09.12.12, 06:10
Kto chce niech podpisze:

wpolityce.pl/artykuly/16998-uratuj-asie-bibi-ma-zostac-powieszona-wiernosc-chrystusowi-i-dwa-zdania-wypowiedziane-do-kolezanek
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Petycja 09.12.12, 08:37
      Podpisałem, ale ci z linkowanego przez Ciebie portalu nie ucieszą się chyba za bardzo, bo mój głos nie zostanie zaliczony do polskich głosów, tylko do niemieckich.
      Jura
      • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 08:51
        jureek napisał:

> Podpisałem, ale ci z linkowanego przez Ciebie portalu nie ucieszą się chyba za
        > bardzo, bo mój głos nie zostanie zaliczony do polskich głosów, tylko do niemiec
        > kich.
        > Jura

Podejrzewasz ich o taką małostkowość i wyrachowanie?:)Liczy się każdy głos.
        • jureek Re: Petycja 09.12.12, 09:18
          astra18 napisała:

> Podejrzewasz ich o taką małostkowość i wyrachowanie?:)

Czytając zalinkowany artykuł można odnieść wrażenie, że bardzo ich martwi to, że Polska jest dopiero na czwartym miejscu, jeśli chodzi o liczbę zebranych podpisów.

> Liczy się każdy głos.

Mam nadzieję, że z mojej parafii będzie tych głosów więcej, bo wydrukowałem stronę z petycją i myślę, że nasz proboszcz (sam zresztą Hindus) nie będzie miał nic przeciwko, żeby wywiesić to na tablicy ogłoszeń.
          Jura
          • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 09:59
            jureek napisał:

"Mam nadzieję, że z mojej parafii będzie tych głosów więcej, bo wydrukowałem stronę z petycją i myślę, że nasz proboszcz (sam zresztą Hindus) nie będzie miał nic przeciwko, żeby wywiesić to na tablicy ogłoszeń.
            Jura"

Bardzo piękny gest z twojej strony.
          • ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 10:11
            Każdy normalny człowiek powinien podpisać taką petycję, bo chodzi o uratowanie życia zagrożonego przez ciemnogród. Podkreślanie grubą kreską, że chodzi o życie chrześcijańskie jest jest w tym wypadku kompletnie zbędne - każdy wie za co została skazana.

PS
            Rozbawiło mnie trochę jak z dziewczyny o imieniu Asia (co po polsku jest chyba Azja) - zrobiono Asię - brakowało tylko, żeby dopisali "trzymyj się Aśka!"
            • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 10:54
              ja.nusz napisał:

" jest w tym wypadku kompletnie zbędne"

A to takie zbędne, że napisane za wierność Chrystusowi? Przecież nie została skazana za nic innego.
              • ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 11:21
                Kiedy widzisz, że za oknem pada śnieg, to uważasz za konieczne dodać, że jest biały?
                • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 11:27
                  ja.nusz napisał:

> Kiedy widzisz, że za oknem pada śnieg, to uważasz za konieczne dodać, że jest b
                  > iały?

Nie widzę powiązania tego przykładu z wymową artykułu.
                  Ale jakby chcieć się doczepić, to w miejscach uprzemysłowionych ten śnieg rzadko bywa biały:)
                  • ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 11:40
                    Chyba jednak nie ma sensu czepiać się czegokolwiek - sprawa jest zbyt poważna, aby odwracać od niej uwagę jakimiś pyskówkami.
                    Podpisałem i mam dadzieję, że inni też podpiszą.
                    • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 11:47
                      ja.nusz napisał:

> Chyba jednak nie ma sensu czepiać się czegokolwiek - sprawa jest zbyt poważna,
                      > aby odwracać od niej uwagę jakimiś pyskówkami.
                      > Podpisałem i mam dadzieję, że inni też podpiszą.

I o to chodzi.
    • maria421 Re: Petycja 09.12.12, 10:26
      Podpisalam i puscilam link dalej.
    • zbyfauch Podpisałem 09.12.12, 12:10
      Zabójstwo w imię "prawa" uważam za prymitywny przeżytek a zabójstwo w kontekście zabobonu, jakiegokolwiek, za obrzydliwy absurd.

Swoją drogą ciekawe, czy katolicy protestowaliby, gdyby kogoś miano zamordować za hołdowanie zabobonowi islamskiemu.
      • jureek Re: Podpisałem 09.12.12, 12:32
        zbyfauch napisał:

> Swoją drogą ciekawe, czy katolicy protestowaliby, gdyby kogoś miano zamordować
        > za hołdowanie zabobonowi islamskiemu.

Protestowałbym i myślę, że nie byłbym w tym proteście jedynym katolikiem.
        Jura
      • maria421 Re: Podpisałem 09.12.12, 12:33
        Z pewnoscia katolicy by protestowali gdyby kogos miano zamordowac tylko dlatego ze sie do Allaha modli.

A przy okazji- czy ktos wie cos na temat muzulmanow protestujacych w obronie skazanych na smierc za obraze islamu?
    • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 15:08
      Podpisałam, ale dlaczego "this wife and mother"? Gdyby była singielką, to co? I po co tyle moich danych?
      • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 15:09
        maitresse.d.un.francais napisała:

> Podpisałam

I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religijnych.
        • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 17:16

> maitresse.d.un.francais napisała:
          >
          > > Podpisałam
          >
          > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religijnych.

A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję?
          • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 17:18

> > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religij
            > nych.
            >
            > A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję?

A czy ja wspominam, że wyrażał? Może ją miał, a nie wyrażał. :-PPP
            • astra18 Re: Petycja 09.12.12, 17:39

>
              > > > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów r
              > eligij
              > > nych.
              > >
              > > A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję?
              >
              > A czy ja wspominam, że wyrażał? Może ją miał, a nie wyrażał. :-PPP

I w tym celu powstał ten wątek? Płonne nadzieje:)
              • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 18:37

> I w tym celu powstał ten wątek? Płonne nadzieje:)

Twoje rozumowanie jest fascynujące, więc tłumaczę jak pięcioletniemu dziecku.

NIE, NIE SĄDZĘ, ABY CAŁY TEN WĄTEK POWSTAŁ SPECJALNIE W TYM CELU. Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU.

Bardzo interesujące jest obserwowanie, jak wszystkim zarzucasz nadmierną podejrzliwość.
                • astra18 Re: Petycja 10.12.12, 18:52

"Twoje rozumowanie jest fascynujące, więc tłumaczę jak pięcioletniemu dziecku. "

Twój belferski nawyk nie ułatwia konwersacji.
                  Na dodatek zbyt duże mniemanie o sobie:
                  "NIE, NIE SĄDZĘ, ABY CAŁY TEN WĄTEK POWSTAŁ SPECJALNIE W TYM CELU. Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU. "

Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to zrobić.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 19:34

>

Jaki belferski nawyk? Nie jestem nauczycielką, nigdy nie byłam, nie mam nawet stosownego wykształcenia.

> Na dodatek zbyt WYSOKIE mniemanie o sobie:

Jako żywo nie widzę, gdzie ono było zbyt wysokie. Spytałaś, czy sądzę, iż cały ten wątek został założony ze względu na mnie - zaprzeczyłam. Jeszcze ci źle? Jeszcze ci mało? Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest w ogóle taki forumowicz?
                    • astra18 Re: Petycja 10.12.12, 20:40

". Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU. "

"Jako żywo nie widzę, gdzie ono było zbyt wysokie"

A spójrz deczko wyżej.

"Jeszcze ci źle? Jeszcze ci mało? "
                      Ja nie narzekam.

"Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest w ogóle taki forumowicz? "

To jakaś ankieta?
                      • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:58

> A spójrz deczko wyżej.

Nadal nie widzę. A od oceny mojej samooceny mam lepszych specjalistów niż Ty.

> "Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest
                        > w ogóle taki forumowicz? "
                        >
                        > To jakaś ankieta?

To pytanie.
                    • zbyfauch Re: Petycja 10.12.12, 20:40
                      > (...) Jaki belferski nawyk? Nie jestem nauczycielką, nigdy nie byłam (...)

Z Astrą nam co prawda nie po drodze, niemniej w tym przypadku muszę przyznać jej rację. Zdarza Ci się wpadać w mentorski ton, kiedy dosłownie pouczasz i upominasz w oparach dydaktycznego smrodku. Stawiasz się tym w odczuciu rozmówcy ponad nim, co mało który lubi.
                      • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:56

> Z Astrą nam co prawda nie po drodze, niemniej w tym przypadku muszę przyznać je
                        > j rację.

Teoretycznie to i ja bym przyznała jej rację - gdyby nie to, że mistrzynią dydaktycznego smrodku na tym forum jest ona. Ja jestem jeno nieśmiałą epigonką i nawet podwyższone IQ nie umożliwia mi doścignięcia Astry w tej dziedzinie.

• astra18 Re: Petycja 11.12.12, 06:00

"że mistrzynią dydaktycznego smrodku na tym forum jest ona."

Jak to dobrze, że o tej mistrzowskiej "koronie" przeczytałam dziś, o 6 rano, inaczej noc miałabym z głowy:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

"Ja jestem jeno nieśmiałą epigonką i nawet podwyższone IQ nie umożliwia mi doścignięcia Astry w tej dziedzinie. "

Publicznie to nawet Doda przyznaje się do podwyższonego IQ:)
                          • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 12.12.12, 18:02

> Publicznie to nawet Doda przyznaje się do podwyższonego IQ:)

Po pierwsze, nie zrozumiałaś, o co mi szło. :-) Tak myślałam. Po drugie, co ma do rzeczy Doda? Wydaje ci się, że skoro Doda mówi o swoim wysokim IQ, tym samym osoba o wysokim IQ to ktoś dodopodobny czy jak? Sądzisz, że cała Mensa to dodopodobni?

I co to znaczy "publicznie przyznaje się"? Jak można się przyznać prywatnie? inimum jeden słuchacz musi być?

Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie.

A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać.
                            • astra18 Re: Petycja 12.12.12, 19:33

"Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie. "

Cieszy mnie twoje dobre samopoczucie:)

"A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać. "

Miłego wieczoru ci życzę:) Tyle, a nawet aż:)
                              • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 12.12.12, 21:41
                                astra18 napisała:

>
                                > "Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie. "
                                >
                                > Cieszy mnie twoje dobre samopoczucie:)

Moje samopoczucie? Chcesz powiedzieć, że ci wszyscy ludzie, którzy komplementowali moją inteligencję, a także psycholog, która ją oceniła, mylili się?
                                >
                                > "A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi
                                > można się było po Tobie spodziewać. "
                                >
                                > Miłego wieczoru ci życzę:) Tyle, a nawet aż:)
                  • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 19:34

> Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to zrobić
                    > .
                    Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy.
                    • astra18 Re: Petycja 10.12.12, 20:25

>
                      > > Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to
                      > zrobić
                      > > .
                      > Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy.

Ale ja jej Tobie nie oferowałam.
                      • maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:53
                        astra18 napisała:

>
                        > >
                        > > > Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosow
                        > ne to
                        > > zrobić

> > > .
                        > > Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy.
                        >
                        > Ale ja jej Tobie nie oferowałam.

Ale to był sarkazm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka