kasikk Warszawa 17.10.05, 08:23 dwa potwory płci obojga Mania i Tutu oraz stłamszony przez nie pies ) Odpowiedz Link
lkc WROCŁAW 17.10.05, 16:39 No i jeszcze ja. Rzadko piszę ale czytam to forum namietnie. Jesteśmy we czworo: Gertrudka - 4kg kotki buropręgowanej, i bardzo puchatej, z nami od 4,5roku, od malutkie 5-cio tygodniowej zapłakanej kici.Reaguje też na zawołanie Misia, najczęściej jak podają do stołu. Teraz jest przede wszystkim duża, dostojna i puchata. Całym kocim sercem kocha przede wszystkim Pana (pokrewieństwo charakterów), ale z Panią też rozmawia. Zorro - 3,5kg kotki czarnej jak smoła z białym krawatem, zjadającej wszystko co się da. Mówimy na nią też Kluseczka (bo po jedzeniu zaokrągla się cała, przede wszystkim w rejonach brzucha) lub Perełka. Dzikuska i histeryczka, boi się obcych i wtedy przypomina sobie że swoją Panią kocha najbardziej i w jej ramionach będzie bezpiecznie. Ma chyba 3,5 roku, nie wiemy bo wzięliśmy ją z ogłoszenia jak już była podrośnięta. No i my - niewolnicy kocich humorków, spieszący aby rozpieszczać jak najbardziej i aby niczego kocinkom nie zabrakło, nie oczekując niczego w zamian. Pozdrawiam resztę obecnych na forum. Odpowiedz Link
inga34 Łódź 24.10.05, 16:02 Włąsciwie to nie jestem z Łodzi, od niedawna tu mieszkam, ale chba już zostanę Pies Mikołaj - został z moimi rodzicami. Rybki - zawsze bojowniki. Po ok. 2 latach odchodzą. Właśnie jest czas żałoby. Kot Biszkopt - już łodzinin, choc pochodzi z Konstantynowa (ja - z Malborka) Jest cudownym członkiem naszej rodzinki. www.doradca.com.pl/po_godzinach/Biszkopt.htm forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=30903261 Papuga Matylda - jest domownikiem, ale właściwie to jest mojego narzeczonego. Ja mówię na nia Wiosenka, a Biszkopt... "adoruje" Odpowiedz Link
lkc1 Re: WROCŁAW - LKC1 01.10.10, 07:37 Dopisuję dalszy stan posiadania: teraz już tylko Zorro - o 2 kg grubsza... niestety, i od dziś - mały kocurek, na razie jeszcze bezimienny zabierany od weta. Gertrudka odeszła w marcu 2009. Odpowiedz Link
joisana Dąbrowa Górnicza. 30.10.05, 09:51 Od miesiąca ponownie (po rocznej przerwie) zakocona , witałam się już w wątku indywidualnym, ale i tu się dopiszę. Rudolf -bo tak ma na imie nasze rude kocie słoneczko, został wypatrzonyny na forum "Oddam przyjmę" i adoptowany od Gebo13. W skutek zamiłowania do pozostawiania śladów kłów, na znajdujących się w jego zasięgu gazetach i książkach, Rudolf zyskał sobie przydomek Dziurkacz . A oto on : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=30952965&v=2&s=0 Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Warszawa 02.11.11, 21:45 update! stan utrzymany, ale zmienił się kocik Tutu za TM, a miejsce w naszych sercach i domu znalazł Behemot, czyli dla przyjaciół Benio Odpowiedz Link
teofilka Warszawa 19.10.05, 12:01 Moja kicia nazywa się Caesarella Alamoana i jest śliczną, 4-miesięczną syjamka z oznaczeniami liliowymi (SIA c var)po tatusiu syjamie Bua Luang Dzimbo i mamusi jawajskiej Infinity Fandango. na razie mamy tylko jednego kotka, ale to się na pewno zmieni w przyszłości, albowiem nasza ślicznotka wygrała Best In Show na ostatniej międzynarodowej wystawie kotów rasowych PZF. Dostała ogromniasty puchar BEST OF BEST i jeszcze bardziej ogromniasty drapakmamy zamiar w przyszłości założyć hodowlę, ale na razie kicia jest za młoda na amory można będzie obejrzec zdjęcia z najnowszej wystawy (15,16.X.2005), jak je w końcu umieszczą, na stronie PZF. jak zobaczycie najładniejszego kotka, to znaczy, ze mój strony.koty.pl/pzfkotyrasowe/ Odpowiedz Link
weekenda Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 19.10.05, 12:35 Witam, kiedyś bywałam tu częściej teraz sporadycznie... co nie znaczy, że nie czytam! W dalszym ciągu obsługuję Trzy Potwory: Kicia-Hrabini-dachówka-6lat, Rudi- Trąbesio-maincoon-4lata, Agacik-Gagacik-dachówek-1rok... wszystkie uratowane przeze mnie od pewnej, przedwczesnej podróży do kociego raju. Cała trójka mniej czy bardziej w dzień pała do siebie sympatią, za to w nocy śpią razem przytuleni do siebie mnie kochają miłością bezgraniczną, bezwarunkową i vice versa )) Pozdrawiam Wszystkich ! Odpowiedz Link
kaira Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 21.12.05, 18:52 Nutka i ja witamy się na Forum. Jesteśmy z Gdańska Nutka jest z nami od 4 dni i ma 4 m-ce Jest całą czarna jak noc (stąd nutka ) i jest potwornym śpiochem ) Odpowiedz Link
agmani Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.10.05, 15:34 Chcialabym wszystkich serdecznie przywitac. Mam kota polpersa, wygladem coraz bardziej przypominajacego co najmniej pantere, zarloka nieprzecietnego, pieszczocha niezrownanego. Wychowana takze z kotami, w domu rodzinnym zostal 8- letni elegant w skarpetkach o ponoc psim charakterze. Mam nadzieje, ze bede mogla poprosic Was o rade i sama czasem cos doradzic.pozdrawiam! Odpowiedz Link
hispana Warszawa 25.10.05, 15:50 a w zagrodzie brykaja Feliks (czarno bialy roczny pan) i Kanarcia (filigranowa bura w czarne pasy) pani - ludzie mowia ze podobno bardzo grzeczne, otwarte i sympatyczne Odpowiedz Link
iwu Łódź, ale kicia z Torunia. :) 25.10.05, 16:31 Hej! Rzadko się tu udzielam, ale często czytam, więc dorzucę cosik o sobie. Jestem Iza, mam córkę, faceta, króliczkę Frygę i kotkę - Kocillę Gryzek. Kocillę przywieźliśmy sobie z Torunia po drodze z wakacji nad morzem w zeszłym roku. Znaleźliśmy ją w internecie. Wielce udana pamiątka! Pozdrawiam wszystkich kociarzy. Odpowiedz Link
iwu To znowu ja, z nowym kotem, 21.09.06, 00:53 a właściwie kotką. Dzisiaj ją zgarnęłam z wiejskiego podwórka, więc na razie ma na imię Kuzynka Ze Wsi. Zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link
aishunka Warszawa 25.10.05, 16:42 tzn Warszawa to sercem i mniej wiecej raz na 2 miesiace przez kilka dni (w rzeczywistosci mieszkam w Anglli w miasteczku pod Londynem). Kotke w Warszawie mielismy jedna, czarniutka Tesse, ktora byla z nami przez 10 lat i w czerwcu tego roku niestety zmarla miala raka kosci. Obecny stan kotowy: 1 rowniez czarna roczna rozrabiara - Atena. Bardzo chcialabym miec wiecej kotkow, ale niestety weterynarze tutaj sa BARDZO drodzy i nie stac mnie na wiecej niz jedna kicie Ale mam nadzieje, ze jak juz wroce do Warszawy wraz z Atenka to bede mogla wziac dla niej mala kolezanke Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie Odpowiedz Link
kocianna Warszawa, Leon i Figiel 25.10.05, 20:30 Ojejej, dawno nie byłam. Leon to piękne wielkie kocisko (8 kg żywej wagi), o gołębim sercu i zachowaniu pluszaka. Pozwala ciągać sie za ogon i wyrywać sobie wąsy. Pazura użył dopiero gdy probowano mu wydłubać oko. Figiel to uosobienie kociego wdzięku, o wielkich, kiedyś przerażonych, a dziś ciekawskich oczach. Towarzystwo kocha nas za-żarcie Odpowiedz Link
boe_ Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.10.05, 09:45 no to i ja sie wpisze, bo na forum juz sie zadomowilam moj kocurek nazywa sie furio, ma 3 miesiace i szczerze mowiac wyglada jak wampirek wziety ze schroniska - wychudzony, zapchlony, chory i kompletnie dziki. powoli sie docieramy, chociaz wymaga to ode mnie anielskiej cierpliwosci a mieszkamy w antwerpii - ja robie doktorat...a wlasciwie robilam dopoki sobie nie wzielam kociaka pozdrawiamy boe i furio Odpowiedz Link
ansil Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.01.06, 12:35 to ja sie podlacze pod boe, bo tez z Belgii, tyle ze Bruksela Zdrapa jest z Gdanskiego schroniska, 1,5 roku.. z malego czarnego jak smola diabla wyrosl kot idealny- aniolek.. acha, jestem jedna z niewielu osob, ktore twierdza, ze kota mozna wychowac.. Odpowiedz Link
ewa553 Mannheim, Niemcy 31.01.06, 18:12 i ja wierze w wychowanie kotow: moje mnie znakomicie wychowaly)))) Odpowiedz Link
regata7 Warszawa 26.10.05, 10:27 od miesiąca mieszkam z kicią Mają. Proces wychowawczy przebiega sprawnie, sporo już umiem, mąż też, słowem - kicia już nas sobie trochę wychowała, wytrenowała pewne odruchy, właściwe reakcje na różne rodzaje miauknięć i tryknięć, mruczeń i ocierań o nogi. Nie wiem, czy kicia też jest zadowolona z naszych postępów Odpowiedz Link
mtv_fan Re: Warszawa 26.10.05, 17:56 Ja to Karolina też z Wawy i miałam kotka Saturna ale moja siostra cioteczna go wzieła do swojego domu Odpowiedz Link
mtv_fan Re: Też warszawa 26.10.05, 17:57 Ja to Karolina też z Wawy i miałam kotka Saturna ale moja siostra cioteczna go wzieła do swojego domu Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Kraków 27.10.05, 14:24 Witam wszystkich serdecznie, ja i moja 6-letnia ruda kota o wdzięcznym ) i jakże adekwatnym imieniu Psotka. Pozdrawiamy z Krakowa!! Odpowiedz Link
h8red Łódź/Kutno 31.10.05, 08:45 Miejsce pobytu mięszane ;p Dwie koty. Starsza (prawie pół roku) to Lucyna, Mariola. Młodsza (będzie prawie 2 miesiące miała) to Bieska, Isaura. Jak się zbiorę to wrzucę fotki na na forum z fotkami Odpowiedz Link
esterka8 Gdańsk 02.11.05, 23:49 stan posiadania: mąż, 4-miesięczny synek Igor, 7-8 letni kocur Serafin)) Odpowiedz Link
gebo13 Śląskie 03.11.05, 00:13 Stan obecny,to domowa,wychodząca szykrelowata koteczka Psotka i psunia sunia,owczarek niemiecki(no mieszaniec)Riza. Do michy dochodzące 6 sierot dachowców w tym jedna już po sterylce.Mieszkają w stodole i są niezwykle płochliwe z powodu chyba mojej suni.W budzie psuni zamieszkał mały jeżyk i pies śpi pod furtką...hehe Odpowiedz Link
kkdp1 WARSZAWA 03.11.05, 10:17 Mam 4 cudowne i kochane koty: - PINKI-bura koteczka, 2,5 roku; - MAJA- biało-czarna koteczka, ok. 2-3 lat; - MAKS-rudy kocur, 2,5 roku; - PANKRACEK-bury kocur, ok.2,5 roku. Odpowiedz Link
ell.a Re: Kutno? :> 03.11.05, 12:44 h8red napisał: > To ja bym miał małe pytanie. Ulica Jagiełły. Z centrum miasta trzeba jechać w kierunku Łowicza a za Miflexem zjechać w prawo na ulicę równoległą i prosto. Ale nie wiem ile kosztuje wstęp. Co do samego basenu to głębokość 160 w kapeluszu. pzr. Odpowiedz Link
margerita75 Kasieńka i ja 03.11.05, 12:06 a ja jestem ze Szczecina i moje słodkie, roczne kociątko też. Kasieńka jest śliczna, szylkretowa, cała rozmruczana, lubi jak ją brać na ręce i głaskać. Odpowiedz Link
claire_de_lune Ania, Filon i Feliks 09.11.05, 09:20 A ja jestem "Pańcią" dwoch uroczych kocurkow: Filona i Feliksa. Witam wszystkich serdecznie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=31655545 Odpowiedz Link
ewung Opole a od nowego roku Wrocław :-) 10.11.05, 09:16 Witam Forum odkryłam niedawno i postanowiłam przedstawic Wam swoje zwierzaki Najpierw ja - mam na imię Ewa i razem z ukochanym mamy trzy kociaki. W lutym wzieliśmy ze schroniska Dyzie (cała czarna) i Rózie (typowy pręgowany burasek) - oczywiscie miała byc tylko jedna ale tak jakoś się złożyło.... no i jakoś tak sie złozyło, że dwa tygodnie temu odwiedzilismy pania Danutę, która zajmuje sie dzielnie całą masą kociaków i do naszego domu przybyła Łatka - biało-czarno- ruda około dwumiesieczna kicia(starsze nają około roku nie wiemy dokładnie). Przyzwyczajanie trwalo około tygodnia i wszystkie trzy żyją już w wielkiej przyjażni. A tu są moje kociki: foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45769&q=ewung&k=2 Odpowiedz Link
misia007 Re: Opole a od nowego roku Wrocław :-) 10.11.05, 16:40 Sliczne kotki a Latka słodki cukereczek, gratuluje uroczej gromadki i ciekawa jestem kiedy sie tak znowu złoży,że...., bo cos mi tu pachnie recydywą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewung Re: Opole a od nowego roku Wrocław :-) 15.11.05, 14:58 hihi chybabysmy się już w mieszkaniu nie zmieścili... ale wlasnie planujemy przeprowadzkę więc kto wie Odpowiedz Link
eleanorrigby Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 10.11.05, 09:33 Kraków (a właściwie podkrakowskie Pękowice), Muciek,Robin i Amber wychowane przeze mnie dachowce i Negri-koteczka rasy mainecoon Odpowiedz Link
pinos Warszawa 10.11.05, 10:13 Gdy wprowadzaliśmy się z mężem do nowego mieszkania, wybrał nas Lord Kasztelan - Mirmił. Czrny kot, któremu od brytyjczyka różni się właśnie kolorem. Bestia grzeczna jak aniołek, tylko jak na nas w niektóre noce troszkę zbyt przytulna ;o) Odpowiedz Link
dotix3 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 10.11.05, 21:22 witam wszystkie kocie rodzinki od dwóch miesięcy nasza 5-osobowa rodzina powiększyła się o przecudną, przemądrą kotkę Majkę liczę na waszą pomoc bo naprawde bardzo mało wiem o kotach a tu widze samych fachowców i praktyków Odpowiedz Link
ninka71 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.11.05, 11:38 szczecin ,kotów na stanie mam try sztuki :kocura lat 8 tzw. senior rodu imieniem Filip, kocice lat 4 -Marta i ostatnia znajdke Ryśka( pisownia dobra bo to od rysia jest -kocio -rudy cały). problem mamy z Ryskiem bo kocina wyciagnieta ze smietnika , prawdopodobnie przeszła chorobepo któraj powinien był ....... a zyje tyle tylko że: ma niedowład tylnych nóg, kiwa mu się głowa, ma problem z równowaga i co najgorsze z sikaniem - ratujemy go jakmozemy ale.... Odpowiedz Link
elas13 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.11.05, 15:15 Wołomin-kociczka Kleo(na co dzien Kleosia lub Kleosica czasem jakieś określenia niecenzuralne) ma 5-6 miesięcy nie wiemy bo podrzutek jak będę umiała zrobić link ze zdjęciami to dołącze.Pozdrawiwm wszystkich kociarzy. Odpowiedz Link
misiunia.malutka Słupsk 14.11.05, 15:07 Mam w domu małe niegrzeczne kociątko dachowe - 3 miesięcznego Gerarda Jest wspaniały, tylko trochę jeszcze gryzie i broi Mam nadzieję, że Mąż kiedyś pozwoli mi kupić kotka syjamskiego :o) Odpowiedz Link
dzingiel Witam 15.11.05, 12:07 Niedawno tu trafiłem. Jestem opiekunem kotki o imieniu Giga. Gigon rok temu został uratowany przez właścicielkę znajomego sklepu zoologicznego wraz rodzeństwem z drewnianej budy gdzie wszystkie prawie zamarzły. Kiedy przyszła do mnie miała około 4 tygodni i ledwie była w stanie miałkać (było to bardziej wypuszczanie powietrza niż miałkanie). Przeszła lecznie antybolami, grzybice i takie tam ale jest twardym, zgigoniałym bydlenciem. Jest bardzo towarzyska i ciekawska. Lubi spaść w pięknym stylu z czegokolwiek przynajmniej raz na dwa dni i dlatego nazywamy ją także Paralita. W galerii są zdjęcia także Basmy. Jej opiekunem jest moja nażeczona. Ma ona 12 lat i jest niesamowitą wiedźmą. Zaczarowane licho - kot czarownicy z oczami które niektórych doprowadzają do ataku paniki. Kumpluje się wyłącznie z moją dziewczyną, ale nawet do niej zachowuje dystans. Basmy mama zginęła pod samochodem gdy ona miała dwa dni. Już pierwszego dnia ofuczała suczkę mojej dziewczyny a dwa dni później została przez żeczoną piesę uznana za własny dzidziuś. Tak więc Basmin nie reaguje na kici tylko na gwizdanie. Oprócz tego chętnie gania koty, więc gania Gigona i wogóle mamy lekkie kongo od kiedy zamieszkaliśmy razem www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_cinsio Odpowiedz Link
pixie65 Re: Witam 15.11.05, 13:07 Witaj dzingiel! )) Czy to, co napisałeś przypadkiem nie podpada pod jakiś paragraf: Jej opiekunem jest moja nażeczona. Ma ona 12 > lat i jest niesamowitą wiedźmą. Pozdrawiam! ))) Odpowiedz Link
aureliana kot z gdyni, mieszka w wawie, wedrownik.. 15.11.05, 15:15 czy ja sie tu wpisywalam?? nie moge siebie znalezc anyway; kocur z gdyni, mieszka w wawie, weekendy spedza albo w wawie, albo w X, albo w Y kot podroznik Odpowiedz Link
mkrysiewicz Warszawa 15.11.05, 15:19 Witam wszystkich kociarzy, mam na imie Marta. Moj inwentarz to jedna czarna kicia. Jest u mnie od 7 lat, jest przesłodka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
funghettino Lecce (It) 15.11.05, 18:27 nasza trzodka jest skromna ale za to urocza: od ok. 2 miesiecy mieszka z nami maya. podbila nasze serca okraglym wlochatym pyszczkiem z rozowym noskiem i cichutkim miii (maiusia mila wtedy tylko 6 tygodni, wiec cale miau niezbyt jej wychodzilo...)ktorym nas powitala jak tylko wzielismy ja na rece od tamtej pory wlasciwie z tych rak nie schodzi, no chyba ze akurat jest glodna... a tu link do maiusi (mam nadzieje, ze dziala) : spaces.msn.com/members/funghettino1980/PersonalSpace.aspx?_c01_photoalbum=showdefault&_c02_owner=1&_c=photoalbum pzdr fun Odpowiedz Link