Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Final juz sie odbyl

IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.09, 20:49
    i Nadal minimalnie pokonal mojego ulubienca Djokovica,ktory juz
    niedlugo zdetronizuje Nadala jako #1.
    W drugim polfinale dwa siurki drugoligowe sobie pobiegaja w walce o
    final i mam nadzieje ,ze Del Potro wygra,bo ktos musi wreszcie dobic
    ledwo ciagajacego sie po kortach Federera.

PS.Nadal juz dzisiaj mial przedsmak Paryza,a Wimbledon bedzie
    kompletnym zaskoczeniem dla obu mistrzow.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tenisista Nadal zagrał najgorszy mecz w sezonie IP: *.chello.pl 16.05.09, 21:01
        a Djokovic lekko pyka piłki bo się boi że z Heada przestrzeli. nie porównuj
        Nadala który stracił formę z Australian Open, nie wiem czemu ale ten Nadal w tym
        roku na kortach ziemnych gra tak se, jak na poprzedni rok jego występów do
        Nadala sprzed roku. myślę że na RG zbuduje zupełnie inną formę i tam żaden
        Djokovic nic z nim nie ugra. Djokovic nic nie poprawia w swojej grze od
        kilkunastu miesięcy, drewaniany ciułany zawodnik mający niezły serwis, dobry
        wzrost, pchany wolej gorszy od Nadala, ledwo przykłada tą rakietkę, i średnie
        reszta uderzeń. trafia nimi w kort ale przesadnej krzywdy w intensywnym meczu
        nie jest w stanie zrobić. Nadal grał słabo z Verdasco, i Verdasco już mógł go
        łyknąć gdyby nie to, że Verdasco też grał dość słabo jak na przykład formę z AO.
        Djokovic dostosował swoją grę w tym sezonie do kortów ziemnych, ale gra baloniki
        których tak nie lubisz, i nic nie osiągnie w RG. tam trzeba wygrać takie mecze
        jak ten, czyli czterogodzinne. nie ściemniaj też że finał się odbył, lepszy był
        mecz Roddick-Federer, Monaco-Ferrer, Monaco-Verdasco, i Nadal-Verdasco, tu po
        prostu jeden grał miarowo i celował w kort niegłupio, drugi popełniał jak na
        siebie masę niewymuszonych błędów i grał bez energii, jak na to co potrafił grać
        Rafael Nadal. jeśli Djokovic siadł w 3 secie, to jak on ma wygrać z Nadalem na
        RG, jak na RG trzeba grać przynajmniej 3 sety? Nadal może odpaść na RG z kimś
        kto go przytrzaśnie ale nie może to być Djokovic. o ile Nadal będzie grał tan
        nędznie jak dzisiaj.

• Gość: MACIEJ Fizycznie Nadal jest jeszcze lepszy od Djoko IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.09, 21:13
          ale Djoko go zganial jak psa i dlatego Rafa gral tak slabo.
          Dopiero w tie-breaku Djoko spanikowal,ze moze wygrac i zaczal
          posylac bezpieczne baloniki na srodek i Rafa to wykorzystal
          wygrywajac mecz.
          Monaco rzeczywiscie ladnie gral,ale jak przyszlo do decydujacych
          zagran,to zabraklo mu cajones.
          Verdasco,to jest taki wyrosniety dzieciak i on musi miec cala kupe
          ludzi przy sobie,ktorzy beda za niego myslec,bo facet ma zupelnie
          skapcanialy umysl i sie rozumem na korcie nie kieruje.
          • Gość: tenisista no ale Nadala takim graniem jak Djok się zganiać IP: *.chello.pl 16.05.09, 21:35
            do tej pory nie dało, więc musisz uznać że Nadal był niedysponowany. do tego nie
            próbował narzucić swojego stylu gry. pamiętam ich mecz na RG, wtedy i Djok grał
            lepiej, przynajmniej w 3 secie, i Nadal grał o kilka klas lepiej. tu Djok pykał
            a Nadal odbijał średnie piłki na pół kortu, to mecz puszczony był. Verdasco
            miewa przebłyski dobrej gry, ale rzeczywiście do Gonzaleza mu daleko.

Monaco ma problemy z głową jak to się mówi :)

• Gość: MACIEJ Re: no ale Nadala takim graniem jak Djok się zgan IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 00:29
              Widze,masz problemy z obiektywnym spojrzeniem na sprawe.
              Djoko gra lepiej niz rok temu,a Nadal gorzej i to jest cala filozofia
              tego zalatania Rafy.
              Verdasco nie ma lba,tak samo jak Roddick i wyzej nie podskoczy.Niby
              gra jest fizyczna,ale trzeba troche myslec.
              • Gość: tenisista Djoko gra tak samo jak rok temu Macieju, tak samo IP: *.chello.pl 17.05.09, 00:56
                a nawet gorzej bo zmienił rakietę i Ty już nie pamiętasz jak grał Djokovic
                Wilsonem. on grał wcześniej Wilsonem K Blade, a teraz zmienił na Heada jakiś
                tam, i zobacz jak ta rakieta wygląda. odzwyczaiłeś się od Djokovica powiedzmy z
                Szanghaju, czy z turniejów amerykańskich a nawet tego RG i zapomniałeś jak on
                gra. i zobaczyłeś teraz że lepiej gra niż kilka miesięcy temu, po zmianie
                rakiety bo się powoli przyzwyczaja. gra delikatniej niż Wilsonem, bardziej
                rotuje te piłeczki jeszcze i posyła baloniki. umiejętnie rozmieszcza piłki w
                korcie, ale jak by wyleniał na tle poprzedniego roku. myślisz że spokojna gra to
                jest metoda na Nadala? Nadal w tamtym roku rzeczywiście grał lepiej, teraz gra
                jakoś gorzej co dziwi bo to ziemia, jak by nie mógł się przestawić, ale na RG
                chyba tak źle nie będzie? Verdasco miewa dobre momenty i myśli też, ale ma takie
                zapaści jak by go zamraczało na jakiś czas i kilka klepek wypadało z obiegu do
                końca meczu.

• Gość: MACIEJ Re: Djoko gra tak samo jak rok temu Macieju, tak IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 19:02
                  To fakt,ze Djoko gra teraz lepiej niz kilka miesiecy temu,a Rafa
                  jest najnormalniej przemeczony wygrywaniem turniejow,no i tym swoim
                  tradycyjnym zabieganiem przeciwnikow na smierc.
                  Widzisz,ja od poczatku gralem Wilsonem i mimo porad wielu
                  fachowcow,synowi i corce tez kupilem Wilsony i to z bardzo dobrym
                  naciagiem.
                  Ten Head od trenera z polyestrowym naciagiem,to jest zwykly smiec,w
                  porownaniu z Wilson Sting z naciagiem luxilon.
                  Corce Wilson K Three tez bardzo pasuje i ja tez czasami jak jestem
                  zmeczony i nie chce mnie sie duzo wysilku w gre wkladac,to lubie ta
                  rakieta zagrac.
                  Widzisz,z Verdasco to jest taki problem,ze facet zupelnie nie mysli
                  na korcie i to jeszcze gorzej widac niz u Roddicka.
                  On jest dosc dobry w ofensywnej grze i tylko tak powinien grac.
                  Ten jego sztab medrcow probowal go uczyc gry defensywnej,ktorej on
                  zupelnie nie kuma i wychodzi w niej na wariata.
                  • Gość: tenisista Rafael więc może nie zdążyć z formą na RG i IP: *.chello.pl 17.05.09, 19:38
                    Wimbledon

ale jak na Heada naciągniesz Luxilon to może się wyrównać, z tego co pamiętam
                    tamten Head miał kiepską główkę, jakąś 108 czy jakąś ogromną.

wydaje się czasem jak by Verdasco Twoje spostrzeżenia miał wypisane na twarzy

• Gość: Jędrzej Ale zwycięzca "finału" bez tytułu! IP: *.chello.pl 17.05.09, 17:52
        Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> [...] W drugim polfinale dwa siurki drugoligowe sobie pobiegaja w walce o
        > final i mam nadzieje ,ze Del Potro wygra,bo ktos musi wreszcie dobic
        > ledwo ciagajacego sie po kortach Federera.

Hahahahahahaha!

Ależ ty dzieciuch jesteś... w takim wieku! I ty chcesz, bym uwierzył, że miałeś własny biznes?
      • Gość: tak tak, łaskawco Nie ma jak drugoligowy siurek Maciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 17:58
        Macieju ojcze, a mówisz, że nie popijasz. Oj, chyba tęgo popijasz.
        A jeśli to Maciej syn w zastępstwie ojca dorwał się do forum i
        wyprodukował tego siurka, to byłoby jeszcze gorzej.
        Tak żabko moja droga, Ameryka Ameryką, ale polskiego buraka to po
        was ojcze Macieju wciąż jeszcze mocno znać.
      • Gość: Orni Re: Final juz sie odbyl IP: *.dclient.hispeed.ch 17.05.09, 18:35
        Jednak sie ten final wczoraj nie odbyl i siurek zrobil ryziu-ryziu
        Twojemu niedoscignietemu Rafie...
        Wiem, wiem - posypia sie komentarze ze Rafa byl zmeczony, ze to, ze
        tamto..., ale kto bedzie za pare dni czy tygodni to wiedzial.
        Wspaniala seria Nadala na kortach ziemnych nalezy do historii...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka