astra18 09.12.12, 06:10 Kto chce niech podpisze: wpolityce.pl/artykuly/16998-uratuj-asie-bibi-ma-zostac-powieszona-wiernosc-chrystusowi-i-dwa-zdania-wypowiedziane-do-kolezanek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: Petycja 09.12.12, 08:37 Podpisałem, ale ci z linkowanego przez Ciebie portalu nie ucieszą się chyba za bardzo, bo mój głos nie zostanie zaliczony do polskich głosów, tylko do niemieckich. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 08:51 jureek napisał: > Podpisałem, ale ci z linkowanego przez Ciebie portalu nie ucieszą się chyba za > bardzo, bo mój głos nie zostanie zaliczony do polskich głosów, tylko do niemiec > kich. > Jura Podejrzewasz ich o taką małostkowość i wyrachowanie?:)Liczy się każdy głos. Odpowiedz Link
jureek Re: Petycja 09.12.12, 09:18 astra18 napisała: > Podejrzewasz ich o taką małostkowość i wyrachowanie?:) Czytając zalinkowany artykuł można odnieść wrażenie, że bardzo ich martwi to, że Polska jest dopiero na czwartym miejscu, jeśli chodzi o liczbę zebranych podpisów. > Liczy się każdy głos. Mam nadzieję, że z mojej parafii będzie tych głosów więcej, bo wydrukowałem stronę z petycją i myślę, że nasz proboszcz (sam zresztą Hindus) nie będzie miał nic przeciwko, żeby wywiesić to na tablicy ogłoszeń. Jura Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 09:59 jureek napisał: "Mam nadzieję, że z mojej parafii będzie tych głosów więcej, bo wydrukowałem stronę z petycją i myślę, że nasz proboszcz (sam zresztą Hindus) nie będzie miał nic przeciwko, żeby wywiesić to na tablicy ogłoszeń. Jura" Bardzo piękny gest z twojej strony. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 10:11 Każdy normalny człowiek powinien podpisać taką petycję, bo chodzi o uratowanie życia zagrożonego przez ciemnogród. Podkreślanie grubą kreską, że chodzi o życie chrześcijańskie jest jest w tym wypadku kompletnie zbędne - każdy wie za co została skazana. PS Rozbawiło mnie trochę jak z dziewczyny o imieniu Asia (co po polsku jest chyba Azja) - zrobiono Asię - brakowało tylko, żeby dopisali "trzymyj się Aśka!" Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 10:54 ja.nusz napisał: " jest w tym wypadku kompletnie zbędne" A to takie zbędne, że napisane za wierność Chrystusowi? Przecież nie została skazana za nic innego. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 11:21 Kiedy widzisz, że za oknem pada śnieg, to uważasz za konieczne dodać, że jest biały? Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 11:27 ja.nusz napisał: > Kiedy widzisz, że za oknem pada śnieg, to uważasz za konieczne dodać, że jest b > iały? Nie widzę powiązania tego przykładu z wymową artykułu. Ale jakby chcieć się doczepić, to w miejscach uprzemysłowionych ten śnieg rzadko bywa biały:) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Petycja 09.12.12, 11:40 Chyba jednak nie ma sensu czepiać się czegokolwiek - sprawa jest zbyt poważna, aby odwracać od niej uwagę jakimiś pyskówkami. Podpisałem i mam dadzieję, że inni też podpiszą. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 11:47 ja.nusz napisał: > Chyba jednak nie ma sensu czepiać się czegokolwiek - sprawa jest zbyt poważna, > aby odwracać od niej uwagę jakimiś pyskówkami. > Podpisałem i mam dadzieję, że inni też podpiszą. I o to chodzi. Odpowiedz Link
zbyfauch Podpisałem 09.12.12, 12:10 Zabójstwo w imię "prawa" uważam za prymitywny przeżytek a zabójstwo w kontekście zabobonu, jakiegokolwiek, za obrzydliwy absurd. Swoją drogą ciekawe, czy katolicy protestowaliby, gdyby kogoś miano zamordować za hołdowanie zabobonowi islamskiemu. Odpowiedz Link
jureek Re: Podpisałem 09.12.12, 12:32 zbyfauch napisał: > Swoją drogą ciekawe, czy katolicy protestowaliby, gdyby kogoś miano zamordować > za hołdowanie zabobonowi islamskiemu. Protestowałbym i myślę, że nie byłbym w tym proteście jedynym katolikiem. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Podpisałem 09.12.12, 12:33 Z pewnoscia katolicy by protestowali gdyby kogos miano zamordowac tylko dlatego ze sie do Allaha modli. A przy okazji- czy ktos wie cos na temat muzulmanow protestujacych w obronie skazanych na smierc za obraze islamu? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 15:08 Podpisałam, ale dlaczego "this wife and mother"? Gdyby była singielką, to co? I po co tyle moich danych? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 15:09 maitresse.d.un.francais napisała: > Podpisałam I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religijnych. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 17:16 maitresse.d.un.francais napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > Podpisałam > > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religijnych. A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 09.12.12, 17:18 > > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów religij > nych. > > A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję? A czy ja wspominam, że wyrażał? Może ją miał, a nie wyrażał. :-PPP Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 09.12.12, 17:39 maitresse.d.un.francais napisała: > > > > I zaznaczam, że podpisanie nie zmienia ani na jotę moich poglądów r > eligij > > nych. > > > > A czy ktoś tu wyrażał taką nadzieję? > > A czy ja wspominam, że wyrażał? Może ją miał, a nie wyrażał. :-PPP I w tym celu powstał ten wątek? Płonne nadzieje:) Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 18:37 > I w tym celu powstał ten wątek? Płonne nadzieje:) Twoje rozumowanie jest fascynujące, więc tłumaczę jak pięcioletniemu dziecku. NIE, NIE SĄDZĘ, ABY CAŁY TEN WĄTEK POWSTAŁ SPECJALNIE W TYM CELU. Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU. Bardzo interesujące jest obserwowanie, jak wszystkim zarzucasz nadmierną podejrzliwość. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 10.12.12, 18:52 maitresse.d.un.francais napisała: "Twoje rozumowanie jest fascynujące, więc tłumaczę jak pięcioletniemu dziecku. " Twój belferski nawyk nie ułatwia konwersacji. Na dodatek zbyt duże mniemanie o sobie: "NIE, NIE SĄDZĘ, ABY CAŁY TEN WĄTEK POWSTAŁ SPECJALNIE W TYM CELU. Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU. " Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to zrobić. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 19:34 > Jaki belferski nawyk? Nie jestem nauczycielką, nigdy nie byłam, nie mam nawet stosownego wykształcenia. > Na dodatek zbyt WYSOKIE mniemanie o sobie: Jako żywo nie widzę, gdzie ono było zbyt wysokie. Spytałaś, czy sądzę, iż cały ten wątek został założony ze względu na mnie - zaprzeczyłam. Jeszcze ci źle? Jeszcze ci mało? Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest w ogóle taki forumowicz? Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 10.12.12, 20:40 maitresse.d.un.francais napisała: ". Natomiast zakładam, że być może ktoś żywił takie nadzieje DOPIERO PO POJAWIENIU SIĘ MOJEGO WPISU. " "Jako żywo nie widzę, gdzie ono było zbyt wysokie" A spójrz deczko wyżej. "Jeszcze ci źle? Jeszcze ci mało? " Ja nie narzekam. "Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest w ogóle taki forumowicz? " To jakaś ankieta? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:58 > A spójrz deczko wyżej. Nadal nie widzę. A od oceny mojej samooceny mam lepszych specjalistów niż Ty. > "Kto na tym forum - rzecz jasna poza tobą - ma właściwe mniemanie o sobie? Jest > w ogóle taki forumowicz? " > > To jakaś ankieta? To pytanie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Petycja 10.12.12, 20:40 maitresse.d.un.francais napisała: > (...) Jaki belferski nawyk? Nie jestem nauczycielką, nigdy nie byłam (...) Z Astrą nam co prawda nie po drodze, niemniej w tym przypadku muszę przyznać jej rację. Zdarza Ci się wpadać w mentorski ton, kiedy dosłownie pouczasz i upominasz w oparach dydaktycznego smrodku. Stawiasz się tym w odczuciu rozmówcy ponad nim, co mało który lubi. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:56 > Z Astrą nam co prawda nie po drodze, niemniej w tym przypadku muszę przyznać je > j rację. Teoretycznie to i ja bym przyznała jej rację - gdyby nie to, że mistrzynią dydaktycznego smrodku na tym forum jest ona. Ja jestem jeno nieśmiałą epigonką i nawet podwyższone IQ nie umożliwia mi doścignięcia Astry w tej dziedzinie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 11.12.12, 06:00 maitresse.d.un.francais napisała: "że mistrzynią dydaktycznego smrodku na tym forum jest ona." Jak to dobrze, że o tej mistrzowskiej "koronie" przeczytałam dziś, o 6 rano, inaczej noc miałabym z głowy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) "Ja jestem jeno nieśmiałą epigonką i nawet podwyższone IQ nie umożliwia mi doścignięcia Astry w tej dziedzinie. " Publicznie to nawet Doda przyznaje się do podwyższonego IQ:) Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 12.12.12, 18:02 > Publicznie to nawet Doda przyznaje się do podwyższonego IQ:) Po pierwsze, nie zrozumiałaś, o co mi szło. :-) Tak myślałam. Po drugie, co ma do rzeczy Doda? Wydaje ci się, że skoro Doda mówi o swoim wysokim IQ, tym samym osoba o wysokim IQ to ktoś dodopodobny czy jak? Sądzisz, że cała Mensa to dodopodobni? I co to znaczy "publicznie przyznaje się"? Jak można się przyznać prywatnie? inimum jeden słuchacz musi być? Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie. A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 12.12.12, 19:33 maitresse.d.un.francais napisała: "Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie. " Cieszy mnie twoje dobre samopoczucie:) "A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi można się było po Tobie spodziewać. " Miłego wieczoru ci życzę:) Tyle, a nawet aż:) Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 12.12.12, 21:41 astra18 napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > > "Zapewniam, że prywatnie też IQ mam wysokie. " > > Cieszy mnie twoje dobre samopoczucie:) Moje samopoczucie? Chcesz powiedzieć, że ci wszyscy ludzie, którzy komplementowali moją inteligencję, a także psycholog, która ją oceniła, mylili się? > > "A co do mistrzostwa w smrodku dydaktycznym - no cóż, właśnie takiej odpowiedzi > można się było po Tobie spodziewać. " > > Miłego wieczoru ci życzę:) Tyle, a nawet aż:) Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 19:34 > Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to zrobić > . Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Petycja 10.12.12, 20:25 maitresse.d.un.francais napisała: > > > Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosowne to > zrobić > > . > Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy. Ale ja jej Tobie nie oferowałam. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re: Petycja 10.12.12, 20:53 astra18 napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > > > > Przedstawiłam petycję do podpisu dla tych, ktorzy uważali za stosow > ne to > > zrobić > > > . > > Wyobraź sobie, że wpadłam na to bez Twojej pomocy. > > Ale ja jej Tobie nie oferowałam. Ale to był sarkazm. Odpowiedz Link