Dodaj do ulubionych

SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :)

• josei Toruń wita 15.12.06, 16:55
      Witam wszystkich kociarzy. Ja mam dwie kotki, jedna przyszła do mnie z ulicy
      kompletnie brudno schorowana i ledwo zipała. Wabi się Brawurka i jest niezłym
      łobuzem. Właśnie siedzi mi na kolanach. Ma juz trzy lata. Druga została
      podrzucona niby na tydzień (bo wakacje i co zrobic z kotkiem). Jest już ze mną
      2 lata. Wabi się Zuzia i był to pomysł weta, do którego musiała trafić przed
      spotkaniem z Brawusią, ponieważ o zdrowie mojego łobuza walczyłam wystarczająco
      długo żeby nie dopuscić do niego ewentualnie chorego kotka. Zuzia to inna bajka
      bo to kotek, którego sensem życia jest jedzenie. Własnie siedzi w kuchni z
      nadzieją że może jednak coś tam jej wpadnie do miski. Zuzka to kotek wiecznie
      wystraszony (chyba poprzedni wlaściciel niezbyt sie z nią obchodził delikatnie)
      Zuziak kompletnie nie wie poco kotu są pazury, chyba że Brawuś ją zaczepia. I
      to cały mój domowy harem. Mam jeszcze na ulicy 3 ulubieńców: kota bez oka,
      który mnie odprowadza do przystanku i Łaciata oraz kilka dochodzących bo im
      daje kocie chrupki.
    • sigyn Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.12.06, 15:01
      Cześć jesteśmy z Opolszczyzny. Mój kocurek ma 5 lat, wygląda jak wielki tygrys
      (kastrat) nazywa się Tutek / Tutenhamon / Tucior / Tucio itp.
    • ewa_anna2 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.12.06, 16:13
      Cześć. Nazywam się Ewa, mam 2 koty (chwilowo 3)i 1 psa. Jeszcze niedawno miałam
      2 psy, ale 12 listopada odszedł od nas 15letni piesek.
      Na razie przedstawię tylko dzieje Zosi.Zosia trafiła do naszego domu, gdy miała
      zaledwie parę dni. Ktoś ją wyrzucił - wystawił w pudełku. Była ślepym, zupełnie
      białym kociaczkiem. Ważyła zaledwie 12 deko. Okoliczne dzieci traktowały ją jak
      zabawkę - wyciągały z pudełka, ganiały, aby komuś pokazać. Parę razy tamtędy
      przechodziła moja mama i za którymś razem zdecydowała się zabrać kociaczka.
      Jeszcze tego samego dnia poszła do weterynarz po mleko dla kociąt. Pierwsze
      imię Zosi brzmiało Frodo (trudno było poznać płeć). Masowaliśmy Zosi brzuszek,
      aby mogła zrobić siusiu i kupkę. Nie bardzo wierzyliśmy, że uda nam się
      odchować tę 12dekową kulkę. Ale udało się. Rezultat jest widoczny na stronie
      www.zosia11.pupile.com . Zosia jest ładną niebieskooką koteczką, która nasze
      domowe psy owinęła wokół ogona (czy pazura). Na początku byłam przeciwna, aby
      kotek pozostał w naszym domu - ze względu na dwa psy. Jednak psy polubiły
      koteczka. Czasem nawet przed nią uciekały - jak Zosia zbyt natarczywie je
      zaczepiała. Zosia ma niezły charakterek. Gdy miała 2 - 3 miesiące zachorowała.
      Pojechałyśmy z nią do weterynarza. Dostała kilka zastrzyków i kroplówkę.
      Oczywiście, nafuczała na lekarkę. Póżniej już przestała się gniewać i zaczęła
      zwiedzać gabinet, zajrzała praktycznie do kąta.

• witek3327 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 28.12.06, 21:11
      jestem z Józefowa pod Warszawą. Mam psa kundelka i 2 koty. Misiek,(5kg), domowy
      kot ktory błąkał sie w Warszawie po piwnicach i drzewach az zajela sie nim pewna
      wspaniala starsza pani a ja, po stracie 2o letniej kotki, adoptowalem go z
      ogloszenia na żółtych stronach GW. Od kilku dni przybyla kotka,Kasia, biala
      miniaturka z łatkami.Ma podobno 9 lat lub wiecej. Jestem nowy na forum i w
      internecie. witam i pozdrawiam wszystkich.
    • shymoons Pati i Szymon .... 3City 30.12.06, 15:01
      ... trzoda to 2 małoletnie kotki Fruzia i Zuzia, a oprócz tego 3 rodziny
      pyszczaków ale to mieszka w aqarium i za bardzo nie rojbruje wink
      pzdr

głupota nie ma płci
      głupota nie ma rasy
    • bez44 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 02.01.07, 09:41
      Kraków - miałam 2 kocice: Mrufka (odeszła tuż po świętach sad - pisalam o tym) i
      Szara. Teraz doszła do nas Kucharek - Szuwarek ze schroniska. Taka sama jak
      Mrufka - czarna z białym żabotem. Na razie trwa jej oswajanie. A Szara ? jest
      mądrym zielonookim kotem, który wybiera teraz jak najlepsze miejsca w domu
      (póki może smile
    • kaatrin Nowy Jork 05.01.07, 23:59
      Witam,
      Mieszkam w Nowym Jorku z moim niegrzecznym kotem Pimko.
      • lisek.chytrusek Warszawa 07.01.07, 13:02
        Witam zakoconych!
        Jestem szczęśliwą opiekunką dwóch uroczych, rozpuszczonych kotek: czarnej Kici w
        średnim wieku (znaleziona w schronisku) i młodziutkiej szylkretki Miśki
        (przybłąkała się do mojej Mamy, ale nie mogła tam zostać z powodu
        jamnika-kotożercysmileJak się wreszcie nauczę, to pokażę wam zdjęcia moich ślicznotek.
    • beata_wroc KOLEGA BOLKA 10.01.07, 14:51
      Witam
      Od tygodnia jestem "mamą" nowego kota Zenona - wzięty z fundacji for animals jak
      towarzysz niedoli dla prawie 5-cio letniego kocura Bolesława. Wrocław
    • pani_mm mama Rozalii i Jaśminy 12.01.07, 21:33
      Rozalka i Jaśmina są już niektórym osobom na tym forum znane. Pisał tu adrzewoj
      ich kocitata,ja jestem ich kocimamą. Dopiero od niedawna mamy komp. w domu,
      więc mogłam się zalogować. W pracy nie miałam możliwości, żeby czytać forum,
      ale adrzewoj zawsze mnie na bierząco informował.
      Poza tym, od zawsze mam koty, cała moja rodzina ma koty. Jesteśmy z Legionowa.
    • emil993 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 15:53
      witam ,z małopolskich Łazów.Mój zwierzyniec to pies-LESZEK,kotka NELLA ikocur
      BORYS.Ciekawie tu u Was i napewno zostaniemy tu na dłużej. Pozdrawiam Grazyna
    • forma.5 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 16:11
      witam

mam na imie weronika a moja kicia to foremka
      foremka ma 1,5 roku jest buraskiem z balymi latkami na pyszczku i latkach i
      jest okropnym pieszczochem...
      mieszkamy w warszawie
      no i wlasnie dlatego pisze bo okazalo sie ze foremka ma problemy urologiczne
      jest po badaniu moczu, wynik: infekcja i krysztalki, dostaje antybiotyk i ma
      zmieniona karme
      czekamy na poprawe
      mam nadzieje wet jest ok

pzdr
      weronika
      • mifku Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 22:32
        witam!
        mam na imie Gosia, mamy z mezem i coreczka 2 kociaki, slepego Fufcia i koteczke
        Małą. mieszkamy w Poznaniu, choc teraz wygnalo nas na krotki czas razem z kotami
        do Danii.
        pozdrawiamy
        • elas13 Re: Wołomin na bis 16.01.07, 18:35
          Witam znowu do Cleo jest jeszcze Saga czyli dwie kocureńki
    • edyta682 BYDGOSZCZ 19.01.07, 11:32
      Mam kota od niedawna, jakiś miesiąc. Po raz pierwszy w życiu. Zakochałam się w
      nim bez pamięci. Jest czarno-białym dachowcem i jest poprostu śliczny.
    • asica74 Londyn 22.01.07, 19:13
      Witam serdecznie smile Mam na imie Asia i tymczasowo mam pod opieka 2 kotki:
      Noushke i Ulisesa. Tymczasowo sa u mnie dlatego, hm... ad rem. Posiadanie kota w
      UK nie jest tania impreza z powodu drakonskich cen weterynarskich, ale jako, ze
      wychowalam sie z kotami, bardzo mi ich brakowalo. Ktoregos dnia, na autobusie
      zobaczylam reklame, ze szukaja ludzi do cat fostering i ten dzien, byl dniem
      olsnienia! Zglosilam sie zaraz i juz po paru dniach mialam u siebie psotke
      Noushke i powaznego przytulasa Ulissesa. Zdjecia sa w sygnaturce. Kotki sa na
      razie u mnie, ale moze ktoregos dnia, ktos im bedzie w stanie zapewnic staly dom...
      • paulina.galli Re: Londyn 23.01.07, 22:06
        Witam smile
        zgłasza sie paulina

oraz ... Felek [ kot rasy europejskiej ] nieludzko madry (min siusiajacy do
        kibelka (mam dowody w postaci fotek!!! smile) - wielki i olbrzymi smile

Felek wyglada tak: (paulina chwilowo swego oblicza nie bedzie pokazywac wink)
        www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ca485ba71a9f906f
        www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=922fb608cd2412c7
        nietrudno zgadnac... jaka czynnosc (spanie smile) jest najbardziej ulubiona smile
    • maxima2 Re: Gorzów Wlkp. 07.02.07, 20:37
      Witam i serdecznie pozdrawiam "kociarzy"!
      Mam na imię Ewa, od 43 lat zamieszkuję w Gorzowie. Mamy z mężem dwie córki,
      sukę- Carmen, kocika (mężusia syneczek)- Figarka i znaleźną persiczkę Toscę.
    • maxima2 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 07.02.07, 20:46
      Zapomniałam dodac fotek

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/ed/aow0/yKTybh8xvCRJCl6PoB.jpg"
      alt="Tosca3" title="Tosca3" /></a>

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/ed/aow0/tIeogMqWMvxx8H1wiB.jpg"
      alt="kocik- Figarek" title="kocik- Figarek" /></a>
      • nink Kraków 09.02.07, 12:57
        Oto Kicia vel Pianka wink
        Mały kochany Łobuz smile
        foto.onet.pl/e1g2g,84ss8aov7oso,u.html
        • owieczka1 Kobyłka 11.02.07, 16:14
          Kacper czarny kot smile
          • zazaz3 CZELADŹ 18.02.07, 12:19
            Stan na dziś:czarna kota ,biala kota,szyldkretowa kota u babci i czarny zboój u
            rodziców.
    • iris101 CIESZYN 18.02.07, 13:42
      wprawdzie już jestem na forum, ale jakos umkneło mi wpisanie się tusmile) mieszkam
      w przepięknym nadgranicznym mieście Cieszynie, w kamienicy nad sama Olzą. z
      mężem, i jedna (na razie) słodką tricolorką.z pewnoscia ta liczba ulegnie
      dużemu zwiększeniu! dzieki za przyjęcie na forum, pozdrawiam wszystkich
      kociarzy, i ich milusińskich!
    • hesperidae Warszawa 01.03.07, 10:36
      2+2 czyli nas dwoje i dwa futra wink
      futro płci żeńskiej syberyjskie i futro płci pół-męskiej (bo bez jajek) domowe.
      w planach więcej sybiraków i somalijczyki smile
    • lilivampire Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 03.03.07, 12:18
      Wita się z Wami Lila i jej 9-miesięczny Borys big_grin
      • lilivampire Lublin 03.03.07, 12:19
        Zapomniałam dodać skąd jesteśmy
        smile
      • kiciowata Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 24.03.07, 01:07
        witajcie! Od dziecka jest zawsze przy moim boku jakiś kot. Obecnie aż 5.
        1.Najukochańsza Zunia (mamunia), dziś właśnie z przerażeniem odkryłam znów guza
        sutka. Bidulka jest już bardzo stara- czy przeżyje kolejną operację? 2.Kuba- to
        córka Zuni ( tak to dziewczyna- wet pomylił płeć i tak już zostało)i dwulatki,
        kolejne dzieci Zuni (wypadek przy pracy, ze względu na guzy sutków musiałam jej
        odstawić antykoncepcję i masz babo za swoje- w prezencie kolejny przychówek).
        3. Maurycy- rozbójnik,walczy z wszystkim co się rusza. 4. Maciek- obszczymurek,
        znakuje wciąż meble bo chce być ważniejszy od brata. 5. Matylda-zwana
        Pindulinką, siostra dwóch poprzednich a 3 razy mniejsza, wg mnie cierpi na
        autyzm, wyznaje zasadę: nie patrz na mnie, nie dotykaj, nawet nie mów do mnie.
        I do tego Magnus- owczarek niemiecki długowłosy, odpowiedzialny za utrzymanie
        tej trzódki w jako takim porządku, "brat- łata" liże kotom rany,on wyjada im
        one jemu, czasem robi za room service- sprząta "gdy oddadzą to co im nie
        podpasowało". I do tego z setka rybek w oczku. Pół dnia to karmienie
        przychówku. W e s o ł a r o d z i n k a z okolic Grudziądza
    • bizu Re: Opole 13.03.07, 14:23
      Witam wszystkich, mieszkamy na Opolszczyźnie - 4-osobowa rodzinka plus Figa (od
      stycznia tego roku). Jesteśmy zupełnymi nowicjuszami w kociej dziedzinie, więc
      będę Was zasypywać pytaniami. Pozdrawiam/Dorota
      • rosiczka4 Częstochowa:) 14.03.07, 22:18
        Witam i dziękuję za zaproszeniekiss
        rodzina: Ania+mąż+córeczka Ala
        +kocur Marian 5 miesieczny
        Jestem psiarą straszną, ale od niedawna również kociarą niemożliwościową, nasz Maniuś to fajny kotek, czyściutki, zwariowany, ja go kocham a on teraz śpiwink
        cieszę się, ze jest takie fajne forum, bo jako poczatkująca zakocona bede miec pewnie wiele pytansmile
        pozdrawiam serdecznie
    • princessofbabylon Poznań okolice 18.03.07, 15:43
      witam
      na forum od dziś, stan trzody to dwuletni kot Ryszard i mała kicia Kulka którą
      traktuję jak swoją. kochane oba :]
      • rholnik Re: Poznań okolice 17.01.10, 22:58
        |Witam z Poznania - podwładna Sputnika i Prosiaka zwanego kulturalniej Pyśką.
    • akiraseven Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.04.07, 02:29
      z łodzi, mam 2 kotki w omu smile))
    • beesok LOnDYN 08.04.07, 01:34
      Dziekujemy za przyjecie do Forum: Beesok i Kurenai smile
    • po.rzeczka Warszawa 29.04.07, 22:12
      Moje zwierzaki to 2 przygarnięte dziewczyny-kotka Zdrapka,piękna tricolorka ok.3
      lat i suka Puma,prawie owczarek niemiecki,10-letnia.Kotkę mam dopiero pół
      roku,wcześniej w lecie dokarmiałam ją z 6 kociakami na działce.Małe szczęsliwie
      znalazły dom.
    • esowx1 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 12.05.07, 10:09
      Witam wszystkich serdecznie
      Mieszkam w woj. lubelskim
      Mam 7-letnią kotkę
      Pozdrawiam
    • mamooschka Gdynia 12.05.07, 22:27
      Stan posiadania według kolejności przybycia: 1 chomik; 4 koszatniczki; 1 królik;
      1 kocur Borys (miał być Morus, ale pierwsze co nam przychodziło na język to
      właśnie obecne imię). Królik się niedługo wyprowadza a pozostałe klatki są pod
      specjalnym nadzorem wink
      • kinga_gor WARSZAWA, PIASECZNO 17.05.07, 19:56
        Witam
        Mam na imię Kinga. Obecny stan zwierzyńca to: 1 kocur o imieniu Ludwik ur.
        01.09.2005r. Rasa: europejska <boska dachowcowa>

pozdrawiam wszystkich kocurzastych wink
      • savonka Re: Gdynia 06.07.07, 22:57
        My również jesteśmy z Gdyni. Kiedy idę rano do pracy po drodze mijam
        pięć "zaprzyjaźnionych " kotów siedzących na parapetach okien. Kto wie, może
        wśród nich jest Twój Borys.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka