trawa11 08.03.07, 11:27 Dzieki ewo ,ze napisalas w naszym imieniu na forum. trawa z trawiastym ,trawnikiem i Maniusiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewung Re: Do ewung 08.03.07, 11:42 Witamy z powrotem Fajnie że juz masz dostęp do netu, poszło szybciej niz się spodziewaliście. Byłas na wystawie kotów? Jak wrazenia? Dla mnie to trochę dziwna impreza. Koty w klatkach czasem tak smutno wyglądają. I doszlam do wniosku ze moje dachowce to jest to! Odpowiedz Link
trawa11 Re: Do ewung 08.03.07, 11:53 Ewo ,to samo chcialam Ci powiedziec ,ze ta wystawa wcale mi sie nie podobala.Te koty moze i piekne ,ale za to strasznie biedne.Pozamykane w tych ciasnych klatkach,spiace nawet w kuwetach,Jednym slowem beznadzieja.Nasze dachowce jednak zdecydowanie najlepsze. Ewo ,widzialam ,ze weszlas na Miau ,ja za cholere nie umiem tam sie zarejestrowac.Za stara jestem na te wszystkie jakies dziwne numerki ,ktore tam trzeba wpisac.Mam wiec w zawiazku z tym prossbe do Ciebie .Gdybys mogla w naszym imieniu zyczyc zdrowka Albisiowi,Jego tez tak bardzo ,podobnie jak Lee maz chcial wziasc.Strasznie nas zmartwilo ,to co sie teraz z nim dzieje.No i co z Lea? Odpowiedz Link
ewung Re: Do ewung 08.03.07, 12:17 o Lei ostatnio nic nie ma. doczytałam tylko że albis jest odseparowany więc reszta kici jest bezpieczna. O lei pisza ze ktoś się nią interesuje - czy to Wy się kontaktowaliście w jej sprawie? tam pisze ze tylko jeden domek się nią zainteresował ale na razie niezdecydowany. Mnie najbardziej było żal tych kotów które się trzęsły ze strachu bo takie też widziałam. Takie przerażone bidusie. Jakos wystawa psów to fajniejsze wydarzenie. Odpowiedz Link
biljana Re: Do ewung 08.03.07, 12:32 ewung napisała: > Mnie najbardziej było żal tych kotów które się trzęsły ze strachu bo takie też > widziałam. Takie przerażone bidusie. Jakos wystawa psów to fajniejsze > wydarzenie. przepraszam, że wcinam się do waszego wątku ale też ostatnio byłam na wystawie kotów. Uczucia mam mieszane. Po pierwsze - co do kotów rasowych, są piękne.. takie piękne. Ale i tak spora częśc Mco i Norwegów była podobna do mojej piwnicznej Majki Przestraszonych kotów nie widziałam, ale najfajniejsze były Brytki. Spały sobie po prostu w klatkach zwinięte w kłębek i wszystko miały w największym poważaniu. Miałam wrażenie, ze to było wielkie targowisko... Przy niektórych "stoiskach" odchodził handle na całego. Poobserwowałam sobie trochę. Niestety nie miałam wrażenia, żeby hodowcy starannie wybierali domy, do których trafią ich kocięta (o czym sie zawsze mowi przy okazji kupowania kotow rasowych) Chcieli sie raczej pozbyc "towaru". Aż mi sie smiac chcialo, bo na wystawie bylo tez stoisko forum miau.pl) A wiecie jak dziewczyny starannie wybieraja rodzicow adopcyjnych odratowanych, przygarnietych przez siebie bezdomnych dachowcow) Moze generalizuje, ale takie byly moje odbserwacje. Odpowiedz Link
trawa11 Bilijana 08.03.07, 12:50 Bilijana ,mam takie same odczucia jak Ty.Rzeczywiscie naokolo wszedzie bylo mnostwo straganow z kocimi gadzetami ,zwirkami i karma.Wszystko za strasznie duze pieniadze,zwykle targowisko.Hodowcom chodzi najbardziej o pieniadze.bardzo chetnie sprzedawali swoje "towary" (rasowe koty). Jak zaobserwowalismy ,to te nasze dachowce jednak sa oddawane chyba w lepsze rece.a co do opiekunow jest prowadzony dokladny wywiad,weryfikacja,przez forumowiczow ,dyektorow schronisk i wolontariuszy.Jest to chyba jak najbardziej prawidlowe.Wszak chodzi o dobro kotow ,a nie o pieniadze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
trawa11 Re: Do ewung 08.03.07, 12:44 Interesujemy sie Lea i innymi,ale najbardziej interesuje nas jakas kotka pokrzywdzona przez los np bezlapka luc bezoczka. A co do Albisia chcemy jakos pomoc finansowo. A co do tej koteczki brytyjki bezlapki szukamy odpowiedzi na pytania: czy bedzie umiala biegac?,wskoczyc na parapet? lub kanape? Czy umie korzystac z kuwety? A najwazniejsze jak pogodzi sie w jednym domku z drugim bezlapkiem,czy nie beda ze soba walczyc? Najlepiej by bylo jakby sie ktos wypowiedzial ,kto takiego kotka bez tylnej lapki ma.I jak zachowuje sie w stosunku do innych kotow? Odpowiedz Link