Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Martina Hingis.

IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.08.13, 02:12
    Pomyslec ze Hingis jest tylko 1 rok starsza od Sereny a kariere zakonczyla w 2007 przegranymi pojedynkami z Hantuchova(30 l.) Jankovic,Ivanovic i Radwanska.
    Probuje wrocic na korty i nawet debla nie jest w stanie wygrac taka jest cienka.

www.wtatennis.com/players/player/3491/title/martina-hingis
    To samo czeka za rok czy dwa Radwanska,Wozniacki,Kerber,ktora dzisiaj przegrala w New Haven z Vesnina w dwoch krotkich.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ekspert Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.13, 11:42
        Macieju, widzę że podzielasz moje celne spostrzeżenia na temat tej miernej tenisistki. jej główną wadą było to że grała z kontry nudny tenis tak jak Radwańska i używała śmiesznych plastikowych rakietek Yonexa z których wyróżniał się na plus tylko model Marcelo Riosa - wyjątek wśród reguły. te jej rakietki śmiesznie odbijały piłkę bez topspinu i mocy, i grała tylko siłą przeciwnika. przez Hingis mamy do tego jeszcze większy koszmar i postrach kortów - Radwańską, która się nauczyła papugować po Hingis niektóre zachowania pożałowania godne, i nie dość tego, gra z prostej kontry, podczas gdy Hingis czasem zagrała z trudniejszej kontry. to przereklamowana tenisistka, która fuksem wskoczyła na nr.1. podczas gdy inne grały ładnie stylistycznie, ta tylko biegała przebijała i kontrowała. nie wiem czy pamiętasz ale w tym samym czasie był jeszcze jeden taki śmieszny chłystek, Hewitt się nazywał. też pykał w piłeczkę bez siły, i też tym śmiesznym Yonexem. o ile Hingis można jeszcze zrozumieć, bo to damska packa, to powiedz mi, jak to świadczy o Hewittcie że grał damską rakietą? to chyba coś z nim nietak? tylko niech ktoś mi tu nie wyjeżdża z Riosem, Rios grał zdecydowanie innym modelem Yonexa przeznaczonym do gry uniwersalnej i agresywnej, takim już potem nikt nie grał. Yonex odpowiada za zmiękczenie gry w tenisie, oraz wypromowanie takich szkaradnych tenisistów jak Hingis i Hewitt, zobacz nawet nazwiska mają na tą samą literę, nie chcę tu snuć daleko idących podejrzeń, ale sam widzisz że wszystkie dowody wskazują na jeden wielki spisek. Vesnina to dobra tenisistka tylko gra nierówno i trochę ryzykuje. nie porównywałbym Kerber do Woźniackiej i Radwańskiej, dlatego że Kerber ma trochę z uderzeń ala Rios i gra lewą ręką, co wydatnie świadczy na jej korzyść. natomiast Woźniacka to taki Hewitt idący w balona, a Radwańska to Hingis zakochana w Simonie, który jak zapewne wiesz też gra pederastyczną odmianę tenisa dla normalnych inaczej. Radwańska jest dużo gorsza niż Woźniacka i Kerber, bo gra jeszcze więcej z kontry pasywnej. śmiem twierdzić że wszystko to co świadczyło na rzecz Hingis, w porównaniu do Radwańskiej było wynikiem oddziaływania specyficznych związków organicznych wykrytych w jej organizmie kilka lat temu. pewnie jak by Radwańskiej coś dosypać też by trochę ciekawiej grała.
        • maksimum Re: Martina Hingis. 22.08.13, 06:23
          > Macieju, widzę że podzielasz moje celne spostrzeżenia na temat tej miernej teni
          > sistki. jej główną wadą było to że grała z kontry nudny tenis tak jak Radwańska

Rzeczywiscie maja duzo wspolnego,szczegolnie to smieszene bieganie do wszystkich pilek by poslac balonika na druga strone.
          Na Hingis dalo sie jeszcze od biedy patrzec bo czesto sie usmiechala,choc byly to usmiechy raczej glupkowate.Za to Radwanska nie dosc ze wyglada jak smierc,to jeszcze mine ma grobowa do tego.
          Pamietasz jak tlukla rakieta o kort az jej przy ktorym zagraniu glowka odpadla i...... jak bardzo sie dziwila ze glowka odfrunela.

www.youtube.com/watch?v=axk6kilU_NY
          Ja oczywiscie ogladam to w zwolnionym tempie i po kilka razy,by zrozumiec jej mine.
          Ona w filmach grozy moze grac bez charakteryzacji!!!

I niech mi jeszcze ktos powie,ze to nie bylo ustawione.

> Hewitt się nazywał. też pykał w piłeczkę bez siły, i też tym śmiesznym
          > Yonexem. o ile Hingis można jeszcze zrozumieć, bo to damska packa, to powiedz
          > mi, jak to świadczy o Hewittcie że grał damską rakietą?

Hewitt to male piwo,zle co baba-chlop Wozniacki robila grajac ta japonska packa przez tyle lat?
          Wreszcie spadla w rankingu,Yonex zaczal jej placic smieszne pieniadze i sie baba-chlop obrazila i zaczela grac zamalowana rakieta.
          Ona juz pier.dol.ca dostaje na punkcie pieniedzy.
          Najpierw przeprowadzila sie do Monaco-coby podatkow nigdzie nie placic,teraz sie obraza ze zadna firma nie chce jej placic za granie znana rakieta.
          Przeciez ta pokraka ma umiejetnosci jeszcze mniejsze niz Zombie-Radwanska.
          Kerber rzeczywiscie gra ciekawiej niz Woz-Rad,ale niestety juz nie moze ciezkiej doopy ciagac po korcie tak szybko jak rok temu i zaczyna coraz wiecej i czesciej przegrywac.
          Vesnina pogonila ja bez bata 62 64 w New Haven.
          Radwa opiera wszystko o szybki bieg i nagle zwroty,cos jak Hewitt,ale jak sie odrobine zmeczy bieganiem,to spadnie o 30 pozycji w dol rankingu i juz sie nigdy nie podniesie.
          • Gość: Ekspert Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.13, 20:57
            z optymizmem czyta się takie nacechowane głębokim empiryzmem, i wnikliwym spostrzeżeniem komentarze.

jak Radwańska teraz wygląda to ja nie wiem, bo od dawna miałem przyjemność nie obejrzeć jej żadnego meczu, więc czasem tylko narażony jestem na wygląd jakiejś fotki w internecie.

Woźniacka grała też Yonexem? no to wiadomo czemu tak żałośnie reprezentowała wizerunek WTA. jak mogła się nauczyć gry Yonexem, skoro zawsze największe nieuki grały tą beznadziejną rakietą. ani Hewitt nie umiał grać, ani Woźniacka. pamiętaj też że koza Dementieva grała tą rakietą i też biegała tylko za końcową linią i serwować się nie nauczyła do końca kariery. teraz zróbmy podsumowanie: Hewitt, Woźniacka, Hingis, Dementieva, i Nalbandian nie mieli nigdy żadnego serwisu. czego to dowodzi? tą rakietą nie da się nic wykreować, można tylko wprowadzić piłkę do gry. Ivanovic jak przeszła na Yonexa też zaczęła grać zobacz jak beznadziejnie. początkowo startowała chyba z Wilsonem, i gra była dużo bardziej amerykańska. Yonex jest bezsprzecznie odpowiedzialny za psucie tenisa a przekupić tenisistów próbuje kontraktami. jak taki ktoś podpisze kontrakt z Yonexem to już przepadł. może najwyżej biegać i kontrować miękkie piłki do końca życia. grać się tym nie da, tylko kontrować. ponieważ Ivanovic chciała grać, stąd się pojawiły te wszystkie jej wyniki. widocznie nikt nie przestrzegł jej przed Yonexem. myśl techniczna pokemonów jest daleko za europejską.

żeby to jeszcze był balonik. Radwańska i Hewitt nawet balonika nie umieją zagrać. to takie wrzutki nie wiadomo co to jest. piłka wraca i koniec opowieści o zagraniu.

Hingis się uśmiechała głupkowato bo widocznie jej "dieta" sportowa wpływała zwyżkująco na poziom endorfin, to się tak uśmiechała niechcący.

a to tego nie słyszałem żeby Radwańska tak tłukła rakietą o kort żeby główka odpadła? to na pewno nie mogła być Radwańska!!!

jak się przybiera na wadze to trzeba mocniej zagrywać żeby nie musieć biegać. biegają tylko ciamajdy. Kerber musi znaleźć trenera który jej to wyjaśni.

nawet to bieganie Radwańskiej to takie nijakie, nie widać wcale żeby biegała tylko podbiega do piłki i pyka piłeczkę. wszystko robi nie tak jak trzeba. Hewitt tyle latał bo co mógł tym Yonexem zagrać, to raz, a dwa to miał trenera od piłki nożnej który nie umiał uczyć gry w tenisa, to uczył go biegania, bo podobno cały czas spędzali na ostrych treningach. tak się przyzwyczaił że potem tylko biegał i biegał aż punkt wybiegał. ponieważ rakieta nie grała to musiał coś z tą ręką czasem zrobić i stąd tak nią potrząsał

• maksimum Re: Martina Hingis. 22.08.13, 21:32
              Gość portalu: Ekspert napisał(a):

> jak Radwańska teraz wygląda to ja nie wiem, bo od dawna miałem przyjemność nie
              > obejrzeć jej żadnego meczu, więc czasem tylko narażony jestem na wygląd jakiejś
              > fotki w internecie.

Nie wdajac sie w szczegoly powiem,ze jak rok temu byla chuda,to od tamtego czasu niezle wyszczuplala i zostaly skora i kosci cos jak dead man walking.
              Wiadomo ze jej tenisowa technika polega na szybkim bieganiu po korcie,a ze czasami trzeba biegac ponad 2 godziny to trzeba po tym wszystkim wygladac jak kenijski maratonczyk,ktory wazy max 40 kg ale zadnemu lwowi czy tygrysowi nie da sie dogonic.

Wyobraz sobie,ze szczesliwym zbiegiem okolicznosci,ze wycofaly sie Bartoli oraz Sharapova,te trzy niemoty rozstawione sa w pierwszej 8-semce.
              #3 Radwanska,#6 Wozniacki i #8 Kerber w US Open.
              Krew mnie zaleje jak bede musial do cwiercfinalow tego badmintona ogladac,chyba se dziewczyny sie zlituja i pogonia te badziewiary.
              • Gość: Ekspert Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 10:58
                Radwańska się spasła kilka lat temu bo widziałem jak boki jej chlupoczą podczas przestawiania nogi na nogę, może to zauważyła i zastosowała cudowną dietę myśląc że zyska tym sposobem przychylność tenisowych Ekspertów. jak bardzo była w błędzie przekonują się ci co mają czas czytać fachowe komentarze

one wszystkie zawdzięczają "karierę" czystemu szczęściu i przypadkowi. wyjaśniałem już to na samym początku kiedy jeszcze nie miały takich rankingów, ale niektórzy nie umieją spojrzeć prawdzie w oczy do dzisiaj! na brak wyrobienia sportowego nic nie poradzisz.

no i jak zwykle Radwańska ma najszczęśliwszą drabinkę. Serena w pierwszej rundzie ma Schiavone i potem też jakieś tenisistki na poziomie. a Radwańska do ćwierćfinału nie ma znowu nikogo kto umiałby grać w tenisa. ale potem będziesz czytał że Radwańska doszła znowu do ćwierćfinału. to że Bartoli odeszła to też wielkiej tragedii nie ma, dzisiejsze nawierzchnie nie sprzyjają ofensywnemu tenisowi. ponieważ panienki są słabsze fizycznie i kondycyjnie, kiedy nie mogą skończyć punktu techniczno ofensywną akcją szybciej się męczą fizycznie i eksploatują próbując ganiać za piłką która wraca (podstawowa fizyka - zagrywasz ostro - piłka wraca szybciej - szybciej musisz biegać za piłką). z tego faktu wynika, że przy wolnych nawierzchniach oraz wołowatych piłkach opłaca się przerzucać i czekać na błąd, a zawodniczki mogą wygrywać ofensywnie tylko grając bezkompromisowy tenis, albo przyjmując męskie specyfiki tak jak Henin. dlatego też uważamy, jako fachowcy od dyscypliny jaką jest tenis, że najlepsze tenisistki to te które wygrywają na jednej nodze i grają na 1 strzał. w obecnych warunkach
                • maksimum Re: Martina Hingis. 24.08.13, 16:03
                  Gość portalu: Ekspert napisał(a):

> Radwańska się spasła kilka lat temu bo widziałem jak boki jej chlupoczą podczas
                  > przestawiania nogi na nogę,

Teraz to jej co najwyzej moze woda w kolanie chlupotac,jak sie przewroci przy tych naglych zwrotach.

> one wszystkie zawdzięczają "karierę" czystemu szczęściu i przypadkowi. wyjaśnia
                  > łem już to na samym początku kiedy jeszcze nie miały takich rankingów, ale niek
                  > tórzy nie umieją spojrzeć prawdzie w oczy do dzisiaj! na brak wyrobienia sporto
                  > wego nic nie poradzisz.

Ich "kariery" to dobre bieganie i mnostwo balonikow.

> no i jak zwykle Radwańska ma najszczęśliwszą drabinkę. Serena w pierwszej rundz
                  > ie ma Schiavone i potem też jakieś tenisistki na poziomie. a Radwańska do ćwier
                  > ćfinału nie ma znowu nikogo kto umiałby grać w tenisa. ale potem będziesz czyta
                  > ł że Radwańska doszła znowu do ćwierćfinału.

Taka jest niestety prawda,ze Radwanska ma zawsze duzo lepsze losowania niz Serena i jak ewentualnie stanie do gry przeciw niej to jest wypoczeta po rekreacyjnej grze z kelnerkami.

> albo przyjmując męskie specyfiki tak jak Henin.

Nie powinno sie nigdy mieszac w jednym artykule zawodniczek grajacych bardzo dobrze technicznie jak Henin z badziewierami jak Woz-Rad.
                  • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 02:43
                    Nie powinno sie nigdy mieszac w jednym artykule zawodniczek grajacych bardzo do
                    brze technicznie jak Henin z badziewierami jak Woz-Rad.

no tak bo jeszcze pomyślą że można je ze sobą porównywać.

chodziło mi o to, że najlepszy tenis dzisiaj bez sięgania po specyfiki, to tenis na jednej nodze, i na jeden strzał. coś jak gra Serena kiedy nie chce jej się ruszać więcej niż kilkadziesiąt cm wokół osi, no i tak doskonałe tenisistki jak Jovanovski czy Voskobojeva. ale czasem to i jeden strzał nie starcza. dlatego wyciągamy stąd wniosek że najlepszy zawodnik to ten co się najmniej rusza. po co wtedy specyfiki?

natomiast najlepszy tenis, to taki jaki grała Henin, Schiavone, w ostatnich latach, no i Schnyder. tyle że Schnyder o tyle lepszy że się nie starała wygrać meczu i nie brała specyfików. ogólnie wiadomo że męski tenis jest najlepszy.

no i fachowcy mówią że Radwańska ma przypadkiem takie losowanie szczęśliwe. kibole zaś podejrzewają spisek układania drabinki pod Radwańską, bo nie wierzą w przypadki. to że Radwańskiej się ustawia łatwą drabinkę na Wimbledonie, to nie znaczy że nie ma ona szczęścia w innych turniejach.

• Gość: rik Re: Martina Hingis. IP: 178.16.116.* 22.08.13, 23:01
          Boże, wystarczy, ale mamy ekspertów.
          • Gość: MACIEJ Re: Martina Hingis. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 25.08.13, 06:30
            > no i fachowcy mówią że Radwańska ma przypadkiem takie losowanie szczęśliwe.

Nie przypadkiem Fibak ZAWSZE mial bardzo pozytywne opinie o Radwanskiej,nawet jak przegrywala w 1-szej rundzie.
            Fibak jest przeciez fachowcem od ustawiania mlodych dziewczyn tam gdzie powinny byc,a Radwanska nigdy nie wyskoczyla z zadnym "narzeczonym".
            Mysle ze sprawa zatacza szersze miedzynarodowe kregi i pewno wmieszany jest w to rowniez Berlusconi,znany koneser damskiego odbijania pileczki.
            • Gość: MACIEJ Re: Martina Hingis. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 25.08.13, 06:38
              Wozniacki wyskoczyla z narzeczonym i od razu spadla z #1 na #10.
              Nawet brzydki narzeczony potrafi w tym biznesie zaszkodzic.
              A Schnyder?
              Znalazla sobie jakiegos wykolejenca i nigdy w top-5 nie byla,mimo ze uroda nie grzeszy i moglaby sie tenisowi bardziej poswiecic.

"26 kwietnia 2012 zostały sprzedane w aukcji meble Schnyder i jej męża, a także rakiety i piłki tenisowe należące do zawodniczki".

Tak to bywa jak sie zamiast bogatego sponsora bierze przystojnego losera,ktory udaje trenera.
              • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 00:13
                coś tu chyba prowokujesz. to zaszczyt kupić rakietę i piłkę tenisową wybitnego sportowca, zapewne wiesz jakie to marzenie każdego fana tenisa mieć piłeczkę z autografem Marcelo Riosa. za wiele ich nie podpisywał, tak więc to prawdziwy rarytas. Schnyder zadośćuczyniła oczekiwaniom fanów i poświęciła się wystawiając na aukcję kilka sprzętów. dobrze wiesz że Schnyder lubi hardcore, a facet z którym sytuacja jest niepewna dostarcza więcej emocji
            • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 00:08
              Fibak chwalił Radwańską bo sam nie miał siły odbijać piłki. podczas gdy w jego czasach było wielu ciekawych tenisistów, on wyszkolił najgorszego Lendla nudnego, i sam grał nudny tenis bez ryzyka, tylko spokojne nudne odbijanie piłeczki. teraz wyszukuje najnudniejszych zawodników na świecie i im kibicuje, mówiąc że grają inny mądry tenis, zawsze chwaląc zwycięzców żeby się podlizać. on nie rozumie że tenis ciekawszy nie jest grany po to żeby wygrać, bo inaczej gra się nudno i przewidywalnie. Berlusconi miał kilka fajnych dowcipów. Fibak jest agentem a taki musi wleźć w dupę wszystkim i uchodzić za osobę o szerokich kontaktach, zresztą sam wiesz kto wyjeżdżał zagranicę przed 80tym rokiem.
          • andy_lt Re: Idealna para 25.08.13, 12:39
            Gość portalu: rik napisał(a):

> Boże, wystarczy, ale mamy ekspertów.

demotywatory.pl/2717425/Idealna-para
            • Gość: MACIEJ Martina Hingis. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 26.08.13, 05:12
              > Fibak chwalił Radwańską bo sam nie miał siły odbijać piłki.

I pozniej ta niemoc zostala nazwana "tenisem technicznym".
              • Gość: Ekspert Re: Martina Hingis. IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 13:17
                otóż to. i laicy podchwycili że technika tenisowa jest odwrotnie proporcjonalna do siły wkładanej w uderzenie stąd pojawiające się tu i ówdzie bzdury że Radwańska gra techniczny tenis. większego absurdu w życiu nie słyszałem. jednym z najlepiej technicznie grających tenisistów na świecie w historii dyscypliny jaką jest tenis, był Fernando Gonzalez a w uderzenie wkładał nawet więcej siły niż Serena.
                • Gość: MACIEJ Re: Martina Hingis. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 28.08.13, 21:19
                  > jednym z najlepiej technicznie grających tenisistów na świecie w historii dyscypliny jaką
                  > jest tenis, był Fernando Gonzalez a w uderzenie wkładał nawet więcej siły niż Serena.

To fakt ze tenisa sie gra calym cialem a Serena glownie uzywa rak.
                  Gonzalez to byla poezja tenisa w najlepszym wykonaniu a stekania Isi przyprawiaja o mdlosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka