18.11.06, 15:06
Tak sobie przejeżdżam codzinnie obok budowanych dróg dojazdowych do nowego mostu i:

a) już pogodziłem się z tym, że bezkolizyjne skrzyżowania będą za 10 lat może - pewnie na nowym trzecim moście ;-)

b) na Radziwiu jest OK, rondo juz działa,

c) ale co będzie na Wyszogrodzkiej? Nie będzie dodatkowych pasów drogowych? Tak po prostu nowa droga zostanie wpięta? I to bez ronda tylko światła? BĘDZIE TRAGEDIA!!! Któregoś dnia jechał z Podolszyc do centrum ok 9 rano (stosunkowo mały ruch jest o tej porze) i jakiś samochodzik stanął pod górką... korek się zrobił momentalnie. O 7-8 lub 14-18 to byłaby tragedia...
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Nowy most 18.11.06, 15:14
      Na Wyszogrodzkiej docelowo ma powstać druga jezdnia i rondo. Ale kiedy, tego nie
      wiem. Pewnie dopiero jak nasze władze dwa razy stracą pieniądze, a potem jeszcze
      dwa razy unieważnią przetarg. Tak, żeby można było otworzyć rondo przed pierwszą
      rundą wyborów w 2010 roku. Ale to wszystko przy założeniu, że nastąpi reelekcja
      obecnego prezydenta. Jeśli nie nastąpi, to może będzie szybciej. ;-))
    • ernest_pinch Re: Nowy most 18.11.06, 16:06
      Te rondo na Radziwiu jest, ale odczuwa sie "prog" przy dojezdzaniu. Pewnie to
      rozwiazanie tymczasowe i bedzie poprawione, ale gdy jechalem tam 2 dni po
      "planowanym" otwarciu to ogarnelo mnie wqrwienie na to jaki bajzel tam panowal.
      Na Wyszogrodzkiej podobno docelowo tez ma byc przebudowane. Jakos to wszystko
      chaotyczne takie. To znaczy wielki szacunek i podziw dla wykonawcow, ale cwaja z
      minusem za koordynacje inwestora.
      Ciekawe jak bedzie na otwarciu... Oczekuje ze beda przeprosiny. Przeprosiny
      rzeszy kierowcow, ktorzy juz dawno mogli "pomykac" nowym mostem, a musieli z
      powodu kardynalnych bledow i zaniedban oraz przepychanek urzedniczo-politycznych
      czekac, czekac, czekac, czekac, czekac....
      • roman_j Re: Nowy most 18.11.06, 19:02
        Przeprosin bym się nie spodziewał. :-))
        Zastanawiam się za to, gdzie jest większy ruch: na Wyszogrodzkiej, czy na
        Dobrzykowskiej? Nie wiem tego, ale wydaje mi się, że w godzinach szczytu więcej
        samochodów jeździ po Wyszogrodzkiej. A jeśli to prawda, to zamiast najpierw
        budować rondo na Radziwiu może lepiej było skierować ludzi na Wyszogrodzką i
        tutaj wybudować rondo jako pierwsze? Może wtedy realne byłoby wcześniejsze
        otwarcie trasy dojazdowej do mostu. Można by wtedy dodatkowo dopuścić na razie
        tylko ruch osobowy. Przy takim ograniczeniu przez most początkowo jeździliby
        głównie ciekawscy, więc możliwy początkowo duży dość szybko by osłabł i na
        prawdopodobnie na skrzyżowaniu z Dobrzykowską dałoby się jakoś sensownie
        zorganizować ruch nawet bez ronda. Zresztą tam jest więcej miejsca i nawet można
        by czasowo dobudować dodatkowe pasy dla skręcających na most i z mostu. Tak
        myślę. :-))
        • hiubi Re: Nowy most 18.11.06, 21:19
          Ech to widzę że ciekawie będzie.
          W 1. projekcie były skrzyżowania bezkolizyjne i z tego co czytałem to zdecydowano się na ronda jako rozwiązanie tymczasowe ze względu na brak środków. Stwierdziłem no cóż trudno :-( Ale teraz się okazuje, że nawet rozwiązania tymczasowego nie będzie tylko jakaś totalna prowizorka. Ale cóż tak to jest jak nikt za to nie odpowiada, bo to państwowe czyli i niczyje wszystkich :-(( Chyba nawet w ratuszu jest pełnomocnik ds budowy mostu... i co... zrobił on coś???
        • ernest_pinch Re: Nowy most 19.11.06, 12:44
          Pomysl z wykonczeniem "najsamprzod" Wyszogrodzkiej zdecydowanie b. dobry.
          Cos mi sie wydaje ze "na kwadrat" z arbaitu bede wracal przez Grabowke....
          • hiubi Re: Nowy most 19.11.06, 21:53
            Przez Grabówkę albo Żyzną (tak już moi znajomi jeżdżą).
            • roman_j Re: Nowy most 19.11.06, 22:39
              hiubi napisał:

> albo Żyzną (tak już moi znajomi jeżdżą).

Rodzi się nowa, świecka tradycja. ;-))
    • ernest_pinch Re: Nowy most 21.11.06, 23:02
      No i ...j
      Od jutra jezdze przez Grabowke. Dzis sie najechalem 30 min wiadukt - Podole.
      • roman_j Re: Nowy most 21.11.06, 23:35
        Podziękuj panu prezydentowi. :-))
        • ernest_pinch Re: Nowy most 22.11.06, 00:19
          Tu jest caly ciag osob odpowiedzialnych. I nie jeden prezydent a dwoch. Oni to
          niejako "firmuja".
          Ale kto? Kto wymyslil takie rozwiazanie??????
          Trzy etapowa budowe i ten pierwszy etap kompletnie poplatany.
          Nie posadzam ludzi o zla wole, bo czesciej niz ona panoszy sie glupota i brak
          wyobrazni. Zwlaszcza w tym miescie [ujecie infiltracyjne, Podolanka, most, etc.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka