Dodaj do ulubionych

Mr President

30.05.12, 10:08
jeszcze raz potwierdzil ze jest ignorantem :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11825677,Weiss__Obama_popelnil_fatalny_blad__Karski_gdyby_zyl_.html
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Mr President 30.05.12, 11:12
      pan prezydent się popisał.

Na miejscu Rotfelda zrobiłabym skandal: powiedziałabym głośno i publicznie do Obamy, że nie pozwolę na fałszowanie historii Polski - i wyszła.
      Ciekawe, jaki głąb mu to przemówienie przygotował. No ale kto by to nie był - Obama, wykształcony prawnik - powinien się orientować w sprawach w których zabiera głos.

• maria421 Re: Mr President 30.05.12, 11:31
        Obama jszcze nie bedac prezydentem oswiadczyl ze jego dziadek Oswiecim wyzwalal.

A juz bedac prezydentem palnal pelna bledow historycznych przemowe w Kairze.
      • jureek Re: Mr President 30.05.12, 11:43
        a000000 napisała:

> No ale kto by to nie był - O
        > bama, wykształcony prawnik -

Aha. Obama jest prawnikiem z wykształcenia. To wiele wyjaśnia, jeśli chodzi o jego kompromitujące wpadki.
        Jura
        • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 11:54
          jureek napisał:

> Aha. Obama jest prawnikiem z wykształcenia. To wiele wyjaśnia, jeśli chodzi o j
          > ego kompromitujące wpadki.
          > Jura

Nie przekrecaj.
          Azerka napisala ze Obama, jako wyksztalcony prawnik , powinien miec wieksza wiedze ogolna.

Ja sie z tym absolutnie zgadzam.
          • jureek Re: Mr President 30.05.12, 12:08
            maria421 napisała:

> Nie przekrecaj.

Co przekręciłem? Powołałem się tylko na informację Azerki, że Obama jest prawnikiem, ale skomentowałem to inaczej niż ona. Wolno chyba mieć inne zdanie?

> Azerka napisala ze Obama, jako wyksztalcony prawnik , powinien miec wieksza wie
            > dze ogolna.
            >
            > Ja sie z tym absolutnie zgadzam.

A ja się nie zgadzam. Mam niezbyt dobre zdanie o wiedzy i inteligencji prawników.
            Jura
            • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 12:22
              jureek napisał:

> Co przekręciłem? Powołałem się tylko na informację Azerki, że Obama jest prawni
              > kiem, ale skomentowałem to inaczej niż ona. Wolno chyba mieć inne zdanie?

Sens wypowiedzi Azerki przekreciles.

> A ja się nie zgadzam. Mam niezbyt dobre zdanie o wiedzy i inteligencji prawnikó
              > w.
              > Jura

Jureek, znow przekrecasz, tym razem moja wypowiedz. Ja napisalam ze Obama, jako prawnik, powinien miec wieksza wiedze ogolna, nie ocenialam wiedzy ani inteligencji prawnikow, jak Ty to robisz, generalizujac.
              • jureek Re: Mr President 30.05.12, 12:37
                Niczego nie przekręcam. Przyjmuję do wiadomości Twoją i Azerki opinię, ale sam mam inne zdanie. Mogę mieć inne? A moje zdanie jest takie, że nie oczekuję od prawnika większej wiedzy ogólnej. Jasne, że jest to generalizacja, bo zdarzają się też prawnicy inteligentni i o szerokich horyzontach, ale Obama akurat potwierdza stereotyp prawnika niezbyt lotnego (delikatnie mówiąc).
                Jura
                • a000000 Re: Mr President 30.05.12, 12:43
                  jureek napisał:

<ale Obama akurat potwie
                  > rdza stereotyp prawnika niezbyt lotnego

Harvard, Columbia University...
                  • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 12:49
                    a000000 napisała:

> Harvard, Columbia University...

Ivy League, creme de la creme...

Pominawszy juz wykstalcenie (ostatecznie nie kazdy prawnik kandyduje do Bialego Domu), jako prezydent powinien miec wieksza wiedze ogolna, albo wieksza dociekliwosc i kontrole nad tym co mu doradcy podsuwaja.
                    • jureek Re: Mr President 30.05.12, 13:03
                      maria421 napisała:

> Pominawszy juz wykstalcenie (ostatecznie nie kazdy prawnik kandyduje do Bialego
                      > Domu), jako prezydent powinien miec wieksza wiedze ogolna, albo wieksza dociek
                      > liwosc i kontrole nad tym co mu doradcy podsuwaja.

Prezydenci też akurat nie są grupą specjalnie reprezentatywną, jeśli chodzi o wykształcenie ogólne. Obecny prezydent USA orłem nie jest, ale jego poprzednik to dopiero była porażka. Mieliśmy też, żeby daleko nie szukać, Wałęsę, Janukowycza czy Łukaszenkę. Ból-Komorowki też specjalny bystrzak nie jest. Tacy jak Havel czy Gauck są raczej w mniejszości wśród prezydentów.
                      Jura
                      • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 13:12
                        jureek napisał:

> Prezydenci też akurat nie są grupą specjalnie reprezentatywną, jeśli chodzi o w
                        > ykształcenie ogólne. Obecny prezydent USA orłem nie jest, ale jego poprzednik t
                        > o dopiero była porażka.

A konkurent poprzednika nie ?

www.pardon.pl/artykul/2790/al_gore_o_polsce_dzieci_musza_chodzic_do_kopalni

Mieliśmy też, żeby daleko nie szukać, Wałęsę, Janukowyc
                        > za czy Łukaszenkę. Ból-Komorowki też specjalny bystrzak nie jest. Tacy jak Have
                        > l czy Gauck są raczej w mniejszości wśród prezydentów.
                        > Jura

Niestety. Ale to nie znaczy, ze mozemy obnizyc nasze wymagania.
                      • a000000 Re: Mr President 30.05.12, 13:20
                        jureek napisał:

>Mieliśmy też, żeby daleko nie szukać, Wałęsę,

ale Wałęsa nie ukończył Harvardu jako magister prawa.... był robolem po zawodówce.
                        • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 13:25
                          a000000 napisała:

> ale Wałęsa nie ukończył Harvardu jako magister prawa.... był robolem po zawodów
                          > ce.

I jak na robola po zawodowce, calkiem niezle sie spisal w roli prezydenta.
                • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 12:44
                  jureek napisał:

> Niczego nie przekręcam. Przyjmuję do wiadomości Twoją i Azerki opinię, ale sam
                  > mam inne zdanie. Mogę mieć inne? A moje zdanie jest takie, że nie oczekuję od p
                  > rawnika większej wiedzy ogólnej. Jasne, że jest to generalizacja, bo zdarzają s
                  > ię też prawnicy inteligentni i o szerokich horyzontach, ale Obama akurat potwie
                  > rdza stereotyp prawnika niezbyt lotnego (delikatnie mówiąc).
                  > Jura

Jurek, jezeli ja napisalam ze prawnicy powinni miec wieksza wiedze ogolna, a Ty na to odpowiadasz nie odnoszac sie do tego czy powinni czy nie, lecz oceniasz ich inteligencje, to nie jest to calkiem na temat...

Dopiero teraz napisales ze nie oczekujesz od prawnika wiekszej wiedzy ogolnej, czyli dopiero teraz napisales na temat :)
                  • jureek Re: Mr President 30.05.12, 12:54
                    maria421 napisała:

> Dopiero teraz napisales ze nie oczekujesz od prawnika wiekszej wiedzy ogolnej,
                    > czyli dopiero teraz napisales na temat :)

Już w pierwszym poście w tym wątku to samo wyraziłem - że nie tylko nie oczekuję większej wiedzy ogólnej, ale wręcz przeciwnie - nie dziwią mnie wcale takie gafy popełniane przez prawników, bo mam o nich niezbyt pochlebne zdanie.
                    Jura
                    • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 12:58
                      jureek napisał:

> Już w pierwszym poście w tym wątku to samo wyraziłem - że nie tylko nie oczekuj
                      > ę większej wiedzy ogólnej, ale wręcz przeciwnie - nie dziwią mnie wcale takie g
                      > afy popełniane przez prawników, bo mam o nich niezbyt pochlebne zdanie.
                      > Jura

W pierwszym poscie wyraziles tylko swa negatywna opinie o prawnikach, a nie to, czego od nich oczekujesz.
                      • jureek Re: Mr President 30.05.12, 13:07
                        maria421 napisała:

> W pierwszym poscie wyraziles tylko swa negatywna opinie o prawnikach, a nie to,
                        > czego od nich oczekujesz.

To chyba jasne, że nie oczekuję błyskotliwego dowodzenia twierdzeń od kogoś, którego umiejętności matematyczne oceniam jako słabe. Podobnie nie oczekuję od Obamy jako prawnika ponadprzeciętnej wiedzy ogólnej, jeżeli generalnie wiedzę ogólną prawników nisko oceniam.
                        Jura
                        • maria421 Re: Mr President 30.05.12, 13:16
                          jureek napisał:

> To chyba jasne, że nie oczekuję błyskotliwego dowodzenia twierdzeń od kogoś, kt
                          > órego umiejętności matematyczne oceniam jako słabe. Podobnie nie oczekuję od Ob
                          > amy jako prawnika ponadprzeciętnej wiedzy ogólnej, jeżeli generalnie wiedzę ogó
                          > lną prawników nisko oceniam.
                          > Jura

Jasne jest dopiero wtedy , kiedy napiszesz czego oczekujesz, a nie kiedy negatywnie ocenisz wszystkich prawnikow.

• wkkr od ludzi wykształconych 30.05.12, 13:35

oczekuje się więcej.
    • maria421 Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 14:22
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11825884,Kaczynski__Wpadka_Obamy_jest_efektem_polityki_zagranicznej.html?lokale=lodz
      • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 16:44
        Jak już jest mowa o ignorancji wykształconych prawników, to należy koniecznie wspomnieć o takich dwóch co ukradli księżyc - to są dopiero młoty - i to tu pod nosem, nie gdzieś tam za wielką wodą. Tamten śniady Ziutek przeprosi i będzie po herbacie, a pozostały Kaczor będzie bredził dalej.
        I niech ktokolwiek nie oczekuje, że on za cokolwiek będzie przepraszał.
        Jestem pewny, że jego pisiorskie kato-bojówki wywołają jakiś skandal pod Bristolem 10. czerwca - z okazji smoleńskiej miesiączki.
        • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 16:49
          ja.nusz napisał:

> Jestem pewny, że jego pisiorskie kato-bojówki wywołają jakiś skandal pod Bristo
          > lem 10. czerwca - z okazji smoleńskiej miesiączki.

Palikot się o to postara.

Proszę o więcej szacunku wobec śmierci.... zwłaszcza, że Lech K. młotem nie był. Był bardzo elokwentnym i rozumnym człowiekiem. Tak mówią ci, którzy znali go osobiście.
          • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 17:12
            A co Palikot ma niby wspólnego ze świrami spod znaku pisuaru?
            Lech Kaczyński był jeszcze większym młotem niż ten, który się ostał.
            Polnische neue Kartoffeln, kiedyś były hitem - dzisiaj są obciachem.
            • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 22:27
              ja.nusz napisał:

> A co Palikot ma niby wspólnego ze świrami spod znaku pisuaru?

no, jeśli nie wiesz co Palikot i jego pieski robi każdego 10 na Krakowskim Przedmieściu, to nie mamy o czym mówić.
              • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 00:07
                A po co mi wiedzieć co wyrabia jeden pajac, jeżeli wiem co organizuje inny debil.
                Trzy plagi polskiej rzeczywistości:
                Jarasław Kaczyński
                Radio Maryja
                Płody powyższej pary
                • zbyfauch Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 08:03
                  ja.nusz napisał:
                  > Trzy plagi polskiej rzeczywistości: (...)

Przeczytaj sobie rozmowę Żakowskiego z Czapińskim na temat generacji y.
                  Chodzi mi o to, że pokolenie Kaczyńskich i Macierewiczów, tudzież ich piesków z naszego, odejdzie i tym samym odejdzie radiomaryjna, zaściankowa, zakompleksiona prawicowość narodowa.
                  Więcej optymizmu. :)
                • maria421 Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 08:58
                  ja.nusz napisał:

> A po co mi wiedzieć co wyrabia jeden pajac, jeżeli wiem co organizuje inny debi
                  > l.
                  > Trzy plagi polskiej rzeczywistości:
                  > Jarasław Kaczyński
                  > Radio Maryja
                  > Płody powyższej pary

Przypuszczam ze tak, jak wielbiciele Kaczynskich maja trudnosci w wymienieniu realnych zaslug s.p. Lecha Kaczynskiego a takze zaslug rzadow Jaroslawa Kaczynskiego, tak Ty mialbys trudnosci w wymienieniu realnych szkod dokonanych przez Jaroslawa Kaczynskiego i Radio Maryja.

Jedni demonizuja drugich.
                  • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 16:42
                    maria421 napisała:

> Jedni demonizuja drugich.

a są po jednych pieniądzach.
                  • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 09:25
                    maria421 napisała:

> Przypuszczam ze tak, jak wielbiciele Kaczynskich maja trudnosci w wymienieniu r
                    > ealnych zaslug s.p. Lecha Kaczynskiego a takze zaslug rzadow Jaroslawa Kaczynsk
                    > iego, tak Ty mialbys trudnosci w wymienieniu realnych szkod dokonanych przez Ja
                    > roslawa Kaczynskiego i Radio Maryja.

Chyba nie trzeba bardziej realnych szkód dla wizerunku Polski, niż te, które powstają na skutek działalności bojówek spod jego znaku - jak np. wczoraj w Berlinie.
                    • jureek Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 09:43
                      ja.nusz napisał:

> Chyba nie trzeba bardziej realnych szkód dla wizerunku Polski, niż te, które po
                      > wstają na skutek działalności bojówek spod jego znaku - jak np. wczoraj w Berli
                      > nie.

Co było wczoraj w Berlinie? Przyjechali Wyznawcy Prawdy o Zamachu Smoleńskim?
                      Jura
                    • maria421 Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 10:32
                      ja.nusz napisał:

> Chyba nie trzeba bardziej realnych szkód dla wizerunku Polski, niż te, które po
                      > wstają na skutek działalności bojówek spod jego znaku - jak np. wczoraj w Berli
                      > nie.

Jakie to PiSowskie bojowki wczoraj po Berlinie grasowaly?
                      • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 11:02
                        Te, które darły się "Tusk zdrajca" i "Tusk do Moskwy" kiedy ten odbierał z rąk Merkelowej nagrodę im. Rathenaua.
                        • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 11:55
                          ja.nusz napisał:

> Te, które darły się "Tusk zdrajca"

sądzisz, że Tusk się nie podoba wyłącznie zwolennikom PiSu? Gdy jakiś anarchista rzuci bananem to będzie wina Kaczyńskiego? Ciekawe rozumowanie.
                          • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 15:13
                            a000000 napisała:

> ja.nusz napisał:
                            >
                            > > Te, które darły się "Tusk zdrajca"
                            >
                            > sądzisz, że Tusk się nie podoba wyłącznie zwolennikom PiSu? Gdy jakiś anarchist
                            > a rzuci bananem to będzie wina Kaczyńskiego? Ciekawe rozumowanie.

Jasne, że Tusk ma swoich przeciwników poza PiSem i Radiem Maryja, ale tylko przedstawiciele tych dwóch grup kolędują po Europie wydzierając się jak banda dzikusów z buszu.
                            Do tego te modły pod pałacem, które mają gówno wspólnego z wiarą, pod której płaszczykiem są organizowane.
                            I to jest w 100%-ach wina Kaczyńskiego i jego sitwy.

Korzystając z atmosfery wokół Euro 2012 powiem, że Kaczyński jest gorszy niż Grzegorz Lato i Jan Tomaszewski razem wzięci.

https://www.prlupa.pl/wp-content/uploads/2012/05/wprostCV_22_2012-150x150.jpg
                            • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 01.06.12, 22:57
                              ja.nusz napisał:

że Kaczyński jest gorszy niż Gr
                              > zegorz Lato i Jan Tomaszewski razem wzięci.

toż przecież nie da się ich porównać, boć to królewicze z innych zupełnie bajek!

> Do tego te modły pod pałacem, które mają gówno wspólnego z wiarą, pod której pł
                              > aszczykiem są organizowane.

jakie modły? przecież to są wiece polityczne, na których POLITYK Kaczyński przemawia!

ale tylko prz
                              > edstawiciele tych dwóch grup kolędują po Europie wydzierając się jak banda dzik
                              > usów z buszu.

TYLKO? jesteś pewny? A może to byli mieszkańcy Niemiec polskiego pochodzenia, których Tusk wkurza? Byłeś pośród nich? rozmawiałeś z nimi? powiedzieli, że jeżdżą za Tuskiem i robią mu koło pióra? że są z PiS czy RM?

• koelscher Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 19:54
          Troszke zastanawiajace sformulowanie u etatowego potepiacza wszelkiej masci "rasistow", czyz nie?
          k-r

ja.nusz napisał:

Tamten śniady Ziutek przeprosi i będzie po herbacie,
          • maria421 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 20:36
            koelscher napisał:

> Troszke zastanawiajace sformulowanie u etatowego potepiacza wszelkiej masci "ra
            > sistow", czyz nie?
            > k-r

Owszem.
          • ja.nusz Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 00:01
            Obrońca ucieśnionych się znalazł, psia mać.
            "Śniady Ziutek" był pieszczotliwy a nie rasistowski.
            Jestem zaszokowany to szlachecko wrażliwościo.
            • koelscher Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 17:49
              Jak jusz, to jezdem, dobry czlowieku!
              k-r

ja.nusz napisał:

Jestem zaszokowany to szlachecko wrażliwościo.
      • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 16:50
        maria421 napisała:

> rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11825884,Kaczynski__Wpadka_Obamy_jest_efektem_polityki_zagranicznej.html?lokale=lodz

POŚREDNIO - da się wywieść. Słaba polityka zagraniczna prowadzi do marginalizacji na arenie międzynarodowej.
        • maria421 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 19:41
          a000000 napisała:

> POŚREDNIO - da się wywieść. Słaba polityka zagraniczna prowadzi do marginalizac
          > ji na arenie międzynarodowej.

Azerko, ignorancja historyczna prezydenta USA nie swiadczy wcale o tym czy Polska jest marginalizowana na arenie swiatowej czy nie.

Pod zalinkowanym artykulem znalazlam komentarz ktory tu , w calosci cytuje :

Za rzadow PIS tez byly wpadki. Oto niektore.

2006
          Przeprosiny telewizji RAI 3 w związku użyciem w jednym z reporterzy określenia "polski obóz
          koncentracyjny".
          14 listopada 2006 r.

Sprostowanie dziennika "Toronto Star" w związku z publikacją artykułu, w którym znalazło się błędne sformułowanie „polskie obozy koncentracyjne"
          30 października 2006 r., Monachium

Sprostowanie dziennika "Münchenr Merkur" w związku z publikacją artykułu, w którym znalazło się błędne sformułowanie „polskie obozy koncentracyjne"
          30 października 2006 r., Monachium

Sprostowanie dziennika "Vancouver Sun" w związku z publikacją artykułu, w którym znalazło się błędne sformułowanie „polski obóz koncentracyjny”
          18 października 2006 r., Vancouver

Sprostowanie dziennika "Svenska Dagbladet" w związku z publikacją artykułu, w którym znalazło się błędne sformułowanie "polskie obozy"
          (Sztokholm, 2 października 2006 r.)

Interwencja Konsulatu Generalnego RP w Vancouver ws. użycia przez kanadyjski dziennik "The Province" sformułowania "nazistowska Polska"
          (Ottawa, 21 czerwca 2006)

Sprostowanie dziennika „Calgary Herald” w sprawie publikacji zawierającej błędne sformułowanie „polski obóz śmierci”
          (Vancouver, 30 maja 2006)

Interwencja Konsulatu Generalnego RP w Nowym Yorku ws. użycia w publikacji gazety "The Boston Globe" błędnego sformułowania "polskie obozy śmierci"
          (Nowy York, 7 maja 2006)
          • a000000 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 22:31
            maria421 napisała:

> Azerko, ignorancja historyczna prezydenta USA nie swiadczy wcale o tym czy Pols
            > ka jest marginalizowana na arenie swiatowej czy nie.

a jak sądzisz? co by Obama robił, gdyby tak mu się zdarzyło z Chinami czy Rosją? Który już kolejny raz słałby posłów z daninami?
            Ale z Polską się nie liczy - nawet nie stać go na słówko: przepraszam...

> Za rzadow PIS tez byly wpadki. Oto niektore.

oczywiście, że były.... nawet na poprzednim forum omawialiśmy szeroko ten problem. ALE!!! co innego "polskie obozy" w ustach lewackiego pismaka, a co innego w ustach prezydenta sojuszniczego kraju, ponoć przyjaciela.

• maria421 Re: Tusk jest winny, nie Obama 30.05.12, 23:22
              a000000 napisała:

> a jak sądzisz? co by Obama robił, gdyby tak mu się zdarzyło z Chinami czy Rosją
              > ? Który już kolejny raz słałby posłów z daninami?
              > Ale z Polską się nie liczy - nawet nie stać go na słówko: przepraszam...

Azerko, a jezeli Obama by palnal cos takiego w czasie rzadow PiSu, to co by Kaczynski zrobil?

> oczywiście, że były.... nawet na poprzednim forum omawialiśmy szeroko ten probl
              > em. ALE!!! co innego "polskie obozy" w ustach lewackiego pismaka, a co innego w
              > ustach prezydenta sojuszniczego kraju, ponoć przyjaciela.

Oczywiscie. Tylko ze za pomylke odpowiada Obama, a nie polski rzad, obojetnie czy rzadzi PO czy PiS.

• zbyfauch Re: Tusk jest winny, nie Obama 31.05.12, 07:54
                maria421 napisała:

> Azerko, a jezeli Obama by palnal cos takiego w czasie rzadow PiSu, to co by Kaczynski
                > zrobil?

Jak to co, wojnę by wypowiedział. Stworzyłby drugi front obok Wielkiej Wojny Smoleńskiej z Rosją.
    • manny-jestem Wlasnie mialem zalozyc o tym watek 30.05.12, 16:23
      tylko napisac troche ostrzej- nie ingorantem- idiota.
    • maria421 Re: Mr President 01.06.12, 10:31
      Obama oficjalnie i osobiscie przeprosil, temat mozna uznac za zamkniety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka