Dodaj do ulubionych

SILVER...pomocy...

16.09.06, 22:36
Pamiętacie pewnie jeszcze Czekoladkę, potrąconą przez traktor i postrzeloną?
Jej historia opisana jest tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=44074916
A ja znowu mam do Was wszystkich wielką prośbę: MOŻE KTOŚ MÓGŁBY pomóc...

images2.fotosik.pl/164/87f9e57397b74c09m.jpg
images1.fotosik.pl/173/0f765c12b1732184m.jpg
images3.fotosik.pl/164/ca0b0af61ab7a64am.jpg
images2.fotosik.pl/164/d399f2f2cdabb373m.jpg
Historia Silvera dopiero się zaczęła:
forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1854114#1854114
pomóżmy teraz jemu, bardzo proszę, niech będzie kolejnym kotem uratowanym
przez nas wszystkich...smile))
Obserwuj wątek
    • katikot Re: SILVER...pomocy... 16.09.06, 23:37
      Czy słusznie się domyślam, ze potrzebne będą jakieś fundusze? Czy Silver jest w tym schronisku, gdzie była Czeko? I jakieś dofinansowanie wpłacać na konto tegoż schroniska?Nie wiem, kiedy będę miała jakąś kasę (uroki wolnego zawodu), ale jak tylko pojawi się jakaś nadwyżka na pewno pójdzie na konto Silvera. Głaski dla biedaka!
      • pixie65 Katikot... 17.09.06, 16:56
        Pięknie dziękuję w imieniu Silvera za odzew. Tak, właśnie o to chodzi, o parę
        groszy od każdego kto może i o nieustające mocne kciuki i ciepłe myśli, bo to
        też jest bardzo potrzebne. Kotu i Dziewczynom, które tam na miejscu w Rzeszowie
        (schronisko Kundelek) opiekują się Silverem...Naprawdę nie trzeba dużo, ale jak
        się zbierze gromada Ludzi Dobrej Woli to będzie to pokaźny fundusz. Schronisko
        bardzo dobrze funkcjonuje, ale wiadomo, że w takich karkołomnych przypadkach
        koszty leczenia jednego kota uszczuplają zasoby finansowe innych. Dlatego
        nieśmiało proszę o pomoc tych, którzy mogą....smile))
        • kot00 Re: Katikot... 17.09.06, 17:44
          Nie znam bardzo dobrze tego schroniska ale jak widze radosna Czekoladke to tak
          sobie mysle, ze tam jednak sa ludzie, ktorzy cos robia. Jutro cos podesle.
          Rozumiem, ze namiary te same co w przypadku pomocy dla Czekoladki. Oczywiscie
          poza tym trzymam ludzkie i kocie kciuki.
        • misia007 Re: Katikot... 17.09.06, 17:45
          Oczywiście wyslę, tylko podaj numer konta.Głaski dla Silvera.Pozdrawiam z moją
          trójka
          • pixie65 Dzięki... 17.09.06, 22:35
            Przytulisko " Kundelek "
            35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3
            tel. 0 510-170-788

Konto bankowe :
            61 1500 1100 1211 0001 9090 0000

To są namiary na schronisko, można sprawdzić na stronie internetowej, ale
            stamtąd skopiowałam, więc nie powinno być pomyłki...(te numery kont...)
            Myślę, że trzeba dopisać DLA SILVERA, żeby nie było wątpliwości.

Bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję za odzew! Trzymajmy kciuki za kolejne
            Kocie Nieszczęście! Żeby rozkwitł jak Czekoladka....
    • katikot Re: SILVER...pomocy... 17.09.06, 19:03
      Głaski i kciuki już sąwink)Fundusze jakoweś powinny się znaleźć na dniach.
    • asienkaz Re: SILVER...pomocy... 18.09.06, 13:45
      Jakie to biedactwo silne i śliczne . Zaraz coś prześle. A tak swoją drogą to
      jakie sa teraz losy Czekoladki? Jestem tu nowa i przeczytałam tylko część jej
      historii
      • pixie65 Re: SILVER...pomocy... 18.09.06, 14:15
        Tutaj jest wątek Czekoladki z forum gazetowego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=44074916
        A tutaj z miau.pl:

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45538
        • asienkaz Re: SILVER...pomocy... 18.09.06, 15:43
          Poryczałam sie jak bóbr.. Już przelałam pare groszy ( w ramach możliwości) dla
          SILVERA.. Mam nadzieję że inni też pomogą . Trzymam kciuki - bardzo mocno
          • pixie65 WĄTEK SILVERA... 19.09.06, 16:10
            jest tutaj, założony przez wolontariuszkę z "Kundelka":

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=49684
            • misia007 Re: WĄTEK SILVERA... 19.09.06, 17:07
              Piekny kocur, trzymam kciuki, kase wysle wieczorem.Pozdrawiam z moja trojka.
              • misia007 Re: WĄTEK SILVERA... 20.09.06, 11:12
                Silver czeka na pomoc.
                • pixie65 Re: WĄTEK SILVERA... 20.09.06, 12:59
                  Dzisiaj ma mieć kolejną operację. Śrubki sie obluzowały i trzeba coś poprawić bo
                  rana się otworzyła. Trzymajcie kciuki za Bidusia!!!
                  • misia007 Re: WĄTEK SILVERA... 20.09.06, 14:15
                    Trzymam z moja trójką, musi byc dobrze.
    • kirke18 Re: SILVER...pomocy... 21.09.06, 09:54
      Tez cos dodałam od siebie, zawsze trochę..., dostała @ od wolontariuszki-mojej
      imienniczki (ach! te Gochy wink z taklim nr konta
      Rzeszowskie Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt
      Rzeszów ul. Słowackiego 24

Kredyt Bank SA I/O Rzeszow
      nr rachunku : 61 1500 1100 1211 0001 9090 0000

Dane do przelewów z zagranicy:
      IBAN: PL61150011001211000190900000
      SWIFT/BIC: KRDBPLPW

Chodziło mi o nazwe banku, bo obawiałam sie czy numer wystarczy. Trzymam kciuki
      za Silwerka
      • katikot Re: SILVER...pomocy... 21.09.06, 13:50
        Przelew poszedł we wtorek, cały czas trzymam kciuki i wirtualnie drapię za uszkami bidakawink
        • misia007 Re: SILVER...pomocy... 21.09.06, 14:35
          Jak po operacji ?Forsę wysłalam, jak będzie trzeba poslę więcej.Pixie donoś co u
          kocurka.pozdrawiam z mija trójka.
          • pixie65 Kochani! 21.09.06, 16:05
            Z całego serca dziękuję wszystkim tym, którzy wsparli finansowo leczenie
            Silvera. Na jednym z forów spotkałam się z opinią, że z ekonomicznego punktu
            wiedzenia lepijbyłoby go uśpić, żeby pomóc większej grupie innych kotów...Być
            może ten "ekonomista" ma rację, być możę...Ale NA PEWNO dzięki Wam Silver nie
            jest takim obciążeniem dla schroniska i jeśli będzie żył to będzie to również
            Wasza zasługa. Operacji dzisiaj nie było: tak jak w przypadku Czekoladki wetka
            zadecydowała o zakładaniu plastrów granuflexowych, martwica posunęła się dość
            daleko i jeśli granuflex nie pomoże konieczna będzie dość wysoka amputacja.
            Teraz więc pora na TRZYMANIE KCIUKÓW i czekanie, czekanie, czekanie....Niech się
            goi, zarasta, obrasta i co tam jeszcze. Śrubki chyba zostały dokręcone, jak się
            czegoś dowiem to oczywiście napiszę! Agnes-czy z forum miau.pl(wolontariuszka,
            która uratowała Czekoladkę) dziękuje wszystkim osobom, które wspierają leczenie
            Silvera!
            • misia007 Re: Kochani! 21.09.06, 18:24
              Pixie no to trzymam, za bidaka, zeby granuflex pomógł a o tym ekonomiście
              zapomnij, toz to troll.I donoś samedobre wieści.
              • annb misia ma racje 21.09.06, 20:03
                nie czytaj tego goscia
                zdrowsza bedziesz
                spokojniej sypiac bedziesz
                luz
                • pixie65 Re: misia ma racje 21.09.06, 20:57
                  ale wiecie, ja nawet niespecjalnie się wkurzyłam...Poniekąd człowiek ma rację: w
                  schronisku jest cała masa pokrzywdzonych zwierzaków, ten, nawet po wyzdrowieniu
                  będzie miał nikłe szanse na adopcję, chociaż jest przepiękny...Dlatego też
                  umieściłam TUTAJ prośbę o pomoc, bo pomyślałam sobie, że w ten sposób Silver nie
                  będzie leczony kosztem innych zwierzaków...bo akurat "padło" na jego dramatyczną
                  historię, a ile dramatów dzieje się po cichu? Zaglądam czasem na Kundelkową
                  stronę: ostatnio odszedł cudny, młodziutki Tobiaszek po amputacji łapki,Dalila,
                  wcześniej nerkowa Plotka,jeszcze wcześniej Figa, rudy przepiękny Synek,
                  bezimienna Koteczka po wypadku...o innych nawet nie wiem...No, czasem tak myślę
                  dlaczego TEN, a nie inny...? i mam wyrzuty sumienia...
                  • pixie65 linka do schronu.. 21.09.06, 21:04
                    sami zobaczcie..:

www.rsoz.superhost.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=1
                    • annb to nie miej 21.09.06, 21:06
                      takie zycie ze wszystkim nie pomozesz
                      ale pomagasz
                      a to jest wazne smile
                      • pixie65 annb...:-))) 21.09.06, 21:10
                        to MY pomagamy i może to jest ważniejsze...
                        a mnie chyba jakaś grypa bierze i dlatego mam taki "egzystencjalny" klimat smile
                        • annb Re: annb...:-))) 22.09.06, 10:10
                          pixie65 wez fervex
                          smile
                          ja w tamtym tygodniu zdychalam
                  • dalija26 Re: misia ma racje 21.09.06, 21:14
                    ja chcialam tylko poweidziec ze zawsze myslalam ze amerykaskie prawo odnosnie
                    traktowania zwierzat jest idealne....ale tu jak psinka czy kotek nie znajda
                    domu przed 2 tygodnie to go bezpardonowo usypiaja!! dlatego wszedzie
                    oglaszajcie gdzie tylko sie da ze jakas bida szuka domu...zeby
                    zdazyc,gdziekolwiek sie jest sad
                    • pixie65 Silver dzisiaj 25.09.06, 14:09
                      Wygląda na to, że dzisiaj ważą się dalsze losy Silvera...jest źle.
                      Żółtaczka,zatrucie organizmu...Teraz możmy naprawdę tylko trzymać kciuki. Z
                      całej siły. Wetka podejmie decyzję. Kto wierzy w energię dobrych myśli, niech
                      baaaaaaaaaaardzo sie postara, może zdarzy się cud...
                      • misia007 Re: Silver dzisiaj 25.09.06, 14:17
                        Biedna kocina, az bałam sie pytac co u niego ale trzymam z całych sił.
                      • annb Re: Silver dzisiaj 25.09.06, 14:19
                        pixie65 -ech bidus sad
    • adrzewoj Silver odszedł 25.09.06, 15:34
      Taką wiadomość znalazłem na forum miausad(((

Widocznie obrażenia były zbyt wielkie, za późno trafil do schroniska.
      Smutno mi bardzo...
      • asienkaz Re: Silver odszedł 25.09.06, 15:54
        biedactwo sad((
      • katikot Re: Silver odszedł 25.09.06, 15:56
        Bardzo mi smutnosad((ale przynajmniej już nie cierpi i biega szczęsliwy za TM
        • misia007 Re: Silver odszedł 25.09.06, 16:13
          Przykro mi, biedna kocina.
          • ewung Re: Silver odszedł 25.09.06, 18:55
            Smutno... biedny Silver... dobrze że przynajmniej ktoś go pogłaskał na
            pożegnanie
            • pixie65 Silver odszedł... 25.09.06, 19:39
              forum.miau.pl/viewtopic.php?t=49684&postdays=0&postorder=asc&start=90
              miałam nadzieję, że się uda...
              miałam nadzieję, że uda się tak, jak udało się z Czekoladką...
              czuję się jakbym była odpowiedzialna i jakbym zawiodła i Silvera i Was, którzy
              próbowaliście pomóc...
              paskudnie się czuję...
              • annb Re: Silver odszedł... 25.09.06, 19:55
                pixie65 nie ty go potraciłas i zostawiłas
                nie miej wyrzutow
                szkoda kota
                jedyne co dobre to to ze się juz nie meczy
                ale to nie jest sprawiedliwe
                no nie jest
              • misia007 Re: Silver odszedł... 25.09.06, 20:02
                Pixie kochana jak mozesz tak mysleć.Wszyscy chcielismy żeby sie udało ale widac
                miało byc inaczej.Ale cos zrobilismy, nie pozostaliśmy obojetni i to dzieki
                Tobie, bo nam, o nim powiedziałas.Pozdrawiam serdecznie z moja trójka.
                • katikot Re: Silver odszedł... 25.09.06, 20:53
                  Pixie, wybij sobie natychmiast z głowy te wyrzuty!!!Przecież to nie Twoja wina, że nie udało się uratować Silvera, widocznie tak musiało być...
                  • angieblue26 Re: Silver odszedł... 25.09.06, 21:29
                    Sledzilam losy Silvera...
                    Siedze i rycze.. sad(((((((
                    • kirke18 Re: Silver odszedł... 26.09.06, 08:30
                      sad(((((((((( tak przykro, ale choć staraliśmy się (choć ja to tylko troszkę),
                      dzięki [*]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka