Dodaj do ulubionych

Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILNE

09.06.06, 13:49
Witam!
Czy pamietacie historie Jednookiej Krolewny, ktorej Pixie z Lublina
uratowala zycie - podczas styczniowych mrozow przygarnela i dala
dach nad glowa? Przez ostatnich 5 mesiecy odchowala ja, wyleczyla,
odkarmila, a przede wszystkim - z dzikiej kotki zrobila grzeczna,
domowa, "kolankowa" koteczke.
Wtedy zadeklarowalam sie, ze ja wezme, jak dostane swoje
mieszkanie - i wlasnie teraz przyszedl czas, aby Krolewna przyjechala
do mnie, do Warszawy (wkrotce dostaje klucze).
Jest tylko jeden klopot. Jestem sama, nie mam samochodu i
POTRZEBUJE JA JAKOS PRZYWIEZC ? NAJLEPIEJ wlasnie
SAMOCHODEM. Trasa: Lublin-Warszawa, najlepiej za tydzien, w
weekend Bozego Ciala (czyli miedzy 15 a 18 czerwca). Oczywiscie
pokrywam wszystkie koszty zwiazane z transportem. Plus moge
zapewnic nocleg w W-wie.
Moze wiec ktoras z Was moglaby mi pomoc w tej sprawie?

Bardzo prosze o kontakt na mojego maila:
labambaa@gazeta.pl
to podam tel. do siebie.
Z gory dziekuje za pomoc wszystkim Kocim Ciotkom. I Wujkom tez smile))
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 13:51
      Przedsiębiorstwo przewozowe jest na www.miau.pl
      Spróbuj też na tym forum miau, trzeba się rejestrować.
      Pozdrowionka dla Ciebie, dla pixie65 i dla małej jednooczki.
      Wiesia
      • labambaa Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 16:10
        Dziekuje za posta i za pozdrowienia! Krolewna (Jednooka) juz nie taka mala,
        Pixie ja odchowala, odkarmila i kicia jest wychuchana jak trza! smile))
        Pozdrawiam Twoje Futrzaczki!
        L.
    • babka71 Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 14:10
      to jest proste sa takie busiki z Lublina do Warszawy, takie prywatne przewozy,
      (samochody busy marki mercedes)..,umawiasz sie z kierowcą, Pixie pakuje
      Jednooką w transporterek , idzie na dzworzec, podaje i Ty odbierasz na dworcu
      Stadion w Warszawie
      p.s Ci prywatni maja komórki przy sobie, więc gdyby jakieś opóźnienie to masz z
      danym kierowca kontakt
      • labambaa Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 16:14
        Dzieki za posta.
        Ale na busa sie nie zdecyduje - osobiscie uwazam, ze w pociagu jest o wiele
        bardziej komfortowo (pociagami jezdze czesto, a busem tez jechalam pare razy,
        wiec mam porownanie). Wiem, ze kierowcy maja komorki, ale... to nie o to
        chodzi. Otoz nie wchodzi w gre przewiezienie SAMEJ Krolewny busem, co to, to
        nie! Ani Pixie by sie na to nie zdecydowala, ani ja! smile)) Gdybys wiedziala,
        ile serca, cierpliwosci i milosci wlozyla Pixie w wychowanie Krolewny...
        No nic, jakos sobie poradzimy!
        Ale dzieki za pomoc i zyczliwosc!!
        L.
    • capuccino_days Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 14:18
      a myślałaś poprostu o pociągu?
      ja z Czarną jeżdżę na krótszej trasie (Wawa-Łódź), ale pociąg znosi dużo lepiej
      niż samochód (za bilet dla kota nie płacisz) - i podróż chyba krócej trwa
      • labambaa Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 16:06
        Dzieki za cieple slowa i pomoc.
        Tak tak, o pociagu pomyslalam przede wszystkim. Zreszta do tej pory jezdzilam
        do Pixie i Krolewny (czyli Jednookiej) w odwiedziny wlasnie pociagiem, z
        roznych wzgledow nie lubie autobusow. Ale w tym przypadku nie chodzi o
        moje "lubienie", tylko o komfort i zminimalizowanie stresu Krolewnie. Bo - w
        razie czego - jak jade samochodem i kot sie zle poczuje (wymioty, siku) czy sie
        denerwuje, to go moge uspokoic, wziac na rece. A w busie duszno i ciasno, wiem,
        bo jechalam pare razy, nie tylko na tej trasie.
        No nic, jakos sobie poradzimy tak czy inaczej, ale bede szukac dalej jakiegos
        rozwiazania.
        Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!!!!
        • mama007 Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 16:59
          kurka, szkoda ze wczesniej nie napisalas, moj tato byl w srode w konstancinie :
          (( samochodem jechal, moglby Ci przywiecz kotke. szkoda troche. zapytam czy nie
          ma zaplanowanego jakiegos nastepnego wyjazdu teraz w strone wawy.

w sumie gdyby pozyczyl mi auto tato to moglabym Ci przywiezc kotke osobiscie
          skoro piszesz o zwrocie kosztow paliwa. ale nie wiem czy to bedzie Ci sie
          oplacalo, moze lepiej poczekac az ktos bedzie jechal? popytam wsrod znajomych
          studentow. moze zjezdzaja na dl weekend i beda jechali po nim do wawy z
          powtorem to beda mogli przywiezc kicie.
          tylko pixie musialaby podrzucic kotke na dworzec. transporter moge swoj
          pozyczyc ewentualnie jak mi go potem odeslesz busem smile
          pozdrawiam
          aga
        • capuccino_days Re: Transport dla Jednookiej Lublin-Warszawa PILN 09.06.06, 17:59
          do niczego nie namawiam, mam zresztą nadzieję, że się z Agą dogadacie,
          mogę tylko powiedzieć, że ja z Czarną pierwszy raz pociągiem jechałam jak
          miała może 3 m-ce i dużo lepiej jej zrobiła metoda na brak litości - kotek spał
          w transporterze, ja starałam się ją ignorować i dopiero gdzieś pod koniec
          podróży pogłaskałam trochę,
          w samochodzie zbyt duża możliwość kontaktu sprawiła, że kot cały czas się
          domgał uwagi i wszyscy dojechaliśmy strasznie zmęczeni.
          teraz jeśli z nią jadę i wiem, że będzie tłok to poprostu wykupuję pierwszą
          klasę.
          dobrze żeby jechała w plastikowym transporterze wymoszczonym ligniną lub czymś
          takim, w razie czego wyrzucisz dowód zbrodni, zresztą kotek bez toalety te 2,5
          h spokojnie przeżyje
          trzymaj się i powodzenia
          • mama007 capuccino :) 09.06.06, 18:11
            mi sie tez najlepiej wozi pociagiem zwierzaki smile ale pociagiem osobiscie to do
            krakowa jedynie moge przywiezc, a to chyba autorki watku nie urzadzi smile szkoda
            zreszta z kota globtrotera robic smile
            ale tak jak napisalam - jesli zjada "moi" studenci z wawy to beda wracac pewnie
            pod koniec weekendu. jesli zjada tacy, ktorzy beda sie nadawali, zeby kota
            wiezc to mysle, ze nie bedzie rpoblemu, zeby przywiezli smile
            hmm, wlasnie mnie oswiecilo.
            kolega jedzie w srode do wawy, bo wraca do anglii. zapytam czym jedzie i kiedy
            dokladnie i dam znac.

labamba (jesli pomylilam nicka to przepraszam) - daj jakies namiary na siebie,
            zebysmy byly w kontakcie tel na przyklad to dam Ci znac co i jak smile
            pozdrawiam
            aga
            • labambaa Re: capuccino :) 09.06.06, 18:22
              0-696 988 755
              mam na imie Milena
              • mama007 Re: capuccino :) 09.06.06, 19:06
                ok, jak tylko bede cos wiedziala to dam znac smile tylko to moze byc dopiero w
                poneidzialek, ale postaram sie wczesniej
                pozdrawiam
                aga
                • labambaa Re: capuccino :) 10.06.06, 12:47
                  Super! W takim razie czekam na tel.- maila nie bede odbierac w niedziele, wiec
                  wole o kontakt na komorke.
                  Z gory dziekuje i pozdrawiam Wszystkie Mruczace!
                  Mila
                  • seniorita_24 transport w tą środę 10.06.06, 17:22
                    Jade w środę z Lublina do Wawy. Wysłałam ci maila.
                    • mama007 seniorita 10.06.06, 18:47
                      to napisz czy sie dogadalyscie, bo jesli tak to juz nei bede molestowac
                      znajomych smile napisz tutaj albo na pw.
                      pozdr
                      aga
                      • pixie65 Dziewczyny! 11.06.06, 21:05
                        Dzięki za pomoc, wszystko już załatwione, moja koleżanka dała się namówić i będę
                        mogła osobiście dostarczyć Jednooką do Wawy, a BARDZO mi na tym
                        zależało...Zżyłyśmy się przez te kilka miesięcy bardzo...Dzięki serdeczne
                        zwłaszcza senioricie za konkretną ofertę i mamie007 za zaangażowanie! Trzymajcie
                        kciuki za aklimatyzację Jednookiej...
                        • seniorita_24 :) 12.06.06, 00:16
                          Fajnie, że poznasz nowy domek na żywo smile
                          • wiesia.and.company Re: :) Miło się ten wątek czyta - naprawdę 12.06.06, 12:38
                            forum wzajemnego wsparcia i zrozumienia dla kocich potrzeb i wygód.
                            Pozdrawiam Was. Wiesia + 6 (ja wiozłam swoją najmłodszą ciągle jeszcze Grosię
                            spod Dęblina prawie. Wiozłam w transporterze dwoma autobusami z przesiadką w
                            Garwolinie. Biedna mała płakała całą drogę albo przysypiała. Denerwowała się z
                            powodu warkotu silnika, cichła na postojach. Generalnie wolę pociąg, jakoś tam
                            kot jest spokojniejszy. Ale to tylko moje spostrzeżenie, najważniejsze jest, że
                            teraz już jest OK).
                            • mama007 pixie to czekamy na wiesci !! :) nt 12.06.06, 15:12

• labambaa AKCJA ODWOLANA! :-)) 12.06.06, 17:40
                                ...bo juz wiadomo, ze Krolewna (czyli Jednoooka) przyjedzie do W-wy
                                autem. W Boze Cialo przywiezie ja Pixie wraz z kolezanka. Juz nie moge
                                sie doczekac!!!!
                                Dziekuje wszystkim za zaangazowanie i pomocne rady!
                                Obiecuje napisac, jak przebiegla podroz i jak sie zaaklimatyzowala
                                Krolewna.....
                                Czyli - c.d.n.!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka