katia.seitz katia.seitz 09.08.09, 21:40 Wreszcie się dopiszę Nick: katia.seitz Ilość kotów: 2 Płeć: żeńska Imiona: Neti (Netinka), jest z nami już ponad rok. Grubaśna krówka adoptowana z kociego azylu. Powolna, łagodna, zwalista i przymilna. Akari, na forum opisywana jeszcze jako Lucynka. Kotka wzięta przez nas początkowo tylko celem wysterylizowana, ale koniec końców z nami została Bardzo przytulasta, nieco nieśmiała i nie wchodząca nikomu w drogę. Właśnie trwa proces wzajemnego dostosowywania się kocic do siebie Zdjęcia znaleźć można w sygnaturce. Odpowiedz Link
aniabg1 Re: Policzmy zakątkowe futra 12.08.09, 13:42 aniabg1 1 kot Tymon, 10 m-cy, krówek czarno biały Odpowiedz Link
nastja Re: Policzmy zakątkowe futra 12.08.09, 21:08 Kociątek Lucjusz, od dzis oficjalnie na kocim zakątku, 14 tygodni, jego watek tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,10264,98922230,,ekhm_pora_sie_przyznac_Mam_kota_.html?v=2 Odpowiedz Link
ewa_anna2 odejmijcie mi jednego :| 19.08.09, 10:23 Miałam 8 kotów. Dziś o 4.10 Frytka odeszła za TM. zostało 7. Zosia, Rysia, Ruda, Pyza, Melka, Całka, Pirat. Odpowiedz Link
watersnakes2 Re: Policzmy zakątkowe futra 19.08.09, 20:55 nick: watersnakes2 Kot sztuk jeden: Kaszel 3.bp.blogspot.com/_xHTncJeH0N4/SomvU5aIlkI/AAAAAAAAADU/H5_N1S1x7rk/s1600-h/kaszel1.jpg I nie wiem czy licza sie wirtualne adopcje, bo tez sztuk jeden Nalesnik Odpowiedz Link
alicez Re: Policzmy zakątkowe futra 27.08.09, 11:08 Melduje wszem i wobec, ze się dokociłam. Teraz wyglada to tak: alicez 2 kocury: Fundin i Gandalf Gundin biały a Gandalf dymny. Zdjęcia jak uda mi sie ktoa złapac w kadr. Odpowiedz Link
wiewiorkowy.wiewiornik Re: Policzmy zakątkowe futra 27.08.09, 12:56 Wiewiórkowa jest na usługach u Edwarda, dachowcowego lekko emerytowanego już, szarego furtra Odpowiedz Link
mgd20 Re: Policzmy zakątkowe futra 29.08.09, 00:07 mgd20 1 kocia Toto, ciemnota ze mnie i zdjecia wkleic nie umiem... Odpowiedz Link
mbmm Re: Policzmy zakątkowe futra 29.08.09, 11:39 Z nami są trzy Ko-córki: Sisi - trzyletnia, wielokolorowa. Kot-podróżnik. Przejechała z nami wiele setek kilometrów. Gusia - na oko sądząc dwu i półletnia, z przyciętym po steryzlizacji uszkiem ( w schronisku). Z nami półtora roku. Pręgowana buraska z ciapatym brzuszkiem. Nusia - półtoraroczna, wielokolorowa z przewagą białego. Wykarmiona butelką, wyleczona z kociego kataru. Odpowiedz Link
cirilla17 Re: Policzmy zakątkowe futra 04.09.09, 10:00 Witam wszystkich ,podczytuje was od niedawna. Kota mam jednego ,jest naszym pierwszym kotem .Jest z nami 8 miesięcy i ma na imię Bazyl. Odpowiedz Link
ania-0606 Re: Policzmy zakątkowe futra 04.09.09, 13:58 To i ja melduje swoje dwie kotki: AMELKA - 5 letnia prawie syjamka AGATKA - 2 letnia rodowodowa abisynka Pozdrawiamy wszystkie zakątkowe koty! Odpowiedz Link
lylith Re: Policzmy zakątkowe futra 13.09.09, 23:38 wreszcie mogę się dopisac do wątku nick: lylith koty: 2 sztuki syberyjskie 1. Lars: kocur kremowy cętkowany 2. Loke: kocur czarny cętkowany Odpowiedz Link
agnieszka71 poprawiam wynik na magiczne 213 ;) 09.10.09, 23:31 u nas: 1 kot Edek MCO i 1 kocica Franka europejka = 2 ogony Odpowiedz Link
escribir 214 ogon 11.10.09, 10:33 Antonina, czyli Tośka. Lubi dźwięk otwieranej lodówki i "pikanie" mikrofalówki. Odpowiedz Link
gaja-1 Re: 214 ogon 21.10.09, 15:23 U mnie dwa kotka Gaja -czarna kotka Sisi -szaro czarna (burzuch w łaty a nogi w pasy) Odpowiedz Link
invisible7 Re: Aktualizujemy 01.12.09, 22:56 To ja dopisuję swoje dwa, Kiciek vel Klusek oraz Mimek vel Młody Odpowiedz Link
fk_83 Re: Aktualizujemy 01.12.09, 22:56 My też się dopisujemy i jednocześnie pięknie się ze wszystkimi witamy nick:fk_83 1 kotka Psotka, trzymiesięczna panna, biało- bura Odpowiedz Link
echtom Podaję swoje stadko do następnej aktualizacji 02.12.09, 21:50 Pufcia - 11,5 roku Kamcia - 10,5 roku Łapek - 4,5 roku Linkuje zdjęcia - Łapkowi muszę zrobić nowe, bo to pomniejszone nie oddaje w pełni jego urody, a zwłaszcza wielkich jasnozielonych oczu: forum.gazeta.pl/forum/w,10264,102658240,102658240,Portrety_moich_futrzakow.html Odpowiedz Link
kotka-bura Re: Policzmy zakątkowe futra 01.12.09, 23:59 Moja ukochana 12-letnia Kicia 8-letnia Balbinka 3-4miesięczna szylkretka, jeszcze nie ma imienia. ja mówię do niej Mała albo Pershing a mąż Gadzina Odpowiedz Link
merdak Re: Policzmy zakątkowe futra 02.12.09, 09:36 Jeszcze ja! Kluska vel kocica vel Gryzelda - lat 5, trikolor, kastrowana samiczka, udaje zakapiora a jest przytulakiem, Irenka vel Czarnuch vel Przytulak - lat 2,5, krowa (albo raczej frak + białe skarpetki, ależ gust) kastrowana samiczka, udaje przytulaka a jest zakapiorem. Odpowiedz Link
slapcio I my też chcemy :) 02.12.09, 10:26 Na razie bez fotek, w kolejności przybycia: - MALWINKA - szylkotri o niesamowitym futrze, rocznik 2005, miła popierdółka i wiejska łazęga w jednym. Okropny uparciuch Kiedyś sama weszła mi przez otwarte okno do mieszkania (konkretniej - obudziłam się z kotem w łóżku) i oswiadczyła że nie ma zamiaru się wyprowadzić. Z Malwina nie ma dyskusji... Indywidualistka, nieco neurotyczna. Nie akceptuje naszych pozostałych kotów. - BULWA(tor) - czarne Samo Zło z białą krawatką i plamką na brzuchu, miejscami na grzbiecie pojedyncze białe włoski. To geny Lucka (od Lucyfer)- zakapiora który przez lata rządził pewną podolkuską wsią i był jej dziadkiem (po ojcu i matce, pradziadkiem pewnie też). Charakter Bulwa ma po nim. Odchowana przez nas od kilkudniowego ślepaka, duża agresja w malutkim ciałku. Do tej pory "ciamka" łapkę. -To-to. Krówka rocznik 2009. Tak jak poprzednie - wieczny tymczas. Znaleziona w kiepskim stanie w firmie TŻ-a, niestety prawdopodobnie do końca zycia bedzie miec problem z dupkozwieraczami. Straszny żarłok i przytulak, warczący morderca futrzanych myszek i nasza domowa alpinistka. Bardzo się pokochały z Bulwatorem, która mimo swojego młodego wieku potrafi przegonic od miski Do tego 2 kocury rodziców TŻ (Bumerang i Buszmen) oraz 1 kocur dochodzący (Zulus). Odpowiedz Link
kamilcia23 Re: I my też chcemy :) 02.12.09, 14:57 nick: kamilcia23 sztuk :2 nicia-kocica 2.5 roku sterylizowana czarna z białym zabotem kocia dama fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2035016,2,8,P071109-09560001.html tofik-kocurek około 3 miesięczny rudo pręgowany szaleniec fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2044619,2,4,P131109-16420001.html Odpowiedz Link
beataj1 Re: I my też chcemy :) 03.12.09, 00:02 Beata Stan stuk 2. 6 letni Lucjan kastrat rasy kanapowiec europejski (kastrat). 5 letni Browar prawie syjam uratowany od czlowieka co to kupił na targu kocura który okazał się kotną kotka (przejełam przychówek). kastrat. I nie ukrywam ze to jeszcze nie jest moje ostatnie słowo w kociej kwestii Odpowiedz Link
sohee Re: I my też chcemy :) 03.12.09, 13:33 Będą nas milijony! nick: sohee kotów sztuk jedna 14 miesięcy, 6kg żywej wagi, a na imię mu Ziomuś rasa: basement cat a tu jak był jeszcze taki minimini, rok temu Odpowiedz Link
melba.3 Re: Policzmy zakątkowe futra 04.12.09, 01:25 Melba.3 ze stanem 1 sztuka czyli Frytka: Odpowiedz Link
barba50 Liczmy dalej 11.01.10, 22:22 Co i raz ktoś się dokaca, pojawiają się nowi kociarze - wyciągam więc naszą listę I zapraszam - aktualizujmy Odpowiedz Link
wladziac Re: Liczmy dalej 11.01.10, 22:30 dopisz proszę Filemonka...pewnie zostanie u mnie Odpowiedz Link
kocurzak Re: Liczmy dalej 12.01.10, 11:53 kocurzak-zglaszam moje 4 koty (andzelika,czaroslaw,dziuniu i deptula. Odpowiedz Link
ewa_anna2 aktualizacja 13.01.10, 18:58 7 kotów: Zosia, Melka, Rysia, Pirat, Ruda, Całka i najnowszy nabytek - Franek Ponad to : Franusia za TM, Frytka za TM, Pyza za TM. Odpowiedz Link
urszulkazgdyni Re: Policzmy zakątkowe futra 18.01.10, 14:05 Proszę bardzo. urszulkazgdyni szczęsliwa posiadaczka Rudolfa Kolumba pręgowanego rudzielca oraz Komandora Pimpola czarnego dominanta, niemiziaka Odpowiedz Link
barba50 Aktualnie od A do J 18.01.10, 14:56 aaaguniaaa - 1 kot (Tofi) agnieszka71- 2 koty (Edek i Franka) alicez - 2 koty (Fundin i Gandalf) aj5 - 2 koty (Misza i Obi) aleksanderka-live - 2 koty (Hermiona i Jaskier) alus59 - 7 kotów (Fifi, Mimi, Kika, Allan, Aluś, Lilo i Pysio na tymczasie, Bajeczka i Puszkin za TM ) ania-0606 - 2 koty ( Amelka i Agatka) aniabe13 - 2 koty (Misia i Kicia) aniabg1 - 1 kot (Tymon) aniesa - 1 kot (Napoleon Krokus Gracjan Bonaparte wolany przez domownikow Napkiem, Napelindą, Napusiem, Napuniem badz Napikiem) anina-1 - 2 koty (Fiona i Gryfin) anmanika – 2 (Bunio i Mimi) annb - 4 koty (Gaba, Hava, Wacuś i Srebek) ashton - 1 kot (oficjalnie Iśka, dla domowników Duperelek) aurelia76 - 1 kot (Dwukropek) barba50 – 6 kotów (Ksika, Lolka, Pepek, Gucio, Gałka i Zawada) basia_2804 - 1 kot (Aslan) basia328 - 1 kot (Kocia-Frania) basset2 - 4 koty (Zuzola,Cynia, Josza i Miki) beataj1 - 2 koty (Lucjan i Browar) biala27 – 1 kot (Filemon) bietkadd - 1 kot (Rudasiu) biljana - 3 koty (Gucio, Artemida, Maja) biscuit - 1 kot (Suzi) cinnamon-a - 2 koty (Mirabelka zwana Rudą i Rambo inaczej Mała) cirilla17 - 1 kot (Bazyl) claire_de_ lune - 2 koty (Filon i Feliks) echtom - 3 koty (Pufcia, Kamcia i Łapek) eduro - 1 kot (Borys) elka_77 - 1 kot (imie?) escribir - 1 kot (Antonina czyli Tośka) ewa_anna2 - 7 kotów (Zosia, Melka, Rysia, Pirat, Ruda, Całka i Franek, Franusia, Frytka i Pyza za TM ) ewik1976 – 2 koty (Rudy i Łaciata) fk_83 - 1 kot (Psotka) foxie – 5 kotów (Foxie, Czarusia, Bullet, Katania, Zbyg) gacusia1 – 2 koty (Buddy i Binoo) gagata7 - 2 koty (Kika i Bili) gaja-1 - 2 koty (Gaja i Sisi) gosiownik - 2 koty (Tinkerbell i Lola) hania261 - 3 (Wiki, Mini i Maks) hek_sa – 2 koty (heksa i Feliks zwany Flusiem ) invisible7 - 2 koty (Kiciek vel Klusek oraz Mimek vel Młody) jaleo - 1 kot ( Merlin) jarka63 - 1 kot (Kaja/Kajuta) jelifish - 1 kot (Zuza) jolantas1955 - 4 koty (Babcia Pusia, Pańcia, Psota i Rambo) Odpowiedz Link
barba50 I cd tzn. od K do Z 18.01.10, 14:58 kamilcia23 - 2 koty (Nicia i Tofik) kasikk_29 - 2 koty (Mańcia i Tutu) katia.seitz - 2 koty (Neti zwana Netinką i Akari vel Lucynka) katikot - 2 koty (Misia i Gapcio /aktualnie na gigancie, wierzymy, że wróci/) kena1 - 2 koty (Toffi i Karmel) kirke18 - 2 koty (Axla, niesłusznie zwana Kluchą i Edric zwany Dzieciakiem bądź Edziem) kocurzak - 4 koty (Andzelika,Czaroslaw,Dziuniu i Deptula) kontik_71 - 3 koty (Niki, Lena, Vini) kotbert (oraz h8red) – 4 koty (La Mariola de Kloc, Bieska Izaura zwana Kotą, Renifer Czmuch zwany Rudym, Foka Tąk zwana Foczyskiem) kotka-bura - 3 koty (Kicia, Balbinka, Mała albo Pershing, lub Gadzina) krokodyl_13 - 2 koty (Syriusz Black i Safira +1 pies Sunia) kromisia - 3 koty (Cessna, Caracas i Malinka) lisek.chytrusek - 2 koty (Kicia i Mizia) lisiczka24 - 1 kot (Zula zwana Gienią,Różą lub Zulinką- melinką) lu221 - 1 kot (Hasanka) lylith - 2 koty (Lars i Loke) macarthur - 1 kot (Ramzes dla swoich pan Uszat) madziulec - 1 kot (Yvette, zwana po domowemu Paszczakiem, Kluchą badź..... Królewną) magdaksp - 4 koty (Brawurka, Chelsea, Bójka i Milan ) mama.rozy - 3 koty (Teresa, Tygrys i Filip) maruda2 - 1 kot (Dorka, Dorcia, w chwilach czułości zwaną Ciuńką) mary4 - 2 koty (Ramzes, czyli Ramziu lub Honzik i Cleopatra czyli Cleo lub Lelo) mbmm - 3 koty (Sisi, Gusia i Nusia) melba.3 - 1 kot (Frytka) merdak - 2 koty (Kluska vel kocica vel Gryzelda i Irenka vel Czarnuch vel Przytulak) mgd20 - 1 kot (Toto) mgielka83 - 2 koty (Iwan i Mysz) minerwamcg – 2 koty (Psot i George) miriam_73 - 2 koty (Kizia-Mizia zwana Kicią lub Kocurka i Winona Amelia, roboczo na potrzeby domowe Melka vel Glut) mist3 - 1 kot (Kicia) mrumru81 - 4 koty (Filozof, Mrumru, Zuzia i Tolek) mysiulek8 - 1 kot (Yoda vel Kicia) nastja - 1 kot (kociątek Lucjusz) nioma – 2 koty (Veron i Bombas zwana również Zakapiorem) ona-50 - 2 koty (Balbina i Marcysia) pasqoodnikowo - 2 koty (Mela i Amir) p.aulinka - 2 koty (Gringo i Szyszka) peggy1 - 2 koty (Chi - chi i Mi – mi) peppa69 - 2 koty (Dużakota i Małakota) princessofbabylon - 1 kot (Rysiek) r.kruger - 1 kot (Yum yum) rrooda - 2 koty (No aka Gruby i Alba aka Bisia) salimis - 3 koty (Miśka, Mela i Szymek) scrivo - 2 koty (Norka i Franek) slapcio - 3 koty (Malwinka, Bulwa(tor), Toto + 3 zaprzyjaźnione) sohee - 1 kot (Ziomuś) sundry - 2 koty (Maks i Rozalka) szajka83 - 1 kot (Lolka vel Kota) the_dune - 3 koty (Serafina, Ender i William) the_dzidka - 2 koty (Lucek i Cynamon aka Cymek) the_kami - 2 koty (Lujka i Kluska) vanilla_eyes - 1 kot Arkadiusz czyli Sylwester Mieszko van der Kot vauban – 3 koty (Zyzio, Lolek, Duduś) vega366 - 5 kotów (Filuś inaczej: Serce na Łapce, Oliwka czyli Oliwia Demolka z Piekła Rodem, Pancuś inaczej: Siła Spokoju, Bokira inaczej: Delikatniutka, Lili inaczej: Ćwierćkota) urszulkazgdyni - 2 koty (Rudolf Kolumb i Komandor Pimpol) wadera3 - 2 koty (Teofil i Antonina czyli Tosia) watersnakes2 - 1 kot (Kaszel) wiesia.and.company – 9 kotów (!!!) (Kubuś, Misia, Wikcia, Grosia, Fryga, Filipek, Miluś, Leosia i Natalka) wiewiorkowy.wiewiornik - 1 kot (Edward) wladziac – 6 kotów (Misiu, Cwaniaczka, Zuza, Pipciuś, Stara i Filemonek) wylinka7 - 2 koty (mała Mi aka Miśka i Migotka) yola1976 - 2 koty (Myszka i Reklamacja) yoma - 1 kot (Marcel) zazaz3 - 2 koty (Czarcia i Julcia) W tej chwili mamy 245 kotów (na 111 dostarczycieli żarełka) średnio 2,2 kota na 1 osobę Odpowiedz Link
ewa_anna2 Nowe futro 22.07.10, 09:30 Maja. Cała czarna. Jest to 8 sierściuch w domu. Z psem 9 Odpowiedz Link
echtom Re: Nowe futro 22.07.10, 09:37 U mnie też aktualizacja. Esme-tymczaska jest u nas od stycznia i wychodzi na to, że zostanie. Zatem koty 4 - Pufcia, Kamcia, Łapek i Esmeralda. Odpowiedz Link
wadera3 Również aktualizacja 22.07.10, 10:12 Od połowy lutego mieszka z nami Mamba, czarna zresztą. Wzięta z działki na sterylkę, jako kompletna dziczka, okazała się dzika, ale chętna do bycia z ludziem. A, że była chora na KK, tak się przychowała do nas, i już nie było mowy o wywiezieniu jej na mroźną, zaśnieżoną działkę. Odpowiedz Link
kromisia Re: Również aktualizacja 22.07.10, 10:32 Ja tutaj chyba nie pisalam, ale i tak trzeba z aktualizowac Cessna - baronowa i szefowa Caracas- alpinista i inzynier Malina - przytul do rany, niezmeczona pomocnica we wszystkich domowych zajeciach Arthur ( imie robocze ), z nami od prawie 3 tyg., znaleziony na ulicy - kotek demolka Odpowiedz Link
barba50 A ja 22.07.10, 10:39 myślałam, żeście może zapomnieli o tej wyliczance Bo zrobienie takiej ładnej, kolorowej aktualizacji (i co by się NIE machnąć) jest dość truuudne... No nic to - barba do roboty Odpowiedz Link
kamcia_79 Re: Policzmy zakątkowe futra 22.07.10, 11:42 Obecnie na stanie 5 sztuk (byli jeszcze 2 bracia Lemurki ale poszli w długą oraz ich mama, która zginęła pod kołami samochodu, aha i przez 1 miesiąc była przybłęda ale jak go wyleczyliśmy to też poszedł w długą) 1. LEMURKA (Lelemelku) 3 lata, wysterylizowana, odchowana od 5-tygodniowego malucha razem z braćmi, bardzo przytulaśna traktorzystka 2. FIGA (Gigulec) 2 lata, niedotykalska, córka Lemurki, wysterylizowana, mały głodomorek i słodziak, który wydaje śmieszne dzwięki i wiecznie się przeciąga i wyciąga 3. MRÓWKA 2 lata siostra Figi, córka Lemurki, wysterylizowana, często wybywa na parę dni i wraca wychudzona, zdjęcie z czasów, kiedy była jeszcze okrąglejsza, dopiero od miesiąca daje sie głaskać i sprawia jej to przyjemność 4. KLIMEK 2 lata brat Figi i mrówki, syn Lemurki, dwujajeczny chudzielec i powsinoga 5. PIETRUSZKA 3 lata, przybłęda, wysterylizowana, przytulasta i miziasta, ale także neurotyczna i chimeryczna, chciałaby mnie tylko dla siebie i jest zazdrosna o inne koty, chętnie zamieszkałaby z nami w domu ......... onek kociarstwo 1 pokolenie kociarstwo 2 pokolenie Odpowiedz Link
desperately.seeking.something Re: Policzmy zakątkowe futra 22.07.10, 15:47 desperately.seeking.something dwa futra Ryszard i Rudolf oto oni: Odpowiedz Link