Dodaj do ulubionych

Dziwne ogloszenie

03.12.06, 14:54
Jestem przewrazliwiona czy to ogloszenie jest dziwne?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=53277547&a=53277547
Obserwuj wątek
    • katikot Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 17:54
      hmm, może komuś się po prostu czarne koty podobają? Chociaż z drugiej strony czort wie...
    • biljana Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 18:14
      a co moze byc dziwnego w tym, ze sie chce czarna koteczke? pytam serio, bo nic
      mi nie przychodzi do glowy..
      bo chyba gdyby ktos szukal matki na karmowke (bleee) dla węży, to kolor bylby
      obojetny, prawda?
      • katikot Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 18:21
        mi przychodzi do głowy tylko czarna msza...smolimo niedawno pisała w wątku o Zosi, że u niej w Stanach w tym celu szukają czarnych kotówsad(w Polsce jeszcze o czymś takim nie słyszałam.
    • minerwamcg Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 18:45
      Ogłoszeniodawca pisze, że kot ma być domowym zwierzakiem... pewnie się
      ktoś "Mistrza i Małgorzaty" naczytał i zachciało mu się kotki-Behemotki smile
      • iza_79 Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 19:35
        Wiesz ja tez tak pomyslalam. Ale przeczytalam wczesniej ten post smolimo i tak
        mi sie jakos nieciekawie zrobilo sad
        Jestem po prostu przewrazliwiona i wszedzie sie doszukuje dziwnych spraw sad
    • nessie-jp Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 19:36
      U nas (PL) czarne koty są bardzo lubiane. Znam przynajmniej 3 osoby, które
      uparły się, że chcą właśnie koniecznie bezwzględnie CZARNEGO kota smile bo tylko
      taki prawdziwym kotem jest.
      • napolnoc Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 19:44
        Ja tez poszukiwalam czarnego kota, bo wymyslilam sobie, ze czarny kot odkreca
        zle uroki big_grinDD
        A trafila mi sie sierota bialo-czarna i tez fajnie.
        Nie sadze, by preferencje kolorystyczne mogly byc podejzane , hehe.
        • misia007 Re: Dziwne ogloszenie 03.12.06, 19:51
          Czarnego nie planowaliśmy , widać ktoś z góry zadecydował, ze nasze drogi sie
          skrzyzowały ale mąż się póżniej przyznał, ze czarny kot był jego marzeniem.
          A ze czarny chroni przed urokami i przed pechem to prawda.
      • minerwamcg Też chciałam miec czarnego :)) 03.12.06, 23:35
        Prawda jest. Ja też zawsze chciałam mieć czarnego kota. Złożyło się inaczej i
        nie narzekam, bo wszystkie są prześliczne - Psot bury w paseczki,
        huncwoty "krówki", czyli rasa białostocka dwukolorowa smile
        Nasza przyjaciółka ma dwa takie czarne diabełki - wielkiego Kocopyrza i małą
        Żabę.
        • ewung My też chcielismy... 04.12.06, 07:37
          Ja marzyłam poprostu o kocie ale moj chłopak chciał koniecznie czarną kotke bo
          jakoś mu się tak dobrze kojarzyła. Więc dzwonilismy do pani od kotów własnie z
          takim zapotrzebowaniem. A że potem wyszlismy z dwoma kotami, jednym szarym
          drugim czarnym to juz inna historia smile
    • joisana Re: Dziwne ogloszenie 04.12.06, 10:31
      Ja w sumie też chciałam czarnego, takiego prawdziwego kota czarownicy i
      nazwałabym go Salem albo Rademenes wink)). A los i tak robi co chce i decyduje
      za nas, teraz uważam, ze rude jest najpięniejsze na świecie, wcześniej tak
      myślałam o burym wink.
    • ansil Re: Dziwne ogloszenie 05.12.06, 12:36
      ja tez szukalam tylko czarnej kotki i mam caaala czarna kote.. i nastepny tez
      bedzie caly czarny wink
      a mowia, ze czarnuszkow nikt nie chce..
    • yoma Re: Dziwne ogloszenie 05.12.06, 21:55
      Też szukałam kiedyś koniecznie czarnego kota, a było tak.

Psiapsióle umarł kot. Płakała, płakała, aż się wypłakała i zaczęła się rozglądać
      za następnym. Trzeba trafu, że akurat okociła się kotka pani Ani,
      zaprzyjaźnionej kioskarki.
      Pani Ania powiada:
      - No i stało się, że przy porodzie było dziecko! Więc oczywiście ryk, że oba
      mają zostać. Udało mi się przetłumaczyć, że skoro kotka i kocurek, to nie może
      być, bo jak kocurek dorośnie i bzyknie mamę i siostrzyczkę...
      No to było wiadomo, że kocurek będzie dla psiapsióły. A że w kiosku byłam
      codziennie, to codziennie miałam świeżą relację, jak ssą, jak rosną, jak im się
      ślepka otwierają, już nawet imię było wybrane, Glutek (też określenie pani Ani -
      "a, wyglądają jak glutki z ogonkiem").

I przychodzę któregoś dnia do kiosku, a pani Ania jakaś niewyraźna. Pytam, co
      się stało. - A, bo... byliśmy u weterynarza... i się okazało, że to wcale nie
      jest kotka i kocurek... tylko dwie kotki... i dzieciak znowu w ryk, i będą
      musiały obie zostać...
      I gdybym ja psiapsióle nie zdawała tych świeżych relacji, to może bym i machnęła
      ręką. Ale że się już dziewczyna przyzwyczaiła i przywiązała na odległość, to co
      miałam zrobić?

A nie macie pojęcia, jak ja się naszukałam czarnego kocurka w odpowiednim wieku!
      Koty wszędzie, jak okiem sięgnąć, ale akurat nie takie. Do innego miasta w końcu
      jeździłam smile

Psiapsióła nic nie wie, chyba że to czyta, to się dowie, ale krzywdy już chyba
      teraz nie będzie? Pafka, pozdrawiam smile
      • gattara Re: Dziwne ogloszenie 06.12.06, 06:08
        Ogloszenie faktycznie dziwne, tym bardziej, ze na dole jest sygnaturka,
        coprawda po lacinie, zle z uzyciem terminow raczej kojarzacych sie
        jednoznacznie. Ostatni wiersz sygnaturki, "Potentia Animi" moze wskazywac, ze
        czarny kot ma sluzyc jako surowiec do leku na potencje, terminy w sygnaturce
        kojarza sie z seksem. Czy nikt tego nie zauwazyl? Pewnie jakas naiwna istota
        pozbyla sie czarnego kociaka, cala zadowolona, ze kotek ma swietny dom. Poza
        tym, w Polsce rowniez dzialaja satanisci, ktorzy do swoich ceremonii uzywaja
        czarne koty. Slowo "uzywaja" jest tu na miejscu. Zmartwil mnie ten post.
        • aga-kocio Re: Dziwne ogloszenie 06.12.06, 09:20
          też to zauważyłam, ja bym tam kota nie oddała...
        • minerwamcg Disce, puella, latine :))) 06.12.06, 11:08
          Znam łacinę. Potentia animi oznacza siłę ducha, pozostałe terminy opisują
          praktyki seksualne, które trzydzieści lat temu może były bulwersujące, ale
          dzisiaj... W każdym razie o sodomii ani produkcji magicznych eliksirów nic tam
          nie ma.
          Ale macie rację. Ja też bym nie oddała kota w takie ręce - jeszcze by się
          zdemoralizował!
      • seniorita_24 Re: Dziwne ogloszenie 06.12.06, 10:14
        Zawsze warto sprawdzać przyszły dom kota i spisac umowę adopcyjną. Lepiej
        dmuchac na zimne.
        Tak na marginesie - szkoda, że ten weterynarz nie zasugerował Pani, że jest
        łatwy sposób na uniknięcie "bzyknięcia" kotki przez domniemanego synka.
        • yoma Re: Dziwne ogloszenie 06.12.06, 16:59
          A ona jest przeciw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka