Dodaj do ulubionych

SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :)

• kasikk Warszawa 17.10.05, 08:23
      dwa potwory płci obojga big_grin
      Mania i Tutu
      oraz stłamszony przez nie pies wink)
      • lkc WROCŁAW 17.10.05, 16:39
        No i jeszcze ja. Rzadko piszę ale czytam to forum namietnie.
        Jesteśmy we czworo:
        Gertrudka - 4kg kotki buropręgowanej, i bardzo puchatej, z nami od 4,5roku, od
        malutkie 5-cio tygodniowej zapłakanej kici.Reaguje też na zawołanie Misia,
        najczęściej jak podają do stołu. Teraz jest przede wszystkim duża, dostojna i
        puchata. Całym kocim sercem kocha przede wszystkim Pana (pokrewieństwo
        charakterów), ale z Panią też rozmawia.
        Zorro - 3,5kg kotki czarnej jak smoła z białym krawatem, zjadającej wszystko co
        się da. Mówimy na nią też Kluseczka (bo po jedzeniu zaokrągla się cała, przede
        wszystkim w rejonach brzucha) lub Perełka. Dzikuska i histeryczka, boi się
        obcych i wtedy przypomina sobie że swoją Panią kocha najbardziej i w jej
        ramionach będzie bezpiecznie. Ma chyba 3,5 roku, nie wiemy bo wzięliśmy ją z
        ogłoszenia jak już była podrośnięta.
        No i my - niewolnicy kocich humorków, spieszący aby rozpieszczać jak
        najbardziej i aby niczego kocinkom nie zabrakło, nie oczekując niczego w
        zamian.
        Pozdrawiam resztę obecnych na forum. smile
        • inga34 Łódź 24.10.05, 16:02
          Włąsciwie to nie jestem z Łodzi, od niedawna tu mieszkam, ale chba już
          zostanę wink
          Pies Mikołaj - został z moimi rodzicami.
          Rybki - zawsze bojowniki. Po ok. 2 latach odchodzą. Właśnie jest czas żałoby.
          Kot Biszkopt - już łodzinin, choc pochodzi z Konstantynowa (ja - z Malborka)
          Jest cudownym członkiem naszej rodzinki.
          www.doradca.com.pl/po_godzinach/Biszkopt.htm
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=30903261
          Papuga Matylda - jest domownikiem, ale właściwie to jest mojego narzeczonego.
          Ja mówię na nia Wiosenka, a Biszkopt... "adoruje" wink
          • kociamamusia Re: Łódź 29.12.05, 14:32
            Anka z Łodzi, kot Filemon- lat 3.
        • lkc1 Re: WROCŁAW - LKC1 01.10.10, 07:37
          Dopisuję dalszy stan posiadania: teraz już tylko Zorro - o 2 kg grubsza... niestety, i od dziś - mały kocurek, na razie jeszcze bezimienny zabierany od weta. Gertrudka odeszła w marcu 2009.
      • joisana Dąbrowa Górnicza. 30.10.05, 09:51
        Od miesiąca ponownie (po rocznej przerwie) zakocona wink, witałam się już w
        wątku indywidualnym, ale i tu się dopiszę.
        Rudolf -bo tak ma na imie nasze rude kocie słoneczko, został wypatrzonyny na
        forum "Oddam przyjmę" i adoptowany od Gebo13.
        W skutek zamiłowania do pozostawiania śladów kłów, na znajdujących się w jego
        zasięgu gazetach i książkach, Rudolf zyskał sobie przydomek Dziurkacz wink.
        A oto on :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=30952965&v=2&s=0
      • kasikk_29 Re: Warszawa 27.03.06, 11:52
        no tak... to ja w innej postaci wink)
      • kasikk_29 Re: Warszawa 02.11.11, 21:45
        update!
        stan utrzymany, ale zmienił się kocik
        Tutu za TM, a miejsce w naszych sercach i domu znalazł Behemot, czyli dla przyjaciół Benio
    • teofilka Warszawa 19.10.05, 12:01
      Moja kicia nazywa się Caesarella Alamoana i jest śliczną, 4-miesięczną syjamka z
      oznaczeniami liliowymi (SIA c var)po tatusiu syjamie Bua Luang Dzimbo i mamusi
      jawajskiej Infinity Fandango. na razie mamy tylko jednego kotka, ale to się na
      pewno zmieni w przyszłości, albowiem nasza ślicznotka wygrała Best In Show na
      ostatniej międzynarodowej wystawie kotów rasowych PZF. Dostała ogromniasty
      puchar BEST OF BEST i jeszcze bardziej ogromniasty drapaksmilemamy zamiar w
      przyszłości założyć hodowlę, ale na razie kicia jest za młoda na amorysmile
      można będzie obejrzec zdjęcia z najnowszej wystawy (15,16.X.2005), jak je w
      końcu umieszczą, na stronie PZF. jak zobaczycie najładniejszego kotka, to
      znaczy, ze mójwink
      strony.koty.pl/pzfkotyrasowe/
    • weekenda Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 19.10.05, 12:35
      Witam,
      kiedyś bywałam tu częściej teraz sporadycznie... co nie znaczy, że nie
      czytam! smile

W dalszym ciągu obsługuję Trzy Potwory: Kicia-Hrabini-dachówka-6lat, Rudi-
      Trąbesio-maincoon-4lata, Agacik-Gagacik-dachówek-1rok... wszystkie uratowane
      przeze mnie od pewnej, przedwczesnej podróży do kociego raju.

Cała trójka mniej czy bardziej w dzień pała do siebie sympatią, za to w nocy
      śpią razem przytuleni do siebie smile mnie kochają miłością bezgraniczną,
      bezwarunkową i vice versa smile))

Pozdrawiam Wszystkich !
      • kaira Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 21.12.05, 18:52
        Nutka i ja witamy się na Forum. Jesteśmy z Gdańska wink
        Nutka jest z nami od 4 dni i ma 4 m-ce smile
        Jest całą czarna jak noc (stąd nutka wink) i jest potwornym śpiochem wink)
    • agmani Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 25.10.05, 15:34
      Chcialabym wszystkich serdecznie przywitac. Mam kota polpersa, wygladem coraz
      bardziej przypominajacego co najmniej pantere, zarloka nieprzecietnego,
      pieszczocha niezrownanego. Wychowana takze z kotami, w domu rodzinnym zostal 8-
      letni elegant w skarpetkach o ponoc psim charakterze. Mam nadzieje, ze bede
      mogla poprosic Was o rade i sama czasem cos doradzic.pozdrawiam!
    • hispana Warszawa 25.10.05, 15:50
      a w zagrodzie brykaja Feliks (czarno bialy roczny pan) i Kanarcia (filigranowa
      bura w czarne pasy) pani - ludzie mowia ze podobno bardzo grzeczne, otwarte i
      sympatyczne
      • iwu Łódź, ale kicia z Torunia. :) 25.10.05, 16:31
        Hej!
        Rzadko się tu udzielam, ale często czytam, więc dorzucę cosik o sobie. Jestem
        Iza, mam córkę, faceta, króliczkę Frygę i kotkę - Kocillę Gryzek. Kocillę
        przywieźliśmy sobie z Torunia po drodze z wakacji nad morzem w zeszłym roku.
        Znaleźliśmy ją w internecie. Wielce udana pamiątka!
        Pozdrawiam wszystkich kociarzy. smile
        • iwu To znowu ja, z nowym kotem, 21.09.06, 00:53
          a właściwie kotką. Dzisiaj ją zgarnęłam z wiejskiego podwórka, więc na razie ma
          na imię Kuzynka Ze Wsi. Zobaczymy co dalej. smile
    • aishunka Warszawa 25.10.05, 16:42
      tzn Warszawa to sercem i mniej wiecej raz na 2 miesiace przez kilka dni (w
      rzeczywistosci mieszkam w Anglli w miasteczku pod Londynem).

Kotke w Warszawie mielismy jedna, czarniutka Tesse, ktora byla z nami przez 10
      lat i w czerwcu tego roku niestety zmarla sad miala raka kosci.

Obecny stan kotowy: 1 rowniez czarna roczna rozrabiara - Atena.
      Bardzo chcialabym miec wiecej kotkow, ale niestety weterynarze tutaj sa BARDZO
      drodzy i nie stac mnie na wiecej niz jedna kicie sad
      Ale mam nadzieje, ze jak juz wroce do Warszawy wraz z Atenka to bede mogla
      wziac dla niej mala kolezanke smile

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
    • kocianna Warszawa, Leon i Figiel 25.10.05, 20:30
      Ojejej, dawno nie byłam.
      Leon to piękne wielkie kocisko (8 kg żywej wagi), o gołębim sercu i zachowaniu
      pluszaka. Pozwala ciągać sie za ogon i wyrywać sobie wąsy. Pazura użył dopiero
      gdy probowano mu wydłubać oko.
      Figiel to uosobienie kociego wdzięku, o wielkich, kiedyś przerażonych, a dziś
      ciekawskich oczach.
      Towarzystwo kocha nas za-żarcie smile
    • boe_ Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.10.05, 09:45
      no to i ja sie wpisze, bo na forum juz sie zadomowilamsmile
      moj kocurek nazywa sie furio, ma 3 miesiace i szczerze mowiac wyglada jak
      wampireksmile wziety ze schroniska - wychudzony, zapchlony, chory i kompletnie
      dziki. powoli sie docieramy, chociaz wymaga to ode mnie anielskiej
      cierpliwoscismile
      a mieszkamy w antwerpii - ja robie doktorat...a wlasciwie robilam dopoki sobie
      nie wzielam kociakasmile
      pozdrawiamy
      boe i furio
      • ansil Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 31.01.06, 12:35
        to ja sie podlacze pod boe, bo tez z Belgii, tyle ze Bruksela
        Zdrapa jest z Gdanskiego schroniska, 1,5 roku..
        z malego czarnego jak smola diabla wyrosl kot idealny- aniolek.. acha, jestem
        jedna z niewielu osob, ktore twierdza, ze kota mozna wychowac..
        • ewa553 Mannheim, Niemcy 31.01.06, 18:12
          i ja wierze w wychowanie kotow: moje mnie znakomicie wychowalysmile))))
    • regata7 Warszawa 26.10.05, 10:27
      od miesiąca mieszkam z kicią Mają.
      Proces wychowawczy przebiega sprawnie, sporo już umiem, mąż też, słowem - kicia
      już nas sobie trochę wychowała, wytrenowała pewne odruchy, właściwe reakcje na
      różne rodzaje miauknięć i tryknięć, mruczeń i ocierań o nogi.
      Nie wiem, czy kicia też jest zadowolona z naszych postępów wink
      • mtv_fan Re: Warszawa 26.10.05, 17:56
        Ja to Karolina też z Wawy i miałam kotka Saturna ale moja siostra cioteczna go
        wzieła do swojego domusad
      • mtv_fan Re: Też warszawa 26.10.05, 17:57
        Ja to Karolina też z Wawy i miałam kotka Saturna ale moja siostra cioteczna go
        wzieła do swojego domusad
    • mam_to_w_nosie Re: Kraków 27.10.05, 14:24
      Witam wszystkich serdecznie, ja i moja 6-letnia ruda kota o wdzięcznym wink) i jakże
      adekwatnym imieniu Psotka. Pozdrawiamy z Krakowa!!
    • h8red Łódź/Kutno 31.10.05, 08:45
      Miejsce pobytu mięszane ;p

Dwie koty. Starsza (prawie pół roku) to Lucyna, Mariola. Młodsza (będzie prawie
      2 miesiące miała) to Bieska, Isaura. Jak się zbiorę to wrzucę fotki na na forum
      z fotkami smile
    • esterka8 Gdańsk 02.11.05, 23:49
      stan posiadania: mąż, 4-miesięczny synek Igor, 7-8 letni kocur Serafinwink))
      • gebo13 Śląskie 03.11.05, 00:13
        Stan obecny,to domowa,wychodząca szykrelowata koteczka Psotka i psunia
        sunia,owczarek niemiecki(no mieszaniec)Riza. Do michy dochodzące 6 sierot
        dachowców w tym jedna już po sterylce.Mieszkają w stodole i są niezwykle
        płochliwe z powodu chyba mojej suni.W budzie psuni zamieszkał mały jeżyk i pies
        śpi pod furtką...hehe
    • ell.a Kutno 03.11.05, 09:38
      Jeden 13-letni kicior.
      pzdr
      • kkdp1 WARSZAWA 03.11.05, 10:17
        Mam 4 cudowne i kochane koty:
        - PINKI-bura koteczka, 2,5 roku;
        - MAJA- biało-czarna koteczka, ok. 2-3 lat;
        - MAKS-rudy kocur, 2,5 roku;
        - PANKRACEK-bury kocur, ok.2,5 roku.
      • h8red Kutno? :> 03.11.05, 12:19
        To ja bym miał małe pytanie.
        • ell.a Re: Kutno? :> 03.11.05, 12:44
          h8red napisał:

> To ja bym miał małe pytanie.

Ulica Jagiełły. Z centrum miasta trzeba jechać w kierunku Łowicza a za Miflexem
          zjechać w prawo na ulicę równoległą i prosto.
          Ale nie wiem ile kosztuje wstęp. Co do samego basenu to głębokość 160 w
          kapeluszu.
          pzr.
          • ell.a chyba 6 zł 03.11.05, 12:46
            • h8red Sęk ju :) / niłorda 03.11.05, 12:59

• margerita75 Kasieńka i ja 03.11.05, 12:06
      a ja jestem ze Szczecina i moje słodkie, roczne kociątko teżsmile. Kasieńka jest
      śliczna, szylkretowa, cała rozmruczana, lubi jak ją brać na ręce i głaskać.
      • claire_de_lune Ania, Filon i Feliks 09.11.05, 09:20
        A ja jestem "Pańcią" dwoch uroczych kocurkow: Filona i Feliksa. Witam
        wszystkich serdecznie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=31655545
    • ewung Opole a od nowego roku Wrocław :-) 10.11.05, 09:16
      Witam
      Forum odkryłam niedawno i postanowiłam przedstawic Wam swoje zwierzaki smile
      Najpierw ja - mam na imię Ewa i razem z ukochanym mamy trzy kociaki. W lutym
      wzieliśmy ze schroniska Dyzie (cała czarna) i Rózie (typowy pręgowany burasek) -
      oczywiscie miała byc tylko jedna ale tak jakoś się złożyło.... no i jakoś tak
      sie złozyło, że dwa tygodnie temu odwiedzilismy pania Danutę, która zajmuje sie
      dzielnie całą masą kociaków i do naszego domu przybyła Łatka - biało-czarno-
      ruda około dwumiesieczna kicia(starsze nają około roku nie wiemy dokładnie).
      Przyzwyczajanie trwalo około tygodnia i wszystkie trzy żyją już w wielkiej
      przyjażni.
      A tu są moje kociki:
      foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45769&q=ewung&k=2
      • misia007 Re: Opole a od nowego roku Wrocław :-) 10.11.05, 16:40
        Sliczne kotki a Latka słodki cukereczek, gratuluje uroczej gromadki i ciekawa
        jestem kiedy sie tak znowu złoży,że...., bo cos mi tu pachnie recydywą.
        Pozdrawiam
        • ewung Re: Opole a od nowego roku Wrocław :-) 15.11.05, 14:58
          hihi chybabysmy się już w mieszkaniu nie zmieścili... ale wlasnie planujemy
          przeprowadzkę więc kto wie smile
    • eleanorrigby Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 10.11.05, 09:33
      Kraków (a właściwie podkrakowskie Pękowice), Muciek,Robin i Amber wychowane
      przeze mnie dachowce i Negri-koteczka rasy mainecoon
    • pinos Warszawa 10.11.05, 10:13
      Gdy wprowadzaliśmy się z mężem do nowego mieszkania, wybrał nas Lord Kasztelan -
      Mirmił.
      Czrny kot, któremu od brytyjczyka różni się właśnie kolorem.
      Bestia grzeczna jak aniołek, tylko jak na nas w niektóre noce troszkę zbyt
      przytulna ;o)
    • dotix3 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 10.11.05, 21:22
      witam wszystkie kocie rodzinki
      od dwóch miesięcy nasza 5-osobowa rodzina powiększyła się o przecudną, przemądrą
      kotkę Majkę
      liczę na waszą pomoc bo naprawde bardzo mało wiem o kotach a tu widze samych
      fachowców i praktyków smile
    • ninka71 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.11.05, 11:38
      szczecin ,kotów na stanie mam try sztuki :kocura lat 8 tzw. senior rodu imieniem Filip, kocice lat 4 -Marta i ostatnia znajdke Ryśka( pisownia dobra bo to od rysia jest -kocio -rudy cały). problem mamy z Ryskiem bo kocina wyciagnieta ze smietnika , prawdopodobnie przeszła chorobepo któraj powinien był ....... a zyje tyle tylko że: ma niedowład tylnych nóg, kiwa mu się głowa, ma problem z równowaga i co najgorsze z sikaniem - ratujemy go jakmozemy ale....
    • elas13 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 11.11.05, 15:15
      Wołomin-kociczka Kleo(na co dzien Kleosia lub Kleosica czasem jakieś określenia
      niecenzuralne) ma 5-6 miesięcy nie wiemy bo podrzutek jak będę umiała zrobić
      link ze zdjęciami to dołącze.Pozdrawiwm wszystkich kociarzy.
    • misiunia.malutka Słupsk 14.11.05, 15:07
      Mam w domu małe niegrzeczne kociątko dachowe - 3 miesięcznego Gerarda smile Jest
      wspaniały, tylko trochę jeszcze gryzie i broi smile
      Mam nadzieję, że Mąż kiedyś pozwoli mi kupić kotka syjamskiego :o)
    • dzingiel Witam 15.11.05, 12:07
      Niedawno tu trafiłem.
      Jestem opiekunem kotki o imieniu Giga. Gigon rok temu został uratowany przez
      właścicielkę znajomego sklepu zoologicznego wraz rodzeństwem z drewnianej budy
      gdzie wszystkie prawie zamarzły. Kiedy przyszła do mnie miała około 4 tygodni i
      ledwie była w stanie miałkać (było to bardziej wypuszczanie powietrza niż
      miałkanie). Przeszła lecznie antybolami, grzybice i takie tam ale jest twardym,
      zgigoniałym bydlenciem. Jest bardzo towarzyska i ciekawska. Lubi spaść w
      pięknym stylu z czegokolwiek przynajmniej raz na dwa dni i dlatego nazywamy ją
      także Paralita.

W galerii są zdjęcia także Basmy. Jej opiekunem jest moja nażeczona. Ma ona 12
      lat i jest niesamowitą wiedźmą. Zaczarowane licho - kot czarownicy z oczami
      które niektórych doprowadzają do ataku paniki. Kumpluje się wyłącznie z moją
      dziewczyną, ale nawet do niej zachowuje dystans. Basmy mama zginęła pod
      samochodem gdy ona miała dwa dni. Już pierwszego dnia ofuczała suczkę mojej
      dziewczyny a dwa dni później została przez żeczoną piesę uznana za własny
      dzidziuś. Tak więc Basmin nie reaguje na kici tylko na gwizdanie. Oprócz tego
      chętnie gania koty, więc gania Gigona i wogóle mamy lekkie kongo od kiedy
      zamieszkaliśmy razem smile

www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_cinsio
      • pixie65 Re: Witam 15.11.05, 13:07
        Witaj dzingiel! smile))
        Czy to, co napisałeś przypadkiem nie podpada pod jakiś paragraf:
        Jej opiekunem jest moja nażeczona. Ma ona 12
        > lat i jest niesamowitą wiedźmą.
        Pozdrawiam! smile)))
        • dzingiel Re: Witam 15.11.05, 13:14
          No tak, coś przekombinowałem smile
    • aureliana kot z gdyni, mieszka w wawie, wedrownik.. 15.11.05, 15:15
      czy ja sie tu wpisywalam??
      nie moge siebie znalezctongue_outtongue_outtongue_out
      anyway;
      kocur z gdyni, mieszka w wawie, weekendy spedza albo w wawie, albo w X, albo w Y
      tongue_outtongue_outtongue_out
      kot podrozniksmile
    • mkrysiewicz Warszawa 15.11.05, 15:19
      Witam wszystkich kociarzy, mam na imie Marta. Moj inwentarz to jedna czarna
      kicia. Jest u mnie od 7 lat, jest przesłodka.

Pozdrawiam smile
    • funghettino Lecce (It) 15.11.05, 18:27
      nasza trzodka jest skromna ale za to urocza: od ok. 2 miesiecy mieszka z nami
      maya. podbila nasze serca okraglym wlochatym pyszczkiem z rozowym noskiem i
      cichutkim miii (maiusia mila wtedy tylko 6 tygodni, wiec cale miau niezbyt jej
      wychodzilo...)ktorym nas powitala jak tylko wzielismy ja na rece smile od tamtej
      pory wlasciwie z tych rak nie schodzi, no chyba ze akurat jest glodna...

a tu link do maiusi (mam nadzieje, ze dziala) :
      spaces.msn.com/members/funghettino1980/PersonalSpace.aspx?_c01_photoalbum=showdefault&_c02_owner=1&_c=photoalbum

pzdr
      fun
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka