Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hertogenbosch draws

14.06.13, 21:56
    www.topshelfopen.nl/en/draw/women.html
    Ula w pierwszej rundzie z Bułgarką Govortsową
    Obserwuj wątek
      • andy_lt Re: Hertogenbosch kwalifikacje mężczyzn 14.06.13, 22:16
        www.topshelfopen.nl/en/schedule-of-play/qualification.html
        W kwalifikacjach zagra Łukasz Kubot
      • andy_lt Re: Ula już gra 16.06.13, 14:15
        Pierwszy set z Goworcową 6:2 dla Uli
      • andy_lt Re: Ula w drugiej rundzie 16.06.13, 19:17
        Zagra w niej z wygraną z meczu Rybarikova - Rus.Z Rus Ula niedawno wygrała i ma ten komfort
        psychologiczny by to powtórzyć.Z Rybarikową nie wygląda to najlepiej bo
        www.wtatennis.com/head2head/player1/12364/player2/11827,ale najwyższy czas to
        zmienić.
        • andy_lt Re: Rybarikova Radwańska 16.06.13, 19:24
          www.wtatennis.com/head2head/player1/12364/player2/11827
          • Gość: j. Re: Rybarikova Radwańska IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:06
            Magda sprała już Ulkę dwa razy i pewnie spierze po raz trzeci, bo ona na trawie jest dobra. Ma naprawdę niezły serwis. Widziałem go na żywo (nie na trawie co prawda, ale to dla serwisu bez znaczenia). To było w Wawie na Legii. Zanim obejrzałem Magdę w akcji, omal nie zderzyłem się z nią w wąskim korytarzyku łączącym FanZone z kortem bocznym. Nie od razu uświadomiłem sobie, kto zacz ta panna, na którą wpadłem, bo wyglądała jakoś szaro i mniej urodziwie niż na fotkach. Ale na korcie serwowała dobrze.
            • andy_lt Re: Rybarikova Radwańska 16.06.13, 20:45
              Ula na trawie chyba lepiej się czuje jak na mączce,a jeżeli chodzi o serwis to Venus się nim
              nie może powstydzić,a co z tego wyszło wszyscy wiemy.Wynik dzisiejszego meczu
              z Goworcową wskazuje na ogromną przewagę Uli,a Białorusinka to 72 rakieta.
        • andy_lt Re: Rybarikova - Rus 7:5 6:2 17.06.13, 22:06
          W pierwszym secie Rus ostro postawiła się Rybarikowej.
        • andy_lt Re: Wzmożona uwaga 18.06.13, 16:20
          Ula zaczyna mecz
          • andy_lt Re: Wzmożona uwaga 18.06.13, 17:22
            A cóż to się stało Magdalenie?Nie zdążyłem nawet popatrzeć na scoreboard.
            Co by nie było to Ula w ćwierćfinale.
      • andy_lt Re: Cwiercfinał U.Radwańska - Flipkens 19.06.13, 16:01
        Ula zagra z Belgijka Flipkens,która wygrała z WC Holenderką Kraicek,jednak z dużymi kłopotami.
        • Gość: ps Re: Cwiercfinał U.Radwańska - Flipkens IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 18:56
          Oglądałem drugą część tego meczu, o którym piszesz i powiem tak. Kirsten gra nierówno, ale generalnie zostawiła po sobie dobre wrażenie, spryt połączony z agresją. Co do Krajicek to nie sugeruj się jej rankingiem-ta dziewczyna była kiedyś w pierwszej 30, ale problemy z kolanami i sercem sprawiły, że ostro spadła. Dziś jednak pokazała ładnie ułożony, wyważony tenis-grała z głową zza końcowej linii, dużo widziała, przy siatce też się potrafi odnaleźć. Faworytką jutrzejszego meczu jest niestety Kirsten, bo Ula nienawidzi, jak ktoś miesza grę, zmienia kierunki, używa dropszotów. Taka gra jej po prostu nie odpowiada. A Flipkens tak właśnie się prezentuje na korcie. Według mnie Belgijka ma realną szansę na finał, a może nawet tytuł-Cibulkova jest beznadziejna na trawie, a Vinci dostała baty od Halep. Chyba, że Urszula jutro będzie trafiać albo ktoś wyskoczy jak królik z kapelusza.
          • andy_lt Re: Cwiercfinał U.Radwańska - Flipkens 4:6 4:6 20.06.13, 20:39
            No cóż - przegrała,ale dlaczego nie wyrównała na 5:5 w drugim secie przy własnym podaniu
            i przełamaniu przeciwniczki.Zauważyłem już dawno i pisałem kiedyś o tym,że Ula bardzo
            często gra lepiej przy podaniu przeciwniczek niż przy własnym.
            • Gość: ps Re: Cwiercfinał U.Radwańska - Flipkens 4:6 4:6 IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 21:22
              Ula ma po prostu problem z wygrywaniem gemów, które trzeba rozstrzygnąć na swoją korzyść. Do tego Flipkens męczyła ją tym bekhendowym slajsem, deprymowała dropszotami i akcjami przy siatce. Czyli zgodnie z moimi przewidywaniami. Jutro Kirsten gra z Muguruzą-podobno Hiszpanka szaleje na holenderskich trawnikach. Jednak to typowy tłuczek, który wali przed siebie i albo trafia, albo strzela po płotach. Belgijka powinna ją jutro ośmieszyć, ale wszystko wyjdzie w praniu. Mam tylko nadzieję, że z tymi plecami to nic poważnego. Flipper już się wystarczająco namęczyła z urazami, które naprawdę bardzo jej przeszkadzały w pokazaniu swojego niemałego talentu.
      • andy_lt Re: Halep w półfinale 20.06.13, 18:56
        Po zwycięstwie na mączce w Norymberdze,zmiana nawierzchni wcale nie przeszkadza
        Rumunce i zagra w półfinale z Hiszpanką Suarez Navarro.Mała Hiszpanka wyeliminowała
        Pironkova,która miała być. taka grożna na trawie.Nie taki diabeł straszny jak go malują.
        • andy_lt Re: Finał Halep - Flipkens 21.06.13, 16:59
          Rumunka nie zwalnia tempa i jest w finale po wyeliminowaniu Suarez Navarro.
          Jestem skłonny postawić na jej zwycięstwo.Będzie to jeden po drugim wygrany przez Simonę
          turniej.
          • Gość: ps Re: Finał Halep - Flipkens IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 17:22
            Ja też. Nie widziałem Rumunki w akcji na holenderskiej trawie, ale po przełamaniu tej nieszczęsnej bariery finałów dziewczyna jest w gazie. Kirsten gra dobrze-dziś świetnie serwowała i ośmieszyła Muguruzę koncertowo. Jednak na Halep to chyba będzie za mało. Rumunka ostatnio ma naprawdę dobry okres-rozwala rywalki po kolei-nieważne czy mączka czy trawa, ona wygrywa i tak.
          • andy_lt Re: Jednak Halep 22.06.13, 15:41
            Ciekawe jak będzie sobie radzić po tak końskiej dawce w dwóch turniejach na kortach
            Wimbledonu.Hampton spuchła po jednym.
            • Gość: MACIEJ Re: Jednak Halep IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 22.06.13, 15:52
              Hampton spuchla dopiero w finale,ale jeden dzien jej wystarczy i pokona Stephens w Wimbledonie.
            • Gość: ps Re: Jednak Halep IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 15:54
              Zbyt solidna i mądra gra-atak kiedy trzeba i do tego chirurgiczna wręcz precyzja. Kirsten robiła co mogła, ale Simona jest naprawdę na fali. Jak nie padnie od tej dawki gry, to może być czarnym koniem Wimbledonu. Brawa dla Rumunki-Li już może się zacząć modlić, aby Halep się rozregulował celownik.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka