josei Toruń wita 15.12.06, 16:55 Witam wszystkich kociarzy. Ja mam dwie kotki, jedna przyszła do mnie z ulicy kompletnie brudno schorowana i ledwo zipała. Wabi się Brawurka i jest niezłym łobuzem. Właśnie siedzi mi na kolanach. Ma juz trzy lata. Druga została podrzucona niby na tydzień (bo wakacje i co zrobic z kotkiem). Jest już ze mną 2 lata. Wabi się Zuzia i był to pomysł weta, do którego musiała trafić przed spotkaniem z Brawusią, ponieważ o zdrowie mojego łobuza walczyłam wystarczająco długo żeby nie dopuscić do niego ewentualnie chorego kotka. Zuzia to inna bajka bo to kotek, którego sensem życia jest jedzenie. Własnie siedzi w kuchni z nadzieją że może jednak coś tam jej wpadnie do miski. Zuzka to kotek wiecznie wystraszony (chyba poprzedni wlaściciel niezbyt sie z nią obchodził delikatnie) Zuziak kompletnie nie wie poco kotu są pazury, chyba że Brawuś ją zaczepia. I to cały mój domowy harem. Mam jeszcze na ulicy 3 ulubieńców: kota bez oka, który mnie odprowadza do przystanku i Łaciata oraz kilka dochodzących bo im daje kocie chrupki. Odpowiedz Link
sigyn Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 26.12.06, 15:01 Cześć jesteśmy z Opolszczyzny. Mój kocurek ma 5 lat, wygląda jak wielki tygrys (kastrat) nazywa się Tutek / Tutenhamon / Tucior / Tucio itp. Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 27.12.06, 16:13 Cześć. Nazywam się Ewa, mam 2 koty (chwilowo 3)i 1 psa. Jeszcze niedawno miałam 2 psy, ale 12 listopada odszedł od nas 15letni piesek. Na razie przedstawię tylko dzieje Zosi.Zosia trafiła do naszego domu, gdy miała zaledwie parę dni. Ktoś ją wyrzucił - wystawił w pudełku. Była ślepym, zupełnie białym kociaczkiem. Ważyła zaledwie 12 deko. Okoliczne dzieci traktowały ją jak zabawkę - wyciągały z pudełka, ganiały, aby komuś pokazać. Parę razy tamtędy przechodziła moja mama i za którymś razem zdecydowała się zabrać kociaczka. Jeszcze tego samego dnia poszła do weterynarz po mleko dla kociąt. Pierwsze imię Zosi brzmiało Frodo (trudno było poznać płeć). Masowaliśmy Zosi brzuszek, aby mogła zrobić siusiu i kupkę. Nie bardzo wierzyliśmy, że uda nam się odchować tę 12dekową kulkę. Ale udało się. Rezultat jest widoczny na stronie www.zosia11.pupile.com . Zosia jest ładną niebieskooką koteczką, która nasze domowe psy owinęła wokół ogona (czy pazura). Na początku byłam przeciwna, aby kotek pozostał w naszym domu - ze względu na dwa psy. Jednak psy polubiły koteczka. Czasem nawet przed nią uciekały - jak Zosia zbyt natarczywie je zaczepiała. Zosia ma niezły charakterek. Gdy miała 2 - 3 miesiące zachorowała. Pojechałyśmy z nią do weterynarza. Dostała kilka zastrzyków i kroplówkę. Oczywiście, nafuczała na lekarkę. Póżniej już przestała się gniewać i zaczęła zwiedzać gabinet, zajrzała praktycznie do kąta. Odpowiedz Link
witek3327 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 28.12.06, 21:11 jestem z Józefowa pod Warszawą. Mam psa kundelka i 2 koty. Misiek,(5kg), domowy kot ktory błąkał sie w Warszawie po piwnicach i drzewach az zajela sie nim pewna wspaniala starsza pani a ja, po stracie 2o letniej kotki, adoptowalem go z ogloszenia na żółtych stronach GW. Od kilku dni przybyla kotka,Kasia, biala miniaturka z łatkami.Ma podobno 9 lat lub wiecej. Jestem nowy na forum i w internecie. witam i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
shymoons Pati i Szymon .... 3City 30.12.06, 15:01 ... trzoda to 2 małoletnie kotki Fruzia i Zuzia, a oprócz tego 3 rodziny pyszczaków ale to mieszka w aqarium i za bardzo nie rojbruje pzdr ***************************************************** głupota nie ma płci głupota nie ma rasy Odpowiedz Link
bez44 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 02.01.07, 09:41 Kraków - miałam 2 kocice: Mrufka (odeszła tuż po świętach - pisalam o tym) i Szara. Teraz doszła do nas Kucharek - Szuwarek ze schroniska. Taka sama jak Mrufka - czarna z białym żabotem. Na razie trwa jej oswajanie. A Szara ? jest mądrym zielonookim kotem, który wybiera teraz jak najlepsze miejsca w domu (póki może Odpowiedz Link
kaatrin Nowy Jork 05.01.07, 23:59 Witam, Mieszkam w Nowym Jorku z moim niegrzecznym kotem Pimko. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Warszawa 07.01.07, 13:02 Witam zakoconych! Jestem szczęśliwą opiekunką dwóch uroczych, rozpuszczonych kotek: czarnej Kici w średnim wieku (znaleziona w schronisku) i młodziutkiej szylkretki Miśki (przybłąkała się do mojej Mamy, ale nie mogła tam zostać z powodu jamnika-kotożercyJak się wreszcie nauczę, to pokażę wam zdjęcia moich ślicznotek. Odpowiedz Link
beata_wroc KOLEGA BOLKA 10.01.07, 14:51 Witam Od tygodnia jestem "mamą" nowego kota Zenona - wzięty z fundacji for animals jak towarzysz niedoli dla prawie 5-cio letniego kocura Bolesława. Wrocław Odpowiedz Link
pani_mm mama Rozalii i Jaśminy 12.01.07, 21:33 Rozalka i Jaśmina są już niektórym osobom na tym forum znane. Pisał tu adrzewoj ich kocitata,ja jestem ich kocimamą. Dopiero od niedawna mamy komp. w domu, więc mogłam się zalogować. W pracy nie miałam możliwości, żeby czytać forum, ale adrzewoj zawsze mnie na bierząco informował. Poza tym, od zawsze mam koty, cała moja rodzina ma koty. Jesteśmy z Legionowa. Odpowiedz Link
emil993 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 15:53 witam ,z małopolskich Łazów.Mój zwierzyniec to pies-LESZEK,kotka NELLA ikocur BORYS.Ciekawie tu u Was i napewno zostaniemy tu na dłużej. Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link
forma.5 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 16:11 witam mam na imie weronika a moja kicia to foremka foremka ma 1,5 roku jest buraskiem z balymi latkami na pyszczku i latkach i jest okropnym pieszczochem... mieszkamy w warszawie no i wlasnie dlatego pisze bo okazalo sie ze foremka ma problemy urologiczne jest po badaniu moczu, wynik: infekcja i krysztalki, dostaje antybiotyk i ma zmieniona karme czekamy na poprawe mam nadzieje wet jest ok pzdr weronika Odpowiedz Link
mifku Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.01.07, 22:32 witam! mam na imie Gosia, mamy z mezem i coreczka 2 kociaki, slepego Fufcia i koteczke Małą. mieszkamy w Poznaniu, choc teraz wygnalo nas na krotki czas razem z kotami do Danii. pozdrawiamy Odpowiedz Link
elas13 Re: Wołomin na bis 16.01.07, 18:35 Witam znowu do Cleo jest jeszcze Saga czyli dwie kocureńki Odpowiedz Link
edyta682 BYDGOSZCZ 19.01.07, 11:32 Mam kota od niedawna, jakiś miesiąc. Po raz pierwszy w życiu. Zakochałam się w nim bez pamięci. Jest czarno-białym dachowcem i jest poprostu śliczny. Odpowiedz Link
asica74 Londyn 22.01.07, 19:13 Witam serdecznie Mam na imie Asia i tymczasowo mam pod opieka 2 kotki: Noushke i Ulisesa. Tymczasowo sa u mnie dlatego, hm... ad rem. Posiadanie kota w UK nie jest tania impreza z powodu drakonskich cen weterynarskich, ale jako, ze wychowalam sie z kotami, bardzo mi ich brakowalo. Ktoregos dnia, na autobusie zobaczylam reklame, ze szukaja ludzi do cat fostering i ten dzien, byl dniem olsnienia! Zglosilam sie zaraz i juz po paru dniach mialam u siebie psotke Noushke i powaznego przytulasa Ulissesa. Zdjecia sa w sygnaturce. Kotki sa na razie u mnie, ale moze ktoregos dnia, ktos im bedzie w stanie zapewnic staly dom... Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Londyn 23.01.07, 22:06 Witam zgłasza sie paulina oraz ... Felek [ kot rasy europejskiej ] nieludzko madry (min siusiajacy do kibelka (mam dowody w postaci fotek!!! ) - wielki i olbrzymi Felek wyglada tak: (paulina chwilowo swego oblicza nie bedzie pokazywac ) www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ca485ba71a9f906f www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=922fb608cd2412c7 nietrudno zgadnac... jaka czynnosc (spanie ) jest najbardziej ulubiona Odpowiedz Link
maxima2 Re: Gorzów Wlkp. 07.02.07, 20:37 Witam i serdecznie pozdrawiam "kociarzy"! Mam na imię Ewa, od 43 lat zamieszkuję w Gorzowie. Mamy z mężem dwie córki, sukę- Carmen, kocika (mężusia syneczek)- Figarka i znaleźną persiczkę Toscę. Odpowiedz Link
maxima2 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 07.02.07, 20:46 Zapomniałam dodac fotek src="fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/ed/aow0/yKTybh8xvCRJCl6PoB.jpg" alt="Tosca3" title="Tosca3" /></a> src="fotoforum.gazeta.pl/photo/5/nc/ed/aow0/tIeogMqWMvxx8H1wiB.jpg" alt="kocik- Figarek" title="kocik- Figarek" /></a> Odpowiedz Link
nink Kraków 09.02.07, 12:57 Oto Kicia vel Pianka Mały kochany Łobuz foto.onet.pl/e1g2g,84ss8aov7oso,u.html Odpowiedz Link
zazaz3 CZELADŹ 18.02.07, 12:19 Stan na dziś:czarna kota ,biala kota,szyldkretowa kota u babci i czarny zboój u rodziców. Odpowiedz Link
iris101 CIESZYN 18.02.07, 13:42 wprawdzie już jestem na forum, ale jakos umkneło mi wpisanie się tu) mieszkam w przepięknym nadgranicznym mieście Cieszynie, w kamienicy nad sama Olzą. z mężem, i jedna (na razie) słodką tricolorką.z pewnoscia ta liczba ulegnie dużemu zwiększeniu! dzieki za przyjęcie na forum, pozdrawiam wszystkich kociarzy, i ich milusińskich! Odpowiedz Link
hesperidae Warszawa 01.03.07, 10:36 2+2 czyli nas dwoje i dwa futra futro płci żeńskiej syberyjskie i futro płci pół-męskiej (bo bez jajek) domowe. w planach więcej sybiraków i somalijczyki Odpowiedz Link
lilivampire Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 03.03.07, 12:18 Wita się z Wami Lila i jej 9-miesięczny Borys Odpowiedz Link
kiciowata Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 24.03.07, 01:07 witajcie! Od dziecka jest zawsze przy moim boku jakiś kot. Obecnie aż 5. 1.Najukochańsza Zunia (mamunia), dziś właśnie z przerażeniem odkryłam znów guza sutka. Bidulka jest już bardzo stara- czy przeżyje kolejną operację? 2.Kuba- to córka Zuni ( tak to dziewczyna- wet pomylił płeć i tak już zostało)i dwulatki, kolejne dzieci Zuni (wypadek przy pracy, ze względu na guzy sutków musiałam jej odstawić antykoncepcję i masz babo za swoje- w prezencie kolejny przychówek). 3. Maurycy- rozbójnik,walczy z wszystkim co się rusza. 4. Maciek- obszczymurek, znakuje wciąż meble bo chce być ważniejszy od brata. 5. Matylda-zwana Pindulinką, siostra dwóch poprzednich a 3 razy mniejsza, wg mnie cierpi na autyzm, wyznaje zasadę: nie patrz na mnie, nie dotykaj, nawet nie mów do mnie. I do tego Magnus- owczarek niemiecki długowłosy, odpowiedzialny za utrzymanie tej trzódki w jako takim porządku, "brat- łata" liże kotom rany,on wyjada im one jemu, czasem robi za room service- sprząta "gdy oddadzą to co im nie podpasowało". I do tego z setka rybek w oczku. Pół dnia to karmienie przychówku. W e s o ł a r o d z i n k a z okolic Grudziądza Odpowiedz Link
bizu Re: Opole 13.03.07, 14:23 Witam wszystkich, mieszkamy na Opolszczyźnie - 4-osobowa rodzinka plus Figa (od stycznia tego roku). Jesteśmy zupełnymi nowicjuszami w kociej dziedzinie, więc będę Was zasypywać pytaniami. Pozdrawiam/Dorota Odpowiedz Link
rosiczka4 Częstochowa:) 14.03.07, 22:18 Witam i dziękuję za zaproszenie rodzina: Ania+mąż+córeczka Ala +kocur Marian 5 miesieczny Jestem psiarą straszną, ale od niedawna również kociarą niemożliwościową, nasz Maniuś to fajny kotek, czyściutki, zwariowany, ja go kocham a on teraz śpi cieszę się, ze jest takie fajne forum, bo jako poczatkująca zakocona bede miec pewnie wiele pytan pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
princessofbabylon Poznań okolice 18.03.07, 15:43 witam na forum od dziś, stan trzody to dwuletni kot Ryszard i mała kicia Kulka którą traktuję jak swoją. kochane oba :] Odpowiedz Link
rholnik Re: Poznań okolice 17.01.10, 22:58 |Witam z Poznania - podwładna Sputnika i Prosiaka zwanego kulturalniej Pyśką. Odpowiedz Link
akiraseven Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 05.04.07, 02:29 z łodzi, mam 2 kotki w omu )) Odpowiedz Link
po.rzeczka Warszawa 29.04.07, 22:12 Moje zwierzaki to 2 przygarnięte dziewczyny-kotka Zdrapka,piękna tricolorka ok.3 lat i suka Puma,prawie owczarek niemiecki,10-letnia.Kotkę mam dopiero pół roku,wcześniej w lecie dokarmiałam ją z 6 kociakami na działce.Małe szczęsliwie znalazły dom. Odpowiedz Link
esowx1 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 12.05.07, 10:09 Witam wszystkich serdecznie Mieszkam w woj. lubelskim Mam 7-letnią kotkę Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamooschka Gdynia 12.05.07, 22:27 Stan posiadania według kolejności przybycia: 1 chomik; 4 koszatniczki; 1 królik; 1 kocur Borys (miał być Morus, ale pierwsze co nam przychodziło na język to właśnie obecne imię). Królik się niedługo wyprowadza a pozostałe klatki są pod specjalnym nadzorem Odpowiedz Link
kinga_gor WARSZAWA, PIASECZNO 17.05.07, 19:56 Witam Mam na imię Kinga. Obecny stan zwierzyńca to: 1 kocur o imieniu Ludwik ur. 01.09.2005r. Rasa: europejska <boska dachowcowa> pozdrawiam wszystkich kocurzastych Odpowiedz Link
savonka Re: Gdynia 06.07.07, 22:57 My również jesteśmy z Gdyni. Kiedy idę rano do pracy po drodze mijam pięć "zaprzyjaźnionych " kotów siedzących na parapetach okien. Kto wie, może wśród nich jest Twój Borys. Odpowiedz Link