Dodaj do ulubionych

Kolejna pozywka dla spiskowych teorii

17.02.16, 10:39
obroncow demokracji

Lech Walesa, byly prezydent i Laureat Pokojowej Nagrody Nobla, spisal wlasne przemyslenia w tej sprawie, tak, jak najlepiej potrafil:

Ale walczą, nawet trupem Kiszczaka. Mali Ludzie Zwycięzcy się nie sądzi, Nie jesteście wstanie Kłamstwami. pomówieniami, podróbkami zmienić prawdziwych faktów. To ja budowałem i stałem od 1970 r na czele głównego odcinka walki. To ja etapami prowadziłem bezpiecznie do pełnego zwycięstwa. Zwycięstwo przegrywając siebie oddałem demokracji . Czy tu był błąd, dziś wydaje się ze tak ale jutro życie przyzna mi rację. Wielu z Was historia za te nikczemne czyny nazwie kołtunami

Posluze sie srodkami retorycznymi innego wybitnego obroncy demokracji: pograzam sie w bulu i braku nadzieji!
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 11:09
      Lepian, czy mozesz podac zrodlo?
      • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 11:47
        Sluze uprzejmie

Czy tym razem bedziemy sie domagac, aby PiS zalagodzilo poczynania wdowy po tym komusnistycznym zbrodniarzu? Prokuratura szaleje przeciez w domu Kiszczakow! Kartonami wynosza blizej nieokreslone okumenty.
        • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 12:43
          lepian4 napisał:

> Sluze uprzejmie
          >
          > Czy tym razem bedziemy sie domagac, aby PiS zalagodzilo poczynania wdowy po tym
          > komusnistycznym zbrodniarzu? Prokuratura szaleje przeciez w domu Kiszczakow! K
          > artonami wynosza blizej nieokreslone okumenty.

Podobno sama zaoferowala SPRZEDAZ tych dokumentow, wiec w tym przypadku nikt nie bedzie mowil ze ktokolwiek "szaleje" w jej domu.

Co do sprawy "Bolka" to juz wielokrotnie wyrazalam tu swoje zdanie i przy nim pozostaje.
          • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 12:57
            Jej mezus tez to czynil. tylko skuteczniej. Mniejsza o to, prokuratura, jak sama cennie zauwazylas, podlega pisowskiemu ministrowi. Rodzi sie wiec pytanie, czy w tym wypadku nalezy zastosowac powszechnie obowiazujaca wrazliwosc spoleczna obroncow demokracji, czy wolno swobodnie wyrazic swa opinie, bez jakichkolwiek instrucji z PO
            • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 14:02
              lepian4 napisał:

> Jej mezus tez to czynil. tylko skuteczniej. Mniejsza o to, prokuratura, jak sam
              > a cennie zauwazylas, podlega pisowskiemu ministrowi. Rodzi sie wiec pytanie, cz
              > y w tym wypadku nalezy zastosowac powszechnie obowiazujaca wrazliwosc spoleczna
              > obroncow demokracji, czy wolno swobodnie wyrazic swa opinie, bez jakichkolwiek
              > instrucji z PO

O co Ci wlasciwie chodzi? Kiszczakowa zaproponowala SPRZEDAZ dokumentow, wiec jasne ze po dokumenty tej wagi nie wyslyla sie jednego kuriera tylko sie je odpowiednio zabezpiecza.

Mozesz wytlumaczyc do czego/kogo masz tym razem prezencje? Do Walesy , do Kiszczakowej, do IPN czy do kogo?
              • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 15:00
                Mam pretensje do ciebie i innych samozwanczych obroncow demokracji.

Marycha, ty tak powaznie mowisz o "banalnym" sprzedawaniu dokumentow przez wdowke po Kiszczaku? Wybiorcza tobie az tak w glowie poprzewracala?
                Lechu Walesa niedawno przekonany byl, ze zniszczyl wszystkie dokumenty swiadczace o jego wspolpracy z komunistycznym rezimem i dlatego radosnie i swobodnie publicznie wszystkim ublizal. A tu taka wpadka, Kiszczakowa postanowila dorobic na komunistycznym grajdolku zbrodniczego mezulka!
                • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 15:04
                  Nie wiem czy Kiszczakowa zaproponowala sprzedaz tych dokumentow czy nie, ale poniewaz nie mam dowodow ze tak nie bylo, to przyjmuje ze tak bylo.

• astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 17:58
            maria421 napisała:

>
            > Co do sprawy "Bolka" to juz wielokrotnie wyrazalam tu swoje zdanie i przy nim p
            > ozostaje.

Nadal wierzysz w ten mit samozwańczego obalacza komuny.
            On sam i nikt inny, no chyba że z Danuśkom, z pomocą totolotka.
            • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 18:07
              astra18 napisała:

> Nadal wierzysz w ten mit samozwańczego obalacza komuny.
              > On sam i nikt inny, no chyba że z Danuśkom, z pomocą totolotka.

Jezeli nie pamietasz jakie mam zdanie na temat "TW Bolka" to powtarzam ze nie intersuje mnie to absolutnie.

Jezeli natomiast mamy dyskutowac zaslugi Walesy czy w ogole na temat Walesy, to mozemy zalozyc nowy watek.

• astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 18:26
                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                >
                > > Nadal wierzysz w ten mit samozwańczego obalacza komuny.
                > > On sam i nikt inny, no chyba że z Danuśkom, z pomocą totolotka.
                >
                > Jezeli nie pamietasz jakie mam zdanie na temat "TW Bolka" to powtarzam ze nie i
                > ntersuje mnie to absolutnie.

Ok, nie interesuje Cię jedno z największych kłamstw w historii solidarnościowej. Przyjęłam do wiadomoci i nie będę więcej "nękać".
                >
                > Jezeli natomiast mamy dyskutowac zaslugi Walesy czy w ogole na temat Walesy, to
                > mozemy zalozyc nowy watek.

To się wyklucza skoro podtrzymujesz swoje poprzednie zdanie o jego "zasługach", więc nie ma chyba potrzeby powielania wątków.
                >
                >
                • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 18:40
                  Nie interesuja mnie dokumenty na temat Walesy z 1974 roku czy jakiekolwiek z przed 1980 roku.

Solidarnosc powstala w 1980 wiec wszelkie fakty z lat poprzednich nie moga byc "klamstwami solidarnosciowymi"

Walesa ma o wiele wieksze zaslugi dla Polski niz J.Kaczynski, ktory nawet internowany nie byl a teraz stroi sie w piorka wielkiego bojownika Solidarnosci, atakuje Okragly Stol przy ktorym sam siedzial...

Jak sie teraz okazuje, elektryk Walesa mial wieksze poszanowanie dla konstytucji, wiekszy szacunek dla prawa niz doktor prawa Duda.

P.S. Moze kiedys Marta Kaczynska sprzeda IPNowi dokumenty dotyczace jej dziadka? ;-)

• astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 19:00
                    maria421 napisała:

> Nie interesuja mnie dokumenty na temat Walesy z 1974 roku czy jakiekolwiek z p
                    > rzed 1980 roku.
                    >
                    > Solidarnosc powstala w 1980 wiec wszelkie fakty z lat poprzednich nie moga byc
                    > "klamstwami solidarnosciowymi"

Ale ona nie powstała w jeden dzień tylko duch tego ruchu powstawał wiele lat.
                    >
                    > Walesa ma o wiele wieksze zaslugi dla Polski niz J.Kaczynski, ktory nawet inter
                    > nowany nie byl a teraz stroi sie w piorka wielkiego bojownika Solidarnosci, ata
                    > kuje Okragly Stol przy ktorym sam siedzial...

Zasługi to mają wszyscy ci których wycinał w pień Wałęsa.
                    >
                    > Jak sie teraz okazuje, elektryk Walesa mial wieksze poszanowanie dla konstytucj
                    > i, wiekszy szacunek dla prawa niz doktor prawa Duda.

Jakoś nie pamiętasz "falandyzacji prawa".
                    >
                    > P.S. Moze kiedys Marta Kaczynska sprzeda IPNowi dokumenty dotyczace jej dziadka
                    > ? ;-)

Myślisz że nie będzie nie miała na chleb jak "biedna" pani Kiszczakowa?:)
                    >
                    • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 19:36
                      Astro, wiemy ze przed Solidarnoscia byly inne ruchy opozycyjne w Polsce, wiemy kto dzialal ale tez wiemy i pamietamy (ja dobrze pamietam) co bylo w sierpniu 1980 roku i ze to byl "point of no return", pomimo ze w grudniu 1981 rolu usilowano zawrocic bieg historii. Wiemy jaka rola przypadla w tym wszystkim Walesie, ja nie mam zamiaru tej roli wyolbrzymiac, ale tez nie mam zamiaru niczego umniejszac i nie mam zamiaru redukowac Walesy do "RW Bolka", bo to jest po prostu podlosc.

• astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 19:41
                        maria421 napisała:

> Astro, wiemy ze przed Solidarnoscia byly inne ruchy opozycyjne w Polsce, wiemy
                        > kto dzialal ale tez wiemy i pamietamy (ja dobrze pamietam) co bylo w sierpniu 1
                        > 980 roku i ze to byl "point of no return", pomimo ze w grudniu 1981 rolu usilow
                        > ano zawrocic bieg historii. Wiemy jaka rola przypadla w tym wszystkim Walesie,
                        > ja nie mam zamiaru tej roli wyolbrzymiac, ale tez nie mam zamiaru niczego umnie
                        > jszac i nie mam zamiaru redukowac Walesy do "RW Bolka", bo to jest po prostu po
                        > dlosc.

Podłością jest nie przyznanie sie do dobrowolnej współpracy z SB, w kontrze do wypowiedzi publicznych na ten temat - vide wywiad z Torańską.
                        Niszczenie innych osób związanych z ruchem solidarnościowym, mających nie mniejze a nawet więkze zasługi i przypisywanie ich sobie.
                        >
                        • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 17.02.16, 19:57
                          Ah, wiec jezeli Walesa "niszczy" (kogo konkretnie i jak) to jest to podlosc, ale jak Kaczynski w zemscie niszczy Walese, to nie jest podlosc tylko dochodzenie "prawdy historycznej" :-)

Przeczytalam rozne komentarze i wiekszosc komentatorow sie zgadza, ze ... nic sie tu nie zgadza z ta "oferta sprzedazy" dokumentow jaka miala przedstawic Kiszczakowa IPN-owi.

Zgadzam, sie tez z komentarzem ze kiedys w szkole dzieci sie beda uczyly ze jedynymi bohaterami Solidarnosci i III czy IV Rzeczypospolitej byli bracia Kaczynski :-)
                          • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 08:53
                            Marycha, co ma Kaczynski do podlosci Walesy i pracy dorywczej wdowki Kiszczakowny? To juz jest jakas fobia.
                            Zaslugi Walesy byly faktycznie wybitne, ale dla Urzedu Bezpieczenstwa, nie dla Polski, w ktorej system komunistyczny upadl, bo ta komunistyczna Utopia jest nie do zrealizowania.
                            Z drugiej strony odrzucasz istotne elementy dla narodowej tozsamosci. Prawda historczyna jest dla ciebie nie do przyjecia. Powiem krotko, smutne jest to, ze Polske od dziesiecioleci, ba, dzis juz nawet Unie Europejska reprezentuja zydo-nazistowscy, albo zydo-komunistyczni zbrodniarze, albo ich parszywe potomstwo.

• lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 09:29
                              Dodam jeszcze, ze Walesa zawsze myslealo dobrze Polski.

nawet wtedy, gdy dumnie wciagal brzuch przy dziwkach
                              https://www.fakt.pl/m/crop/-850/-484/faktonline/634962156024912575.jpg
                              • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 11:11
                                Lepian, jezeli Ty wszedzie Zydow widzisz to jest to Twoj problem, zrob cos z tym.
                                • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 11:28
                                  Proponuje lustracje. Wrescie Madam zrozum, ze nie mam nic do zydow. Z kilkoma jestem nawet szczerze zaprzyjazniony. Ale mam wiele obiekcji do lajdakow i zbrodniarzy strzezonych przez zmowe milczenia. Takich niestey nie brakuje posrod polskich "elit" politycznych, dzialajacych od pokolen na szkode kraju.
                          • astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 11:08
                            maria421 napisała:

> Ah, wiec jezeli Walesa "niszczy" (kogo konkretnie i jak)

Gwiazda,Walentynowicz,Wyszkowski,i ci których sypał za kasę.

to jest to podlosc, al
                            > e jak Kaczynski w zemscie niszczy Walese, to nie jest podlosc tylko dochodzenie
                            > "prawdy historycznej" :-)

Podaj mi jeden przykład niszczenia, tylko ten Belweder sobie odpuść:)
                            >

> Przeczytalam rozne komentarze i wiekszosc komentatorow sie zgadza, ze ... nic s
                            > ie tu nie zgadza z ta "oferta sprzedazy" dokumentow jaka miala przedstawic Kisz
                            > czakowa IPN-owi.
                            >
                            To było wczoraj i jacy komentatorzy?

> Zgadzam, sie tez z komentarzem ze kiedys w szkole dzieci sie beda uczyly ze jed
                            > ynymi bohaterami Solidarnosci i III czy IV Rzeczypospolitej byli bracia Kaczyns
                            > ki :-)
                            • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 11:59
                              astra18 napisała:

> Gwiazda,Walentynowicz,Wyszkowski,i ci których sypał za kasę.

Ile wzial tej kasy za Gwiazde, ile za Walentynowicz a ile za innych?

> Podaj mi jeden przykład niszczenia, tylko ten Belweder sobie odpuść:)

Dlaczego mam odpuscic "marsz na Belweder"? Tylko dlatego ze Kaczynskiemu zamiar "zdetronizowania" Walesy sie nie powiodl?

> To było wczoraj i jacy komentatorzy?

Internauci.
                              • astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 17:23
                                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                >
                                > > Gwiazda,Walentynowicz,Wyszkowski,i ci których sypał za kasę.
                                >
                                > Ile wzial tej kasy za Gwiazde, ile za Walentynowicz a ile za innych?

W srebrnikach Ci podać?:)
                                >
                                > > Podaj mi jeden przykład niszczenia, tylko ten Belweder sobie odpuść:)
                                >
                                > Dlaczego mam odpuscic "marsz na Belweder"? Tylko dlatego ze Kaczynskiemu zamiar
                                > "zdetronizowania" Walesy sie nie powiodl?

Nie słyszałam aby JK aspirował na stanowisko kapusia po Wałęsie:)
                                • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 19.02.16, 09:06
                                  astra18 napisała:

> W srebrnikach Ci podać?:)

Skoro wiesz ze sprzedawal ich za kase, to najlepiej wiesz w jakiej walucie i za ile.

> Nie słyszałam aby JK aspirował na stanowisko kapusia po Wałęsie:)

Na stanowisko noblisty tez go nie chcieli :-)
                                  • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 19.02.16, 09:36
                                    Lepian, na "publiczny lincz w mediach" leca tylko sensaci wlasnie.

To dla nich media "poszukuja prawdy" grzebiac w zyciorysie nawet Jana Pawla II i dopatrujac sie jego blizszego zwiazku z kobietami. Czytelnik ma wywnioskowac ze Jan pawel II wcale taki swiety nie byl , ze mial romanse i kto wie co jeszcze.... Takie "prawdy" swietnie sie sprzedaja.

W kwestii Walesy to nie jest tylko sprawa "medialnego linczu", za tym stoi polityczna wizja Kaczynskiego, jego wizja "prawdy historycznej" wedlug ktorej wszelkie zaslugi obalenia komunizmu maja byc przypisane najpierw Lechowi Kaczynskiemu, a potem "walczacemu o prawde" Jaroslawowi Kaczynskiemu.

• astra18 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 19.02.16, 17:57
                                    maria421 napisała:

> Skoro wiesz ze sprzedawal ich za kase, to najlepiej wiesz w jakiej walucie i z
                                    > a ile.

A jakie ma znaczenie waluta?
                                    >
                                    > > Nie słyszałam aby JK aspirował na stanowisko kapusia po Wałęsie:)
                                    >
                                    > Na stanowisko noblisty tez go nie chcieli :-)

JPII tez nie chcieli:)
    • maria421 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 12:44
      Zgadzam sie z w pelni z tym artykulem :

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1651374,1,wszystkim-sensatom-przypominamy-zaslug-lechowi-walesie-nikt-nie-odbierze.read
      • lepian4 Re: Kolejna pozywka dla spiskowych teorii 18.02.16, 14:53
        Z tego artykulu nic nie wynika.

Okazuje jedynie brak konsekwencji. Gdy podobne teczki wyplyna na wierzch w przypadku innych grup spolecznych, brak jest zrozumienia. Zwlaszcza ze strony takich komunistycznych posagow historii, jak Walesa. Publiczny lincz w mediach jest tez powszechnie akceprowany, gdy duchownym wypomni sie, ze sila zmuszani byli do odwiedzin w ubecji. Gdyby ta teczka dotyczyla tak wybitnej osoby, jak w tym artykule sie glosi, to w duchu zachwtu nad jego zaslugami, zbieralibysmy te materialy dla potomnych . Jako material historyczny. Ale prawda historyczna wcale nas nie interesuje, tylko opinia protektorow Bolka, ktorzy ten gruz postanowili opchnac na allegro. Taki prymitywny scenariusz potrafia stworzyc jedynie Kumoterscy Obroncy Demokracji znad Wisly
    • jureek Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 12:04
      https://mm.salon24.pl/dw/ab/dwabolki-fc0dcbd0addcce8fba2df37,2,0.jpg
      • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 13:05
        Jakby nie bylo wiadomo o co chodzi, to chodzi wlasnie o to :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,8349142,Kaczynski__W_obliczu_kompromitacji_Walesy_to_Lech.html#BoxNewsLink

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 14:49
        jureek zapodał obrazek...

...i udowodnił totalną "bolkowatość" także i tego forum, o której prof. Zybertowicz mówi w tym wywiadzie.

No i na mentalność "małych Jasiów", którym wszystko się z "dupą", pardon, z "Kaczorami", kojarzy.

A z "małymi Jasiami" nie warto i po prostu nie da się poważnie dyskutować.

• jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 15:31
          jurasberlinczyk49 napisał:

> jureek zapodał obrazek...
          >
          > ...i udowodnił totalną "bolkowatość" także i tego forum,

To po jakiego wuja przyłazisz na to "bolkowate" forum, przemądrzalcu?
          Twoja nerwowa reakcja na przypomnienie o tym, że Kaczyńscy byli w Magdalence, że byli przy Wałęsie, pokazuje, jak bardzo chciałbyś te fakty zamieść pod dywan.
          • jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 16:15
            jureek napisał:

> jurasberlinczyk49 napisał:
            >
            > > jureek zapodał obrazek...
            > >
            > > ...i udowodnił totalną "bolkowatość" także i tego forum,
            >
            > To po jakiego wuja przyłazisz na to "bolkowate" forum, przemądrzalcu?
            > Twoja nerwowa reakcja na przypomnienie o tym, że Kaczyńscy byli w Magdalence, ż
            > e byli przy Wałęsie, pokazuje, jak bardzo chciałbyś te fakty zamieść pod dywan.
            >

Przykład jest drastyczny i oczywiście przerysowany, ale na tym właśnie polega tego typu argumentacja. ;-)

Więc pytam: czy obecność św. Jana pod krzyżem Jezusa oznacza, że też był "bolkiem" i "brał czynny udział" w zamordowaniu Syna Człowieczego?

A na forum "wlazłem" tylko po to, aby uświadomić Ci, "mały Jasiu", że Twoje chorobliwe skojarzenia i fobie dają się doskonale socjologicznie wytłumaczyć "bolkowatością", czyli prozaiczną niemożnością przewartościownia dotychczasowych własnych "prawd wiary", o której mówi prof. Zybertowicz,. Przyznanie się do bezsensowności "kołysania martwego dziecka" wymaga odwagi; najwidoczniej zupełnie nie jesteś do niej zdolny.

I już znikam.

;-)
            • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 16:22

> Przykład jest drastyczny i oczywiście przerysowany, ale na tym właśnie polega t
              > ego typu argumentacja. ;-)
              >
              > Więc pytam: czy obecność św. Jana pod krzyżem Jezusa oznacza, że też był "bolki
              > em" i "brał czynny udział" w zamordowaniu Syna Człowieczego?

Juras, Ty nie rozumiesz czy udajesz ze nie rozumiesz o co chodzi?
              Kto inny jak nie Ty na tym forum pomstowales na Okragly Stol i "postmaglalenkowy uklad" jako na zrodlo wszelkiego zla III RP?

Ile razy Ci juz pisalam ze w Magdalence byl Lech Kaczynski a obaj Kaczynscy byli czlonkami komisji obradujacych przy Okraglym Stole?
              Ze wobec tego Kaczynscy ponosza taka sama odpowiedzialnosc z Okragly Stol, za Magdalenke i za "postmagdalenkowy uklad"?

Ty natomiast zachowujesz sie tak, jakby nie tylko Kaczynskich tam nie bylo, ale byli wtedy na barykadach PRZECIW Okraglemu Stolowi i przeciw Magdalenca.

Obluda!

> A na forum "wlazłem" tylko po to, aby uświadomić Ci, "mały Jasiu", że Twoje cho
              > robliwe skojarzenia i fobie dają się doskonale socjologicznie wytłumaczyć "bolk
              > owatością", czyli prozaiczną niemożnością przewartościownia dotychczasowych wła
              > snych "prawd wiary", o której mówi prof. Zybertowicz,. Przyznanie się do bezsen
              > sowności "kołysania martwego dziecka" wymaga odwagi; najwidoczniej zupełnie ni
              > e jesteś do niej zdolny.
              >
              > I już znikam.

Na forum wszedles zeby dac troche upustu Twego zwyklego jadu :-)
              • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 16:29
                Pamiatkowe zdjecie z Magdalenki :

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12728926_569918846493580_1533606152166284451_n.jpg?oh=335f2f30e626d342f1d7d18e5cb8f500&oe=576A0513
              • jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 17:40
                maria421 napisała:

> Juras, Ty nie rozumiesz czy udajesz ze nie rozumiesz o co chodzi?
                > Kto inny jak nie Ty na tym forum pomstowales na Okragly Stol i "postmaglalenko
                > wy uklad" jako na zrodlo wszelkiego zla III RP?
                >
                > Ile razy Ci juz pisalam ze w Magdalence byl Lech Kaczynski a obaj Kaczynscy byl
                > i czlonkami komisji obradujacych przy Okraglym Stole?
                > Ze wobec tego Kaczynscy ponosza taka sama odpowiedzialnosc z Okragly Stol, za M
                > agdalenke i za "postmagdalenkowy uklad"?
                >

Podobnie jak św. Jan, obecny pod krzyżem Jezusa "odpowiadał" za Jego śmierć, prawda?

Cezary Gmyz, który przygotował film z magdalenkowego dogadania się ubeków z ich kapusiami w sprawie podziału łupów po śmierci komuny, po przejrzeniu całości skrywanego przez III RP materiału zauważył, że dwaj uczestnicy tej wesołej biesiady wyraźnie odstawali od ogólnego entuzjazmu i rubasznego bratania się z komuchami, a mianowicie Lech Kaczyński i Władysław Frasyniuk. Gmyz twierdzi, że z nagrań wyraźnie wynika, że obaj byli tam "ciałami obcymi", że obaj byli wyraźnie zdegustowanymi wybuchami entuzjazmu podpitego Michnika i całej tej wybranej do rozmów przez Kiszczaka grupy "opozycjonistów". Nie ma ani jednego nagrania, na którym Lech Kaczyński gawędziłby sobie z którymś z czlonków tej komuszej bandy. ANI JEDNEGO.

Efekt jego "udziału" był taki, że chociaż obaj z bratem brali udział w tych groteskowych obradach "okrąglego stołu", nie ma ani jednej inicjatywy, którą można im w jakiś sposób przypisać. Myślę, że już wtedy powoli zdawali sobie sprawę z faktu, w czym tak naprawdę biorą udział. Ich dalszy polityczny los doskonale potwierdza to przypuszczenie.

> Na forum wszedles zeby dac troche upustu Twego zwyklego jadu :-)

BTW. Czy to teczki Kaczyńskich odkryto w "zbiorze pamiątek" bandyty Kiszczaka? Czy to ich lojalki, donosy i pokwitowania za kase opublikowano? Bo już się nieco gubię...

"Bo mi sie, prose pani, wsystko z dupom kojazy!"

No ale dobra, pozostawiam Was z Waszą pocieszną "bolkowatością". Świetnie mi się powodziło w okresie forumowej abstynencji i z cała przyjemnością do niej wracam, tym bardziej, że obserwowanie Waszych opadających co chwila lemingowych "kopar" jest o wiele przyjemniejsze, niż udowadnianie "bolkowatym" daltonistom, że czerwone jest czerwone, a niebieskie niebieskie.

;-)

• jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 17:50

> BTW. Czy to teczki Kaczyńskich odkryto w "zbiorze pamiątek" bandyty Kiszczaka?
                  > Czy to ich lojalki, donosy i pokwitowania za kase opublikowano? Bo już się niec
                  > o gubię...

Z tego, co wiem, to jeszcze niczego nie opublikowano. Nawet listy zabranych dokumentów. Nie przeszkadza to jednak wcale pisowskiej telewizji, żeby rozpocząć igrzyska dla lemingów.
                  • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:03
                    jureek napisał:

> Z tego, co wiem, to jeszcze niczego nie opublikowano. Nawet listy zabranych dok
                    > umentów. Nie przeszkadza to jednak wcale pisowskiej telewizji, żeby rozpocząć i
                    > grzyska dla lemingów.

To Ty się na tv przerzuciłeś czy soczyste komentarze i stałą rubrykę pt:"Wiadomości" łykasz?
                    Ten wcorajszy film był od dawna "leżakowany" jako tzw.półkownik w tv, tylko jakoś poprzedniej władzy nie pasował. To co miał się dalej marnować?
                    • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:11
                      astra18 napisała:

> To Ty się na tv przerzuciłeś czy soczyste komentarze i stałą rubrykę pt:"Wiadom
                      > ości" łykasz?

Z TV nadal tylko MjM oglądam i Tatort w niedzielę. Ale żona więcej ogląda i chociaż robię w tym czasie coś innego, to jednak uszu nie zatyka i coś tam do mnie z tej rządowej telewizji dochodzi.

> Ten wcorajszy film był od dawna "leżakowany" jako tzw.półkownik w tv, tylko jak
                      > oś poprzedniej władzy nie pasował. To co miał się dalej marnować?

Nie no, jasne. To czysty przypadek, że ta długo odwlekana premiera tak zbiegła się w czasie z aktualnie urządzanymi igrzyskami.
                      • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:21
                        jureek napisał:

> Nie no, jasne. To czysty przypadek, że ta długo odwlekana premiera tak zbiegła
                        > się w czasie z aktualnie urządzanymi igrzyskami.

Premiera była zablokowana na wiele lat. Oczywiście że nie przypadek, nareszcie mieliśmy okazję to obejrzeć przy okazji sprawy teczek pana Bolka.
                      • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:33
                        jureek napisał:

> Nie no, jasne. To czysty przypadek, że ta długo odwlekana premiera tak zbiegła
                        > się w czasie z aktualnie urządzanymi igrzyskami.

Potrzebny byl temat zastepczy.
                        • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:35
                          maria421 napisała:

> jureek napisał:
                          >
                          >
                          > > Nie no, jasne. To czysty przypadek, że ta długo odwlekana premiera tak zb
                          > iegła
                          > > się w czasie z aktualnie urządzanymi igrzyskami.
                          >
                          > Potrzebny byl temat zastepczy.

A co,nie pokazali jak Szydło wywinęła orła na czerwonym dywanie czy co innego?:)
                          • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:38
                            astra18 napisała:

> A co,nie pokazali jak Szydło wywinęła orła na czerwonym dywanie czy co innego?:
                            > )

Jakas cisza panuje na temat obnizenia wieku emerytalnego. Czy ta reforma nie miala byc przeprowadzona w ciagu pierwszych 100 dni rzadu? I czy te juz nie minely?
                            • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:45
                              maria421 napisała:

> Jakas cisza panuje na temat obnizenia wieku emerytalnego. Czy ta reforma nie mi
                              > ala byc przeprowadzona w ciagu pierwszych 100 dni rzadu? I czy te juz nie minel
                              > y?

Nie myli Ci się złożenie projektu z efektem finalnym?
                              • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:53
                                astra18 napisała:

> Nie myli Ci się złożenie projektu z efektem finalnym?

Jak się chce, to projekt składa się rano, po południu głosuje, wieczorem głosuje senat, w nocy podpisuje prezydent, a następnego dnia rano drukuje w dzienniku ustaw :)
                                • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:00
                                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > Nie myli Ci się złożenie projektu z efektem finalnym?
                                  >
                                  > Jak się chce, to projekt składa się rano, po południu głosuje, wieczorem głosuj
                                  > e senat, w nocy podpisuje prezydent, a następnego dnia rano drukuje w dzienniku
                                  > ustaw :)

No ale jest czy go nie ma?:) Przecież już opozycja wylała na niego kubeł pomyj a Ty tego nie zauważyłeś, nawet tylko słuchając Trójki?:)
                              • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:07
                                astra18 napisała:

> Nie myli Ci się złożenie projektu z efektem finalnym?

Wiesz moze dlaczego akurat reforma obnizenia wieku emerytalnego nagle stala sie mniej wazna niz ekspresowo przeprowadzona reforma TK i mediow?

• astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:13
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > Nie myli Ci się złożenie projektu z efektem finalnym?
                                  >
                                  > Wiesz moze dlaczego akurat reforma obnizenia wieku emerytalnego nagle stala sie
                                  > mniej wazna niz ekspresowo przeprowadzona reforma TK i mediow?

A mówiono cos o kolejności wprowadzanych reform przed wyborami czy tylko Tobie cos nie pasuje, "wyjatkowo" zresztą?:)
                                  >
                                  • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:25
                                    astra18 napisała:

> A mówiono cos o kolejności wprowadzanych reform przed wyborami czy tylko Tobie
                                    > cos nie pasuje, "wyjatkowo" zresztą?:)
                                    > >

Tobie natomiast, jak zwykle wszystko co zrobi PiS pasuje :-)
                                    • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:31
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                      >
                                      > > A mówiono cos o kolejności wprowadzanych reform przed wyborami czy tylko
                                      > Tobie
                                      > > cos nie pasuje, "wyjatkowo" zresztą?:)
                                      > > >
                                      >
                                      > Tobie natomiast, jak zwykle wszystko co zrobi PiS pasuje :-)

No nie wszystko.....
                                      Bo Tobie nie tak dla zasady, nawet jak reforma z obietnic wyborczych wprowadzona to nie.. bo nie:)
                                      • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:35
                                        astra18 napisała:

> No nie wszystko.....

Na przyklad co ?

> Bo Tobie nie tak dla zasady, nawet jak reforma z obietnic wyborczych wprowadzon
                                        > a to nie.. bo nie:)

Z obietnic wyborczych wprowadzono reforme "500+", ale o ile pamietasz bylam temu przeciwna jeszcze przed wyborami, wiec nie zarzucaj mi "nie bo nie"

No ale jak to z ta reforma obnizenia wieku emerytalnego? Dlaczego inne reformy (TK i media) dalo sie zalatwic ekspresowo, choc nie byly w obietnicach wyborczych, a tej reformy nie dalo sie jeszcze przeprowadzic?
                                        • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:52
                                          maria421 napisała:

>
                                          > Na przyklad co ?

Stanowisko dla Jerzego Szmita.

> Z obietnic wyborczych wprowadzono reforme "500+", ale o ile pamietasz bylam tem
                                          > u przeciwna jeszcze przed wyborami, wiec nie zarzucaj mi "nie bo nie"

Zlikwidowano obowiązek szkolny dla 6 - latków.
                                          >
                                          > No ale jak to z ta reforma obnizenia wieku emerytalnego? Dlaczego inne reformy
                                          > (TK i media) dalo sie zalatwic ekspresowo, choc nie byly w obietnicach wyborczy
                                          > ch, a tej reformy nie dalo sie jeszcze przeprowadzic?

A reforma emerytalna jest Ci "po drodze"?:)To jak juz wprowadzą to będziesz "za"?
                                          W obietnicach wyborczzych wiele mówiono o zmianie prawa, o konstytucji, a także o odkłamywaniu faktów, a media to głowny punkt tego programu. Coś jezcze Ci wyjasnic?:)
                                          • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:57
                                            Astra, uciekasz ciagle od odpowiedzi dlaczego rzad zwleka akurat z reforma obnizajaca wiek emerytalny.

• astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:04
                                              maria421 napisała:

> Astra, uciekasz ciagle od odpowiedzi dlaczego rzad zwleka akurat z reforma obni
                                              > zajaca wiek emerytalny.

A ja Ci już odpisałam że projekt został przedstawiony i co chcesz jeszcze więcej przeczytać?
                                              >
                            • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:48
                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > A co,nie pokazali jak Szydło wywinęła orła na czerwonym dywanie czy co in
                              > nego?:
                              > > )
                              >
                              > Jakas cisza panuje na temat obnizenia wieku emerytalnego.

Myślisz, że cisza, bo nie słuchasz Trójki. A właśnie dzisiaj w Trójce minister Morawiecki powiedział, że nie było "twardego zobowiązania" w sprawie obniżenia wieku emerytalnego.
                              I to jest między innymi powód, że trzeba przynajmniej dać ludowi igrzyska.

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:21
                    jureek napisał:

> Z tego, co wiem, to jeszcze niczego nie opublikowano. Nawet listy zabranych dok
                    > umentów.

Słusznie, rozdzielaczu włosa na czworo, jeszcze NIE OPUBLIKOWANO dokumentów, co jednakże nie znaczy, że się ich już wkrótce nie OPUBLIKUJE. Podobno w przyszłym tygodniu. I grafologów też się zatrudni. I speców od fałszywek... A jak się okaże, że Bolek to jednak "Sam-Obalyłem-Komune-Bolek", to co wtedy??? Własny światek ułudy zapadnie się, a mentalność małego Jasia wskaże na Kaczorów?

Ale póki co, szum, najważniejszy jest szum! To nie moja ręka! To nie ja! To tajemniczy “sprawca”! I “bolkowaci” w to wierzą, no bo jakże to? Kołysali w ramionach "martwe bolkowate dziecko" i się zupełnie nie zorientowali??? Przecież są tacy inteligentni...

;-)
                    • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:29

> Słusznie, rozdzielaczu włosa na czworo, jeszcze NIE OPUBLIKOWANO dokumentów, co
                      > jednakże nie znaczy, że się ich już wkrótce nie OPUBLIKUJE. Podobno w przyszły
                      > m tygodniu. I grafologów też się zatrudni. I speców od fałszywek... A jak się o
                      > każe, że Bolek to jednak "Sam-Obalyłem-Komune-Bolek", to co wtedy??? Własny świ
                      > atek ułudy zapadnie się, a mentalność małego Jasia wskaże na Kaczorów?
                      >
                      > Ale póki co, szum, najważniejszy jest szum! To nie moja ręka! To nie ja! To taj
                      > emniczy “sprawca”! I “bolkowaci” w to wierzą, no bo ja
                      > kże to? Kołysali w ramionach "martwe bolkowate dziecko" i się zupełnie nie zori
                      > entowali??? Przecież są tacy inteligentni...
                      >
                      > ;-)

Juras, nie bede mowila za Jurka, powiem za siebie. Powtorze to, co juz wielokrotnie mowilam.

Poniewaz NIE INTERESUJE MNIE co Walesa robil w latach poprzedzajacych Solidarnosc, to moj swiat wcale mi sie nie zawali.

Tak samo jak moj swiat sie nie zawali jezeli Janowi Pawlowi II wygrzebia kolejna "milosna historie" i to z mezatka... To tez mnie nie interesuje.

Tylko malutcy zawistnicy potrafia sie podniecac takimi sensacjami i czerpac z nich dzika satysfakcje.

Ty do nich nalezysz. Ja nie.
                    • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:29

> Słusznie, rozdzielaczu włosa na czworo, jeszcze NIE OPUBLIKOWANO dokumentów, co
                      > jednakże nie znaczy, że się ich już wkrótce nie OPUBLIKUJE. Podobno w przyszły
                      > m tygodniu. I grafologów też się zatrudni.

W telewizorni mówił taki jeden włazidup, że grafolodzy już zbadali. To pisowska telewizornia też kłamie? No coś takiego!

> I speców od fałszywek... A jak się o
                      > każe, że Bolek to jednak "Sam-Obalyłem-Komune-Bolek", to co wtedy??? Własny świ
                      > atek ułudy zapadnie się, a mentalność małego Jasia wskaże na Kaczorów?

Tak się ekscytujesz, a to przecież odgrzewany kotlet. Coś nowego byłoby dopiero, gdyby okazało się, że Wałęsa współpracował z esbecją po 1976 roku.

> Ale póki co, szum, najważniejszy jest szum! To nie moja ręka! To nie ja! To taj
                      > emniczy “sprawca”! I “bolkowaci” w to wierzą, no bo ja
                      > kże to? Kołysali w ramionach "martwe bolkowate dziecko" i się zupełnie nie zori
                      > entowali??? Przecież są tacy inteligentni...

Nie kołysałem żadnego martwego dziecka, tylko sam aktywnie działałem w opozycji (jeszcze przedsolidarnościowej), więc wiem, jak było.
                      > ;-)
                      • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:31
                        jureek napisał:

> W telewizorni mówił taki jeden włazidup, że grafolodzy już zbadali. To pisowska
                        > telewizornia też kłamie? No coś takiego!

A potem to odwolal, ale tylko na FB, nie w TV...

• astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:32
                        jureek napisał:

> W telewizorni mówił taki jeden włazidup, że grafolodzy już zbadali. To pisowska
                        > telewizornia też kłamie? No coś takiego!

A czytał sprostowanie i przeprosiny?

• jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:33
                          astra18 napisała:

> A czytał sprostowanie i przeprosiny?

Te sprostowania i przeprosiny były w tym samym programie, w którym skłamał?
                          • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:37
                            jureek napisał:

> astra18 napisała:
                            >
                            > > A czytał sprostowanie i przeprosiny?
                            >
                            > Te sprostowania i przeprosiny były w tym samym programie, w którym skłamał?

Ten program to będzie dziś o 19.30.
                            Przeprosiny są tak dostępne jak tylko mogą być bo nawet się GW o to postarała:)
                            • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:44
                              astra18 napisała:

> Ten program to będzie dziś o 19.30.

No to poczekam.
                              • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:47
                                jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                >
                                > > Ten program to będzie dziś o 19.30.
                                >
                                > No to poczekam.

Ale ja nie jestem wydawcą Wiadomości:) Te przeprosiny już zostały upublicznione.
                                A Lis przeprazał za fałszywe konto Kingi Dudy w programie "Lis na żywo"?
                                • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:51
                                  astra18 napisała:

> Ale ja nie jestem wydawcą Wiadomości:)

Poważnie? Nie jesteś? E, chyba robisz mnie w konia.

> Te przeprosiny już zostały upublicznione

Dla wcale niemałej liczby osób główne wydanie Wiadomości jest jedynym źródłem informacji.

> A Lis przeprazał za fałszywe konto Kingi Dudy w programie "Lis na żywo"?

Nie wiem. Mało oglądam TV. A Ty wiesz?
                                  • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:58
                                    jureek napisał:

>
                                    > Poważnie? Nie jesteś? E, chyba robisz mnie w konia.

Przeceniasz moja rolę:)
                                    >
                                    > > Te przeprosiny już zostały upublicznione
                                    >
                                    > Dla wcale niemałej liczby osób główne wydanie Wiadomości jest jedynym źródłem i
                                    > nformacji.

Dobrze by teraz bylo gdyby tak naprawdę było:) Są jeszcze niestrudzone w boju o "demokrację" Fakty.:)
                                    >
                                    > > A Lis przeprazał za fałszywe konto Kingi Dudy w programie "Lis na żywo"?
                                    >
                                    > Nie wiem. Mało oglądam TV. A Ty wiesz?

A nie napisali w GW ani w Trojce nie powiedzieli?:)
                                    Nie przepraszał.
                      • jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:22
                        jureek napisał:

> Tak się ekscytujesz, a to przecież odgrzewany kotlet. Coś nowego byłoby dopiero
                        > , gdyby okazało się, że Wałęsa współpracował z esbecją po 1976 roku.

Fakt uporczywego wypierania się przez Bolka tej współpracy z UB, co z kolei umożliwiało późniejsze permanentne szantażowanie go przez ubecję oraz dalsze, dziwaczne decyzje, ot, chociażby te o "wspieraniu lewej nogi", o umożliwieniu "dzikej, nomenklaturowej prywatyzacji", o prorosyjskich pomysłach w rodzaju "NATO-bis" i "UE-bis", o dokonaniu "nocnej zmiany" czyli puczu obalającego rząd Olszewskiego i wiele innych "dziwacznych" decyzji, dobitnie świadczy o jego "niezależności", prawda?

Prowadzony na pasku "teczek" Bolek lat dziewiędziesiątych wyrządził Polsce więcej szkody niż stoczniowy kapuś, donoszący na kolegów i wygrywający seryjnie w totolotka.
                        • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:27
                          Juras, wymien konkretne szkody jakich przysporzyl Walesa Polsce.

KONKRETY prosze.

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:51
                            maria421 napisała:

> KONKRETY prosze.

"Być może nie byłoby takiej skali rabunkowej wyprzedaży polskiego majątku narodowego i to często za bezcen. Brak społecznej wiedzy o uwikłaniu i „trzymaniu” na prezydenta L. Wałęsę oraz wszechwładzy służb, w pierwszych rządach III RP premiera T. Mazowieckiego i premiera J. K. Bieleckiego miał decydujący wpływ na gigantyczne ówczesne afery takie jak: rublowa - wyceniana na 15bln starych złotych - paliwowa 2bln zł, papierosowa 15bln zł, kantorowa, alkoholowa 15bln zł, FOZZ 10bln zł, Art B 6bln zł, składów celnych 3bln zł czy tzw. afera z elektroniką tzw. „3dni dla Warszawki” - pociągi pełne sprzętu elektronicznego stojąc pod Warszawą czekały na zwolnienie z cła.

Wicepremierem i MF w obu rządach w latach 89-91 był tak popierany przez prezydenta Lecha Wałęsę prof. Leszek Balcerowicz. Łącznie kosztowało to polskie państwo blisko 75bln starych złotych, co dziś odpowiadałoby kwocie ok. 75mld zł. Gdyby wiedza i prawda o Lechu Wałęsie była znana na przełomie lat 80/90, być może nie byłoby ani rządu Tadeusza Mazowieckiego ani rządu J.K. Bieleckiego, a pewnie i takich ministrów jak Czesław Kiszczak, I. Sekuła, M. Święcicki czy A. Bentkowski.

Być może afera FOZZ nie nabrałaby takich rozmiarów i nie zostałaby zamieciona pod dywan. Nie mówiąc o tym, że kosztowała ona życie prezesa NIK-u W. Pańko czy M. Falzamana. To przecież wówczas z ludzi domagających się prawdy i zahamowania rabunku majątku narodowego, nazywanego dla niepoznaki prywatyzacją, robiono wariatów i oszołomów, pogardzano nimi i eliminowano ich z życia publicznego.

To właśnie owe kwity na Lecha Wałęsę i jemu podobnych, ojców założycieli III RP były alibi, a jednocześnie gwarancją bezpieczeństwa i spolegliwości wielu działań dla tzw. rządów „gdańskich aferałów” i ludzi służb oraz tzw. uwłaszczenia nomenklatury. Były przykrywką dla hasła „pierwszy milion trzeba ukraść” oraz „majątek narodowy jest wart tyle, ile ktoś chce za niego dać” czyli prywatyzacji za przysłowiową 1 złotówkę.

Gdyby była wiedza o uwikłaniach prezydenta Lecha Wałęsy na początku lat 90-tych, byłaby pewnie i normalna lustracja, inny układ personalny, w tym zwłaszcza w sektorze bankowym i finansowym i znacznie mniej afer i wielomiliardowych strat.

Mniej podejrzanych, skandalicznych i naruszających prawo afer prywatyzacyjnych, w tym również z ludźmi starych i nowych służb w tle, jak choćby słynna prywatyzacja warszawskiego Polcoloru na rzecz W. Kubiaka, której dokonał MPW Janusz Lewandowski, któremu dzielnie pomagał wówczas Andrzej Halicki, dzisiejszy poseł PO.

Teczki z szafy gen. Czesława Kiszczaka mają więc nie tylko polityczny i historyczny wymiar, ale również ten wymierny finansowy i gospodarczy i to idący w dziesiątki miliardów złotych, rozkradzionych i bezpowrotnie straconych dla polskiego państwa i Polaków."

Źródło.

Wystarczy?

:-)

• maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:08
                              Juras, widze ze sam nie masz pojecia jakie KONKRETNE szkody poczynil Walesa w Polsce, tylko musisz sie wyreczac tym co ktos inny napisal, tekstem w ktorym nie ma konkretow a tylko dywagacje co by bylo gdyby bylo.

Zacznij wreszcie SAMODZIELNIE myslec!

Wiesz jak lepiej mozna bylo przeksztalcic polska gospodarke z planowej na rynkowa? To napisz!
                              • jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:17
                                maria421 napisała:

> Wiesz jak lepiej mozna bylo przeksztalcic polska gospodarke z planowej na rynko
                                > wa? To napisz!

No, podobno najlepiej jest ukraść pierwszy milion, a potem już samo poleci... Oczywiście tylko wtedy, gdy oficer prowadzący pozwoli.

;-)
                                • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:20

> No, podobno najlepiej jest ukraść pierwszy milion, a potem już samo poleci... O
                                  > czywiście tylko wtedy, gdy oficer prowadzący pozwoli.
                                  >
                                  > ;-)

Czyli nie wiesz! Ja tez nie wiem. Ale poniewaz ja nie wiem, to nie oskarzam na slepo innych ze zle to przeksztalcenie przeprowadzili.
                        • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:35

> Fakt uporczywego wypierania się przez Bolka tej współpracy z UB, co z kolei umo
                          > żliwiało późniejsze permanentne szantażowanie go przez ubecję oraz dalsze, dziw
                          > aczne decyzje, ot, chociażby te o "wspieraniu lewej nogi", o umożliwieniu "dzik
                          > ej, nomenklaturowej prywatyzacji", o prorosyjskich pomysłach w rodzaju "NATO-bi
                          > s" i "UE-bis", o dokonaniu "nocnej zmiany" czyli puczu obalającego rząd Olszews
                          > kiego i wiele innych "dziwacznych" decyzji, dobitnie świadczy o jego "niezależn
                          > ości", prawda?

I o tym jest w tych znalezionych u Kiszczaka teczkach, że tak się tym podniecasz?
                          I tylko teczkę Wałęsy tam znaleziono? A może znalazły się i inne teczki? Powtarzam, nie opublikowano nawet spisu tego, co znaleziono, nie mówiąc już o zawartości, a lemingi już orgazmu dostają.
                          • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:47
                            jureek napisał:

> I o tym jest w tych znalezionych u Kiszczaka teczkach, że tak się tym podniecas
                            > z?
                            > I tylko teczkę Wałęsy tam znaleziono? A może znalazły się i inne teczki? Powtar
                            > zam, nie opublikowano nawet spisu tego, co znaleziono, nie mówiąc już o zawarto
                            > ści, a lemingi już orgazmu dostają.

Ja sie ciagle zastanawiam jak to jest, ze SB tego "swojego" Walese internowala i trzymala w odosobnieniu prawie przez rok, a w tym czasie najzacieklejszy wrog komunistow, postrach PRLu i calego Ukladu Warszawskiego Jaroslaw Kaczynski cieszyl sie wolnoscia ?

Glupia ta esbecja, czy co?
                            • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:58
                              maria421 napisała:

> Ja sie ciagle zastanawiam jak to jest, ze SB tego "swojego" Walese internowala
                              > i trzymala w odosobnieniu prawie przez rok,

W Arłamowie był bardzo, a nawet "strasznie" internowany. Zejdź na ziemię Mario.
                              Ty posłuchaj i poczytaj też co ma druga strona na ten temat do powiedzenia.
                              Przed chwilą mieliśmy okazję zobaczyć rozmowę z Cioskiem i Kiszczakiem i opowieci Wałęsy o zażyłości z Kiszczakiem.

a w tym czasie najzacieklejszy wrog
                              > komunistow, postrach PRLu i calego Ukladu Warszawskiego Jaroslaw Kaczynski cie
                              > szyl sie wolnoscia ?
                              >
                              > Glupia ta esbecja, czy co?

Chyba głupi i mało cwany ten Kaczyński był, nie to co Wałęsa - notoryczny donosiciel, więc co by z tego Kaczyńskiego SB miała?
                              • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:03
                                Astra, nawet to masz Walesie za zle ze go w Arlamowie trzymali?

Zdajesz sobie sprawe z tego, ze wlasnie insynuujesz ze SB internowala tylko tych, z ktorych "cos by miala"????

Ty sie raczej zastanow z kogo SB wiecej mogla miec- z internowanego i oderwanego od kontaktow, czy z tego kto chodzil na wolnosci.

• astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:08
                                  maria421 napisała:

> Astra, nawet to masz Walesie za zle ze go w Arlamowie trzymali?

Ja mu nie mam za złe tylko nie dorabiaj ideologii do tego "odosobnienia" i warunków w jakich był trzymany i co tam porabiał.
                                  >
                                  > Zdajesz sobie sprawe z tego, ze wlasnie insynuujesz ze SB internowala tylko tyc
                                  > h, z ktorych "cos by miala"????

Nie, tego nie insynuuje w stosunku do innych internowanych. Ja w ogóle nie insynuuje tylko opieram się na opowieściach świadków.
                                  >
                                  > Ty sie raczej zastanow z kogo SB wiecej mogla miec- z internowanego i oderwaneg
                                  > o od kontaktow, czy z tego kto chodzil na wolnosci.

No to daj te karty na stół i pokaż KONKRETY na to co insynuujesz. Masz coś?
                                  >
                                  >
                                  • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:16
                                    Internowanie , czyli wiezienie przeciwnikow politycznych to jest ZBRODNIA!

Ty wlasnie te zbrodnie relatywizujesz "luksusowymi" warunkami w jakich trzymano Walese.

Faktem jest ze kiedy Walesa (ten "kapus" SB), byl przez SB internowany. Jaroslaw Kaczynski cieszyl sie wolnoscia, a o stanie wojennym dowiedzial sie podobno okolo poludnia jak poszedl na niedzielna msze....
                                    Czyli dla "obalenia komunizmu" J. Kaczynski wlasciwie nie ma wiekszych zaslug niz jakikolwiek przecietny Polak. A potem sie chelpi ze "My" (jacy "my"?) stalismy tu gdzie zawsze, a "oni" tam gdzie ZOMO".

• astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:22
                                      maria421 napisała:

> Internowanie , czyli wiezienie przeciwnikow politycznych to jest ZBRODNIA!
                                      >
                                      > Ty wlasnie te zbrodnie relatywizujesz "luksusowymi" warunkami w jakich trzymano
                                      > Walese.

To nie relatywizacja tylko konkret.
                                      >
                                      > Faktem jest ze kiedy Walesa (ten "kapus" SB), byl przez SB internowany. Jarosl
                                      > aw Kaczynski cieszyl sie wolnoscia, a o stanie wojennym dowiedzial sie podobno
                                      > okolo poludnia jak poszedl na niedzielna msze....

I jaki to ma związek ze współpracą z SB przez Wałęsę i kapowanie kolegów w zamian za pieniądze?
                                      I jaki w ogóle ma zwiąek kłamstwa Wałęsy, o których i tak już sporo wiemy od jakiegoś czasu z Kaczyńskim?

> Czyli dla "obalenia komunizmu" J. Kaczynski wlasciwie nie ma wiekszych zaslug n
                                      > iz jakikolwiek przecietny Polak.

Ponawiam pytanie - jaki to ma związek z Kaczyńskim? To źle że nie był kapusiem czy co?

A potem sie chelpi ze "My" (jacy "my"?) stalis
                                      > my tu gdzie zawsze, a "oni" tam gdzie ZOMO".

Przynajmniej mówi MY a nie JA SAM.
                                      >
                                      >
                                      • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:28
                                        astra18 napisała:

> To nie relatywizacja tylko konkret.

Wiesz co? Moze daj sie najpierw internowac, sprobuj tego na wlasnej skorze, a potem oceniaj?

> I jaki to ma związek ze współpracą z SB przez Wałęsę i kapowanie kolegów w zami
                                        > an za pieniądze?

Pytalam kogo i za ile to nie potrafilas odpowiedziec.

> I jaki w ogóle ma zwiąek kłamstwa Wałęsy, o których i tak już sporo wiemy od ja
                                        > kiegoś czasu z Kaczyńskim?

Zwiazek ma taki, ze Walesa juz wtedy byl symbolem, a Kaczynski byl nikim...

Poza tym- Ty oczywiscie niegdy nie sklamalas, wiec masz prawo pierwsza rzucac kamieniem w Walese, nie?

> Ponawiam pytanie - jaki to ma związek z Kaczyńskim? To źle że nie był kapusiem
                                        > czy co?

Nie wiem czy byl kapusiem. Wiem ze wtedy byl NIKIM.

> Przynajmniej mówi MY a nie JA SAM.

Uzywa pulralis majestatis .-)
                                        • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:44
                                          maria421 napisała:

> Wiesz co? Moze daj sie najpierw internowac, sprobuj tego na wlasnej skorze, a p
                                          > otem oceniaj?

Tobie wolno oceniać i domniemywać co robił i kim SB mogła być zainteresowana.
                                          Oceniam na podstawie zeznań świadków i ich ocen zachowania Wałęsy.

>
                                          > Pytalam kogo i za ile to nie potrafilas odpowiedziec.

A ja Ci odpowiedziałam czy to ma znaczenie za ile.
                                          Czytaz w ogóle moje odpowiedzi?
                                          Wspypywał kolegów biorących udział w demonstracjach, podając ich nazwiska ze zdjęć.
                                          Przeczytaj co na ten temat mają do powiedzenia Wyszkowski, Gwiazda, też uczetnicy tamtych wydarzeń, nie tylko zresztą tych sierpniowych, i tam padają konkretne nazwiska, również stoczniowców.

> Zwiazek ma taki, ze Walesa juz wtedy byl symbolem, a Kaczynski byl nikim...

Wykreowanym symbolem, z biegiem lat dowiadywaliśmy się jaka była prawdziwa ta jego działalność.
                                          >
                                          > Poza tym- Ty oczywiscie niegdy nie sklamalas, wiec masz prawo pierwsza rzucac k
                                          > amieniem w Walese, nie?

Ja na nikogo nie donosiłam, ani moja rodzina ani moi znajomi - takie mam szczęście.
                                          Inni donosili, kłamali ale się przyznali i przeprosili,i w moich i wielu innych oczach tacy ludzie zasługują na szacunek, podałam Ci zreztą przykład poniżej aktora Tomasza Dedka. Pewnie nie czytałaś. Wałęsa jet podłym kłamcą który nie potrafi przyznać się do błędu.

>
                                          > Nie wiem czy byl kapusiem. Wiem ze wtedy byl NIKIM.

Nawet gdyby wtedy był nikim, to lepiej nim być niż donosić za pieniądze i nie potrafić się do tego przyznać. I to jest ohydne.
                                          >
                                          > > Przynajmniej mówi MY a nie JA SAM.
                                          >
                                          > Uzywa pulralis majestatis .-)

Pizesz tak jakby wyskoczył jak królik z kapelusza po 89 roku.
                                          Ale nadal nie potrafiz wskazać powiazań z Kaczyńskim w świetle ostatnich wydarzeń, może jak w GW dopiszą coś jutro to się dowiem:)

• maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 21:53
                                            Astra, jezeli Ty tak bardzo ufasz swiadkom obciazajacym Walese, to ciekawa jestem dlaczego nie ufasz swiadkom obciazajacym Kaczynskich w sprawie FOZZ ?

Nie zarzucalam Ci ze na kogokolwiek donosilas. Pytalam czy sama nigdy nie klamalas ze czujesz sie uprawniona do rzucania kamieniem w Walese.

OK, czuj sie lepsza, czuj ze masz jakies moralne prawo potepiac Walese i redukowac jego postac i jego zyciorys TYLKO do tego ze mogl byc Bolkiem.

Mam nadzieje ze Ci to pozwoli spokojnie spac, jako ze jestes przeciez po tej dobrej Prawej i Sprawiedliwej stronie :-)
                                            • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 20.02.16, 07:46
                                              maria421 napisała:

> Astra, jezeli Ty tak bardzo ufasz swiadkom obciazajacym Walese, to ciekawa jest
                                              > em dlaczego nie ufasz swiadkom obciazajacym Kaczynskich w sprawie FOZZ ?

Bo oprócz świadków obciążających Wałęse za agenturalną przełość są dowody w postaci dokumentów.
                                              >
                                              > Nie zarzucalam Ci ze na kogokolwiek donosilas. Pytalam czy sama nigdy nie klama
                                              > las ze czujesz sie uprawniona do rzucania kamieniem w Walese.

A ja Ci odpisałam że na sczególny szacunek zasługują ci którzy kłamali ale się przyznali i poprosili o wybaczenie. Nie tak było?
                                              >
                                              > OK, czuj sie lepsza, czuj ze masz jakies moralne prawo potepiac Walese i reduko
                                              > wac jego postac i jego zyciorys TYLKO do tego ze mogl byc Bolkiem.

Moje samopoczucie nie ma tu nic do rzeczy, Wałęsa poprzez swoje zachowanie sam się redukuje tylko do postaci kapusia i dlaochrony swoich kłamstw - oszczercy.
                                              >
                                              > Mam nadzieje ze Ci to pozwoli spokojnie spac, jako ze jestes przeciez po tej do
                                              > brej Prawej i Sprawiedliwej stronie :-)

Ble, ble, zmień płyte.
                                              • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 21.02.16, 14:05
                                                astra18 napisała:

> Bo oprócz świadków obciążających Wałęse za agenturalną przełość są dowody w pos
                                                > taci dokumentów.

Fakt, SB kazalo podpisywac, Pineiro nie. Dlatego sie Kaczynskim upieklo.

> Moje samopoczucie nie ma tu nic do rzeczy, Wałęsa poprzez swoje zachowanie sam
                                                > się redukuje tylko do postaci kapusia i dlaochrony swoich kłamstw - oszczercy.

To PiS go redukuje, a Ty oczywiscie slepo podazasz za PiSem.
                                                • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 21.02.16, 17:57
                                                  maria421 napisała:

>
                                                  > To PiS go redukuje, a Ty oczywiscie slepo podazasz za PiSem.

To IPN to teraz PiS?:)
                                                  Wszędzie widzisz te strachy lachy?
                                                  • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 21.02.16, 19:05
                                                    astra18 napisała:

> To IPN to teraz PiS?:)
                                                    > Wszędzie widzisz te strachy lachy?

PiSowskie media sa szybsze niz IPN :-)
                                                  • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 21.02.16, 19:12
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > To IPN to teraz PiS?:)
                                                    > > Wszędzie widzisz te strachy lachy?
                                                    >
                                                    > PiSowskie media sa szybsze niz IPN :-)

A gdzie Ty te media PiSowskie oglądasz?:) Przez firankę kuchenna sąsiadki?:)
                                                  • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 21.02.16, 19:16
                                                    astra18 napisała:

> A gdzie Ty te media PiSowskie oglądasz?:) Przez firankę kuchenna sąsiadki?:)

Przez antene satelitarna.
                                        • jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 22:00
                                          maria421 napisała:

> Nie wiem czy byl kapusiem. Wiem ze wtedy byl NIKIM.

Przebieg "owocnej" dyskusji z bolkowatym lemingiem:

Adwersarz leminga: Magdalenka była umową między ubekami i ich kapusiami.

Leming: Lech Kaczyński też był w Magdalence, a obaj bracia brali udział w obradach okrągłego stołu, więc są współodpowiedzialni.

Adwersarz leminga: Chwileczkę! Lech coprawda był w Magdalence, ale jednak nie bratał się z komuchami. A Jarkacza wcale tam nie było!

Leming, wkleiwszy zdjęcie z Lechem przy stole obrad Magdalenki (nie mylić ze stołem biesiadnym): Ale był w Magdalence, więc jest odpowiedzialny. A Jarkacz to nawet był przy okrągłym stole, więc obaj są odpowiedzialni za Magdalenkę i okrągły stół.

Adwersarz leminga: Ale o wszystkim decydowali Kiszczak z Bolkiem, czyli komuchy i ich kapusie.

Leming: No tak, bo "Kaczory" byli wtedy NIKIM.

Adwersarz leminga: No, skoro byli NIKIM, to co za różnica, czy byli w Magdalence i przy okrągłym stolcu, czy nie, tym bardziej, że dalszą postawą zdystansowali się od tego ubecko-kapusiowego szwindlu?

Leming: Eeeee..., Byli nikim, ale mimo to są odpowiedzialni za Magdalenkę i okrągły stolec...

Adwersarz leminga: A tak w ogóle, co to ma wspólnego z szafą Kiszczaka i odkrytymi w niej teczkami Bolka?

Leming: Wszystkiemu winny jest Jarosław Kaczyński, który jest i pozostanie NIKIM. Podobnie jak PiS.

Cnd.

:-))))))))))

• maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 22:13
                                            Juras, w koncu zdecyduj sie o co Ci chodzi, bo cos mi sie wydaje ze tracisz grunt pod nogami :-)

Mowiles zawsze o "postmagdalenkowym ukladzie" jako zrodle zla III RP czy nie mowiles?

Lech Kaczynski , ktory byl w Magdalence, mowil ze tam nie bylo zadnego spisku. Ty jednak wiesz lepiej nawet od Lecha Kaczynskiego :-)))

I jeszcze raz- zakonotuj to sobie: ja Kaczynskich za Okragly Stol i Magdalenke nie oskarzam!

Wiec w koncu czego sie czepiasz?

Moze powinienes miec pretensje do samego siebie ze tak bardzo zaufales propagandzie, ze uwierzyles w ten belkot o "postmagdalenkowym ukladzie" zanim sprawdziles KTO tam byl i co na ten temat mowil?

Na drugi raz sprawdzaj ! :-)

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 22:21
                                              maria421 napisała:

> Juras, w koncu zdecyduj sie o co Ci chodzi, bo cos mi sie wydaje (bla, bla, bla...)

Tak jessst!
                                              A tak w ogóle, to "Wszystkiemu winny jest Jarosław Kaczyński, który jest i pozostanie NIKIM. Podobnie jak PiS."
                                              • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 22:39

> Tak jessst!
                                                > A tak w ogóle, to "Wszystkiemu winny jest Jarosław Kaczyński, który jest i p
                                                > ozostanie NIKIM. Podobnie jak PiS."

Juras, Ty potrafisz czytac? Pisalam ze nie stawiam Kaczynskim zarzutow ze byli przy Okraglym Stole i w Magdalence.

Argumentow zabraklo i zostaly tylko wyzwiska ktorymi czestujesz Jurka i mnie od kiedy sie tu dzisiaj pojawiles?

Lepiej sie z tym czujesz? Bedziesz lepiej po tym spal?

• maria421 @Jurasberlinczyk 21.02.16, 20:17

> Fakt uporczywego wypierania się przez Bolka tej współpracy z UB, co z kolei umo
                          > żliwiało późniejsze permanentne szantażowanie go przez ubecję oraz dalsze, dziw
                          > aczne decyzje, ot, chociażby te o "wspieraniu lewej nogi", o umożliwieniu "dzik
                          > ej, nomenklaturowej prywatyzacji", o prorosyjskich pomysłach w rodzaju "NATO-bi
                          > s" i "UE-bis", o dokonaniu "nocnej zmiany" czyli puczu obalającego rząd Olszews
                          > kiego i wiele innych "dziwacznych" decyzji, dobitnie świadczy o jego "niezależn
                          > ości", prawda?

Pamiec jest krotka, tak Twoja jak i moja, na szczescie sa osoby ktore pamietaja :

"Cień współpracy z SB położył się na prezydenturze Lecha Wałęsy - powiedział Sasin w Radiu ZET. - Trzeba wyjaśnić, jaki wpływ ta współpraca miała wpływ na jego zwrot polityczny w latach 90., kiedy odszedł od swoich zapowiedzi dekomunizacji, lustracji, (...) na rzecz znalezienia pośredniej drogi dla Polski. Pamiętam hasło EWG-bis, NATO-bis, czyli nie pójście do NATO i UE, tylko poszukiwała jakichś niejasnych rozwiązań - kontynuował poseł, wywołując oburzenie obecnego w studio Andrzeja Halickiego (PO).

- Proszę nie mówić takich rzeczy o Wałęsie, bo będę musiał pana zapytać, czy Jarosław Kaczyński był wtedy agentem? - odparował Halicki.

- Pan przekracza pewne granice! - zdenerwował się Sasin.

Halicki na poparcie przywołał słowa Jarosława Kaczyńskiego, który w trakcie debaty telewizyjnej w 1991 roku wyrażał sceptycyzm w kwestii przystąpienia Polski do Sojuszu Północnoatlantyckiego. Polityk PO był wówczas rzecznikiem KLD i brał udział w debacie

- Pierwsza audycja wyborcza Jarosława Kaczyńskiego przebiegała tak, że na moje słowa, że bezpieczeństwo Polski powinno być gwarantowane w ramach NATO, a polityczny sojusz z Unią Europejską jest oczywistym celem Polaków, odpowiedział: „nie po to z jednego sojuszu wychodziliśmy, żeby do innego wchodzić” - mówił Halicki. - Lech Wałęsa, negocjując wtedy z Jelcynem wycofanie wojsk sowieckich z Polski był daleko bardziej radykalny - dodał polityk PO.

No i co, moj drogi? Jaroslaw Kaczynski tez wspieral " pro-rosyjskie" pomysly, jak widzisz...
                • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:23
                  Juras, jeszcze raz, z nadzieja ze w koncu do Ciebie dotrze :

Jezeli obwiniasz Okragly Stol i Magdalenke za cale zlo III RP, to musisz tez obwiniac Kaczysnkich.

Smieszne jest to, ze w kwestii Magdalenki i Okraglego Stolu usprawiedliwiasz Kaczynskich ze "nie ma ani jednej inicjatywy ktora mozna by im przypisac".... :-)
                  W Porozumieniach Sierpniowych tez nie ma ani jednej inicjatywy ktora mozna by Kaczynskim przypisac, Jaroslawa nawet tam nie bylo...
                  Czy wobec tego mam wnioskowac ze rola Kaczynskich w utworzeniu Solidarnosci byla zerowa?

A skoro juz Frasyniuka przywolujesz jako tego , obok Lecha Kaczynskiego, odstajacego od reszty towarzystwa, to wiesz chyba ze teraz Frasyniuk stawia sie po stronie Walesy?

I wiesz co Frasyniuk mowi o J. Kaczynskim?

"Jarosław Kaczyński mówi twardo i cynicznie półprawdy albo nieprawdy i trafia do ludzi prostych - tak wystąpienie prezesa PiS podczas obchodów 30-lecia Solidarności ocenia Władysław Frasyniuk. Ale ma dla J. Kaczyńskiego także ostrzejsze słowa. - Ja bym musiał powiedzieć: Jarek, pier****sz, nie było cię tam! (www.tvn24.pl)

Magdalenka i Okragly Stol to jest tez dzielo Kaczynskich, Jurasie.
                  Oni tam byli, oni wspoldzialali, nie protestowali.

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:03
                    maria421 napisała:

> I wiesz co Frasyniuk mowi o J. Kaczynskim?
                    > (...)

> Magdalenka i Okragly Stol to jest tez dzielo Kaczynskich, Jurasie.
                    > Oni tam byli, oni wspoldzialali, nie protestowali.

A św. Jan pod krzyżem "protestował"? Nie??? A to ci "współwinny" śmierci Jezusa "Bolek"!!!

To, co Frasyniuk w tej chwili myśli o Jarosławie Kaczyńskim, którego wtedy NIE BYŁO na tej biesiadzie w Magdalence, nie ma z tym, o czym napisałem, NIC wspólnego. Obecne frasyniukowe plucie na "Jarkacza" może mieć znaczenie dla spanikowanego, bolkowatego leminga, ale ja, niestety, piszę o opinii Gmyza na temat LECHA, a nie Jarosława.

Zacytuj chociaż jedną NEGATYWNĄ opinię Frasyniuka o LECHU Kaczyńskim, z którym, w/g Gmyza, wtedy w Magdalence tak bardzo "odstawali" od tego rozbawionego ubecko-kapusiowatego towarzystwa.

Wrabianie braci Kaczyńskich w magdalenkową zmowę ubeków z ich kapusiami jest już chociażby dlatego absurdalne, że nie byli oni ani ubekami ani kapusiami. Mało tego - ich dalsza działalność polityczna okazała sie ZDECYDOWANIE i konsekwentnie antymagdalenkowa.

A tak przy okazji, ekhem, nie o ICH teczkach informował przedwczoraj prezes IPN-u.

"Bo mnie, Marii, prose pani, wsystko się z dupom kojazy!"

• maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 19:23
                      Juras, przestan porownywac Kaczynskich do sw. Jana pod krzyzem bo dla mnie, katoliczki, jest to niesmaczne.

Zalosna jest tez Twoja proba udowodnienia ze Kaczynscy nic nie maja wspolnego z Magdalenka i z Okraglym Stolem.

Ja im z tego powodu zarzutu nie czynie, dlatego ze pozytywnie oceniam uklady zawarte przy Okraglym Stole.

Ty natomiast, dales sie poniesc propagandzie ze Okragly Stol i Magdalenka sa zrodlem wszelkiego zla III RP , zapominajac ze tym samym godzisz w Kaczynskich. Dlatego teraz desperacka i strasznie naiwnie starasz sie ich pokazac jako jedynych sprawiedliwych.

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:13
                        maria421 napisała:

> Juras, (bla, blka, bla....)

Powtarzam prośbę:

" Zacytuj chociaż jedną NEGATYWNĄ opinię Frasyniuka o LECHU Kaczyńskim, z którym, w/g Gmyza, wtedy w Magdalence tak bardzo "odstawali" od tego rozbawionego ubecko-kapusiowatego towarzystwa."

;-)
                        • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:18
                          > " Zacytuj chociaż jedną NEGATYWNĄ opinię Frasyniuka o LECHU Kaczyńskim, z który
                          > m, w/g Gmyza, wtedy w Magdalence tak bardzo "odstawali" od tego rozbawionego ub
                          > ecko-kapusiowatego towarzystwa."
                          >
                          > ;-)

Znalazlam jedna o obu Kaczynskich:

Tymczasem bracia Kaczyńscy tworzą wizję opierającą się na państwie Ludwika XIV – Państwo to Ja (Jarosław Kaczyński).

Źródło: Brońmy państwa obywateli, „Gazeta Wyborcza”, 28 lutego 2006

• jurasberlinczyk49 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 20:49
                            maria421 napisała:

> Znalazlam jedna o obu Kaczynskich:
                            >
                            > Tymczasem bracia Kaczyńscy tworzą wizję opierającą się na państwie Ludwika X
                            > IV – Państwo to Ja (Jarosław Kaczyński).

Wow!!!! Widzę, że się starasz! Bolkowatość nie odpuszcza, prawda? Frasyniuk wyksztusił: "bracia" i włożył w usta Jarosława nigdy niewypowiedziane przez niego słowa pierdolniętego Ludwika-Słoneczka-Nie-Tylko-Peru: "Państwo to ja!" Cóż za demaskacja obłudnego Lecha, prawda?

Ale bolkowatemu lemingowi to wystarczy. Czyż trzeba nam więcej dowodów na współudział LECHA w zbrataniu się ubeków z ich kapusiami w Magdalence, wyrażonemu najdobitniej w życzeniu rozochoconego Michnika, któremu już w czasie tej biesiady marzł się rząd, w którym kapuś Bolek "będzie premierem", a bandyta Kiszczak "ministrem spraw wewnętrznych"? Przecież Lech Kaczyński nie protestował! Podobnie jak św. Jan, który nie protestował po okrzykach faryzeuszów: "Niech zstąpi z krzyża, a uwierzymy mu!"

:-))))))))

• maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 21:43
                              Juras, nie kombinuj, OBAJ BRACIA KACZYNSCY pracowali w komisjach Okraglego Stolu, czyli w tym, co ty uwazasz za zrodlo wszelkiego zla III RP.

Chcesz teraz rozdzielic role Lecha i Jaroslawa- prosze bardzo.

Zapamietaj jednak ze sam lech Kaczynski powiedzial ze w Magdalence nie bylo zadnego spisku.

Przyjmij to do wiadomosci i przestan wreszcie powtarzac propagandowe brednie.
                • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:34

>
                  > "Bo mi sie, prose pani, wsystko z dupom kojazy!"

Tera to sie z Kaczorem wszystko kojarzy:
                  pbs.twimg.com/media/CblqW8pUsAEo682.jpg:large
                  To żarcik ale oni tak na serio...:)
            • jureek Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 17:39

> Więc pytam: czy obecność św. Jana pod krzyżem Jezusa oznacza, że też był "bolki
              > em" i "brał czynny udział" w zamordowaniu Syna Człowieczego?

Nie. Oznacza ona, że św. Jan był z Jezusem. Zaś Twoja analogia jest o tyle nieadekwatna, że nikt nie próbuje ukrywać tego, że św. Jan był z Jezusem, tak jak teraz próbuje się ukrywać fakt, że Kaczyńscy byli z Wałęsą, stąd ta Twoja wściekłość, że o tej niewygodnej prawdzie przypominam.

> A na forum "wlazłem" tylko po to, aby uświadomić Ci, "mały Jasiu", że Twoje cho
              > robliwe skojarzenia i fobie

Myślisz "wielki Jurasie", że jak zaczniesz innych nazywać "małymi Jasiami", to dodasz sobie w ten sposób powagi i autorytetu?

> sowności "kołysania martwego dziecka" wymaga odwagi; najwidoczniej zupełnie ni
              > e jesteś do niej zdolny.

Ty masz czelność oceniać moją odwagę?
        • maria421 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 15:47
          Juras, Kaczynscy przy Walesie to wlasnie takie "cienkie Bolki" :-)
          • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:08
            maria421 napisała:

> Juras, Kaczynscy przy Walesie to wlasnie takie "cienkie Bolki" :-)

Uuuu, widzę że pochwała dla kapusia, sprzedającego ludzkie losy Ci odpowiada.
            Takie "autorytety" teraz w modzie, jak widzę.
            Taki Boni sypał, kłamał ale w końcu się przyznał i choć przeprosił.
            Aktor Tomasz Dedek sypał za kasę kumpli, przyznał się i przeprosił.
            Ta kreatura Lech Wałęsa brnie w zaparte. I to jest małość tego człowieczka.
            • astra18 Re: Co tam jeden Bolek, jak Bolki były dwa 19.02.16, 18:24
              Da się zachować honor i przyznać do błędu:
              pbs.twimg.com/media/Cblex3uUYAEePo8.jpg:large

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka