też z krakowa 26.09.05, 19:37 Nazywam się Ula (25 lat) a mój kotek to Maurycy (4 miesiące). Mimo sporej różnicy wieku mamy zbliżone IQ Pozdrawiamy z Krakowa Odpowiedz Link
mirmunn Valentino Max z Kraka 26.09.05, 19:52 melduje się grzecznie na forum wraz z panią A dlaczzego Valentino? zobzczcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=25100079 Odpowiedz Link
wuefka Warszawa 26.09.05, 21:27 Wraz z 12-letnią córką podjęłyśmy się opieki (czyt. spełniania życzeń) nad syberyjką Aishą (w chwili obecnaj 4 miesiące). Jest jeszcze tzw TŻ, ale on się niczego nie podejmował i jak na razie się opiera. Przynajmniej tak mu się wydaje Odpowiedz Link
abranova Białystok, 2 kocury 26.09.05, 22:15 rudy pręgowany Rainer (z matki pół-persa) dwulatek, kastrat, od trzymiesięcznego kociaka ze mną oraz czarny, w białym krawacie i skarpetkach Eliot, ma około roku, przybłąkał się do mnie 9 miesięcy temu, jeszcze ciągle kocur "pełnowartościowy" Odpowiedz Link
tygrysio_misio Białystok, kocur i kotka :)) 12.10.05, 15:16 oba czarne, razcej z tych duzych kociskow samiczka jest matka sama niunia 9,5 lat niunio 8.5 lat ... piekny czarny choc jak mnie zdradza miesiacami to strasznie chudnie, posiada narzady rozrodcze ... polecam ) Odpowiedz Link
pierozek_monika Sosnowiec 26.09.05, 23:27 2 kocice - Milusia dachowiec i Pelasia syjamka. Oprócz tego duży nierazowy pies Odpowiedz Link
foxie777 Re: Sosnowiec 27.09.05, 05:52 Ja pisze z USA. Mam dwie kotki, jedna ruda wlasnie Foxie, a druga syjamka Czarusia.Oboje z mezem jestesmy w naszych kociakach po prostu zakochani.Kocham wszystkie zwierzeta, i przez dlugie lata mielismy dwa ukochane psy. Po ich utracie, nie moglam po prostu myslec o posiadaniu nastepnego psa i bec po roku zostalismy zaadoptowani przez rudzielca. Pozniej do towarzystwa przygarnelismy 3 miesieczna Czarusie, ona ma teraz dwa lata. Jestem zafascynowana kotami, ich osobowoscia, po prostu wszystkim co kocie. Byl to powod,do wkroczenia na to forum pozdrawiam Odpowiedz Link
magurka Warszawa 27.09.05, 10:58 Migdał - biało-rudy ponad roczny koci urwis, zmuszający mnie do otwierania balkonu, pomimo ego ze mi chlodno i jego 4-osobowa rodzina. W tym ja najbardziej czujaca sie odpowiedzialna Magurka Odpowiedz Link
monawaw1 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 11:15 Figaro, biało - rudy lub jak kto woli rudo - biały kocurek, prawie 6 m-cy. Wieczny rozrabiaka, pogromca much i mrówek na balkonie. Straszny pieszczoch i łasuch. Ulubione zabawki: ogon i cebulka żonkila (osobiście przez kota wygrzebana z doniczki). Ja - starsza od kota, oboje + mąż mieszkamy w Katowicach (blokowisko). Na razie bezskutecznie prowadze kampanię o drugiego zwierzaka. W rodzinnym domku obcowałam z kotką Maćka, jamnikiem Dakelkiem, Ś.P. królikiem Kacperkiem oraz chomikami i rybkami. Pozdrowienia Odpowiedz Link
labambaa WARSZAWA 27.09.05, 12:19 Czesc! Nowa forumowiczka z 2-letnim buraskiem maincoonem Bilusiem (plus slicznotka-tygryska Nusia-Znajdusia, ktora wybrala dom moich rodzicow oraz zolwiakiem chinskim o imieniu Zaneta). Moge pomoc m.in. w sprawach: - znalezienia w W-wie i okolicach dobrego Weta, ortopedy, chirurga i okulisty - hurtowni zoologicznej Kontakt: labambaa@gazeta.pl Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
hesiunia Re: WARSZAWA 09.01.06, 15:01 ja tez z wawy, z szylkretowa MC-owa ksiezniczka Aurela (po domowemu zwana Lolkiem czy Lola..) kota bardzo dba o swoja nienaganna sylwetke, wybredna do jedzenia jak malo ktory kot moja rodzina tez zakocona..rodzice maja rudego bobtaila (zwanego Rudzikiem) a brat czarna Skarpete z bialymi lapkami... Odpowiedz Link
babka71 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 13:09 Liza lat 7 , królewna, nie akceptuje innych kotów, bez wad, ideał kotki.. Jak leży na oknie, to, co drugi przechodzień zatrzymuje się i ją podziwia.., Takich OCZU nie ma żaden inny kot na świecie. Znaleziona na Woli w Warszawie obecnie mieszka po drugiej stronie Wisły. Wybredna, rozpieszczona, najlepsza opiekunka z PCK, nikt nie dba tak o mojego syna, jak Ona, wyczuwa chorobę na dwa dni przed... Aha i straszna gaduła potrafi po ludzku powiedzień NIE i TAK Po prostu jest Idealna!!!!!!!!cudowna etc...itd.. Odpowiedz Link
grzeniu22 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 15:05 Witam, Swietny pomysl z przedstawianiem sie! To my: Lara, dlugo dlugo nic a pozniej moja zona i ja. Lara jest czarna kocica, ktora zostala przygarnieta ze schroniska w Poznaniu. Jest z nami ponad 5 lat, a gdy ja bralismy byla juz dorosla- stad wiek nieznany, prawdopodobnie ok.7 lat. Mieszkamy na Slasku (jedyni z tych okolic na tym forum???) Zdjecia beda przy okazji, pozdrawiam! Odpowiedz Link
wiorka_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 15:51 Piszemy z Rzeszowa Ja - miłośniczka żywych futer - studentka 5 roku na AM w Krakowie i moje persiczki: rudo-biała roczna Chrumcia-Świnka i 4miesięczna Pchełka - rudo-czarno-biała. Mąż też oczywiście kociolub) Odpowiedz Link
wiorka_mrau Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 16:09 Zapomniałam o zdjęciach - Pchełka już przez miesiąc urosła, ale kolorki się nie zmieniły ) foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=5&id=41406&zid=504839&r=0 foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=41406&zid=504846&r=0 Odpowiedz Link
krewetka Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.09.05, 17:18 a wiec jestem z Krakowa, w domku mam psa, kota, krolika i rybki a ostatnio pojawila sie kotka syjamska Odpowiedz Link
madziasz Warszawa-Wasz admin i jego trzy ogonki;) 27.09.05, 23:52 no to że jestem z Wwy to pewnie wiekszosc wie a moje koty - hmm... pierwsza byla Myszka img54.echo.cx/img54/8118/180pd.gif img207.echo.cx/img207/53/mysz8td.gif i Myszka ma juz 5 latek jako drugi przybyl do nas niebieski brytyjczyk Duży img207.echo.cx/img207/8974/duzy12vh.gif img370.imageshack.us/img370/2051/10ry.gif img370.imageshack.us/img370/1481/52wp.gif i swym spokojnem zarazil caly dom hihi - ma prawie 7 lat; a potem rodzinka powiekszyla sie o Ishiego img206.echo.cx/img206/5694/71qc.gif img206.echo.cx/img206/2857/52ru.gif img370.imageshack.us/img370/8718/21jk.gif - to liliowy brytyjczyk dlugowlosy ma teraz 9 miesiecy a to chlopaki razem - zdjecie z dzis img370.imageshack.us/img370/8679/49cc.gif img370.imageshack.us/img370/8537/87ik.gif img370.imageshack.us/img370/7116/34lj.gif Odpowiedz Link
madziasz Re: Warszawa-Wasz admin i jego trzy ogonki;) 28.09.05, 12:04 wlasnie spojrzalam co wczoraj napisalam i stwierdzilam ze sie pomylilam hihi Myszka ma prawie cztery latka a nie piec Odpowiedz Link
danusis Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 28.09.05, 13:00 ja się już przedstawiłam w poście "Witam i pytam" ale aby formalnościom stalo się zadość: mieszkanka Zagłebia Dąbrowskiego (blisko Katowic) Stan posiadania to mąż, kocurek Elf, a najbliższych planach drugie kociątko, a w nieco bardziej odległych dzidzia lub dwie Pozdrawiam i jeszcze tu raz kolejny dziękuje za miłe przyjęcie na forum Odpowiedz Link
ashkas Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 29.09.05, 14:36 Witam Wszystkich! Nazywam sie Joasia. Miasto Sosnowiec/Kraków - taka koczownicza natura. Stan zwierzyńca : 11-letni kocur Aristo ( ostatni syn mojej poprzedniej kotki - Elzy, córki mojej poprzedniej kotki Tiny ), 1,5 roczna kociczka Diana - znajdka, ktos ją na kopniaku z domu wyrzucił uszkadzajac kości miednicy, Samson Zwany Wiewiórką - obecnie 2miesięczny kociaczek, także znajdka ( miał 2 tygodnie i był w stanie agonalnym)częściowo ślepy na jedno oko. Czyli czarny kot , biały kot i szary kot ,a do kompletu biały pies - amstaff Odpowiedz Link
misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 29.09.05, 16:16 Witaj Joasiu , zaiste imponujący zwierzyniec i jaka elegancka kolorystyka. Ciekawa jestem jak się czuje pies mający na głowie trzy koty. Chyba nie jest mu łatwo? Pozdrowienia Odpowiedz Link
ashkas Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 11:08 Witam ,witam. Pies uwielbia sie z najmłodszym kotem - razem demolują mi dom,podkradaja jedzenie ogryzają ściany itp.; bije sie o prawo do spania na poduszce w moim łóżku z najstarszym kotem - albo przegrywa (pies), albo dochodzą do kompromisu i wtedy to dla mnie w łóżku nie ma juz miejsca bo oni anektują całe; a domem rządzi biała kociczka - nikt nie wejdzie ani nie wyjdzie, dopóki kocia księżniczka nie wyrazi na to zgody, inaczej wali pazurami po pyskach wszystkich swoich facetów az kłaczki lecą Troche to zabawnie wygląda jak wielki masywny pies czeka na pozwolenie od malutkiej kociczki na dobranie sie do własnej miski.Za to jednego jestem pewna - nie chciałabym byc w skórze tego, kto by próbował skrzywdzic koty: podwórkowe czy domowe obojetne - bo jeszcze dokarmiamy 3 podwórkowce które chodza z moim psiakiem na spacery - mój "maluszek" na to nie pozwoli hmmm jemu sie chyba i tak wydaje ze jest kotem... Odpowiedz Link
misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 12:58 Twoja relacja to kolejny dowód na to ,że koty górą.I jak go dobrze wychowały. Atyle się teraz słyszy o agresji psów.Gdybyż ich właścićiele mieli tyle rozumu co Twoje koty.Pozdrawiam serdecznie z burym Wackiem i czarnym Koksikiem. Odpowiedz Link
vilanelle Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 13:29 Jefa (czytane Hefa czyli po hiszpansku szefowa) czasem zwana tez Jefakiem, Jefalumpem itp ma juz prawie 10 miesiecy i jest cala czarna i jak na swoj wiek bardzo drobna. Jestesmy z Warszawy, aktualnie gdzies pomiedzy Zoliborzem a Centrum (w trakcie przeprowadzki, ktora Jefak znosi zaskakujaco dobrze). W drodze jeszcze druga kocizna, wprowadzi sie jak tylko mieszkanie bedzie gotowe do wprowadzenia czyli jak Bozia da to w nadchodzacym tygodniu... Nowa kocizna ma 3 miesiace, chwilowo mieszka u mojej przyjaciolki, i jeszcze nie ma imienia - pracujemy nad tym pozdrawiamy vilanelle i jefa Odpowiedz Link
morgentau Nürnberg 30.09.05, 14:26 A więc na imię mi Kaśka, w domu oprócz TZ mieszkają dwa kocury (Profesor i Samuel) - 7,5 i 7kg żywej wagi Odpowiedz Link
buzinka1 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 19:57 Witam! Forum czytam od tygodnia bo własnie od tego czau jestem posiadaczką kota Mam na imię Ania, posiadam męża, 10-cio miesięczną córcię Agatkę, sunię Yorka Buzię oraz 2 miesięcznego kotka Stefana. Nigdy nie darzyłam wielką sympatią kotów aż tu nagle pod moimi drzwiami usłyszałam straszliwy płacz kotka... Sam przyszedł i mimo strasznych oporów i sprzeciwów męża (przez telefon), Stefan został Chyba wyczuł, że mój mąż nie chce kotka, bo w pierwszą noc spał przyklejony do męża i lizał jego ucho. Mieliśmy tylko znaleźć mu dom ale w końcu zakochaliśmy się. Jest niesamowicie przyjazny, nie odstępuje nas na krok, tuli się i mruczy. Wcześniej mieliśmy wyżła-znajdę, przeżył z nami 7 cudownych lat. W pewnym momomencie w naszym mieszkaniu było aż 6 psów, ponieważ nasza sunia się oszczeniła i po chałupie biegało 4 małych rozbójników. Było wesoło! Bardzo kocham zwierzęta, zawsze chciałam ich mieć sporo. Przez jakiś czas prowadziłam sklep zoologiczny. Mam nadzieję, że jeszcze wielu ciekawych rzeczy dowiem się od Was na temat kotków i nie tylko Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
buzinka1 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 19:58 Aha! Jestem z Bytomia - Śląsk Odpowiedz Link
matroshka Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 09.02.10, 10:27 Czesc i czolem. Bardzo dziekuje za przyjecie mnie do forum milosnikow kotolakow . Kotolubem jestem od lat wielu. Aktualnie "na stanie" posiadam kota i kotke. Kot - Dzem, stara (13 lat) nihilistyczna bestia, czarna jak smola nie raczaca nikogo ani uwaga, ani pieszczotami, chyba ze chce cos do miski wyciagnac ekstra smacznego, ale nawet wtedy to laszenie sie takie bardzo zachowawcze i z dystansem jest. Kotka - Izzie (3 lata), kompletne przeciwienstwo Dzema, wcisnie sie wszedzie, wlezie wszedzie, skacze po polkach z ksiazkami, lezy na laptopie, i kocha lasery. Dodatkowo jest wegetarianka . Oczywiscie terroryzuje Dzema, dzieki czemu ten utrzymuje nienanganna figure. Niestety od paru lat wywiazala sie u mnie astma na tle alergicznym. Jak sie domyslacie, to dzieki kotom. Na razie sie nie poddaje. Wiem, ze to wbrew wszelkiemu rozsadkowi, ale nie chce oddawac moich kotow. Zmienilam nawyki zywiniowe i nie obkladam sie juz kotami do spania - jest lepiej. Pozdrawiam serdecznie wszystkich kotolubow Odpowiedz Link
iryska2604 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.04.10, 17:19 Witam - jestem z Dolnego Sląska ( detale w wizytowce)Mam obecnie 4 psy i 3 koty.Były 4 ale gdzies nam Kubus wywędrował i nie wrócił.Mamy teraz domek na wsi i w zwiazku z tym wreszcie moge miec zwierzaki. Odpowiedz Link
coyote-girl1 Wrocław 06.05.10, 19:17 zacznę od siebie - egoistycznie smile Agata (ale nie wiem, czy w tym miejscu nie powinien być Czesiek) Leonek - 3 letni bury dachowiec, "pobrany" ze schroniska w Jeleniej Górze (bo tak mu było pisane, znaleziony na stronach schroniska w kotach do adopcji) Czesio - 2 letni mieszaniec persa i mainecoona, pełniący w domu rolę szlachcica, który wyraźnie jest stworzony do wyższych celów niż reszta pospólstwa (jada w osobnym pokoju) Edek - 6 miesięczny norweski leśny z wyraźnym ADHD ku uciesze Leona, który ma za kim teraz biegać. wszyscy mieszkamy w bloku ale jest na tyle miejsca, że każdy może spać w oddzielnych pomieszczeniach smile Odpowiedz Link
anka-skakanka4 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.07.10, 08:55 Witam serdecznie i dziękuję za przyjęcie do forum. Od niedawna mam kotka Filemonka ma jakieś 6- 7 tygodnie dokładnie nie wiadomo. Filemonek to wiejska znajda przybłąkało się to to z pola na działkę rodziców i podbiło serca wszystkich domowników łącznie z 6 letnią sunią Tekilą, która chyba traktuje to maleństwo jak swoje własne. Nigdy wcześniej nie miałam kota to też wychowanie takiego maleństwa jest dla mnie kompletną zagadkom. Odpowiedz Link
misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 30.09.05, 20:42 Cześć Buzinko! Zawsze wiedziałam, że koty mają swoje sposoby na facetów.Z moim mężem było tak samo.Krótki opór,a potem sługa uniżony wszystkich kolejnych kotów. Odpowiedz Link
snaperius Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 18.01.10, 09:13 Witam Wszystkich. Stan na styczeń 2010: Laki-seniorka rodu, imię fonetycznie z angielskiego, bo znaleziona na mrozie w kiepskim stanie. Mruczek- jej syn, dlaczego tak nazwany chyba nie muszę tłumaczyć Kaśka- córka Laki nazwana "na cześć" koleżanki mojej córki Młody-do niedawna Mały, ale już mały nie jest. Cała czwórka 100% dachowce Dodatkowo jako stały inwentarz dwie suczki i pies: Kulka, Milka i Bombel (to nie pomyłka w pisowni) Na przychodne-pies Misiek, dwa chomiki i dwie papużki faliste. Pozdrawiam wszystkich Adam Odpowiedz Link
coyote-girl1 Wrocław 06.05.10, 19:16 zacznę od siebie - egoistycznie Agata (ale nie wiem, czy w tym miejscu nie powinien być Czesiek) Leonek - 3 letni bury dachowiec, "pobrany" ze schroniska w Jeleniej Górze (bo tak mu było pisane, znaleziony na stronach schroniska w kotach do adopcji) Czesio - 2 letni mieszaniec persa i mainecoona, pełniący w domu rolę szlachcica, który wyraźnie jest stworzony do wyższych celów niż reszta pospólstwa (jada w osobnym pokoju) Edek - 6 miesięczny norweski leśny z wyraźnym ADHD ku uciesze Leona, który ma za kim teraz biegać. wszyscy mieszkamy w bloku ale jest na tyle miejsca, że każdy może spać w oddzielnych pomieszczeniach Odpowiedz Link
karolach77 Szczecin 04.05.12, 18:01 Witajcie. Mam na imię Karolina, prawie 35 lat, matka dwóch córek rozrabiarek: 2 i 4 latki oraz do niedawna współlokatorka 7 letniej Jolki. Jolka była moim pierwszym domowym kotem, wcześniej opiekowałam się tylko podwórzowymi - względy mieszkaniowe. W marcu Jolka nas osierociła. Przygarnęliśmy więc kocurka, wysterylizowanego z TOZ. Dla Ryśka okazałam się być miłością jego życia. Tak jak Jolka była zakochana w moim M, tak Rysiek jest we mnie. Trochę miłość uciążliwa, bo uwielbia mi spać na biuście, albo na klawiaturze laptopa, a swoje waży. Odpowiedz Link
joannaxxx Warszawa 30.09.05, 20:17 Hallo. Moja domowa trzódka to : kot Selen ( domin przeokropny ) dwie żabki i dzieciątko . Weta dobrego jeszcze nie mamy bo wszystko na razie ( odpukać) u nas ok. Oj,szczęśiwi jesteśmy.. Odpowiedz Link
ksantypa30 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 02.10.05, 20:35 WItam Jestem z Zielonej Góry a mój zwierzyniec to: 1 mąz 1 córka 1 syn 1 kot ( od wczoraj 1 akwarium holenderskie 240 litrów swego czasu w domu był jeszcze doberman, 2 chomiki, świnka morska i dodatkowe 3 akwaria pozdrawiam Odpowiedz Link
meduza7 Lublin 11.10.05, 20:19 ja jestem Ryśka, a mój kot Filemon, drugi już tego imienia, bo pierwszy niestety zszedł tragicznie. na razie młody jeszcze (7miesięcy) ale za to wielki i aż się boję myśleć, jaki jeszcze urośnie... Odpowiedz Link
monikate Re: Lublin 11.10.05, 20:24 To już jesteś na tym forum trzecią osobą z Lublina! Odpowiedz Link
idusia_i Lodz 11.10.05, 23:18 W Lodzi jestesmy dopiero od grudnia tego roku, ale na kilka lat na pewno tu zostaniemy. Polonizujemy sie, bo ostatnie prawie 10 lat spedzilismy w Niemczech. A rodzinka to - mezus - rasowy niemiec (pardon, zabrzmialo jakos nieelegancko), synus - mieszany, dopiero w listopadzie 2 latka, wiec nie wiadomo, poki co, na jaki jezyk sie zdecyduje , pies - Niko - austriak - z wiedenskiego schroniska (9 lat), kot, ale bardziej psi od psa - Szafir (main coon rodem z Gorzowa Wlkp) (10 m-cy) i Ben - kocurek znajda dachowy lodzki - od wczoraj (najprawdopodobniej 4 miesiace). Odpowiedz Link
anies81 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.01.06, 08:36 Hello, jestem Agnieszka a w swejej zagrodzie mam chłopaka i 2 koty: -Meggi (Megusia, Megunia, Eugusia, Eugienia, Elżunia ma 11 miesięcy i jest tzw krówką - biała w czarne łaty -Szogun (Szoguś lub Łobuś) - 6 miesięcy i jest odwrtonością Megi - jest czarny z białymi dodatkami pozdrawiamy Odpowiedz Link
piena-di-amore Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 03.01.08, 10:33 Chorzów! Mam przesliczna i najmądrzejsza na świecie przyjaciółkę kotkę, rasa europejska czyli dachowiec o imieniu Pusia. Odpowiedz Link
hakdil Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 16.10.05, 20:58 To MY-czyli Leon Zawodowiec-kocur kastrat norweski lesny oraz jego ukochana,ulubiona pańcia-Lidka,mieszkamy w Olsztynie!!! Odpowiedz Link
hakdil Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 20.10.05, 22:16 Zapomnialam z wrazenia o mojej "reszcie":4 mies.coreczka Marysia i moj kinomaniak mąż Kondzio. Odpowiedz Link
anikraw Płock 21.10.05, 11:51 Ja mam na imię Ania a moje kochane kociątko to Kicia.Kicia jest dachowcem i jest ze mną 4 lata.Przydreptała do mnie na działkę i tak już zostało W zeszłym roku została wysterylizowana.Chowa się znakomicie, co widać na zdjęciach No i uwielbia wołowinkę.Za jedzeniem z puszki nie przepada. Kicia jest strasznym leniuchem,uwielbia spać w nietypowych miejscach. Kiedy idę spać oczywiście zasypia razem ze mną na mojej poduszce. Naszczęście mąż się przyzwyczaił,że zasypiamy we trójkę Odpowiedz Link
abranova ok to kto teraz policzy koty? :))) 16.10.05, 22:24 Skoro już mamy spis włascicieli to ciekawe ile wspólnie mamy kotów. Znajdzie się jakiś matematyk-amator? Odpowiedz Link
bluetab70 Kraków 16.10.05, 23:37 Hej Bluetab i półtoraroczna kotka Mafia, oraz dwa kocurki - synowie Mafiozki. Docelowo jeden kicio zostaje z nami, drugi idzie za kilka dni do nowego domku Odpowiedz Link