Dodaj do ulubionych

kot stracił głos

04.07.06, 15:29
Wklejam swój post z Weterynarii, może ktoś z Was już się z czymś takim spotkał?
8-letnia wychodząca kotka znajomego straciła kilka dni temu głos. Nie może miauczeć, przy próbach tylko cichutko skrzeczy. Poza
tym nie ma nic niepokojącego w jej zachowaniu. Czym może być spowodowany brak głosu i czy to objaw czegoś poważnego? Jak jej
pomóc?
Znajomy mnie "wykorzystuje", bo nie ma netauncertain
Obserwuj wątek
    • beali Re: kot stracił głos 04.07.06, 15:32
      Hmm,a może przeziębiona.Nie wiem czy koty miewają
      chrypki,ale skoro chorują na gardłowe sprawy...
      A ma czystą gardziel,nic jej tam nie twi? Mogło
      jej coś ostrego podrażnić.No nie wiem,same przypuszczenia,
      ale niech się znajomy uda do weta,który powinien obejrzeć
      gardełko.
      • katikot Re: kot stracił głos 04.07.06, 15:35
        Dzięki, zaraz mu skrobnę smsa.
        • wiesia.and.company Re: Mój Felutek tak miał przy wirusowym zapaleniu 04.07.06, 16:15
          krtani. I jeszcze usiłował sobie coś wydłubać łapką z gardła, jakby tam utkwiła
          fizyczna przeszkoda, miewał także odruch jakby wymiotny. Bolało go gardło.
          Lepiej, żeby lekarz zobaczył. Pozdrawiam. Wiesia + 7
          • katikot Re: Mój Felutek tak miał przy wirusowym zapaleniu 04.07.06, 17:06
            Dzięki, znajomy z kotem już skierowani do weta.
            • pixie65 Re: Mój Felutek tak miał przy wirusowym zapaleniu 04.07.06, 21:49
              Kotom cyasem ybiera si w gardle wydzielina, ktorej nie moga odksztusic. Wetka
              poradzila mi Mukosolwan, ja Mieciowi zafundowalam homeopatie i przeszlo..
    • balbina_alexandra Re: kot stracił głos 04.07.06, 22:02
      Moja Malinka po przyjściu ze schronu straciła głos kompletnie, wydawala właśnie
      tylko takie skrzeki. To bylo zapalenie krtani i podnieniebia chyba jeszcze...
      dostała leki i przeszło szybciutko.
      • katikot Re: kot stracił głos 05.07.06, 17:10
        jeszcze raz wszystkim bardzo dziekuję, wszystko przekazałam kumplowi, albo już był dzisiaj z kotą u weta, albo dopiero pójdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka