10.08.04, 17:04
Czy płyneliscie kajakiem przez Skrwe ???? Na tym odcinku przez ktory płynełam robi niesamowite wrazenie !!! Wije sie wsrod drzew, wysokich i zakrzewionych, ktorych nagie korzenie stercza nad woda. A busz otaczajacy rzeke dziala na wyobraznie !!! Tylko patrzec jak jakis spragniony niedzwiedz wyjdzie z ukrycia!!! Sa tez uroczyska, przepiekne zakola gdzie widac przeswity sloneczka i troche mazowieckiej rowniny . Jest niegłeboka, wrecz płytka, miejscami porosnieta szuwarami. W niektorych miejscach pływaja kaczence i............rzesa !!! Jest nawet mały wodospad - daleko mu do Niagary !!!!! ale to jedyne miejsce gdzie rzeczka jest drapiezna i szumiaca jakby chciala cos powiedziec i kropelkami rzuca w twarz!!!
Pokonalam niewielki odcinek Skrwy - ale moze tak na forumowa, kajakowa wycieczke ?????
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Skrwa !!! 10.08.04, 21:35
      A skąd miałaś kajak? No i kto zorganizował tą wycieczkę, bo chyba sama nie
      płynęłaś? :-))
      • naka Re: Skrwa !!! 10.08.04, 22:20
        Romku - czasem potrzebne sa takie ekstrawagancje !!
        • roman_j Re: Skrwa !!! 10.08.04, 23:03
          naka napisała:

> Romku - czasem potrzebne sa takie ekstrawagancje !!

I pewna doza tajemnicy, czy tak? :-))
    • wind7b Re: Skrwa !!! 11.08.04, 09:41
      Witam,

Ja co prawda kajakiem nie plynalem ale mialem dzialke nad skrwa w okolicy tego
      malego wodospadu (troche powyzej) i spedzilem tam sporo czasu w dziecinstwie.
      Bawilismy sie w okolicach dzialek i na calej wyspie (bo tam gdzie iest wodospad
      to po lewej stronie jest prawdziwa duza wyspa). Rzeka rzeczywiscie jest bardzo
      ladna i mam z tamtych czaso bardzo mile wspomnienia.

Wojtek
    • intruder Spływałem pontonem 18.08.04, 12:59
      Kajaka nie miałem, płynęliśmy z ojcem ładnych parę lat temu. Pamiętam, że był
      to dość spory odcinek i rzeczywiście niezła frajda. Dla pewności dodam, że
      mówimy o prawobrzeżnej Skrwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka