Dodaj do ulubionych

marudzę ...

12.12.11, 13:16
No bo tak...
Poczyniłam ja niewielkie zakupy.Nieraz trzeba.
I teraz mam pełen kosz śmieci...bo kartonik po kremie, opakowanie po szczoteczce, pudełeczko po paście do zębów..i cała masa innych , zbędnych opakowań.
Mnie to wkurza111 tony smieci111
Obserwuj wątek
    • apersona Re: marudzę ... 12.12.11, 13:31
      Mnie też
    • tygrysgreen Re: marudzę ... 12.12.11, 15:41
      i to jest właśnie ten moment, kiedy hodowla syna zaczyna dawać jakieś korzyści.
      młody1 śmieci wynieś1
      • stefcia41 Re: marudzę ... 12.12.11, 15:44
        No wiesz///
        mój syneczek///
        jeszcze się dziecko narobi w życiu
        sama wyniese111
        • tygrysgreen Re: marudzę ... 12.12.11, 16:05
          w takim razie
          to jest ten moment gdy przydałoby się mieć męża wink
          • stefcia41 Re: marudzę ... 12.12.11, 16:07
            O111
            małż by się przydał
    • gat45 Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 16:41
      Marudzę : najwyraźniej nie segregujecie śmieci sad
      • stefcia41 Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 16:44
        A co to ma wspólnego z segregacją?
        Nadal jest pełno kartoników, pudełeczek i opakowań wszelkiej maści.
        • gat45 Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 17:06
          aaaaaa to przepraszam sad

Myślałam, że można marudzić na dowolnie wybrany temat. A ja mam świra na punkcie segregacji śmieci i już.
          • stefcia41 Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 17:08
            Ależ marudź smile
            • dzidzia_bojowa Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 17:59
              Osmile Gatsmile smile))))

Rzeczywiście te tony papieru nas przytłaczają ale to surowiec wtórny, da się przetworzyć, ewentualnie ulegnie biodegradacji. Bardziej martwią mnie te miliony worków foliowych, do których pakowane jest wszystko a potem wszędzie worki, tylko worki! A potem żółwie morskie giną bo zjedzą taki worek w charakterze meduzy a potem cierpią męczarnie! Co robić, co robić?
              Do pakowania używam wyłącznie papieru, zakupy noszę w torbie lnianej. Jeszcze jest kilka osób co tak robi. Za mało, za mało...
              • gat45 Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 18:14
                O ! Bojowa ! Cóż za miła niespodzianka ! smile

U mnie coraz lepiej pod tym względem, od kiedy szeleszczące woreczki (uporczywie zwane w Polsce "siatkami", co też będzie powodem mojego marudzenia w odpowiednim czasie) stały się płatne. Zbiera się je oddzielnie, a potem oni (znaczy panowie śmieciarze) z tym robią jakieś czary-mary, myją i prasują na płyty do ocieplania. Ważne, żeby ludzie nie walili wszystkiego razem do kupy. Ja mam kominek do spalania rzeczy spalalnych oraz Kupę Kompostową do odpadów organicznych. Niektórzy sąsiedzi marudzą na konieczność takiej selekcji.... A ja marudzę, że oni marudzą.
              • tygrysgreen Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 18:15
                bo my, stare pryki, to pamiętamy czasy gdy worków foliowych nie było.
                wyobrażasz to sobie? nie było111
                te nieliczne sztuki z odzysku się z wielka starannością prało i suszyło i używało z rozmysłem żeby nie marnować. a po zakupy się z siatką szło.
                szczytem szyku i lansu były takie fajne rozciągliwe he he, sprawdzało się ile też do takiej wlezie smile
                to była ekologia. cholerka, nikt wtedy nawet tego słowa nie znał.
                • stefcia41 Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 18:35
                  Nawet torby papierowe były111
                  • tetika Re: Czy można się przyłączyć ? 12.12.11, 18:54
                    ostatnio moj synio kupil mi jajka w takiej szarej torbie i przyniosl do domu. nawet nie mial pojecia jakie wspomnienia tym we mnie obudzil smile
                    a jajka byly nie stemplekowane i duze i pachnace. chyba sobie wlasciciel dorabia na boku , ale niech tam , sama ekologia smile
    • pendzacy_krolik Re: marudzę ... 12.12.11, 21:40
      www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=www.sos.wwf.pl&source=web&cd=1&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fsos.wwf.pl%2F&ei=imbmTuerM4-e-QbvhL3BBQ&usg=AFQjCNGlE2xZZRxW0yEQv6CAF2StMM1T7Q
      stefcia41 napisała:

> No bo tak...
      > Poczyniłam ja niewielkie zakupy.Nieraz trzeba.
      > I teraz mam pełen kosz śmieci...bo kartonik po kremie, opakowanie po szczoteczc
      > e, pudełeczko po paście do zębów..i cała masa innych , zbędnych opakowań.
      > Mnie to wkurza111 tony smieci111

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka