Dodaj do ulubionych

Słuchajcie mam problem, doradźcie coś!!!

12.06.06, 12:50
Poproszono mnie o pomoc ,Ci ludzie nie maja komputera, bardzo chcą przygarnąć
pieska , ale rasy YORK, nie znam się na tej rasie..zalogowałam sie na
dogomanii, ale tam nie potrafie sie poruszać ... Co trzeba robić dalej????
Nie znam się na cenach itd..???
Proponowałam im pieska ze schroniska..,(zastanowią się ale raczej na to nie
liczę ??!!!)..
Nie lubie takiego podejścia, ale obiecałam , że pomogę.., więc podajcie linki
na Palucha, może tam też, są małe pieski.., sama też szukam i z góry dziekuje
jeśli coś podeślecie będę BARDZO WDZIĘCZNA
pozdrawiam
Babka z problemem
Obserwuj wątek
    • capuccino_days Re: Słuchajcie mam problem, doradźcie coś!!! 12.06.06, 12:57
      www.paluch.org.pl/
      + można próbować w lecznicach wet. ja jak brałam kota, to zadzwoniłam na
      Książęcą (współpracują chyba z Paluchem?), czy nie mają jakiś kotków
      poszukujących domów i w ciągu tygodnia pani wet mi Nikitę przywiozła, którą
      sama wyleczyła
    • capuccino_days Re: Słuchajcie mam problem, doradźcie coś!!! 12.06.06, 12:58
      aha - nr na Książęcą: (0 22) 622-55-22
    • annb a stać ich na utrzymanie yorka? 12.06.06, 13:00
      szczerze?nie pomogłabym komuś kto zgłasza tak wyrafinowane zapotrzebowanie i to
      za darmo

• babka71 Re:annb 12.06.06, 13:24
        tez mam mieszane uczucia ..tyle biedaków po schroniskach czeka na domek!!!
        Trudno sie mówi Co mam zrobić odmówić??
        Fakt stać ich, ...ale nie chce mi sie gadać nie zostałam upowazniona..
        Szukam , poniewaz obiecałam..
        • annb było nie obiecywac 12.06.06, 13:26
          zejdz na dól linku i poklikaj w adresy
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=31388015&v=2&s=0
          przy okazji zapoznaj się z trescią całego watku
          • babka71 Re: było nie obiecywac 12.06.06, 13:37
            Nie moge pisać wszystkiego, poniewaz jutro maja przyjśc i beda ogladac stronki..
            widziałam takiego super psiaka na Paluchu, tylko brać , piesek cudowny i
            mały..jak coś chlapnę a sunie mi sie kilka ##%%$$ słów, to potem będzie
            awantura...
            może ich przekonam??!!
            czytałam ja tego nie rozumiem
            • po.prostu.ona Re: było nie obiecywac 12.06.06, 13:54
              Ostrzeż ich, że takie pseudo-yorki bardzo często są ciężko chore. To niestety
              prawda, sama zetknęłam się z kilkoma takimi przypadkami. Znajoma ma yorka bez
              rodowodu, tzw. "miniaturkę" - czyli wynaturzony egzemplarz, psina waży 1,5 kg i
              ma zaburzenia hormonalne. Wyłysiała kompletnie poza łepetyną. Tę suczkę i jej
              brata podrzucono do schroniska - brat został uśpiony, bo w ogóle miał jakiś
              niedorozwój narządów wewnętrznych i był niezdolny do życia, męczył się
              potwornie. Spotkałam też kobitkę z "yorkiem" chorym na padaczkę i mającym
              napady agresji, oraz faceta, który miał yorka z dyskopatią i wadą zgryzu.
              Dramat. Rozmnażacze często krzyżują yorki wsobnie, czyli matkę z synem, ojca z
              córką itp. Stąd mnóstwo takich potworków, a leczenie kosztuje majątek. Lepiej
              niech wezmą kundelka nie w typie yorka, bo jest nadzieja, że nie będzie miał
              tak makabrycznych wad wrodzonych.
              • annb sprawdziłam sobie ogłoszenia 12.06.06, 13:58
                padłam przy-yorki po rodowodowych dziadkach

nie muszę otwierac ogłoszeń zaczynających się od "po doskonałych rodzicach" aby
                wiedziec ze rodowód mieli tylko rodzice, psiaki juz nie

• po.prostu.ona Re: sprawdziłam sobie ogłoszenia 12.06.06, 14:08
                  Oszustów nie brakuje, a naiwnych też nie sieją.
              • babka71 re po prostu.. ręce opadają 12.06.06, 14:08
                Wszystko to wiem..., ale weź i przekonaj?!!!!
                Obejrzałam stronki , poryczałam się ...ile biedaków psich i kocich CZEKA!!!??
                Nie wiem musze się jakos przygotować psychicznie na ta wizytę, bo jak znam
                siebie to mi nerwy puszczą..
                Ale znalazłam to:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=43457411
                • annb z pewnymi ludźmi się nie dyskutuje 12.06.06, 14:13
                  i nie podejmuje rozmowy
                  proste
                  mniej się przejmujesz, lepiej spisz
                  a tej suni nie wezmą
                  bo skoro chcą torebkowego babcinego pieska to ta psina odpada
                  • babka71 Re: z pewnymi ludźmi się nie dyskutuje 12.06.06, 14:32
                    Nadzieja jest jak zobaczą jej słodkie oczka..,!!!! dzwoniłam do tej pani trzyma
                    tego pieska, ponieważ nie wiadomo czy nie ma właściciela....
                    zobaczymy jutro??!!!
                    p.s annb a może dam radę ich przekonać??!!!
                    • capuccino_days Re: z pewnymi ludźmi się nie dyskutuje 12.06.06, 14:36
                      problem będzie, jeśli się dadzą przekonać, a jak piesek będzie chciał wychodzić
                      albo coś w domu zje, to sobie przypomną, że chcieli yorka
                • capuccino_days Re: re po prostu.. ręce opadają 12.06.06, 14:14
                  to chyba zależy od powodów, dla których Twoi znajomi chcą mieć yorka - mogą
                  chcieć, bo chcą mieć małego, słodko wyglądającego psiaka lub dla innych cech,
                  które przypisują rasie - wtedy można im coś innego również zaproponować, ale
                  jeśli chodzi o chęć posiadania modnego/snobistycznego/etc pieska, to ...(tu
                  wstaw komentarz niecenzuralny)nawet jak się teraz zgodzą na psiaka ze
                  schroniska, to mogą go za jakiś czas tam oddać
                  • wiesia.and.company Re: babka71! - jeśli ludzie chcą mieć yorka 12.06.06, 15:49
                    bo niektóre wyglądają słodko, to przecież wolno im chcieć. Inna rzecz, że nie
                    wszystkie yorki, to takie aniołeczki słodziutkie, są i takie z charakterkami,
                    że hej! Inna rzecz, że trzeba uprzedzić, że yorki mają genetyczną wadę wrodzoną
                    (nie wszystkie oczywiście) zapadanie tchawicy. Jeśli piesek zaczyna się
                    krztusić, kaszleć to uwaga: można to operacyjnie leczyć, ale trzeba być bardzo
                    czujnym przy pierwszych objawach kaszlu i zadyszki. Porozmawiaj z ludźmi, jeśli
                    chcą mieć yorka, to niech też i będą gotowi ewentualnie dniem i nocą na
                    pogotowie weterynaryjne i tlen (może tak być ale nie musi). To ewentualność,
                    ale niezbyt miłe rzeczy też się mogą zdarzyć.
                    Pozdrawiam Cię. Wiesia + 6 (jak na razie)
                    • babka71 Re: Wiesia odpisz Mi, jesli masz czas 12.06.06, 16:08
                      Wiem wiem ...ja to wszystko wiem....
                      piszę na priva, ponieważ tu nie moge napisać..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka