Dodaj do ulubionych

ile ważą wasze kociaki ??

30.07.07, 17:01
Bo moj wielkolud 7 kg z malym hakiem. chce go odchudzic troche, ale nie bardzo
mi to wychodzi prawde mowiac. ciekawa jestem ile Wasze koty ważą. Jaka waga
dla dorosłego kocura jest optymalna ?? pewnie nie ma czegos takiego jak znam
zycie, no ale ten worek zwisajacy mojemu kotowi jest zdecydowanie zbedny.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 18:51
      Zależy kiedy. Przy ładowaniu do worka podróżnego 12 kg - 6 kg kota, 6 kg wrzasku smile
      • alokazja12 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 18:56
        hehe no tak smile u nas podczas pakowania wrzasku akurat nie ma. ale zawsze
        trenujemy zapieranie sie "rekami i nogami" smile)
        pytam bo tu dzirewczyny pisza moj kot 3 kg, moj 3,5 i az mnie przerazenie zbeira
        ze mamy takiego grubasa.
        • azazela Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 19:04
          moj kot miescie sie w gorynych resjestrach forumowej normy - 6 kg kota
          • nann Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 19:07
            Moja koteczka 3700g, ale ona drobna panna jest smile
        • yoma Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 20:32
          Myslę, że to tak jak z człowiekiem, nie waga ważna, tylko figura, jesłi wisi
          oponka - odchudzać
    • annb Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 19:08
      jutro ide z mała do szczepienia to pewnie dostanę zjebkę za wagę
      ma wazyc 5,30 a ciekawe ile
      ja obstawiam 6
      wagi w domu nie mam
      gaba pewnie tez tyle samo
      • alokazja12 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 19:18
        mnie jeszcze nikt nie ochrzanil za Kaperkowa wage, ale zyczliwie poradzil zebym
        mu ograniczyla jedzenie. tyle ze on duzo nie je, za to sie nie rusza za bardzo.
        i jak ja mam go odchudzic ??
        • pepsi Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 20:10
          dac mu mlodszego do towarzystwa smile
      • annb Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 08:30
        mała waży 5,65
    • esimona Re: ile ważą wasze kociaki ?? 30.07.07, 20:11
      Moja dwuletnia kotka po sterylizacji we wrześniu ub. r.zaokrągliła się znacznie
      i waży 5,5 kg.
      Próby odchudzenia nie przyniosły dotychczas rezultatu, bo kotka nie je dużo a
      kiedy jest głodna przychodzi i domaga się jedzenia. Prowadzi wtedy do miseczki,
      siada i delikatnie otwiera pyszczek wydając cichutkie miaukniecie. Następnie
      siedzi i cichutko, cierpliwie czeka. Jaka jest moja reakcja nietrudno się
      domyślić.Nie mogę przecież głodzić niewychodzącego kota.
      I tak doszłysmy do tej słusznej wagi od małego szczuplutkiego kociątka.
      • alokazja12 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 31.07.07, 06:33
        Ja swowjego Kacpra wylowilam z kontenera na smieci. Mial kilka dni i slepy byl.
        a przez pierwszych kilka miesiecy nic tylko chorowal. pamietam ze jak nie rzygal
        to biegumnke mial, a jak nie to to cos innego. a teraz lezy sobie leniwiec
        wielki i nie chce mu sie ruszac smile
    • lena_pe Re: ile ważą wasze kociaki ?? 31.07.07, 10:45
      Jedno moje futro, to niecałe 4kg - wet mówił, że wygląda na takiego wolno
      żyjącego szczupłego kota (ja juz się bałam, czy on aby nie za chudy był, bo
      nieczęsto można było go zobaczyć jedzącego). Drugie natomiast to jakieś 6 kilo -
      tylko, że to sam w sobie wielki kot! Na szczęście ma fioła na punkcie zakrętek
      od butelek i biega za nimi po mieszkaniu jak oszalały! Także rzucam mu, a on
      aportuje i w ten sposób nie ma oponek smile)
      • login_niedostepny Re: ile ważą wasze kociaki ?? 31.07.07, 23:39
        moje laski maja po 2 lata i 2 miesiace i obie waza po 6kg, ale jak ktos
        slusznie zauwazyl - przy pakowaniu do transportera gwaltownie przybieraja na
        wadze, obietosci oraz zwieksza im sie ilosc odnozy...
        • drimeth Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 10:16
          Balbina 7 lat - 2 kg, ale ona drobniutka panienka jest, malutka i szczuplutka.
          Hannah 2 lata - 4 kg, maine coon big_grin
          Jeśli chodzi o pakowanie to Balbina jak tylko zobaczy transporter to znika.
          Dosłownie nie można jej znaleźć. Natomiast Hannah jest pakowana "od ogona",
          czyli najpierw wchodzą tylne łapki i ogon, a potem reszta. Oczywiście wszystko
          przy akompaniamencie krzyków w stylu:"co ty mi robisz ja nie chcę!" i
          spojrzenia:"jak możesz?już ja Ci pokażę pazurki po drodze".
          Pozdrawiam.
    • asidoo Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 07:30
      Mój 4,9 kg. Ma 3 lata, jest kotem europejskim.
    • karolinek Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 10:26
      Digi-brytyjka 15tygodni 1,5kg
      Dla mnie to ona chudzinkowato wyglada i jak ja zwarzylam to sie zdziwilam, ze az tyle to malenstwo wazy.
      • pinos Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 10:36
        Dońka brytyjka ;o) 20 tygodni - 1,6 kg. Cały czas walczymy z chudzinkowatością
        ;o) - małe brytki powinny ważyć 100 g/tydzień, ale zaczynałyśmy od niedowagi -
        zamiast 1,2 kg ważyła 650 g gdy do nas przyszła...

Mirmił - między 4,8 a 5,2. Wczoraj 5,2. ;o)
    • minerwamcg Fred przytył! 01.08.07, 11:47
      Słuchajcie, byliśmy na wsi u naszych kicurów. Mają się dobrze, i tfu, tfu, odpukać, Fred ani razu nie miał poważnego ataku, a lekki tylko raz na początku lata! Wygląda świetnie, bawi się, skacze, poluje - i żre za trzech. Futerko mu się wygładziło, przytył i w ogólności wygląda jak zupełnie zdrowy kot.

Niestety, kot teściów, Buras, wybrał się za Tęczowy Most sad(( Był bardzo chory na nerki. Szkoda go, był prześlicznym i bardzo kochanym zwierzem. Ale przynajmniej u św. Franciszka będzie zdrowy... Teściowie zostali jednokotni i bardzo smutni.
      • alokazja12 Re: Fred przytył! 01.08.07, 12:07
        Kacperek tez ma problemy z nerkami. A dokladnie jak jest na normalnej karmie to
        zaraz mu sie tam jakies krysztalki tworza i siusia gdzie popadnie. na szczescie
        jesli zjada royal canina karme dla kotow z problemami to wszystko jest w
        porzadku najlepszym.

przykro sluchac o odchodzeniu naszych przyjaciol. nie wyobrazam sobie naszego
        zycia bez Kacperka.
    • meduza7 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 11:58
      Moje kocurro waży 6 kg, ale nie jest tłusty, tylko duży i wyrośnięty.
    • sundry Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 13:11
      Mój Maks ma 6 kilo,ale to syberyjski,więc duży i kudłaty..
      Rozalka natomiast ok.3 kilo,ale brzuszek jej zwisa..
      • juven74 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 13:20
        Mój najstarszy Rysiek ma ponad 7 kilo i też mu zwisa fałdka (mówimy na to
        fufka), która, jak sądzę, z jego punktu widzenia nie jest "zbędna".Zresztą to
        już koci emeryt, jest zdrowy więc nie będziemy go odchudzać.
        Najbardziej okrągła jest Mrusia. Nie ważyłam jej ostatnio. Trochę się boję.
        Pozostałe dwa w normie.
        Nie ma grubych kotów, są tylko koty dobrze zbudowane.
        Pozdrawiam
    • kleo_mini Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 13:18
      matylda jest dość mocno zbudowana i większa, niż kotka moich rodziców.
      nie mam pojęcia, ile waży, ale podejrzewam, że mieści się w normie.
      w tym tygodniu idę z nią do okulisty, bo z prawym okiem znowu coś nie halosad
      przy okazji poproszę o zważenie, bo sama ciekawa jestem.
      • paulina.galli Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 17:51
        He he - okolo 7-8 kg uncertain
        Podobno "jestesmy" za grubi.... uncertain
    • katikot Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 18:05
      Za dużowink Moja 12-letnia dachówka waży ok. 5,5-6kg.
    • mierzejka Re: ile ważą wasze kociaki ?? 01.08.07, 23:06
      moje koty waza jeden 5,15 drugi 5,30 wazyłam ostatnio przy wizycie i wtedy tez
      widziałam u weta taki fajny plakat z jakiejs firmy zywieniowej, jak powinen
      wygladac prawidłowo odzywiony kot, tzn był widok z boku, nic nie wisi, widac
      lopatke, i z góry widok kota: widac gdzie są kości miednicy, nie ma oponki na
      zadku. I były tez pokazane na rycinie jak wyglada za chudy i jak za gruby kot,
      bardzo pogladowy plakat. Wniosek jest taki, ze koty moga, jak i ludzie i inne
      zwierzeta, byc małe i duze i dla jednych 3 kilo to w sam raz, dla innych za mało
      • angieblue26 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 02.08.07, 09:02
        Zurek 2.5 roku 5.500, Nuka 1.5 roku - 3,1 kilo
      • alokazja12 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 02.08.07, 09:57
        No widzisz smile Ja tez widzialam takie pogladowe rysunki jak kot powinien
        wygladac. I niestety moj wygladal jak ten co to ma za duzo tu i tam sad i zadne
        odchudzanie nie pomaga sad
    • beata_wroc Re: ile ważą wasze kociaki ?? 04.08.07, 12:49
      Bolek 5,5 roku i 5,5 kg - futra ma bardzo dużo;/ - właśnie jesteśmy na diecie,
      zapasł się jak do domu wprowadził się zenon też dachowiec - 10 m-cy i szczupły
      bardzo.
      • alokazja12 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 04.08.07, 15:42
        na jakiej diecie smile ?? prosze o szczegoly smile ??
        • salimis Re: ile ważą wasze kociaki ?? 04.08.07, 18:36
          Moje kiciuchy ważą 4 i 3 kilo i są zgrabnymi laskami ; P
          • barba50 Re: ile ważą wasze kociaki ?? 04.08.07, 22:51
            Sporo. Oprócz Pepka, który jest kotem specjalnej troski /w tej chwili zdrowy,
            ale mikrej postury, waży prawdopodobnie ok 4-4,5 kg/ pozostałe oscylują między 5
            a 6 kg. Lolka ostatnio schudła - więcej się rusza, poza tym ma opory przed
            Guciem i jeśli on jest koło misek /a jest zawszesmile/ to skubnie odrobinę i
            odchodzi. Kocica czyli Ksika trzyma wagę ok. 5,5 kg od dawna. Problem zaczyna
            się z Guciem, bo traktowany cały czas jako zabiedzona znajda jest karmiony na
            każde cichutkie miauknięcie - no nie potrafię mu odmówić, jeszcze to
            błagalno-proszące spojrzenie... Jest ciężki. Jest nabity. Chyba będę musiała
            przyjąć do wiadomości, że Gutek nie jest już bezdomnym zagłodzonym kotem, bo
            niedługo przegapię moment i zrobię mu krzywdę. Odkarmię za bardzosad((
            • kleo_mini Re: ile ważą wasze kociaki ?? 05.08.07, 21:04
              to już wiem.
              matylda waży trzy i pół kilo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka